Prema Gazpromu, ruske rezerve prirodnog plina potrajat će još jedno stoljeće

Plin
3 komentara

Ruski državni energetski div Gazprom procjenjuje da će zalihe prirodnog plina u zemlji trajati 100 godina, s nekim nalazištima koja mogu isporučiti gorivo do 2132.

“Ruske rezerve plina, Gazpromove rezerve plina, najveće su na svijetu i nećemo se suočiti s problemima opskrbe tijekom sljedećih 100 godina”, rekao je izvršni direktor Gazproma Aleksej Miller na Međunarodnom poslovnom kongresu (IBC).

Miller je rekao da je Gazprom svjetska ekološki najprihvatljivija energetska korporacija, dodajući da planira zadržati tu titulu.

Prema Milleru, višak proizvodnih kapaciteta Gazproma koji mogu zadovoljiti najveću potražnju iznose 150 milijardi kubnih metara prirodnog plina. Sposobnost dramatičnog povećanja razine proizvodnje kao odgovor na rastuću potražnju konkurentna je prednost Gazproma, dodao je.

Miller je također rekao da je kineska potrošnja plina trenutno najbrže rastuća u azijsko-pacifičkoj regiji. Istaknuo je kako je u prvoj polovici tekuće godine obujam potrošnje prirodnog plina u Kini porastao za 15,5 %, dok je volumen uvoza porastao za 23,8 %.

Gazprom
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

Sta im vrijedi kad ce EU zabranti plin za 20 godina.

Zvrk
2 godine prije

ali nije uračunato otapanje zaleđene površine gdje još ima golemih zaliha

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI