Biden pomiješao Afganistan i Ukrajinu

Joe Biden
20 komentara

U intervjuu je izgledalo da je američki predsjednik pomiješao dvije nacije

Američki predsjednik Joe Biden pomiješao je zemlje Afganistan i Ukrajinu, unatoč tome što su međusobno udaljene više od 3.000 km, što je bio drugi veliki geografski gaf visokog američkog dužnosnika u samo jednom danu.

Predsjedniku su bila potrebna dva pokušaja da ispravno odabere svoju zemlju kada je odgovarao na pitanja koja su mu postavljena u četvrtak u vezi s odlukom SAD-a da evakuiraju trupe iz Afganistana prošlog ljeta, nakon 20-godišnje vojne kampanje Amerike u toj zemlji.

“Nema šanse da ikada ujedinimo Ukrajinu. Mislim, Irak. Afganistan!” Biden je rekao u intervjuu za američku medijsku agenciju NBC.

Predsjednikov gaf došao je odmah nakon što je odgovorio na pitanja o sukobu koji je u tijeku, koji je trenutno najvažnija tema američke vanjske politike. Njegov intervju za NBC usredotočio se na navode da je Rusija poslala više od 100.000 vojnika na ukrajinskoj granici. I Moskva i Kijev trenutno izvode vojnu obuku usred sve većih napetosti.

Biden nije bio jedini američki dužnosnik koji se u četvrtak mučio s razumijevanjem geografije svijeta. Istog dana, američka stalna predstavnica pri UN-u Linda Thomas-Greenfield pomiješala je Krim s ukrajinskom regijom Donbas, iako očito nije razumjela sadržaj sporazuma Minsk II.

Ova dva promašaja iz SAD-a poklapaju se s velikim gafom britanske ministrice vanjskih poslova Liz Truss, koja je također u četvrtak pomiješala ruske regije Voronjež i Rostov s područjima Ukrajine, te rekla svom ruskom kolegi Sergeju Lavrovu da London nikada ne bi priznao suverenitet Moskve nad ovim područjima. Prema izvješćima, tada ju je navodno ispravila Deborah Bronnert, britanska veleposlanica.

AfganistanBidenSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NeBudiOvca
2 godine prije

Globalisticka, zločinačka oligarhija jako voli simboliku i kroz sve sto oni rade mogu se prepoznati jasne poruke.
Umjesto Bidena mogli su oni lako baci nekog mladog, elokventnog, koliko/toliko karizmatičnog pajaca kao sto je npr. bio Obama.
Instaliranje Bidena ima jasnu poruku. Ukoliko smo vam mogli postaviti ovog senilnog, inkontinentnog, poremećenog klauna za predsjednika ništa nas ne sprijecava da vam iduci put za predsjednika postavimo majmuna, a vi ste stoka koja o ničemu ne odlučuje.

nekoime
2 godine prije

Očekuje se Bidenova naredba o napuštanju Vijetnama.

Mlata
2 godine prije

Pa ja kažem da su tada trebali Siriju a ne Srbiju! Kasno je posle bilo, trebalo sakriti glupost pa nastaviše 74 dana…milosrdno onako, anđeoski, da

Slonica
2 godine prije

Što očekivati od starca rođenog u prvoj polovici prošlog stoljeća.
Čude se gafovima, pa nisu izabrali Benamina Buttona.
U Hr tjeraju u mirovinu sa 65, da se oslobode mjesta mladima.

tihobl
2 godine prije

Bajden je rekao istinu: “Nema šanse da ikada ujedinimo Ukrajinu.“

Omakla mu se istina. Previse je star da moze popamtiti sve lazi koje treba govoriti.

Kurwatona
2 godine prije

Ovo je vrlo opasno po svijet. Naime, da neki senilni starac, koji ne zna, šta je jučer ručao, ima kontrolu nad atomskim naoružanjem. A glumi svjetskog palicajca?! Nema logike.

sokre
2 godine prije

taj je za oddzrel

Tim Kunić
2 godine prije

Taj senilni čiča mješa veliku i malu nuždu, gdje nebi zemljopisne pojmove. Blago Americi.

Zagten
2 godine prije

Poručuju samo da koga je zapravo briga za istinu..To je davno izgubilo smisao, sada, koliko god da je ljudima teško povjerovati, gomila demonskih duhova je zaposjela političare na svim stranama kruga Zemaljskoga.

pirat sa kariba
2 godine prije

tako je to kad stari prdonja koji nosi pelene drzi prst na okidacu projektila

Mali zloco
2 godine prije

Pita se Pantelija kako se pravilno kaze: Iran ili Irak.

Max
2 godine prije

Miješa on sve pa i to.

Lara
2 godine prije

Valjda je razmišljao kako će potrošiti 7 milijardi dolara otetih iz Afganistanske banke, sutradan je potpisao da će pola podijeliti amerikancima, a pola će vratiti po svom izboru u obliku oružja ili konzervi…

BanOvan
2 godine prije

Afganistan i Ukrajina i imaju “zajeničkosti”.
USrAnci su iz Afganistana već pobjegli, a iz Ukrajine upravo bježe

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI