Gradska općina u Parizu traži od roditelja da plaćaju aktivnosti svoje djece koje su zbog lockdowna otkazane

Djecije aktivnosti
7 komentara

Dok Marseille, Bordeaux, Lille ili Lyon nadoknađuju ili nude roditeljima odgode plaćenih seansa, otkazanih zbog lockdowna, u zabavnim centrima koje njihova djeca pohađaju, pariška općina naplaćuje kako bi osigurala “pravednost”.

Niz lockdowna rezultirao je suspenzijom raznih sportskih, obrazovnih i kulturnih aktivnosti kako za odrasle tako i za djecu. Od ožujka 2020., organizacije nude različita rješenja za članove koji više ne mogu uživati u tim aktivnostima.

Za razliku od njih, Općina u Parizu ipak je odlučila naplatiti aktivnosti koje se nisu dogodile, rekla je radio postaja Europa 1.

Roditelji koji su u rujnu upisali svoju djecu u pariškim animacijskim centrima dobili su pismo od grada Pariza tražeći ih da uplate iznos za cijelu godinu, javlja radio. I to dok su neke aktivnosti obustavljene zbog zatvaranja dvorana i klubova tijekom drugog lockdowna.

Na pitanje Europe 1, jedna majka se povjerila da mora platiti više od 100 eura mjesečno u travnju, svibnju i lipnju za satove plesa u kojima je upisala svoju kćer. Gradonačelnik Pariza obavijestio ju je u pismu da će “cjelokupni iznos aktivnosti [njoj] iz računa biti povučen”. Prema majci, “traženje isplate ukupnog iznosa u tako kratkom roku je pretjerano”.

Što je s drugim gradovima?

Prema Europi 1, pariška općina ne nudi rješenja koja bi jamčila pravednost građanima koji su platili iznos za cijelu godinu. Drugi veliki gradovi poput Marseillea, Lillea ili Lyona delegiraju te aktivnosti udrugama koje mogu ponuditi odgode ili nadoknaditi uplaćeni novac, kaže radio.

Isti slučaj u Bordeauxu gdje je generalni direktor gradskih animacijskih centara Jean-Luc Benguigui, kojeg su kontaktirali mediji, tvrdio da je ponudio povrat jer “nisu u mogućnosti ponuditi aktivnosti”.

Pravno gledište

U svibnju 2020. odvjetnik je izrazio svoje suprotno mišljenje o ovom pitanju koje već godinu dana ne gubi na značaju.

Prema Pascalu Bibardu, odvjetniku koji se bavi potrošačkim pravom, a citira ga Aisne Nouvelle, žalba se može podnijeti “ako je u ugovoru predviđena viša sila”, što je “rijetko slučaj”.

Dodao je da “kada se spomene viša sila, to vrlo često znači da je ona isključena kao klauzula naknade”. Pozvao je ljude da traže “barem odgodu za rujan”.

Situacija s ostalim aktivnostima

Iako je pitanje naknade za izvannastavne aktivnosti i dalje nejasno, moguće je pronaći rješenje za druge obustavljene aktivnosti i otkazana putovanja.

Naknada, suspenzija ili odgoda pretplate neke su od opcija koje nude glavni lanci teretana u Parizu u Francuskoj, izvještava web stranica Sortir à Paris.

Može se zatražiti besplatno produljenje članstva za vrijeme trajanja lockdowna ili povrat mjeseci već plaćenih za članstvo, rekao je Claude Gaubert, predsjednik UFC-a Što odabrati od Midi Libre.

“Osim toga, ako mjesečno plaćate pretplatu, možete zaustaviti isplate tijekom cijelog lockowna”, rekao je.

Osvrćući se na određene scenarije za dobivanje naknade za prijevozne karte ili boravak u hotelima, g. Gaubert nas je također podsjetio na novčano odbijanje određenih zračnih prijevoznika da nadoknade otkazane letova. U slučaju spora, savjetuje ljudima da kontaktiraju udrugu potrošača.

Izražavajući žaljenje zbog “inercije u Francuskoj Generalnog direktorata za civilno zrakoplovstvo i vlade, unatoč pozivima Europske komisije (DGAC)”, ukazao je da je njegova udruga, međutim, uspjela pokrenuti postupak protiv nekih.

DjecaLockdownParizplaćanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ришона Вилон
3 godine prije

И треба. Нећете се више размножавати без одобрења “елите” чојзнера. Свако мора проћи тест и добити одобрење од новог светског поретка. Тако да богати опет плачу!

Max
3 godine prije

To je krađa.

Lucija, prva
3 godine prije

Vis maior “viša sila (vis maior), događaj (okolnost, činjenica) koji nastaje izvan sfere djelovanja subjekta i neovisno o njegovoj volji, ima moć jaču od moći subjekta, ne može se predvidjeti, otkloniti ni izbjeći. Učinak više sile u građanskom pravu sastoji se u pravilu u isključenju odgovornosti za štetu, bez obzira na to odgovara li se po pravilima o subjektivnoj ili o objektivnoj odgovornosti. Pojam viša sila u pravnoj teoriji i sudskoj praksi različito se shvaća. Objektivno shvaćanje naglasak stavlja, s jedne strane, na izvanrednost (atipičnost, neuobičajenost) događaja koja ga čini nepredvidivim i stoga neotklonjivim, a s druge strane zahtijeva da je riječ o događaju koji nastaje izvan subjekta, odnosno izvan sfere njegova djelovanja; slabost je toga shvaćanja u tome što nije uvijek lako razgraničiti koji je događaj izvanjski, a koji potječe iz sfere subjekta. Subjektivno shvaćanje naglasak stavlja na ponašanje i sposobnosti subjekta pa višom silom smatra svaki događaj koji… Čitaj više »

RENEW
3 godine prije

Da. In otroci niso vaši, otroci so last države in država jih lahko tudi nekaznovano pobije.

RENEW
3 godine prije

MESSINA – Mario Turrisi, a lawyer from Messina, is hospitalized in very serious conditions in the Policlinico di Messina, has had a thrombosis and, currently, has suffered a cerebral hemorrhage. Suspicious caseOn March 12, he underwent the Astrazeneca vaccine, then, a few days later, he began to experience dizziness and other illness. A story that recalls that of the Catania policeman Davide Villa, who became very serious after a post vaccine thrombosis and of Messina Augusta Turiaco, a teacher who lost his life with similar symptoms. “No death”The lawyer Turrisi is very serious, as confirmed by the Messina Polyclinic in LiveSicilia. The health authority, however, specifies that it has not released any news. Shortly after 2.00 pm, Ansa had made it known that the lawyer “Turrisi, aged 45”, had “died at the Messina Polyclinic due to a cerebral hemorrhage. The man, originally from Tusa, had arrived in the Messina hospital last… Čitaj više »

Legendarni Grk
3 godine prije

Znam jednoga koji je ušao u poslovni prostor, a nije htio potpisati ugovor za grijanje, da to preuzme i nastavi od prijašnjeg privatnika koji je bio u tim prostorijama. Odspojio je sve radijatore i poslao slike državnoj firmi da izbjegne trošak grijanja koji mu nije potreban. Ovi su ga obavijestili da bez obzira na to mora plaćati grijanje koje ne koristi, a on ih je tužio na sud. Na sudu ih je više puta lako pobijedio, jer zna prava potrošača i zakone, pa ga ovi sada vozaju na “više instance”, pa onda opet na niže – i tako u krug, samo da on ne dobije proces. Taj cirkus traje oko 4 godine. Ako uspije dobiti taj proces protiv državne firme, onda više nitko nikada neće morati plaćati grijanje koje ne koristi. On je uporan ko mazga i ne odustaje, a troškovi ga ne zanimaju, jer je njegova pobjeda sigurna. To… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI