Twitter “nenamjerno” daje oglašivačima e-poštu i telefonske brojeve svojih korisnika

twitter
2 komentara

Twitter je javno priznao krivnju nakon što je shvatio da su telefonski brojevi i adrese e-pošte koje su korisnici dostavili u „sigurnosne svrhe“ slučajno predani trgovcima, pomažući im tako u ciljanju korisnika reklamama na mreži.

Tvrtka je u utorak priznala pogrešku u objavi na blogu, navodeći kako su se podaci o korisnicima nenamjerno pomiješali s njihovim oglasnim programom za ciljanje, poznatim kao “Prilagođena publika.”

“Nedavno smo otkrili da su se, kada ste unijeli adresu e-pošte ili telefonski broj iz sigurnosnih razloga (na primjer, dvofaktorska provjera autentičnosti), ovi podaci možda nenamjerno koristili u reklamne svrhe”, rekla je tvrtka dodavši “To je bila greška i ispričavamo se. ”

Korisnici Twittera možda su “usklađeni” s marketinškim popisima za oglašivanje na temelju podataka koje su pružili (telefonski brojevi i adrese e-pošte) za “provjeru autentičnosti u dva koraka”, što su bile sigurnosne značajke za koje je korisnik trebao unijeti dodatne podatke prije uobičajenog unosa adrese e-pošte i zaporke s kojima se inače prijavljuje na mrežu.

Iako tvrtka kaže da je sredinom rujna ispravila grešku, “ne može sa sigurnošću” reći koliko je podataka, od njihovih 126 milijuna dnevnih korisnika, došlo u ruke oglašivača, koji su koristili te podatke bez odobrenja.

Twitter nije jedina platforma društvenih medija koja je slučajno predala podatke o korisnicima posljednjih tjedana. Prošli mjesec otprilike je 419 milijuna telefonskih brojeva izloženo na nezaštićenom Facebookovom poslužitelju, čime su nebrojeni korisnici izloženi neželjenim pozivima, kao i ozbiljnijim narušavanjima sigurnosti.

Sigurnost korisničkih podatakaZaštita privatnosti
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Janoš
4 godine prije

Pa naravno. Twitter nebi nikada prekršio pravila o zaštiti podataka svojih korisnika. Čak ni pod prisilom to nebi napravio.

Nostradurus
4 godine prije

A možda su tu i passwordi. Da sve bude u kompletu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI