fbpx

Euroskeptik François Asselineau – iznenađenje predsjedničkih izbora u Francuskoj

Predsjednički kandidat François Asselineau - UPR - Francuska

Za medije nepoznat, a za ljubitelje politike disident, François Asselineau je najveće osvježenje predsjedničkih izbora u Francuskoj. I pored “jakih” etabliranih kandidata koji još nisu prikupili potrebne potpise, iz političke sjene neočekivano je izašao “novi” kandidat. Prikupivši preko 500 potpisa, Asselineau je službeno postao kandidat za predsjednika Republike Francuske i to sedam dana prije isteka roka.

O kakvim se potpisima radi?

Nakon usvajanja novog Ustava Francuske 1958. (Peta Republika), Charles de Gaulle je 1962. odlučio uvesti opće pravo glasa gdje svatko može birati i može biti biran za predsjednika Republike. Želeći spriječiti kandidature kandidata koji svojim profilom ne sliče jednom predsjedniku, uvedena je izborna predselekcija. Radi se o jednostavnom pravilu: za prezentirati se na predsjedničkim izborima svaki kandidat je dužan priložiti 500 potpisa osoba koje su prethodno dobile povjerenje građana na lokalnim, regionalnim i državnim izborima (predsjednici općina, parlamentarci, senatori…). U Francuskoj broj osoba koje mogu dati svoj potpis jednom kandidati iznosi 47.000.

Svaki kandidat ima 2 tjedna za prikupiti 500 potrebnih potpisa. Od nedavno, podrške su javne, što predstavlja jedan oblik pritiska na potpisnike. Kandidat koji prikupi 500 potrebnih potpisa dobiva od države 153.000 € za početak kampanje.

Tko je François Asselineau?

Prije nego je ušao u politiku, François Asselineau je svoj put započeo kao visoki funkcioner. Posjeduje diplome najprestižnijih visokih škola u Francuskoj: HEC i ENA. 1993. godine se priključuje desnici i postaje bliski suradnik i šef kabineta političke legende Charlesa Pasqua, poznatog po izjavi: “Obećanje veže samo onoga kome je namijenjeno“.

Kao uvjereni euroskeptik, 2007. osniva političku stranku UPR, koja svoj program temelji na suverenizmu. Tvrdnje da Francuska treba izaći iz eurozone, Europske unije i NATO-a, su Asselineau onemogućili pristup globalističkim medijima.

Kao veliki informatički “Geek” i dobar poznavalac funkcioniranja društvenih mreža, Asselineau svoju kampanju vodi na internetu. Prolazeći gradovima Francuske, a posebno Parizom, na svakom koraku su vidljivi plakati Asselineaua koje vrijedno lijepe njegovi internet aktivisti. Bez obzira na tišinu medija, popularnost Asselieaua raste iz dana u dan. Razlog nisu ni plakati ni njegova osobnost, već smjelost u iznošenju tvrdnji zbog kojih ga mediji etiketiraju teoretičarem zavjere. Bez obzira na medijska etiketiranja, tvrdnje Françoisa Asselineaua su vrlo dobro argumentirane i potkrepljenje materijalnim dokazima.

François Asselineau, vjerojatno neće ugroziti postojeće kandidate, međutim sigurno će otvoriti “zabranjene” teme o kojima se ne smije pričati u medijima. Teme koje će dodatno uzdrmati sustav, te bar malo osvijestiti politički pasivne građane. Predsjednički izbori u Francuskoj su presudni za Europsku uniju, a time i za Hrvatsku. Radi li se o “novoj francuskoj revoluciji”, vrijeme će pokazati. Danas u Europi jedino Francuska ima sposobnost oduprijeti se globalističkim idejama. Ima kvalitetne ljude koje mediji perfidno kriju i posjeduje nuklearno oružje koje je garant mira u Francuskoj i Europi.

Za kraj vam nudimo izjavu predsjedničkog kandidata Françoisa Asselineaua, koja svakoga tjera na razmišljanje:

“Kada sam kao drugi završio najprestižniju privatnu školu HEC, nitko me nije primijetio. Kada sam primljen u ENA nitko nije primijetio da sam primljen. Kada sam završio kao drugi ENA nitko nije obratio pažnju. Ista stvar kada sam postao kandidat… Kada budem izabran za predsjednika nitko neće vidjeti kako sam došao.”


Nekoliko točaka iz programa stranke UPR koju vodi François Asselineau:

  1. Vratiti političku i ekonomsku neovisnost Francuske napuštanjem eurozone i Europske unije primjenjujući članak 50 Ugovora iz Maastrichta.
  2. Napuštanje NATO saveza.
  3. Borba protiv duga tako da se Centralnoj banci omogući financiranje države i lokalnih jedinica.
  4. Reformirati, depolitizirati i profesionalizirati Ustavni sud.
  5. Nacionalizirati strateška poduzeća i prirodne resurse.
  6. Masovno graditi socijalne stambene jedinice.
  7. Vratiti kontrolu nad protokom kapitala, roba, usluga i osoba.
  8. Unaprijediti građanske slobode, uključujući i pravo na tajnost komunikacije, korespondencije i telekomunikacije.
  9. Stvaranje javnog informativnog servisa koji će garantirati ravnopravnost svih ideja u javnom informiranju.
0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
29 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Tuzlak
Gost
Tuzlak
3 godine prije

Mislio sam da su ti francuzi za Evropu a tek sada vidim da i tamo ima pametnih ljudi.

jale
Gost
jale
3 godine prije

Istovremeno, kako se priča o raspadu EU zakuhava, mnogi zapadni politički analitičari to pokušavaju sagledati kroz prizmu raspada Jugoslavije, a neki od njih barataju sa nama potpuno nepoznatim i šokantnim činjenicama iz tog perioda. Phil Butler, amerikanac, napisao je svoj osvrt prije godinu, dvije, ali se nekako dogodilo da ga mainstream mediji izvlače iz naftalina baš ovih dana. Butler tvrdi da bi Jugoslavija da nije uništena danas bila jedna od najjačih ekonomska sila Evrope ponajprije zbog partnerstva sa 120 država nesvrstanih, a onda zbog svega drugog kao što su izuzetno obrazovanje, jaka industrija, program zapošljavanja. Meni to hoće reći da se Evropa i USA sada jako kaju što su poticale raspad naše bivše zajedničke države i da bi dali što – šta danas da se taj proces može vratiti unatrag. Svakako, sa današnje geopolitičke pozicije, zapad bi jako volio da su ovi prostori politički i administrativno jedinstveni i da tako jedinstveni naprave otklon od Rusije, jer sada shvataju, da se Srbija, ključna država Balkana, zbog toga što se zapad jednostrano stavio na stranu neoustaša, neodžihadista i šiptarskih narko-terorista, nikada neće moći pridobiti da pogazi svoje prijateljstvo sa Rusijom. Uslovi u svijetu i okruženju su se promjenili. Treba nam novi Tito.

USA exceptional
Gost
USA exceptional
3 godine prije

Kako netko rece sa sarkazmom
– Otvoris pastetu a iz nje iskoci Putin.
To jest jeftina nato-vska propaganda.

Ja za tebe mogu reci
– Otvori covjek pastetu a iz nje ispadaju ustase….Jale iz Oz, okani se tih gnjilih pasteta.
Pun mi je k******* etiketiranja ljudi da su ustase.
I zato sam ti dao minus a da sam mogao dao bi tih stotinu.
I nema onog Hrvata koji nije bio barem jednom u zivotu etiketiran Ustasa.
Ti znas dobro tko pise ovaj post.

Perun
Gost
Perun
3 godine prije

Ma daj mu plus, čovjek voli ustaše, ne valja biti isključiv. Pa i tog Titu su prozivali da je ustaša iako je njegov pravi identitet predmet kontroverzi nema nikakvih tragova da je ikada bio član, simpatizer ili suradnik Ustaškog Pokreta. Jaletu za informaciju Pokret je nakon poraza u WWII preuzela Državna Bezbednost da bi imali kontrolu nad terorističkim dijelom emigracije. Po toj logici i svi ti pripadnici DB infiltrirani u razbijeni pokret su ustaše jer su imali uredne članske iskaznice raznih ogranaka diljem svijeta a takve iskaznice Hrvati u Hrvatskoj tj. SFRJ nikad ni vidjeli nisu osim onih vrbovanih za infiltraciju koji su često bili i u rodbinskim vezama s glavešinama Pokreta. Božidar Spasić, bivši djelatnik Službe danas priča anegdote o danima kad je pisao tekstove za ustaške novine. Imaš ga na YT a pitanje je nije li i Boža Spasić ustaša nakon tolikih tekstova koji veličaju NDH, Poglavnika i Pokret? Zašto Pokret ograničiti samo na jednu naciju kad je tamo bilo puno današnjih Bošnjaka, usko su surađivali Makedonci, malo manje Slovenci i Crnogorci a nakon WWII naglo je porastao interes Srba iz DB za Pokret koji je tako dobio južnoslavensku notu iako je to protivno načelima ali sve evoluira. Zašto se braća četnici stide svog zajedničkog povlačenja s ustašama i zašto je Dinarska Divizija slobodno djelovala u NDH pod vlašću ustaša? Kladim se da se mnogi boje odgovora jer ode im shizofrena slika svijeta i njihova udobnost. Laži su najbolji sedativ. Plusevi i minusi nemaju veze s kvalitetom teksta pa apeliram da se Jaletu daju plusevi a meni možete i minuse jer me apsolutno nije briga. Zelena, crvena, plus, minus, isti k…c jedino možda ako se ne plaćaju ali čini mi se da bi portal brzo propao kad bi plaćao te zelene i crvene brojke.

USA exceptional
Gost
USA exceptional
3 godine prije

U pravu si i za Tita
vec 45 nakon stvaranja federalizacije i stvaranja autonomija su srpski iskusniji politicari mrmljali sebi u bradu da je Tito ustasa.

jale
Gost
jale
3 godine prije

@USA exeptional Sami su se etiketirali oni koji su se prepoznali. Ja nisam nikoga. A ti hoćeš istrolati bajku kako ustaše nisu ni postojale i kako danas ne postoje horde poštovatelja njihovih masovnih ratnih zločina dok crtaju slovo U i dižu desnicu na usklik koji su koristili njihovi idoli dok su išli klati. A ulice i trgovi sa imenima masovnih koljača? I to je privid? Btw, boli me ***** za pluseve i minuse!

Perun
Gost
Perun
3 godine prije

Nemoj tako, Jale. Treba biti objektivan. Pa i Toma Grobar je četnički vojvoda i predsednik Srbije što ne znači da su svi Srbi takvi. Čak i Šešelj koji je hrvatskog porijekla je nekakav vojvoda ali sam čitao da mu je pop Đujić oduzeto titulu. Možda je Šešelj sam sebe proglasio ponovo jer stalno arlauče da je vojvoda. Neki dan bio proustaški skup u ZG nekih 20 budala se skupilo bez čakije a kamoli neko ozbiljno naoružanje. Pa više se pedera skupi na tim njihovim paradama. Klinci od 15 godina crtaju slovo U jer im je netko rekao da je to bila nepobjediva vojska. Uzdignuta desnica je puno starija od ustaša kao i Rim. To je jednostavno došlo s demokracijom i drži se na margini. Ako te baš zanima najveći nacionalisti u HR dolaze iz partizanskih familija od predsjednice do premijera. Pa i sam osnivač HDZ koji je nacionalno krilo SKH i disidenata je bio najmlađi Titov general i predsednik Sportskog Društva Partizan. On je uveo crno-bele dresove, pokupio od Juventusa. Radi se o generalu Franji Tuđmanu kojem su i djeca rođena u Beogradu. Zašto su dojučerašnji partijaši postali žestoki nacionalisti o tome bi se dalo raspravljati. Kao i kolika je njihova odgovornost za huškanje naroda s ustaštvom. Uostalom ni Sloba Milošević nije bio četnik ali kad je trebalo huškati narod nije mu puno smetala sva ta ikonografija. Kome normalnom to treba? Ali onda treba biti objektivan pa reći ima toga i kod mene ali nisam ja takva budala. Inače imaš odlične komentare i ja ti dam plus ali kao što reče koga briga za pluseve i minuse.

Slagerpjevac
Gost
Slagerpjevac
3 godine prije

Tako je Perune.. neka svako gleda ispred svoga praga.. Ne sjećam se da je sredinom osamdesetih netko iz Hrvatske organizirao ogromne političke skupove neoustaša sa svom potrebnom ikonografijom kao što se vidjelo u jednoj ključnoj državi balkana koju zapad “nije pridobio”.

subaru
Gost
subaru
3 godine prije

Bravo Perune.

Dopidzilomi
Gost
Dopidzilomi
3 godine prije

Niti jedna zemlja nije ušla u EU voljom i glasom svojih građana. Nego izmjenama i promjenama zakona a naročito o glasovanju, laganju i varanju birača.

Dunja
Gost
Dunja
3 godine prije

Bravo :)) no zato i jest problem izlaska iz nje, staneš na kapiju i vičeš-Upomoćććć…a nema nikog

PanSlaven
Gost
PanSlaven
3 godine prije

1) ovi koji mogu potpisati su prethodno selekcionirani
2) čovjek ‘posjeduje diplome najprestižnijih visokih škola u Francuskoj’
3) Prije nego je ušao u politiku, François Asselineau je svoj put započeo kao visoki funkcioner
= kukavičje, ne jaje, nego mućak. Rezerva za Lepenku. Sve je pod kontrolom, brinite se

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije

Slaven, možda nisi u pravu ali dobro razmišljanje. Obzirom na stanje u Uniji nije nikakvo čudo da se kao platforma bira napad na nju. Biće sve više takvih kandidata i biće sve glasniji – sezona lova je otvorena…

Tedi
Gost
Tedi
3 godine prije

PanSlaven 1000% si u pravu,pa covjek i sam kaze da je non-stop bio nevidljiv.Ovo sto je nabrojio je radio i Oland,pa kada je dosao na vlast okrenio curak.Nije on dobio 47000 potpisa od Francuza,vec 500 potpisa osoba koje su prethodno dobile povjerenje građana na lokalnim, regionalnim i državnim izborima (predsjednici općina, parlamentarci, senatori…) ,znaci stare garde.Ovaj je protuteza Le Penovoj,kako ti kazes.Mafija bi i dalje jahala.

Dunja
Gost
Dunja
3 godine prije

Sjajno je što se pojavljuje na svetlu, u medijima, makar i kao protivteža Le Pen, opis izlaska iz senke je jasan pokazatelj i upornosti i vere…postaje uzbudljivo ….

fond
Gost
fond
3 godine prije

Sjajno je da ima i novinara koji ce doci medju citaoce, rukovati se, porazgovarati i ici ekstra milju. Ovo je demokracija.
U MSM ( rezimskim novinama ) su novinari uzdignutog nosa, lazu, izmisljaju price i boje se razgovora s narodom.

vv-olt
Gost
vv-olt
3 godine prije

Od tih osam tocaka nigdje se ne govori o izlasku iz North Atlantic Terrorist Organization.

L. R.
Admin
Famed Member
3 godine prije

Poštovani vv-olt,

Iako piše gore u članku da traži napuštanje NATO saveza, ipak smo vam ispunili želju. 🙂

S poštovanjem,

Redakcija portala Logično

Tedi
Gost
Tedi
3 godine prije

pardon,treba biti minus od mene.

Travis
Gost
Travis
3 godine prije

Još jedna ruska pudla.

cliff
Gost
cliff
3 godine prije

Jos jedan kolac u tvoje vampirsko srce.

Perun
Gost
Perun
3 godine prije

Da napišem nešto i na temu. Nikad čuo za čovjeka ali program je dobar. Mislim ipak da se malo prekasno uključio u trku da bi mogao konkurirati za eventualni drugi krug ali nikad se ne zna. Ako je podmetnut to će se pokazati po tome kome će prepustiti svoje glasove ali ako ljudi koji žive u Francuskoj i bolje poznaju situaciju kažu da nije podmetnut onda bih zasad odbacio takve kalkulacije.

Tomica
Gost
Tomica
3 godine prije

Čim se ovako iznenada, neočekivano, suprotno od stava i interesa onih koji jesu na vlasti, pojavi neki lik, refleksno postajem sumnjičav. Sigurno će podijeliti glasove sa Le Pen pa vjerujem da će u konačnici ispasti iz utrke i on i ona.

Dunja
Gost
Dunja
3 godine prije

Meni je kćer tamo, kaže da je baš ozbiljan lik ..

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

izvorni duh golizma?

subaru
Gost
subaru
3 godine prije

Ako ovaj nije podvaljen ima bolji program od Lepenke.

čitatelj portala
Gost
čitatelj portala
3 godine prije

Mislim da je ovo djelovanje koje ima zadaću pokopati Le Pen. Rasap glasova francuskih nacionalista.

Dusica22
Gost
Dusica22
3 godine prije

Zaboravili ste vrlo vaznu tacku broj 15 programa gospodina Aselina pod kojom se zabranjuje CIPOVANJE ljudskih bica. Novinari nase stampe opisuju njega kao euroseptika ali nigde ne videh informaciju o tome da 8 clana od 11 kandidata za predsednika Francuske zeli ili izlazak iz unije ili ponistavanje ugovora sadasnjih sa unijom, radi vracanja slobode odlucivanja francuskom narodu.Gospodo novinari, postoje 8 euroseptika, a ne samo jedan ! Gospodin Melenchon zeli stvaranje novog saveza nesvrstanih…Pitam se pitam samo zasto velike sile kao Engleska i Francuska zele da pobegnu od Evropske Unije kada je tako “dobra” po misljenju pojedinih koji se guraju da u nju udju po svaku cenu ?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
29
0
()
x