C-SPAN suspenduje Stiva Scullyja na neodređeno vrijeme nakon priznanja da je lagao o hakiranju Twitter naloga

Steve Scully
5 komentara

Američka mreža kablovske i satelitske televizije C-SPAN poslala je svog političkog urednika Stiva Scullyja na neodređeno administrativno odsustvo u četvrtak nakon što je Scully priznao da je lagao o hakiranju njegovog naloga na Twitteru ranije ovog mjeseca nakon obraćanja bivšem direktoru komunikacija Bijele kuće Anthonyju Scaramucciju u sumnjivom tvitu.

Scully, koji je trebalo da moderira sada ukinutu drugu predsjedničku debatu između američkog predsjednika Donalda Trumpa i demokratskog kandidata Joea Bidena, nedavno je mreži priznao da je njegov tvit od 8. oktobra, koji je glasio „@Scaramucci trebam li odgovoriti Trumpu“, u stvari on objavio. Scaramucci, nekada jedan od najiskrenijih Trumpovih pristalica, od tada je postao jedan od predsjednikovih najvećih kritičara.

„Nekoliko sedmica bio sam podvrgnut nemilosrdnim kritikama na društvenim mrežama i u konzervativnim medijima u vezi sa mojom ulogom moderatora za drugu predsjedničku debatu, uključujući napade usmjerene direktno na moju porodicu. Ovo je kulminiralo u četvrtak, 8. oktobra, kada sam čuo predsjednika Trumpa kako dva puta odlazi na nacionalnu televiziju i lažno me napada po imenu“, rekao je Scully u izjavi koju je objavio C-SPAN.

„Iz frustracije sam poslao kratak tvit upućen Anthonyju Scaramucciju. Sljedećeg jutra, kad sam vidio da je ovaj tvit stvorio novu kontroverzu, lažno sam tvrdio da je moj Tvitter nalog hakovan“, nastavio je Scully, preuzimajući potpunu odgovornost za svoje postupke.

Takođe je zatražio oproštaj od svojih profesionalnih kolega u medijima i na C-SPAN, gdje je radio posljednjih 30 godina.

C-SPAN je takođe objavio sopstvenu izjavu u četvrtak potvrđujući da je Scully, koji rukovodi predsjedničkim izvještavanjima C-SPAN od 1992. godine, u srijedu obavijestio mrežu o tim novim informacijama.

„Veoma smo se ražalostili zbog ove vijesti i ne odobravamo njegov postupak“, komentarisala je mreža.

„Tokom svojih 30 godina u C-SPAN, Steve je neprekidno pokazivao svoju pravičnost i profesionalnost kao novinar… Počevši odmah, poslali smo Stevea na administrativno odsustvo. Nakon određenog udaljavanja od njegove epizode, vjerujemo u njegovu sposobnost da i dalje doprinosi u C-SPAN-u“, dodala je mreža.

Trump se u tvitu od četvrtka osvrnuo na najnoviji razvoj događaja, navodeći da Scullyjevo priznanje krivice otkriva da je debata bila “namještena”.

„Opet sam bio u pravu! Steve Scully je upravo priznao da je lagao da je njegov Twitter hakovan. Rasprava je bila namještena! Suspendovan je iz @cspan na neodređeno vrijeme. ‘Komisija’ nije postupala pošteno sa Trumpovom kampanjom. Da li sam pokazao dobre instinkte kad sam prvi znao?“, tvitovao je Trump.

Prema izvještaju Suna, pozivajući se na biografiju koju je objavio Univerzitet George Washington, Skaly je bio pripravnik kod Bidena jedan mjesec 1978. godine, kada je Biden bio američki senator za Delaware.

C-SPANHakovanjeStiv Scully
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stara kuka
3 godine prije

Ovaj primjer pokazuje koliko su ti leftardi ustvari glupi i nesposobni i koliko ih je lako uhvatiti u njihovim lažima. Samo kad za to postoji volje. Mi ovdje često pišemo o “kabali” kao o nekakvim nepobjedivim genijalcima. Ali nije tako. Niti su nepobjedivi niti naročito pametni a ni sposobni. Jedini razlog zašto uspjevaju u svojim nakanama je jer im mi to dopuštamo. Ne suprotstavljamo se i ne kažnjavamo ih. Pod “mi” mislim na tzv. “tihu većinu”.

Jedino, ali izgleda vrlo moćno oružje u njihovim rukama je naša vlastita glupost, naše podjele i strah. Povijest je mnogo puta dokazala da je svaku vlast i teror moguće prilično lako srušiti kad se te tri pojave nadvladaju. Jer nisu oni jaki ni pametni ni sposobni. Jedino su pkkvareni i beskrupulozni, a mi te osobine često brkamo s pojmom moći. Izvor njihove moći su jedino i isključivo naše vlastite slabosti.

Bosanac.
3 godine prije

Na ovakvim temeljima (laži i prevare) su nastali velika večina (ako ne i i svi) ovih 1-2% koji kontrolišu 99% svjetskog bogatstva.

Sam
3 godine prije

Bojim se da necemo imati vremena da se vakcinisemo svi kao ni ONI koji ovo planiraju. Vremenom i kvalitetom podataka do kojih svakim danom dolazim,ne vjerujem niti da je vakcina tako bitan element ove igre kako je predstavljaju ONI i kako je dozivljavamo mi. Mnogo ce gore posljedice izazvati pokusaj RESETA svih elemenata drustveno-socijalno-ekonomskog zivota nego pokusaj i vakcinacija covjecanstva. Po analiticarima je za ocekivati u narednih par godina 2 milijarde ljudi bez posla,stotine miliona bolesnih na ovaj i onaj nacin,isto tako umrlih,a glad kao posljedica Projekta se javlja godinu ili dvije od pocetka istog. Nije potrebna vakcina da bi haos bio potpun,ona ce ga samo malo “uljepsati” Jucer nabasah na jedan portal i neke clanke na njemu koji svemu ovome daju i neke vremenske rokove. Portal je PINovski i to onih ortodoksnih koji sve ovo gledaju s vjersko-religijske strane potpomognute svjetovnom moci i uticajem. Apsolutna povezanost prorocanstava iz Talmuda,planova… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI