Alain Juppé odbio ponudu da na izborima u Francuskoj zamijeni Fillona

Alain Juppé odustao od kandidature
4 komentara

Unatoč pokušajima da se iz utrke za predsjednika Francuske ukloni republikanskog kandidata, čini se da je jučerašnji miting podrške Françoisu Fillonu u Parizu imao učinka.

Alain Juppe, bivši premijer, koji je od Fillona poražen na primarnim izborima u Republikanskoj stranci, rekao je da se neće kandidirati kao zamjena Francoisu Fillonu na predsjedničkim izborima Francuske.

“Potvrđujem, jednom za svagda, da neću biti kandidat za predsjednika”, izjavio je danas Juppe.

Stranka je, pozivajući Alaina Juppea, pokušavala spasiti predsjedničku kampanju i riješiti se kandidata Francoisa Fillona, protiv kojeg je pokrenuta istraga zbog navodne pronevjere javnih sredstava. Sve do prije nekoliko dana je Fillon bio favorit u utrci u najvažnijim izborima u Francuskoj u posljednjih nekoliko desetljeća. Sad se suočava s pozivima da se povuče.

Međutim, jučerašnji veliki miting podrške u Parizu govori da je još rano za otpisati Fillona.

Odluka Juppea ostavlja Fillona na mjestu predsjedničkog kandidata, barem za sada barem. Republikanski vrh večeras priprema susret u Parizu, na kojem će se odlučiti o planu borbe protiv desničarske kandidatkinje za Elizejsku palaču, Marine Le Pen, ali i neovisnog kandidata Emmanuela Macrona, koji je zapravo proizveden u kancelarijama globalističke elite i zadaća mu je, ako pobijedi, nastaviti istu politiku kakvu su vodili Sarkozy ili Hollande.

Govoreći iz Bordeauxa, gdje je bio gradonačelnik, Juppe je kritizirao sve u ovom prijelomnom političkom trenutku za Francusku.

Napao je 39-godišnjeg Macrona da je politički “nezreo”, a Fillona za “radikaliziranje” baze desnog centra na jučerašnjim demonstracijama u Parizu.

“Nikada Peta Republika nije provodila izbore u ovako zbunjenih uvjetima. Kakav je ovo nered”, rekao je Juppe.

Iako su šanse za pobjedu Marine Le Pen ograničene zbog dva kruga francuskog izbornog procesa, raste bijes naroda na političare zbog kršenja obećanja, što bi moglo dovesti do iznenađenja i preokrenuti rezultate predizbornih anketa.

Ankete dosad govore da bi Le Pen pobijedila u prvom krugu 23. travnja, ali bi u drugom krugu 7. svibnja bila poražena.

Alain Juppe (71) je rekao kako njegova dob i njegovo sudjelovanje u političkom i pravnom skandalu 1990. znače da on nije prava osoba za ovaj posao.

“Ne utjelovljujem obnovu, a to se danas više traži nego iskustvo. Za mene je prekasno, ali očito nije prekasno za Francusku”, rekao je Alain Juppe.

Odlučeno je da globalist Macron mora postati francuski predsjednik

alain juppéfrançois fillonPredsjednički izbori
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Filip
7 godine prije

Izjavio je nedavno,Putin je moj prijatelj a ja prijatelje ne zaboravljam,od tada su krenuli njegovi problemi.

Michael Collins
7 godine prije

Kako god okrenuli Marine ima male šanse za pobjedu u drugom krugu.

Issa
7 godine prije

I Francuska postaje kolonija bankara i oligarha.Sve Francuske vrijednosti će umrijeti ukoliko se narod ne probudi.
Problem je što Francuska ne umire sama,umire i ostatak Evrope.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI