TVIN Virovitica – savršen sklad tradicije i kvalitete

tvin-virovitica-naslovna

Slavonska regija u Hrvatske iznimno je poznata po drvnoj industriji. Razlog tomu je vrlo očit i jasan – Slavonija kao regija, iako poznata po svom ravničarskom kraju prepunom nepreglednih žitnih polja i nizina, isto tako sadrži velik broj šuma, poglavito šuma hrasta, drva koje je iznimno pogodno za proizvodnju namještaja.

Nažalost, potencijal koji neosporno postoji još uvijek nije dovoljno iskorišten te bi, uz postojeće tvornice koje se bave izradom proizvoda od drva, mogla „niknuti“ još poneka, ali s obzirom da to nije tema našeg članka koncentrirati ćemo se na pozitivne i već postojeće tvornice, odnosno na tvornicu TVIN iz Virovitice.

Kako početi uopće, a da se ne kaže nešto o stogodišnjoj tradiciji proizvodnje vrhunskih proizvoda od drva koja je započela još davne 1913. godine? U to vrijeme na mjestu današnje tvornice TVIN u Virovitici osnovana je pilana, no polako s vremenom, kroz mnoge oblike organizacije i reorganizacije proizvodnje, kroz ruke vrsnih slavonskih drvodjelja nastaju proizvodi koji zasigurno spadaju pod poizvode prve klase. Isto tako davne (ali ipak malo manje davne) 1953. godine usvaja se proizvodni program uredskog namještaja, ono što je tada postalo i zadržalo se kao jedan od temelja proizvodnje i današnje tvornce TVIN.

TVIN je danas društvo s ograničenom odgovornošću, a uz to također jedna od firmi koja je u cijelosti u vlasništvu zaposlenika, kako bivših tako i onih koji su sada zaposleni. Ovo je samo jedan od pokazatelja da mnoge nedaće koje su zadesile mnoge druge firme (i koje su nažalost utjecale tako što su mnoge firme ili ugašene ili rade sa znatno smanjenim kapacitetom) nisu utjecale na konačnu kvalitetu proizvoda koje TVIN nesumnjivo plasira na tržište, kako domaće tako i na inozemno.

Danas tvornice TVIN-a postoje, osim u Virovitici i u Pitomači te u Grubišnom Polju i u Županji, s time da TVIN također ima svoja predstavništva diljem Lijepe Naše. Neki od gradova u kojima TVIN ima svoja predstavništva su: Dubrovnik, Pula, Zagreb, Koprivnica i Osijek.

Kao što smo već naveli, glavna proizvodna aktivnost TVIN-a je proizvodnja namještaja vrhunske kvalitete. Spavaće sobe i uredski namještaj su „forte“, odnosno ono na što se tvornica TVIN najviše fokusira, ali osim namještaja za spavaće sobe i uredskog namještaja, tvornica TVIN je također poznata po izradi vrhunskog namještaja kojim opremaju hotelske prostore, zatim po izradi masivnog namještaja, kaluparskih proizvoda, radnih stolova i stolica, parketa, lijepljenih drvenih elemenata kao i namještaja za škole.

Da bi proizvodnja bila što usklađenija i da bi proizvodi bili što konkurentniji na domaćem i stranom tržištu potrebna je edukacija i konstantno unapređivanje, kako osoblja i djelatnika tako i moderniziranje strojeva i pogona. Ovdje treba istaknuti da TVIN u potpunosti podržava mogućnosti edukacije te mogućnosti učeničke i studentske prakse. Zapošljavanje u TVIN-u se vrši isključivo putem natječaja dok se testiranja za eventualno zapošljavanje u firmi vrši pismenim putem te računalom.

Kontakt putem kojeg možete pronaći dodatne informacije o proizvodima je internetska stranica www.tvin.hr, kao i telefonski broj: +385-033-742-200 te broj faxa: +385-033-742-204. Djelatnici koji rade na tefonskoj liniji su više nego uslužni i bez ikakvih problema će vas uputiti i dati vam informacije koje od njih zatražite, naravno ukoliko ih imaju.

DrvonamještajSlavonijaTradicija
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
marko
6 godine prije

radna jedinica grubišno polje zatvorena je u 3 mjesecu.šta će biti sa pogonom

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI