Dvije članice američkog Kongresa postale žrtve krađe auta

Kongres
7 komentara

Ova vijest nam je posebno zanimljiva jer su upravo Demokrati bili ti koji su, zajedno sa korporacijama, svesrdno podržavali tzv Black Lives Matter pokret koji je imao jedan od slogana „Defund the Police“ tj. borili su se za smanjivanje novca za policiju, što je u puno gradova i učinjeno. Barem tamo gdje su Demokrati na vlasti. Zato ima kozmičke pravde sad kad su dvije njihove političarke postale žrtve zločina u dva nepovezana incidenta. A s obzirom da se radi o gradovima Chicago i Philadelphija, možemo sa velikom vjerojatnošću reći da se radi o crnim kriminalcima.

Dvije izabrane demokratkinje ovog su tjedna postali žrtve krađe automobila u razmaku od 24 sata, potvrdili su dužnosnici.

Prema njezinom uredu i gradskim dužnosnicima, predstavnica Mary Gay Scanlon (D-Penn.) je u srijedu poslijepodne ukraden auto pod prijetnjom pištolja u parku u Južnoj Philadephiji, nakon što je imala sastanak na tom mjestu.

“Kongresnica je bila fizički neozlijeđena”, stoji u priopćenju njezina ureda. “Zahvaljuje policijskoj upravi Philadelphije na brzom odgovoru i cijeni napore i narednika u oružju u DC-u i njezine lokalne policijske uprave za koordinaciju s Philly PD-om kako bi osigurali njezinu kontinuiranu sigurnost.”

Scanlonova glasnogovornica, Lauren Cox, rekla je za Philadelphia Inquirer da su u incidentu oduzeti vozilo i imovina zastupnice, uključujući njezin državni mobitel, identifikaciju, osobni mobitel i torbicu.

Policija kaže da su joj, dok je Scanlon hodala do svog vozila, prišla dva muškarca, u dobi od otprilike 20-30 godina, koji su tražili da im da ključeve, izvijestio je Fox News. Jedan od muškaraca se odvezao u njezinoj plavoj Acura MDX iz 2017., a drugi je pobjegao s mjesta događaja terencem.

Prema CBS-u, državna policija Delawarea pronašla je Scanlonovo ukradeno vozilo u 21 sat u srijedu i petorica osumnjičenih sada su u pritvoru.

Gradonačelnik Philadelphije Jim Kenney, demokrat, opisao je incident kao “obeshrabrujući” i “razjarujući”.

“Svatko se zaslužuje osjećati sigurno u našem gradu, a nažalost, kao što znamo, to nije uvijek bio slučaj ove godine”, rekao je Kenney.

“Poražavajuće je i iskreno bijesno da se kriminalci osjećaju ohrabreni da počine tako nepromišljen zločin usred dana u mjestu koje bi trebalo biti zona mira – jednom od prekrasnih parkova u Philadelphiji”, dodao je gradonačelnik. “Zahvalan sam što nije fizički ozlijeđena tijekom ovog incidenta, a moje misli su s njom u, siguran sam, traumatično vrijeme.”

Kenneyeva administracija kritizirana je zbog toga kako se ove godine nosi s porastom nasilnog kriminala.

Prema podacima koje je objavio grad, Philadelphia je ranije ovog mjeseca postavila svoju godišnju stopu ubojstava svih vremena. Od srijede, grad je doživio 544 ubojstva u 2021. godini, nadmašivši prethodno postavljeni rekord od 500 ubojstava 1990. godine.

S populacijom od oko 1,579 milijuna, policijski podaci pokazuju da je stopa ubojstava u Philadelphiji veća od 33 ubojstva na 100.000 ljudi, što je više od četiri puta više od stope ubojstava u SAD-u 2020. od 7,8 na 100.000 ljudi.

Drugi incident krađe automobila u srijedu poslijepodne dogodio se manje od 24 sata nakon što su čelnica većine u Senatu demokratske države Illinois, senator Kimberly Lightford i njezin suprug bili žrtve krađe automobila u utorak navečer u Chicagu – usred porasta pucnjave i ubojstava u gradu ove godine.

Policija je za CBS Chicago rekla da su paru prišle tri maskirane osobe dok su Lightford i njezin suprug Eric McKennie vozili Mercedes Benz SUV.

Kradljivci su pucali tijekom incidenta, ali par je ostao neozlijeđen, rekla je policija, dodajući da su otmičari pobjegli s mjesta događaja Lightfordovim vozilom i Dodge Durangom.

“Prvo i najvažnije, zahvalna sam što smo moj suprug i ja živi i fizički neozlijeđeni”, rekao je Lightford u izjavi. “Pokušavam obraditi traumu onoga što se dogodilo. Želim se zahvaliti svima koji su pružili svoju ljubav i podršku. Želim posebno zahvaliti gradonačelnici Katrini Thompson i policijskoj upravi Broadview na njihovom brzom i temeljitom odgovoru.”

I Scanlon i Lightford zagovarali su reformu policije nakon ubojstva Georgea Floyda u svibnju 2020.

Izvor: theepochtimes.com

Demokratikrađaukraden auto
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
apa khabar
2 godine prije

ne smije se napisati “crnim” kriminalcima. politički korektno je “nebijelim” kriminalcima.

Xam
2 godine prije

Ne bi to afroamerikanci nikada učinili 100%.

Čudan lik
2 godine prije

Nešto ovdje smrdi a nisu moje noge!!!!

Zar nisu svi članovi kongresa i senata pod 24h zaštitom FBI ili Tajne službe???

Zar vi doista mislite, da su im doista ukradena vozila, da ne bi bila pronađena za par sati a počinitelji uhapšeni???

Jednostavno receno
2 godine prije

Ja nisam da se smnje sredstva policiji, al sam zato za smanjenje zakonodavcima i pravosuđu jer oni laprdaju i mlate praznu slamu.

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

U Kaliforniji su provale u automobile toliko česte da vlasnici ostavljaju otvorena vrata i prtljažnik. Da lopovi skuže da u njihovom autima nema ničega vrijednog za ukrasti. Policiji se to ne sviđa. Savjetuju vozačima da to ne rade. Jer da lopovi onda bez problema mogu otvoriti pretinac za rukavice.
A šta ima normalnije od toga da vlasnik u širom otvorenom autu, u zaključanom pretincu za rukavice, drži novce, za koje je sentimentalno vezan…

postenlopov
2 godine prije

Tamo gdje je najvise kmica tipova treba ukinut policiju jer tamo ce red da uvode demonkrate. Jel to politicki korekno receno?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI