Assange: ISIS i Clinton finansira isti novac, Trumpu neće biti dozvoljena pobjeda

Julian Assange
0
0

Julian Assange, jedan od najpoznatijih “zviždača”, u ekskluzivnom intervjuu koji je snimljen u prostorijama ambasade Ekvaroda u Londonu, optužio je Hillary Clinton da je zavarala američku javnost o stvarnom obimu podrške koju ima Islamska Država (ISIS) od strane najbližih saveznika SAD-a.

U E-mail poruci iz 2014. godine koju je WikiLeaks objavio prošlog mjeseca, Hillary Clinton, tada državni sekretar SAD-a, traži od Johna Podeste, tadašnjeg savjetnika predsjednika Obame, da “izvrši pritisak” na Katar i Saudijsku Arabiju “koji pružaju tajnu finansijsku i logističku podršku ISIS-u i drugim radikalnim sunitskim grupama”.

“Mislim da je ovo najvažniji E-mail iz čitave kolekcije”, kazao je Assange.

“Svi ozbiljni analitičari znaju, što je i potvrdila i vlada SAD-a, da neke ličnosti iz Saudijske Arabije podržavaju i finansiraju ISIS, ali je uvijek podmetano da to radi neka “nestašna” princeza koja troši novac od nafte, a vlada to ne odborava. Ovaj E-mail pokazuje da su vlade Saudijske Arabije i Katara finansirale ISIS“, rekao je Assange.

Na konstataciju Johna Pilgera o tome da su Saudijci, Katarani, Marokanci i Bahreinci davali novac fondaciji “Clinton”, dok je Hillary bila državni sekretar, a State Department odobravao masovnu prodaju oružja, naročito Saudijskoj Arabiji, Assange ja kazao:

“Za vrijeme njenog mandata, a u njenim E-mailovima je bilo mnogo diskusije o tome, napravljen je najveći ugovor ikad o prodaji oružja sa Saudijskom Arabijom vrijedan više od 80 milijardi dolara. Ukupna zarada od izvoza oružja za njenog mandata je udvostručena.”

Izborni štab Hillary Clinton i neki zapadni mediji optužuju WikiLeaks za pokušaj uticaja na krajnji ishod predsjedničkih izbora u SAD-u i to u korist Trumpa, možda i po nalogu Rusije.

Assange je odbacio mogućnost Trumpove pobjede na izborima. “Predviđam da Trumpu neće biti dozvoljeno da pobijedi. Zašto to kažem? Zato što je čitav establišment odgurao od sebe. Trump nema nijednu jaku grupu iza sebe, osim možda evanđelista, ako je njih moguće nazvati establišmentom”, rekao je Assange. “Banke, obavještajne službe, fabrike oružja, strani novac i drugi su ujedinjeni u podršci Hillary Clinton. Kao i mediji. Vlasnici medija, čak i sami novinari.

ISISWikileaks
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI