„Izdajnička peta kolona se budi, ali će ostati na smetlištu povijesti“

Ilham Aliyev ispred vojnika
8 komentara

Jučer, 19. ožujka, azerbejdžanski predsjednik Ilham Alijev obratio se stanovništvu zemlje povodom početka praznika Novruza, Nove godine prema astronomskom solarnom kalendaru, koju od većih naroda slave Iranci, Azeri i Kurdi.

“Ove godine masovna događanja nisu moguća zbog koronavirusa. Siguran sam da Azerbejdžanci dobro razumiju ovu situaciju”, rekao je Alijev.

Dotičući se situacije u republici, Alijev je ukazao na tekuće reforme i javni dijalog.

„Politički dijalog je zapravo počeo. Siguran sam da će njegovi rezultati biti pozitivni i za naš narod i daljnji razvoj zemlje. Što se tiče grupa koje su odbile dijalog, one znaju bolje. U svakom slučaju, rekao sam već i želim ponovo reći da nećemo biti gubitnici, a u novoj političkoj konfiguraciji neće biti mjesta izdajnicima ni predstavnicima pete kolone“, rekao je predsjednik Azerbejdžana.

Potom je govorio o dostignućima najvećeg gospodarstva na Južnom Kavkazu.

„Azerbejdžan je stabilna zemlja, a za održavanje stabilnosti u nestabilnom području i današnjem nestabilnom svijetu zahtijeva veliku vještinu i političku kompetenciju. Zahvaljujući stabilnosti osigurana su i ulaganja u Azerbejdžan. Prošle godine su strana ulaganja u zemlju dosegla vrijednost od 13,5 milijardi dolara. U siječnju ove godine potpisani su dokumenti koji se odnose na strana ulaganja u vrijednosti od 440 milijuna dolara, koja će se koristiti za stvaranje obnovljive energije”, rekao je vođa „naftne republike“.

Dotičući se krize u svijetu uzrokovane padom cijena nafte, Alijev je napomenuo da “koronavirus, naravno, komplicira situaciju”.

“Usprkos svemu tome, vjerujem da će Azerbejdžan taj test prevladati časno i s malim gubicima”, uvjeren je azerbejdžanski predsjednik.

Ilham Alijev se dotaknuo i sukoba u Karabahu, podsjećajući na svoju raspravu prošlog mjeseca s armenskim premijerom Nikolom Pašinjanom na marginama Sigurnosne konferencije u Münchenu.

“Na Sigurnosnoj konferenciji u Münchenu nanesen je razorni udarac propagandi koju su Armenija i armenska dijaspora provodili dugi niz godina. Možemo reći da je njihova propaganda razorena do temelja i to na temelju dokaza, povijesnih činjenica, rezolucija i odluka koje su donijele međunarodne organizacije. Vjerujem da je ovaj snažni udarac okončao armensku propagandu “, rekao je predsjednik Azerbejdžana.

U trenutnoj fazi, on je glavnim ciljem vlade republike nazvao sprečavanje širenja infekcije koronavirusom u Azerbejdžanu.

„Peta kolona se budi, ali će ostati na smetlištu povijesti“

„Država čini sve što je potrebno i izdvaja sredstva. Početkom ožujka izdvojeno je oko 6 milijuna dolara za borbu protiv ove bolest. Danas će se dodatnih 12 milijuna izdvojiti iz predsjednikovog pričuvnog fonda”, rekao je Alijev, koji istovremeno nije isključio mogućnost da će se „neko vrijeme proglasiti izvanredno stanje“.

„Nažalost, postoje činjenice povezane s neodgovornošću. Istovremeno vidimo otvorenu provokaciju. Odakle dolazi ova provokacija. Od pete kolone, neprijatelja među nama i elemenata koji sebe nazivaju oporbom. Od izdajnika koji primaju novac iz inozemstva. Njihov glavni cilj je uništiti Azerbejdžan. Što je još gore za Azerbejdžan, bolje je za njih. Pogledajte njihove izjave na društvenim mrežama, provokacije pune mržnje. Izgleda da žele nered. Oni žele zbrku. Žele paniku. I nakon toga kažu da umiru od brige za azerbejdžanski narod. Oni su neprijatelji i to moramo otvoreno reći. Još uvijek nije poznato do čega će dovesti ova bolest. Stoga će se tijekom razdoblja ove bolesti primjenjivati ​​potpuno nova pravila odnosa. Obavijestite o tome sve, a moguće je da će se proglasiti i izvanredno stanje. U ovom će slučaju izolacija predstavnika ove pete kolone postati povijesna nužnost. Azerbejdžanci su ih odavno bacili na smetlište povijesti. Tamo trunu gotovo 30 godina. Ne možemo dopustiti da antiazerbejdžanske snage, peta kolona, ​​nacionalni izdajnici, iskorištavajući ovu situaciju izvrše bilo kakve provokacije”, sažeo je Alijev.

President.az

KoronavirusPeta kolona
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Brainstorm
4 godine prije

novruz – novrok – novi rok.
indoeuropski?

Helena
4 godine prije

Ovaj iscenirani karantin, mora da je demokratska sloboda. Pljuc ti na demokratiju i progres, slobode, ljudska prava i humanost u kojoj spašavaju ljude od virusa, tako što im zatvore domove zdravlja, u kome spašavaju stare ljude već dovoljno uplašene od nemoći, smrti, samoće tako što ih dodatno plaše i izoluju i ubrzavaju im odlazak sa ovog sveta. Nemojte nas više u mozak svojim floskulama, perverznjaci i bolesnici.

Alex
4 godine prije

Pa će još malo diktature…kao opasnost od korona virusa…zablokirat svaki šupak. Na koncu će se svi bivši Sovjeti okrenut Rusima, jer su do sada i najbedastiji shvatili s koje strane vjetar puše…Ameri sve više sliče na tigra od WC papira i samo su prodavali maglu po bivšim SSR,a Turci…nikako izvuć glavu iz vlastitog šupka…Sreća pa imaju TV sapunice 😂

Rusofil
4 godine prije

Nije. Više pulen NATO pakta i Erdogana. A takvi kao ti, koji stavljaju sve žetone u košaricu jedne od svjetskih vlada nisu ničiji prijatelji.

eks
4 godine prije

Svaka zemlja ima svoju petu kolonu, tzv. opoziciju koju finansiraju stranci . To se najbolje videlo na Balkanu .

gg2
4 godine prije

Sasvim razuman govor legitimnog predsjednika jedne zemlje koji je svijestan pravih neprijatelja! Za razliku od nas koji imamo novoizabranog petokolonaša predsjednika.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI