Iranski vojnici vježbaju na metama Netanyaha i Trumpa

mete za vježbanje pucanja
46 komentara

Iranska novinska agencija Tasnim, izvijestila je kako iranske trupe prolaze kroz vježbe sa posebnim metama. Naime, njihovi ciljevi nose slike američkog predsjednika, Donalda Trumpa, i izraelskog premijera, Benjamina Netanyahua.

Fotografije su se koristile na turniru Specijalne pucnjave,  na kojem je sudjelovalo oko 100 vojnika. Fotografije su objavljene 20. srpnja.

Dok većina fotografija prikazuje vojnike koji prolaze kroz standardne vježbe, kao što su pucanje iza različitih prepreka na različitim udaljenostima, te prepreke poput vatre i dima, nekoliko fotografija pokazuje ciljeve koje su vojnici koristili. Naime njihove mete su bili papirni izrezi slični Netanyahu i Trumpu, a bili su prepuni rupa od metaka.

Prema Tasnimu, cilj ovog događaja bio je “procijeniti spremnost i vještinu sudionika u pucanju, te u upuštanju u različite položaje na bojišnici”. Od sudionika, 20 je došlo do završnog kruga natjecanja. Nije bilo izvješća tko je pobijedio.

Napetosti između triju zemalja  se mjesecima narušavaju. Puni vojni sukob se mogao dogodti već  krajem lipnja, gdje je Trump navodno odustao od zračnih napada na Iran, samo nekoliko minuta prije početka. I Netanyahu i Trump već dugo optužuju Iran za prekid zajedničkog nuklearnog sporazuma o zajedničkom akcijskom planu (JCPOA) iz 2015. kojeg oni osuđuju kao grešku i od kojih je Trump uzeo SAD u svibnju 2018. godine.

Iran je porekao kršenje uvjeta sporazuma, koji je zamišljen da zaustavi budući nuklearni program Irana u zamjenu za snižavanje ekonomskih sankcija. Međutim, SAD ponovno uvodi te sankcije, a preostali potpisnici JCPOA-a ne ispunjavaju svoja obećanja o održavanju trgovinskih veza, Teheran je posljednjih tjedana počeo testirati granice tog sporazuma, povećavajući količinu nuklearnog materijala koji je preradio.

Nuklearni sporazumVojne vježbe
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sion
4 godine prije

Koji trash od propagande😁
Još gori od američkog. Ameri izgubili inspiraciju, a ovi je nikad nisu ni dobili.

Mate
4 godine prije

Iranci su najviše ispalili zbog toga što su uvidjeli da su mogli imati autoritet poput Malog Debelog da nisu pristali na Sporazum. Sad su kasno shvatili kako su kurv****ki izigrani.

Miro
4 godine prije

Neznaju kakvu srecu imaju Iranci da u beloj kuci sedi Trump a ne Clinton..

jozo
4 godine prije

Dobro su ih izbusili

Max
4 godine prije

Praktična prilagodba.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI