Indija naručila oružja od Rusije za 14,5 milijardi dolara

Municija dolar
5 komentara

Indija je od Rusije naručila ukupno 14,5 milijardi dolara naoružanja i druge vojne opreme, izjavio je u sredu šef savezne službe za vojno-tehničku saradnju, Dmitrij Šugajev.

“Od prošle godine je napravljen veliki portfolio ugovora koji iznosi 14,5 milijardi dolara. Ovo je impresivna brojka, to je pravi proboj”, rekao je Šugajev za medije u sredu.

“Vojna saradnja Rusije i Indije najvažniji je element privilegovane strateške interakcije,” dodao je.

Šugajev je podsetio da su prošle godine, iako je Indija bila pod pritiskom, uglavnom iz Sjedinjenih Država, zaključeni glavni ugovori za isporuku sistema S-400, fregata projekta 11356 i velike količine municije za Vazduhoplovne snage, mornaricu i kopnene snage.

“Trenutno nastavljamo razgovore o nabavci i licenciranoj proizvodnji prenosnog sistema protivvazdušne odbrane Igla-S za Indiju. Kao što možda znate, pobedili smo na konkursu od milijardu dolara”, rekao je Šugajev.

Održavanje nakon prodaje ostaje glavni aspekt saradnje. “Trenutno je to jedna od glavnih tema dnevnog reda. U tu svrhu stvorili smo zajedničku rusko-indijsku radnu grupu za održavanje nakon prodaje”, rekao je Šugajev.

Naoružanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mirko
4 godine prije

A vecina puteva im ko na mjesecu, da ne pricam o drugim stvarima

Čoban
4 godine prije

Mislim da je Bandič pretjerao .Treba se dobro preispitati prije nego mu se dozvoli toliko samovolje.Apel i na njegove zastupnike u zagrebačkom gradskoj upravi kod donašanja odluke,a po lošem završetku toga bit če preispitivanja istih.odgovornost leži na svima ne samo na Bandiću

efvrowenrgvnernviqewrnfvwerfvwer
4 godine prije

Zeks ajs se sprema za rat sa Kinom zarad ciokaubojgusarskih interesa………….

don
4 godine prije

Indiju mnogi gledaju sa podsmjehom a ne shvaćaju da milijardu i pol ljudi ne možeš kontrolirati ako nisi ozbiljno ustrojen sa jasnom hijerahijom upravljanja. I to oni imaju već nekoliko desetljeća. Zbog percepcije bijede i nazadnosti od prije 30god , provlači se ispod radara i grabi naprijed bez podmetanja klipova.. Primjer; 98god a vrijedi i danas, usprkos bijedi i potrebi za stranim kapitalom, nijedan stranac bez trajnog boravka i finacijskog poslovanja u većini godine(defakto državljanstva i transfera tehnologija), ne može postati vlasnik zemlje ili nekretnine na dulje od 5 god(u najam). Kvadratni metar najskuplje nekretnine 98god(kupio tada McDonalds, Colaba street u Mumbaiu) je koštao 450USD, top elitni dio. Zasebnu firmu morali registrirati u Indiji (samo ime zadržali) i poslavati samo tamo po uvjetima indijske vlade. A moglo se kupiti na Kerali zemljište za hotel uz samo more po 1USD, na Goi po 3 (danas su cijene dosta veće…). Ali samo… Čitaj više »

Max
4 godine prije

Indija je uvijek bila pnajveću kupac Ruskog oružja. Najbolji omjer cijene i kvalitete a nema ni ucjeana kao kod nekih platiš i dobiješ.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI