Bijela kuća: “Imamo dokaze o uplitanju Ukrajine u kampanji na strani H. Clinton”

SAD Kongres
13 komentara

I dok se sin Donalda Trumpa, zajedno s još dvojicom očevih suradnika, suočava s optužbama zbog sastanka s ruskom odvjetnicom Natalijom Veselnickajom u lipnju 2016. u New Yorku, Washington raspravlja o drugoj aferi i vanjskom uplitanju u američke izbore, ali u korist Hillary Clinton i Demokratske stranke.

Mlađi Trump je priznao da se susreo s odvjetnicom, za koju The New York Times kaže da je povezana s Kremljom, kako bi dobio informacije koje su trebale naštetiti Trumpovoj suparnici, predsjedničkoj kandidatkinji Hillary Clinton.

Donald Trump Jr. je pozvan da svjedoči pred posebnim odborom Senata, a na Twitteru je napisao “kako je sretan što će odboru moći reći što zna”.

Bijela kuća optužuje Ukrajinu za uplitanje u izbore u korist demokrata

Sarah H. Sanders
Sarah H. Sanders

No, sada u Washingtonu na vidjelo izlazi novi skandal, jer su predstavnici američke Demokratske stranke mogli koristiti sve pogodnosti unutar ukrajinskog veleposlanstva u Washingtonu tijekom izborne kampanje 2016. kako bi prikupljali informacije o svojim političkim protivnicima među republikancima. To je izjavila glasnogovornica Bijele kuće Sarah H. Sanders.

“Ako ste u potrazi za primjerom kampanje usklađene sa stranom državom ili stranim izvorom, obratite pozornost na Demokratski nacionalni kongres koji je surađivao s Ukrajinom u borbi protiv Trumpa”, izjavu Sare Sanders prenosi The Washington Times.

Za optužbe o sastanku Donald Trumpa mlađeg s ruskom odvjetnicom u vrijeme predizborne kampanje je rekla da su neutemeljene.

Sarah Sanders je u dnevnom obraćanju novinarima rekla kako Bijela kuća zna za suradnju Demokratskog nacionalnog kongresa s Ukrajinom i da je sve dobro dokumentirano.

“Operativci Demokratske stranke su radili s dužnosnicima ukrajinskog veleposlanstva u Washingtonu, pokušavajući širiti prljavštinu o Trumpu tijekom kampanje”, rekla je Sanders.

Ovo nije optužba. To je ono što su činili“, rekla je glasnogovornica Bijele kuće.

Rekla je da su iz ukrajinskog veleposlanstva u Washingtonu pokušali spriječiti izjavu Sanders, ali se čini da Trumpova administracija gubi strpljenje i više ne namjerava bez odgovora ostaviti stalne optužbe za “veze s Kremljom” Trumpova tima.

Ovom se izjavom otvara novo poglavlje u ratu optužbama tko je s kim surađivao, tko je za koga “lobirao”, prikupljao ili pokušao prikupljati informacije o protukandidatu. Nakon izjave Bijele kuće izgleda da su Trumpov i tim Hillary Clinton radili isto, iako potonji s puno manje uspjeha, jer Trump ne dolazi iz svijeta politike i manje je kompromitiran u tim smislu, dok bivša državna tajnica ni sama ne zna s koliko skandala se morala nositi.

Čini se da je Trumpov tim odlučio poslati jasnu poruku da je “igra s gađanjem u samo jednu metu” završila.

Nema sumnje da će biti zanimljivo vidjeti, uvijek ako Kongres to zatraži, koju su razinu suradnje u “borbi protiv Trumpa” ostvarili ukrajinsko veleposlanstvo u Washingtonu i operativci Demokratskog nacionalnog kongresa, odnosno, tim Hillary Clinton.

Kongres SADPredsjednički izboriSarah H. Sandersuplitanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Adriana
6 godine prije

Xa, xa, xa…
Putin&Lavrov

Travis
6 godine prije

Opet se sranje ozbiljno naginje ka Moskvi pa se opet izmišljaju bedastoće. Samo još izmislite da je Gvatemala umiješana u izbore u Americi hahaha

elijah magnier
6 godine prije

Vutra,di si ti do sada,đavo te odnija?

jerlo
6 godine prije

On the same day that President Donald Trump said “it is time to move forward in working constructively with Russia,” and the day after he said “I had a tremendous meeting yesterday with President Putin,” the ignorant, stupid, Nikki Haley, who Trump appointed as US UN Ambassador, publicly contracted her president, forcefully stating: “we can’t trust Russia and we won’t ever trust Russia.”

jerlo
6 godine prije

Vladimir Putin: I view these plans highly positively because healthy competition is good for everyone. We support an open market and healthy competition. The US President said yesterday during the discussion that the United States stands for open, fair competition. And, by the way, when I spoke, I supported his point. So, we are absolutely all right with this; if it is so, if there is open and fair competition, no political motives or political resources involved, it would be quite acceptable for us. Because to date, it is an obvious fact that any specialist would tell you: the cost of production and delivery of liquefied natural gas from the United States is much higher than our LNG – even LNG – and is not even comparable to Russian pipeline gas. So, there is no doubt that we have an absolute competitive advantage. But to keep it, our market participants… Čitaj više »

Nightwatch
6 godine prije

Ovo postaje pravo zutilo, sapunica.. Ko s kim, gdje, kada i zasto.

Ante
6 godine prije

Da imaju kakve konkretne dokaze o Trumpu već bi ih iznijeli, jer ovo što sada rade je dokaze potpune nemoći njegovih protivnika.

StarDam
6 godine prije

A zašto ne iznesu dokaze o uplitanju Izraela i zaljevskih feuda na strani H. Clinton? Šalim se, retoričko pitanje.

Antropos
6 godine prije

Svjetski Breaking News: Imamo dokaze o uplitanju USA u rušenje demokratskih vlasti, podržavanje terorističkih skupina, utjecaju na izbore, ratnom napadu na države od Južne Amerike, Srednje Amerike, Azije, Afrike i Europe!

So the fucking what ako je Rusija nekim informacijama utjecala na izbore u USA? Ili ako se Ukrajina uplitala? Imali su izvrsne učitelje u dotičnoj državi!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI