Afera Janaf je močvara, a iz močvare se ne može izaći čist, piše Karolina Vidović Krišto

Ministar Tomislav Ćorić
46 komentara

Ministar Tomislav Ćorić izjavio je kako je činjenica da se javnost bavi aferom Janaf ispod svake razine. To znači, činjenica da za vrijeme „lockdowna“ političari, suci, glumci ne poštuju ono što svi drugi građani moraju poštovati, za ministra Ćorića nije skandal. Ili činjenica da posjetitelji tog kluba nikad nisu postavili pitanje – otkud čovjeku s plaćom državnog dužnosnika klub u kojem se besplatno jede i pije. To očito ni političarima, ni sucima, ni glumcima nije bilo suspektno.

Ova Ćorićeva izjava je sama po sebi skandalozna jer svjedoči do koje razine su naši političari drski i bahati prema javnosti i prema građanima koji ih plaćaju.

Afera Janaf, u kojoj svaki dan isplivavaju nevjerojatni detalji, pa na primjer doznajemo da u nekakvom prtljažniku je usput milijun Eura, ili činjenica, što u biti stalno tvrdim, da je cjelokupna društvena elita nevjerojatno međusobno uvezana i povezana.

U Kovačevićevom klubu su bili samozvani ljevičari i samozvani desničari, skandalozni suci, i svi su se lijepo častili i nitko nije pitao tko to sve plaća.

Ministru Ćoriću bih preporučila da pročita, na primjer, o aferi bivšeg njemačkog predsjednika Wulffa koji je morao dati ostavku zato što mu je prijatelj doplatio za hotelsku sobu 500 eura. Znači, u Njemačkoj, gdje je standard tri puta veći nego u Hrvatskoj, predsjednik države daje ostavku zbog 500 eura.

A ministar Ćorić, koji ide u klub koji vodi direktor koji je pod njegovom resornom nadležnošću, si ne postavlja pitanje – odakle mom direktoru financije za ovakvo razbacivanje?!

Ministar Ćorić bahato odbija odgovoriti javnosti je li morao na ulazu u taj klub ostavljati mobitel. Ovdje ću ga podsjetiti kako je Hillary Clinton skoro završila u zatvoru zato što nije koristila službeni mail za slanje elektronske pošte, već je koristili svoj privatni.

Međutim, ministar Ćorić već duže vrijeme ne bi smio biti ministar. Podsjetit ću da je svojim djelovanjem u slučaju vjetroparka Krš-Pađene hrvatske porezne obveznike oštetio za milijardu i 500 tisuća kuna. Podsjetit ću kako je mimo odluke nadležnog suda ponovno postavio ravnateljicu NP Krka koja je plagirala natječajnu dokumentaciju, a odbio imenovati najkvalificiraniju kandidatkinju, hrvatsku braniteljicu dr. sc. Ljiljanu Zmijanović.

Od takvog ministra gospodarstva hrvatski poduzetnici malo toga mogu očekivati. Svakome je jasno da su sva tri ministra koja su bila u ovom klubu morali dati ostavku, to jest, predsjednik Vlade već ih je trebao razriješiti.

Borba protiv korupcije je glavni temelj borbe za hrvatsku budućnost, jer pravda i vladavina prava nemaju alternativu.

Izvor: Facebook / Karolina Vidović Krišto

JanafKarolina Vidović KrištoTomislav Ćorić
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jelka Krstulović
3 godine prije

hm????

Ive
3 godine prije

Guzman, pardon mislio sam napisati Tudjman je sa svojim hajducima na KORUPCIJI zasnovao Hrvatsku i na korupciji Hrvatska zivi zadnjih 30 godina. Niti jedna privatizacija nije obavljena bez korupcije, niti je ijedna drzavna nabava obavljena bez korupcije.
Ali sve je to Hrvatska JEBOKRACIJA sredila i uredila.

Spusti loptu
3 godine prije

De polako čovjek je ipak doktor ekonomije.

Rover70
3 godine prije

Mislio sam da su pojedini ministri iz Milanovićeve vlade dno, no vidim da me život uvijek uspije iznenaditi.

9953
3 godine prije

Treba se jače molit

Gaja
3 godine prije

Da, također je nekad u to vrijeme nestala Kolindina knjigovodkinja. Policija ju je trebala tražiti ali nije, njen auto je pronađen U Zagrebu na savskom nasipu. Auto je pronašla kćer uz pomoć prijatelja. Postoji mogućnost da je žena našla nepravilnosti…pitam se ima li netko to istražuje ovu mogućnost?

Smogovac
3 godine prije

Prije ce zemlja postati ravna ploca nego li ce se balkanjerosi odreci mita i korupcije…
I pernar i margetic i svi sveci i svetice su jednom bili clanovi hdz-a ili komunisticke partije ,svi ste vi koruptivni balkanjerosi,tek kada vas izbace iz struktura korupcije postajete pravednici medju narodima i borci za pravedno drustvo.

Ivan
3 godine prije

Korupcija je rak rana svake drzave i nista je manje nema nego u RH. Pitanje je samo jeste li dovoljno mudri i pametni da vas ne uhvate. Rimac se pokazala kraljicom nakon izlaska, jer je napomenula da ona zna. Zna za sve njih, vijelu tu ekipu lopina, pa nije priznala i izvuci ce se. Pouka price, kradi i lazi ali nemoj da te uhvate, ako te uhvate do kraja si nevin i izvuci ces se. Eto ljudi pa navalite 🙂

Dečko sa ulice
3 godine prije

Gdje se u tom klubu jelo?
Na podu?
Milanović spominje neki stol sa 12 stolica (12 apostola)?
Laž.
“Klub” je loža tajnog društva gdje su se primale instrukcije (pilo) i brojao i dijelio cash, mito (jelo).
“Ostalo je nešto hrane”.
Zato je pozivanje (Milanović:”neka kažu tko je bio u “klubu”) na znakoviti datum 11.11., zato su ministri i bivši i sadašnji predsjednici tamo.
Miševi su se uspaničili (Plenković:”Nije mi jasno zašto se Milanović nervira), FBI, CIA i EU novi tužitelji im pušu za vrat, moguća uhićenja cijelog vrha države RH, što Milanović naslućuje.
Panika hrvatske duboke države, nema im tko pomoći, kada su i milioni Eura u kešu samo hrpe papira sakrivene u tajnim garažama u okolici grada Zagreba.

Ljubomir Babic
3 godine prije

Koruptivni i ucijenjivi političari su cijeli “svoj svijet” pretvorili u jednu duboku septičku jamu iz koje nema izlaza i trebalo bi ju jednostavno nečim prekriti i izolirati lustracijom!

Busola
3 godine prije

Pretvaraju to u posve normalno. U Londonu rade elitni klubovi bez problema dok narod proganjaju , a mediji na sve to gledaju s odobravanjem…

Kako razmišljaju zaluđeni ljudi: što je dozvoljeno elitama nije dozvoljeno meni jer tako mi kažu mediji…

duki
3 godine prije

“neka institucije rade svoj posao” ,
Odradile su ga ,,ha ha!
I jučer dobile ocjenu od EU-Komisije !

duki
3 godine prije

I onda se nacija bavi teorijom zavjere kako je HT.telekom “pljusnio”baš kad je “kraljica”izlazila iz prdekane .a ne pitaju se kako i zašto je šef RS baš dan prije “apsane” u firmi pod kontrolom gore spomenutog stigao kod Premijera i predsjednika? Da ih pita kako su ,??

Daba
3 godine prije

Ali zanimljivo da uvijek agilna L.R. ne reagira…
I jucer je njegovih desetak uvredljivih komentara
o(p)stalo. ..
ALi
Kad Sam ga ja s tjerao u ..rac
To su brzo obrisali
Znaci
Hja , sami zakljucite
🙂

Hornet 68
3 godine prije

Idealni politicar !

žrec
3 godine prije

Više bi volio neki istraživački članak o Margetiću, nego njegove članke. Mutan lik s mutnim ciljevima. Kod njega vrijedi ona, ne laje pas radi sela.

čudila se aman ja
3 godine prije

Opravdano sumnjam da postoji stručnjak-psiholog koji amenuje izbor ministara po načelu: što gori,to bolje.

Max
3 godine prije

Gospođa Krišto hrabra i npokolebljiva kao i obično, Siguran sam da iako vrlo ozbiljna afera JANAF samo dimna zavjesa za druga zbivanja osobito za rad Stožera.

ministarcoro
3 godine prije

šta ste ćatu bosanca našli natezat neće on dat otkaz nikad još od kad je šlužio kod pukovnika

3 godine prije zadnji put uredio ministarcoro
Hornet 68
3 godine prije

I ja sam ga pratio.
Bio mi je susjed prije nego sam otisao zivjeti na selo.
Intuicija mi kaze da je placenik.
Vrlo lukav.
Mozda grijesim.
Ne bi bilo prvi put.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI