Bombardovan turski konvoj!!!

Turski konvoj

Snage sirijskog vazduhoplovstva dva puta su bombardovale turski vojni konvoj koji je ranije danas ušao u Siriju.

Tursko ministarstvo odbrane je saopštilo da su u prvom napadu stradala 3 lica dok je 12 povrijeđeno. Prema prvim informacijama među stradalima je i komadant Faylaq al-Shama.

VIDEO snimak prvog napada na konvoj:

VIDEO ulazak prvog turskog konvoja u Siriju:

Ankara je rekla kako vazdušni napad predstavlja kršenje dogovora između Ankare i Moskve. Ministarstvo odbrane je saopštilo kako je ruska strana obaviještena o ulasku turskog konvoja.

bombardiranjeSAA
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bozon
4 godine prije

E Putine kome ti prodajes raketne sisteme.

pomozi boze
4 godine prije

usli turci u siriju, I rusi se jos dogovorili sa turcima o ulasku……I kako ide ona narodna, pomozi boze onome koga rusi brane…..

Sparkling
4 godine prije

Ovom ratu kao da se ne vidi kraj?

Ante
4 godine prije

Turska pomaže teroristima, zato ne vidim razlog da ih se ne bombardira.. Turska ima Kurde pa neka njih napada, ali neka ne naoružava teroriste iz Afrina IIdbila!

bože Pravde
4 godine prije

deri, Asade, zovi ako treba dobrovoljaca

Njofra
4 godine prije

Čekaj, jel borbandovan ili je bombardiran!?

burt
4 godine prije

podjela Sirije uključuje i podjelu Idliba na proturski i proassadovski dio, Erdogan i Julani djeluju usklađeno a to se vidilo kad je Julani potisnuo proturske skupine Zenki i ostale a sve je to napravljeno u dogovoru s Erdoganom, sad se događa ista stvar, Erdogan u isto vrijeme šalje tursku vojsku u Idlib da izađe na zamišljenu demarkacionu liniju i proturske pobunjeničke skupine da izađu na liniju fronte u Idlibu i Hami, Assad više nije u mogućnosti da spriječi unutarnju podjelu Sirije koja je dogovorena na višem nivou, umjesto dijela Idliba Erdogan će dobiti dio kurdskog teritorija na sjeveru Sirije jer Kurdi ionako kontroliraju nerealno velik dio Sirije, Assad je napregnuo sve snage koje su mu ostale, mobilizirao je sve lokalce i teritorijalce koji mogu nosit pušku da krenu u napad a napada i cijelom avijacijom koja mu je preostala ali došlo je vrijeme za Erdoganove protumjere tako da će na… Čitaj više »

Trubadur
4 godine prije

Eto Tigrovi zauzeli Tall Nimr na sjeveru Khan Sheikhuna i tako presekli avtoput i blokirali Turke, da udu u Khan Sheikhun… Turci su ostali blokirani u gradu Hish, negdje oko 9 Km od Khan Sheukhuna….Mislim, da nema više spasa za kozohebe u Khan Sheikhunu ako nisu več prije pobjegli na sjever…

Zorule
4 godine prije

Kaze Ankara da je ruska strana obavjestena o ulasku konvoja. Pa nisu vas Rusi ni bombardirali, sto niste obavjestili sirijsku stranu.

Jole
4 godine prije

Turci i njihovi teroristi su konačno dobili po njuški.Čitava priča oko turske okupacije dijela Sirije striktno je povezana je za proturskim teroristima.Nakon što teroristi budu uništeni,Turci će ostati na čistini i više se neće moći švercati sa svojim teroristima.Rusi su digli ruke od Erdogana i konačno su počeli igrati svoju igru kao što Turci podlo igraju cijelo vrijeme.U međuvremenu su velike količine naoružanja iz Rusije isporučene SAA.

Hogar strašni
4 godine prije

Idu Turci vuku im se q… sablje

Zax
4 godine prije

Koliko sam uspio shvatiti radi se o precizno odradjenim napadima ne samo na konvoj nego na pojedince u konvoju. Za to je potrebno visokotehnolosko oruzje i obavjestajna priprema. Tesko je povjerovat da su sirijci to napravili samostalno bez makar presutnog odobrenja moskve i ruske logistike. Ocito je Putin podignuo uloge u sahovskoj partiji na bliskom istoku.

zgvaca
4 godine prije

Kako bi svako od nas reagirao na mjestu Erdogana. Ima 3 Miliona izbjeglica u Turskoj koji turski narod vise nevoli jer sa njima konkuriraju za posao (pad placa) i za stanove (skace stanarina). Sad mu prijeti jos 1-2 Miliona da dodje. Erdogan nema drugog izbora nego da svojoj izbornoj bazi pokaze neki rezultat. On bi najradje tih 5.6 Miliona naselia na Tursku granicu i tako zadovoljio Turke i imao utjecaj na Damaskus. Zato za njegovo prezivljavanje on mora stvorit prostor za te izbjeglice. Jedina Sansa je da zaustavi Asadovu Ofenzivu i kurdska podrucja nastani izbjeglicama. Ovo jos nije gotovo.

Euro
4 godine prije

Zauzeli su TUR jos sjeverni dio Sirije. Kao “sigurnostna zona”. To još veci problem od Idliba.

Riddick
4 godine prije

Sirijska PVO je 2012 oborila F-4 fantom iznad Mediterana u medjunarodnom vazdusnom prostoru nakon sto je pre toga narusio vazdusni prostor Sirije.
SAA je vise puta do sada “slucajno” gadjala artiljerijom i minobacacima Turske osmatracnice zato sto su ih teroristi koristili kao zaklon za sopstvene borbene efektive i ljudstvo danas je Sirijsko vazduhoplovstvo bombardovalo konvoj i poginuli su tuski vojnici i komandant Fajlak al Shama mic po mic cenu mesanja u unutrasnje poslove Sirije ce sve vise placati Turski vojnici a ne samo proksiji.
Ovo nije slucajno, ovo je poruka Erdoganu, Idlib je mali prostor i ovakve “greske” se ne dogadjaju.

oxi
4 godine prije

Khan Sheikhoun oslobođen

Konstantin
4 godine prije

poruka od SIrijskog pilota: turci idu SHTUKEEEEEE …..
:o)))))

na cijoj strani
4 godine prije

Kad zarate Sirijci i Turci na cijoj ce strani biti Rusija. Hoce li Turci koristiti S400 protiv Sirijskog zrakoplovstva?

žile40
4 godine prije

bravo sirijci,tako se brani svoju zemlju!!!!samo udri po ovim turskim osmanijam

kpkpkp
4 godine prije

Nije lako ginuti u tuđoj zemlji…

Max
4 godine prije

Protuteroristiička akcija.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI