Euronews: Rusija i Kina planiraju objediniti platne sustave

ru kina
19 komentara

Tijekom posjete Pekingu je ruski premijer Dmitrij Medvedev potvrdio da su dvije zemlje pregovarale o načinu povezivanja ruskog i kineskog platnog sustava. To će omogućiti korištenje ruskih bankovnih kartica ne samo u Rusiji, nego i u inozemstvu, zaobilazeći zapadne sankcije, piše Euronews.

Rusija i Kina razmatraju mogućnost kombiniranja nacionalnih platnih sustava. Riječ je o integraciji ruske kartice Mir s kineskom UnionPay, koja je prihvaćena u većini svjetskih zemalja.

Do sada su već zaključeni kovalutni ugovori i prve kartice ruske banke, radeći s kineskim sustavom, izdane su u srpnju ove godine.

“U ovom trenutku je kartica Mir na neki način povezana s kineskim instrumentom plaćanja, koji omogućava korištenje tih kartica u transakcijama u Rusiji i drugim zemljama”, nakon susreta s kineskim visokim dužnosnicima je rekao Dimitrij Medvedev.

Prema riječima Medvedeva, takvi će sporazumi zaobići probleme s američkim sustavima. Ruski nacionalni sustav platnih kartica je nastao 2014. godine, kada su VISA i MasterCard odbili kartice ruskih banaka koje su pogođene sankcijama.

Dmitrij MedvedevEuronewsMasterCardUnionPayVISA
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sinisa
6 godine prije

Sasa brate zasto skrtaris na rijecima u ovoj izuzetno zanimljovoj temi?

mmne
6 godine prije

hohoho….a sad adio… a sad adio… i ko zna kad…. i kozna gde…

mmne
6 godine prije

bilo jednom u americi….

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Zašto meni skoro svaki puta ispadne da pišem trinaesti komentar? Nisam sujevjeran, bar ne pretjerano, ono malo, ali mi dalo misliti jel trebam igrati loto i te stvari. Zapad frizira sve statističke podatke, sva financijska izvješća. Varaju gdje stignu, koga stignu, a istok ne želi da ga se više vara, pa se odvojio. Svi su resursi u njihovim rukama, zapad sada može, da oprostite, da se tuca. Gotovo je sa globalnim jednoumljem, svijet je već ušao u eru multipolarnosti. Oni koji odbijaju prihvatiti novu realnost, prohujat će s vihorom, zamest će ih snijeg, odnijet će ih poplava i tome slično.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI