Karolina Vidović Krišto uručila kaznenu prijavu za kriminal pri privatizaciji Croatia osiguranja – Hrvatska je oštećena za 4 milijarde kuna.

Karolina Vidović Krišto - Croatia osiguranje

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto, ne postustaje u raskrinkvanju raznih političko-kriminalnih afera u Hrvatskoj. Ovoga puta na “dnevnom redu” je i više nego upitna privatizacija Croatia osiguranja, kojom je, prema Tomislavu Jeliću i Karolini Vidović Krišto Hrvatska oštećena za 4 milijarde kuna. Uz pojedinačnu raspravu o stanju DORH-a, Karolina Vidović Krišto je državnoj odvjetnici osobno uručila kaznenu prijavu za kriminal pri privatizaciji Croatia osiguranja.


Dame i gospodo,

Profesor Martin Heger s Humbolt sveučilišta iz Berlina u jednom razgovoru je rekao – što je viša razina korupcije, to su veći porezi, i to je veće siromaštvo u društvu. Jasno, analogno toj tezi, što je niža razina korupcije, to su manji porezi i to je veće blagostanje i zadovoljstvo u društvu.

Ovo izvješće je dokaz – ja to uistinu moram na ovakav način reći, nije mi namjera nikoga omalovažavati – ali, ovo izvješće se mora nazvati bahatim i ignorantskim, ne samo prema nama zastupnicima, nego i prema hrvatskim građanima i zdravom razumu.

Ovo izvješće vrvi tabelama u kojima se tvrdi da je ažurnost DORH-a sto posto, a činjenica i istina koju cijela Hrvatska zna jest, da je DORH ključna institucija zbog koje je Hrvatska u zlu korupcije, a koja je uzročnik društvene nepravde, visokih poreza i nejednakosti građana.

Državno odvjetništvo je sukladno zakonu dužno otkrivati i progoniti protuzakonite radnje, te u tu svrhu Hrvatska ima različita pomoćna tijela koja asistiraju DORH-u: policiju, ured za sprečavanje pranja novca, poreznu upravu, itd.

No, idemo redom. DORH-om već 20 godina upravlja struktura državnih odvjetnika, čiji je glavni vinovnik bio Mladen Bajić, koji je egzemplarni primjerak politički dirigiranog shvaćanja prava, po načelu koji je izrekao maršal Broz: „da se poneki suci drže prava kao pijan plota“.

Duhovni nasljednik maršala Broza Ivo Josipović je prilikom odlikovanja Mladena Bajića ustvrdio da je Mladen Bajić imao dobar pristup, jer je počeo borbu protiv korupcije kad su se za to stekli politički uvjeti. U prijevodu – on hvali državnog odvjetnika što ne primjenjuje zakone, već čeka politički nalog kada i prema kome ih primijeniti.

Pravnicima Josipoviću i Bajiću zakoni su žvakaće gume i to je temeljni, ključni problem države i društva. U Hrvatskoj je vladavina prava suspendirana, a u tome sudjeluje Državno odvjetništvo. Evo dokaza za to:

Tomislav Jelić aktivist u borbi protiv korupcije, te dragovoljac i ratni vojni invalid Domovinskog rata, kazneno je prijavio nekoliko dužnosnika zbog privatizacije Croatia Osiguranja iz 2014. godine. Jelić je okupio grupu stručnjaka, te je kroz insajderske informacije prikupio dokazne materijale koji dokazuju slijedeće:

Hrvatska, to jest, hrvatski državljani, pri privatizaciji Croatia Osiguranja oštećeni su za minimalno 4 milijarde kuna. Riječ je o tome da je Adris kupio Croatia Osiguranje za 920 milijuna kuna, a na dan kad je preuzeo upravu, isplatio si posudbu od 640 milijuna kuna kako bi kupio hotel Imperial u Dubrovniku.

Croatia Osiguranje je na dan preuzimanja imao znatno veća sredstva na računu nego što je Adris isplatio za kupnju istog, a kad se uzme njegova tradicija od 150 godina, tržišni udio u Hrvatskoj i u BiH, i pogotovo nekretnine, onda je šteta od oko 4 milijarde kuna i preskromno obračunata.

Naime, Croatia ima nekretnine u svim hrvatskim gradovima, u pravilu u centrima. Samo objekt na trgu bana Jelačića ima ogromnu vrijednost, jer imati takav objekt na glavnom trgu glavnog grada je unikatna vrijednost.

Dame i gospodo, DORH po ovom pitanju ništa nije učinio, iako je čak Državna revizija RH službeno utvrdila da je privatizacija Croatia Osiguranja protuzakonita. ADRIS koji je važan dionik duboke, udbaške države u Hrvatskoj, raspoređuje svoje ljude na sva ključna mjesta u Hrvatskoj putem njezina izvršitelja Andreja Plenkovića. Pa evo, imate tog Damira Vanđelića, koji je izvršitelj Adris-grupe, a država ga postavlja za predsjednika Nadzornog odbora INE, a osobno je sudjelovao u preuzimanju CO od strane Adris-grupe na opisani kriminalan način. Da, Vanđelić je bio hrvatski branitelj, i za to zaslužuje pohvalu. Ali Vanđelić sudjeluje i u adrisovskoj korupciji koja osiromašuje hrvatsku naciju i hrvatsku državu. Takav čovjek će sada raspolagati milijardama u obnovi Zagreba. To je jednostavno neprihvatljivo!!

S ovog mjesta, iz Hrvatskog sabora, konstatiram da tijelo, kojeg financiraju hrvatski državljani, a koje je zaduženo za progon kriminala, taj kriminal štiti. Jer nema opravdanja da ni nakon 6 godina ovaj kriminal nije procesuiran.

Uvjerena sam da je velika većina zaposlenika državnog odvjetništva poštena i moralna, ali kao i u svim drugim institucijama problem je u menadžmentu, tj. u vodstvu. Vama u DORH-u jasno poručujem da utjecaj na pravosuđe, prikrivanje kriminala, je kazneno djelo. Zbog vaših nezakonitih radnji Hrvati su po kupovnoj moći na 26. mjestu od ukupno 27 država EU. Budite svjesni da će vrijeme polaganja računa sigurno doći. Predajem Vam kaznenu prijavu u slučaju Croatia Osiguranje – kako nebi morali kopati po ormarima jer su puni predmeta korupcije koju skrivate.

Osim afere Croatia osiguranje, Karolina Vidović Krišto je raskrinkala i niz drugih afera, a o kojima možete pročitati na ovoj povezinici.


Croatia osiguranjeDORHKarolina Vidović Krišto
Pretplatiti se
Obavijesti o
73 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
3 godine prije

Proći će još godina, ali barem su oni koji još prate javnu tv čuli konkretne brojke, imena i kontekst. Mali korak, ali korak naprijed.

Mali Mujica
3 godine prije

Bravo Karolina Kristo, treba javno lopovu reci da lopov, popu da je pop i bobu da je bob.

Sparkling
3 godine prije

Gospođa Krišto očito ima dobre i iskrene namjere ali duboka država je isuviše jaka da bi dozvolila bilo kakvo procesuiranje najodgovornijih pojedinaca i grupa kriminalne organizacije Kradezea. Već sam napisao da pojedinci kao Gospođa Krišto ništa ne mogu sami postići ako uz sebe ne skupe dovoljno jakih pojedinaca da pokrenu “lavinu” nezadovoljstva. I pitam ja Vas, kome ona podnosi tužbu? Istim onima koji trebaju biti momentalno u zatvoru za dijela koje čine. Za sada ništa od toga. Ali dobro je da se kreće.
Ove kriminalce samo masa s ulice može skinuti.

Spacevoodoo
3 godine prije

KVK govori o kriminalu, to je dobro, ali to je u ovome slučaju politikanstvo jer je Croatia Osiguranje prodano za vrijeme ideoloških protivnika KVK. Agrokor je bio i poslije toga sa dosta č8njenica koje ukazuju na kriminal.
Kriminal je na svakom koraku i ovo je kao interesantno danas, ali sutra je novi dan.
Da sve ovo nije politička igra pnda bi svaki dan vidjeli grupe ljidi koji se bune i ukazuju na kriminal, novinare koji to ispituju i istražuju, a nebi gledali prijenose sa raznih internetskih platformi.
Da mijenjati nešto treba žrtva, a nikome se ne žrtvuje niti sat komfora, a kamoli nešto više i usput svatko svwkoga optužuje.

sokre
3 godine prije

gospođa Krišto treba osnovati svoju stranku, jer je ona jedina svijetla točka u Saboru i HR politici. za razliku od izdajnika plenkoviča i njegovih uvlakača zajedno s cijelom oporbom. svi oni pušu u isti rog osobnih interesa. hebe se njima za narod.

Ivan
3 godine prije

Na kojoj god listi se nađe Karolina, dobit će moj glas.

Ive
3 godine prije

Oj Lopovska Hrvatsko i Bogu si teska, a dosadila si i Bogu i Vragu. Nigdije postenja, a vlada samo lopov do lopova. Riba od glave smrdi al’ se od repa cisti.

3 godine prije zadnji put uredio Ive
Rocky
3 godine prije

Karolina je cura fina i puno j einteligentna a takve vlada i anemični ne vole

Pošteni zagrepčanin
3 godine prije

Svaka čast gđa Krišto,
a što se tiče njenih desnih iliti radikalnih pogleda………………..samo za one neznalice koje misle da još postoje ustaše, partizani, komunisti i ostala žgadija.
Svijet se odavno podijelio na globaliste i suvereniste unazad 20tak godina od ere Clintonovih, Obaminih i takovih govana, više to niti ne skrivaju.
Tako da kada netko spomene ustaše ili partizane………da i svizac je nakon toga smotao čokoladu:).

Lp

Klosar bez novaca
3 godine prije

Sotoni NIKAD dosta neka kradu i muljaju opet su na kokainu nesretni a zene na tinderu. Djeca istim putem. Kad je srce i dusa mrtva um luduje u kavezu pohlepe. To je to

Wellington
3 godine prije

Duboka drzava u demokracijama je jako pametna, ona potkupi sve politicare, bez obzira sto pricali, tako da svi postanu dio sistema.

U Americi, pa i u Rusiji isto tako radu.
Drugi nacin ne postoji osim revolucije a ona je jos vece zlo.

U Rusiji imaju isto parlamentarnu opoziciju, ali gle cuda zapad je ne priznaje i namece ruskom narodu kao vodju opozicije Navalnija a narod ga ne zeli.

Kao prvo nigdje na svijetu ne postoji ta titula, “vodja opozicije”, tu titulu je stvorio zapad specijalno za rusku situaciju, za Rusiju.

Da je Navalni vodja opozicije je ponovljeno vec milion puta i onda se vracamo na onu Goebbels-ovu tvrdnju kako laz postane istina ako se neprekidno ponavlja.

3 godine prije zadnji put uredio Wellington
Ella
3 godine prije

Dolazi jos kamona ostat ce koja krpica za svakoga. https://youtu.be/NJfkfDd3aiI

alterego
3 godine prije

-Pa ovakvih imate more.
Njihova logika se svodi na to- dok sam u opoziciji sve kritikujem, a kada dodjem na poziciju ne napravim nista po tim pitanjima.

Zar niste tu varijantu vec isprobali??Kurta zamjenio Murtu.

Sara
3 godine prije

Kad bi došla na vlast, sutra bi donijela Rasne zakone. Nadam se da se varam, ali….

navijala
3 godine prije

U DORH-u će se praviti mutavi kao i do sada i pojo vuk magarca.
“Psi laju,karavane prolaze”.
Ipak svaka čast Karolini,jer nekako krenuti mora.

navijala
3 godine prije

Pošto se već vidjelo da stranke sputavaju pojedince u borbi protiv kriminala i korupcije,podržati treba istaknute pojedince,a zanemariti ljude u strankama,jer ispada da su stranke zlo.
Stranke su zlo birajmo pojedince,pa nek si onda slažu liste

Mat
3 godine prije

Redakciji Logicno zahvaljujem na ….ispunjenoj zelji.

Smokva
3 godine prije

Krišto ima moj glas za premijerku HR💪

Max
3 godine prije

Hrabra žena.

Đoni
3 godine prije

Ta Karolina je k l e r o u s t a š i c a, a ne borac za pravdu. Nakotilo se tog ljudskog otpada nakon raspada Juge.

Pero
3 godine prije

Što li na to kaže Šeparović?

joe joel
1 godina prije

Dakako da je za pohvalu, za pozdraviti taj potez KVK. Daj BOZE da je to i puno prie netko ucinio, no naZalost nije, tako da je bolje “ikad nego nikad”. Nadati je se da je Prijava dobro i strucno pripremljena, te da nece biti odbijena zbog “proceduralnh nedorecenosti i slabosti”, kako to znaju ponekad “muljati i sabotirati” sudske “instance”. Sretno i (neka bude uspjesno) Karolina.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI