Bidenov pokušaj sankcioniranja ”crvenih država”, koje se protive strožim Covid odredbama, pod krinkom zaštite građanskih prava, samo će produbiti podjele

Joe Biden
10 komentara

Bidenova administracija želi započeti rat protiv republikanskih država zbog mandata maski, a za to planira upotrijebiti zakonodavstvo o građanskim pravima. Ovo je bespotrebno podijeljeno i politički glupo.

Ranije ovog mjeseca Joe Biden najavio je da će ciljati države predvođene republikancima zbog mandata u vezi s maskama. Iako se o različitim metodama raspravljalo kada se razmatralo koje pravne tehničke značajke se želi koristiti za to, Bidenova je uprava na kraju otkrila da će istražiti nekoliko država zbog kršenja “građanskih prava”. U pitanju su države Utah, Tennessee, Iowa, Južna Karolina i Oklahoma. Navodni “cilj” ovih istraga je utvrditi je li to kršenje građanskih prava djece s povećanim rizikom od izloženosti Covidu-19, jer ne mogu pohađati škole bez propisane maske.

Logika iza ove linije istraživanja je potpuno glupa. Osim jednostavne činjenice da nedostatak mandata ne znači da uopće nema maski, kako će, molim vas, ovaj argument funkcionirati na sudu? Kako uprava može tvrditi da je držanje djeteta kod kuće zbog povećane mogućnosti zaraze ovim virusom protivno njihovim građanskim pravima, dok su milijuni djece morali patiti od iste stvari prije samo godinu dana? Povrh toga, hoće li oni predložiti da prava roditelja da donose odluku o svojoj djeci o tome hoće li se maskirati ili ne zamijeni mali broj djece koja bi mogla biti izložena većem riziku od bolesti?

U najboljem sam slučaju skeptičan prema suvremenom američkom pravosudnom sustavu pa se nikada ne može isključiti mogućnost da bi sud mogao donijeti smiješnu odluku u tom smislu, ako dođe toliko daleko, ali vjerujem da je nepobitno da će to izazvati duboko ogorčenje ako se ipak dogodi. Srce mi je uz djecu zaglavljenu kod kuće čak i kad se svi njihovi prijatelji mogu vratiti u školu. Zaglavljivanje kod kuće, zbog nedostatka boljeg izraza je čista glupost. Djeca se, radi normalnog razvoja, trebaju međusobno družiti. No, u isto vrijeme, kako može biti pošteno postaviti ograničenja svoj djeci koja vjerojatno nemaju gotovo nikakav rizik, prema podacima CDC-a, jer je samo nekoliko djece, nažalost, ranjivije?

Naravno, ovo je samo još jedna utakmica Crvenih protiv Plavih. Bidenova administracija nema problema s kapitulacijom pred talibanima, ali Republikanci? To je druga priča. Borit će se protiv Republikanske stranke gdje god mogu, ali to je rat za koji je malo vjerojatno da će pobijediti. Srednjoročno ispitivanje 2022. već ne izgleda dobro za Demokrate. Biden će se vjerojatno pretvoriti u još jaču patku nego što već jest. Ova vrsta dosadnog uplitanja savezne vlade jednostavno će podjelu učiniti još dubljom. To je jednostavna logika: najbolji način da nekoga učinite svojim neprijateljem je da se prema njemu ponašate kao prema jednome, a Biden i njegova stranka obavili su ogroman posao uokvirujući političku desnicu upravo u to.

Postoji samo jedan problem. Najgluplja stvar koju možete učiniti ako želite pobijediti u demokraciji je da živcirate birače.

joe bidenRepublikanska strana
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AbuDabi
2 godine prije

Ovaj” ja ću budan spavati” je samo prikaz koliko je “demokracija” bolesna. Prioritet mu je “maske”? Ne postoji znanstveno utemeljenje za tu glupost, jednostavno , ne postoji. Kao i za sve oko ove “MORONA” pandemije, niti su dokazali “virus” niti imaju test koji išta testira….SVE JE LAŽ. A respiratorne bolesti su im idealno oruže. Lijekovi i liječenje takvih bolesti postoje, ali se ne primjenjuju i direktno time UBIJAJU LJUDE. A samo “CJEPIVO” je stvaranje masovnih invalida, te pomor bez presedana. Pdgovornost svih koji su u tome sudjelovali, ili sudjeluju ne može se izbječi. Sve ovo predugo traje da bi itko od njih mogao reči NISAM ZNAO:

Dr.Klaic
2 godine prije

Mandatory ne znaci “mandat”…znaci “ob(a)vezno”…do kada vise??? lol

Krunoslav
2 godine prije

Ne želim nikome zlo,ali ako ima neke pravde…neka im bude lijepo lao nama devedesetih😁

Kažun
2 godine prije

Direktor CDC -a ponovno će pokrenuti istraživanje oružja usred masovnih pucnjava
ZHedge /////// Rochelle Walensky zabrinuta zbog oružja.Spin zbog Afgan.
ili neki zakon o oduzimanju oružja Amerima – ispipavanje terena?
.

Mahatma
2 godine prije

Podjele su krajnji cilj. Jedino moguće razrješenje eksperimenta zvanog demokracija je fragmentacija društva i otvoreni sukob.

sfnviaenfaerfnauerfn
2 godine prije

Kreatura je izjavila isto što izjavi njegov predhodnik da više neće smjenivati vlast u drugim zemljama hahaha, isto što naranđasti pavijan izjavi da će isušiti močvaru hahaha…………..

piždro
2 godine prije

bi najbolje bilo da se crveni i plavi podjele i da imaju dvopresjednika.. a i svjet bi se malo odmorio..

žrec
2 godine prije

Demokrati ne stoje dobro pred izbore? Pih, tu je Dominion.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI