Francuzi se kasno probudili – Macronov rejting strmoglavo pada

francuska
24 komentara

Rejting novoizabranog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona se strmoglavo urušava. Samo tijekom prošlog mjeseca je pao za 14%.

Prema istraživanju centra Ifop, kako je objavio tjednik Journal du Dimanche, povjerenje u predsjednika u Francuskoj i dalje ubrzano pada.

Prema studiji je u kolovozu samo 40% Francuza bilo zadovoljno aktivnostima predsjednika. U srpnju je Macrona još uvijek odobravalo 54% ispitanika.

Također se ističe da 57% Francuza nema povjerenje u novog predsjednika.

”Četiri mjeseca nakon što je pobijedio na izborima, Emmanuel Macron je postao predsjednik manjine”, piše list Journal du Dimanche.

List dodaje da je značajan pad povjerenja u Macrona u kolovozu nastavak trenda posljednjih mjeseci. U srpnju, dok ga je još uvijek podržavalo 54% ispitanika,  rejting Macronu je ipak pao za 10%.

List navodi i kako Macronov rejting pada mnogo brže nego onaj dvojice njegovih prethodnika, Françoisa Hollandea i Nicolasa Sarkozya.

Naime, nekoliko mjeseci nakon njegova izbora u kolovozu 2012. godine je razina povjerenja u Hollandea pala za samo 2%,  s 56% na 54%. Ocjena Sarkozya je u kolovozu 2007. godine čak porasla za 3%, sa 66% na 69%.

Ovaj trend govori da su Francuzi postali svjesni da i je na izborima podvaljen kandidat medija i elite, koji se ni po čemu neće razlikovati od svojih prethodnika. Naprotiv, obzirom na krugove koje predstavlja, mogao bi biti i puno gori.

Françoisa Hollandnicolas sarkozyrejting
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vlastimir
6 godine prije

Francuzi,šta su tražili to su dobili.

žrec
6 godine prije

Završit će kao Holland…sa 1-2 posto za koju godinu…a onda će im ponovno podmetnuti još simpatičnijeg bankara…pa će opet za njega glasati.

Baba Vanga.
6 godine prije

Trebalo je napisati da su Frabcuski poreznici platili do sada 26000 tisuca evri samo za njegovo sisanje a to je oko 3 mjeseca vladavine,i to je jedan od razloga gubitka popularnosti

Igor
6 godine prije

Nema te sminke koja moze da pokrije ruznocu ovog babojeba i njegove babe

Weteran
6 godine prije

Neko je rekao nešto ovako:
“Da se na izborima nešto menja, izbora nebi ni bilo”

renato611
6 godine prije

Koliko god pada rejting Macrona, u mojim očima je više pao rejting Francuza.Sada će idioti opet četiri godine tražiti “pravdu” na ulicama velikih gradova zbog vlastitih pogrešaka na izborima.Nije im bio po volji Hollande(novi zakon o radu je progurao dekretom) a opet su birali kandidata njegovih socijalista.Ne znam zašto sam ih dizao na pijedestal kad sam govorio o njima kao narodu koji se zna izboriti za svoje interese…To je zapravo hrpa galamdžija koja baš i nema puno mozga u glavi…nešto poput nas balkanaca.

Gianni
6 godine prije

Ako mu je rejting pao u mjesec dana sa 54% na 40% nije mu rejting pao 14% već 25,92% tj. skoro 26% manje nego prethodni mjesec što je strašan pad za mjesec dana.

mmne
6 godine prije

a sta na t kaze njegova mama?

Ana
6 godine prije

Francuzi se i inace kasno bude, mada u najvecoj mjeri ostaju neprobudjeni, a uvjereni su da su najbudniji na svijetu. Tuzno….

NSU
6 godine prije

Za mene se Francuska svodi na Renea i alo alo!

victory
6 godine prije

ne treba se puno bojati glede Francuza. Ankete su manipulacija i mi svi ovdje to dobro znamo. Macron nije momentalno ništa loše napravio u mjeri da ga sada treba rušiti silom ili tako nešto tj. nije stigao da bude onako loš predsjednik kao Hollande iako mislim da je za to dobar kandidat. Nemojte zaboraviti nedavnu povijest Francuske, izlaska iz NATO-a i sl. Usporedio bih još dvije francuske ličnosti suvremenike: Charles de Gaullea i Jean-Paul Sartrea. Te dvije ličnosti iako s ideološki dijametralno suprotnim stavovima (ja sam osobno tu bliži Sartreu), što se može isčitati pogotovo iz Sartreovih djela i intervjua, gdje on otvoreno ističe animozitet prema De Gaulleu, vjerujem da bi obojica izrazili identične stavove glede imperijalističkih centara Washingtonu i Londonu, bez obzira što bi ta kritika bila upućena sa različitih političkih gledišta. Ne zaboravimo da je u to doba Charles de Gaulle bio predsjednik države, a Jean-Paul Sartre svojevrstan… Čitaj više »

Jo
6 godine prije

Bose daj Im malo pameti tim Francuzima , glupi I najvni su kao Hrvati

dalmata
6 godine prije

Sjor Vlastimir je sve reka,samo ako mi dozvoli doda bi,plus kamate

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI