fbpx

Iranski vojnici vježbaju na metama Netanyaha i Trumpa

mete za vježbanje pucanja

Iranska novinska agencija Tasnim, izvijestila je kako iranske trupe prolaze kroz vježbe sa posebnim metama. Naime, njihovi ciljevi nose slike američkog predsjednika, Donalda Trumpa, i izraelskog premijera, Benjamina Netanyahua.

Fotografije su se koristile na turniru Specijalne pucnjave,  na kojem je sudjelovalo oko 100 vojnika. Fotografije su objavljene 20. srpnja.

Dok većina fotografija prikazuje vojnike koji prolaze kroz standardne vježbe, kao što su pucanje iza različitih prepreka na različitim udaljenostima, te prepreke poput vatre i dima, nekoliko fotografija pokazuje ciljeve koje su vojnici koristili. Naime njihove mete su bili papirni izrezi slični Netanyahu i Trumpu, a bili su prepuni rupa od metaka.

Prema Tasnimu, cilj ovog događaja bio je “procijeniti spremnost i vještinu sudionika u pucanju, te u upuštanju u različite položaje na bojišnici”. Od sudionika, 20 je došlo do završnog kruga natjecanja. Nije bilo izvješća tko je pobijedio.

Napetosti između triju zemalja  se mjesecima narušavaju. Puni vojni sukob se mogao dogodti već  krajem lipnja, gdje je Trump navodno odustao od zračnih napada na Iran, samo nekoliko minuta prije početka. I Netanyahu i Trump već dugo optužuju Iran za prekid zajedničkog nuklearnog sporazuma o zajedničkom akcijskom planu (JCPOA) iz 2015. kojeg oni osuđuju kao grešku i od kojih je Trump uzeo SAD u svibnju 2018. godine.

Iran je porekao kršenje uvjeta sporazuma, koji je zamišljen da zaustavi budući nuklearni program Irana u zamjenu za snižavanje ekonomskih sankcija. Međutim, SAD ponovno uvodi te sankcije, a preostali potpisnici JCPOA-a ne ispunjavaju svoja obećanja o održavanju trgovinskih veza, Teheran je posljednjih tjedana počeo testirati granice tog sporazuma, povećavajući količinu nuklearnog materijala koji je preradio.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
46 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Sion
Gost
Sion
1 godina prije

Koji trash od propagande😁
Još gori od američkog. Ameri izgubili inspiraciju, a ovi je nikad nisu ni dobili.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Sion

Točno. Iranci nikada nisu imali “inspiraciju” za globalni destruktivni intervencionizam američko-britansko-izraelskog tipa, nego isključivo za obranu svoga državnog teritorija i pomoć okolnim državama tj. svojim bližnjima na Bliskom Istoku. Nažalost, cionistički um kao Vaš takvu “neinspiraciju” nikada nije mogao razumjeti, a nema naznaka ni da će to biti u stanju u skoroj budućnosti. Slijedom toga, iranske mete za vježbe iz gađanja čine se sasvim legitimne.

Sion
Gost
Sion
1 godina prije

To šta nemaju inspiracije, ne znači da nemaju i želje, šta će se i vidjeti kroz vrijeme pred nama. Izrael je griješio i još uvijek griješi, stoga i jest u otpadu od Boga. Amerika će radi svojih izopačenih vrijednosti i djela propasti. No smatrati Iran primjerom pravednosti je potpuni promašaj.

Čini mi se, iz nekih prijašnjih komentara da vi sebe smatrate kršćankom, još preciznije katolkinjom. Zaključke poput; “Slijedom toga, iranske mete za vježbe iz gađanja čine se sasvim legitimne.” sigurno niste usvojili od učenja Isusa Krista ili po nadahnuću Duha Svetog.

Isus je učio; “A vama koji me slušate kažem: Ljubite svoje neprijatelje! Činite dobro onima koji vas mrze! Blagoslivljajte one koji vas proklinju! Molite za one koji vas ogovaraju! Udara li te tko po jednom obrazu, pružaj mu i drugi!”

Neka ste pozdravljeni i blagoslovljeni u ime Gospodina Isusa Krista. Jedinog Spasitelja i Kralja nad kraljevima, u kojem jedinom po mom vjerovanju, možemo pronaći istinski mir i pravdu.

Ekhnaton
Gost
Ekhnaton
1 godina prije

A što ćemo s onim:”Ja nisam došao donijeti mir,nego mač.”…i tako bi sad mogli nastaviti u nedogled,teoretizirajući i komentirajući Šta je pisac htio reći…Kora je katolik?..Ja nisam.I ipak ne tvrdim da je moje srce veće od Korinog…lijep pozdrav lijepim dušama.

Sion
Gost
Sion
1 godina prije

Niti sam ja spominjao veličinu nečijeg srca niti mi je to bio naum. Osvrnuo sam se na motive koji nisu kršćanski, a iznosi ih osoba koja tvrdi da je kršćanka. Možda tebe nešto u tome smeta, ali ono što sam iznio je svejedno istina.

Ono što Isus govori u rečenici koju si izvukao iz odlomka, nije nikakvo pozivanje na rat ili ubijanje, šta je sasvim jasno kada se pročita cijeli odloma iz kojeg je izvučena ta rečenica. Isus govori kako će se mnogih, kada povjeruju u njega i zaista krenu živjeti životom na koji ih poziva, odreći i njihovi najbliži;

“”Ne mislite da sam došao mir donijeti na zemlju. Ne, nisam došao donijeti mir, nego mač. Ta došao sam rastaviti čovjeka od oca njegova i kćer od majke njezine i snahu od svekrve njezine; i neprijatelji će čovjeku biti ukućani njegovi.”

Koga zanima više može čitati u Evanđelju po Mateju 10,32-42. Ali kada se pročita sav Novi zavjet, jedno je sasvim sigurno i bez ikakve sumnje. Isus poziva na praštanje onima koji nam čine krivo. Uči nas da smo se spremni odreći i svoga prava. Uči nas da slijedimo njegov primjer. Jer on je oprostio onima koji su činili protiv njega, i odrekao se svoga prava dopuštajući da bude razapet na križ, makar je bio nevin. To je jedini put kojim se prekida začarani krug nasilja i nepravde. Sve ostalo je dolijevanje ulja na vatru.

Ekhnaton
Gost
Ekhnaton
1 godina prije

Aha,dakle jedini je put da ja povjerujem u to što ti govoriš,inače me čeka ulje i vatra??😉

Sion
Gost
Sion
1 godina prije

Da, ja vjerujem da je Isus Krist jedini put, istina i život kako i piše u Bibliji. Bez njega smo izgubljeni i na putu za propast, kako se i vidi iz svijeta koji odbacuje Isusa i njegovo evanđelje. A povijest nas uči da je svako podizanje mača, i odgovaranje nasiljem na nasilje, dolijevanje ulja na vatru.

Poudrav

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Sion

Pišete gluposti. Puko citiranje Biblije ne čini Vas vjernikom, kao ni zazivanje imena Sina Božjega. Vi nemate veze s autentičnom katoličkom vjerom nego se zanosite “love & peace” filozofijom, a usto još i slijedite cionističku ideologiju. Ne zanima me radite li to svjesno ili nesvjesno; samo Vas upozoravam da autentične vjere nemate.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Ekhnaton

Citirati Sveto Pismo bez prethodnog poznavanja autentičnog (katoličkog) nauka nije preporučljivo jer vodi u zabludu i pogrešne interpretacije.

Sin Božji nije ratovao ni fizički ni oružjem, nego riječju. Sukladno tome, Njegova Riječ je “oštrica mača” kojim autentičan (katolički) vjernik “ratuje” protiv zla na ovome svijetu , tj. u službi Pravednosti i Istine, odnosno kako bi vršio Volju Božju.

Ekhnaton
Gost
Ekhnaton
1 godina prije

Kora,poanta je:svatko može citirati što želi i interpretirati kako mu odgovara,a ja i tako vjerujem da je kršćanstvo u stvari pavlinstvo,dakle..koliko daleko možemo ići?😉

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Ekhnaton

“Kora,poanta je:svatko može citirati što želi i interpretirati kako mu odgovara,a ja i tako vjerujem da je kršćanstvo u stvari pavlinstvo”

Poanta je da – ukoliko “svatko može citirati što želì i interpretirati kako mu odgovara” te “vjerovati na svoj način” – to više nije nauk koji proizlazi iz Riječi Božje i apostolskog nasljeđa nego Vaše osobno evanđelje, a one koji šire svoje osobno evanđelje umjesto autentičnog Sveto Pismo izrijekom proklinje. Ukoliko želite ići tako daleko, onda nastavite citirati Sveto Pismo kako želite i interpretirati ga kako Vam odgovara, no ne bih Vam preporučila nastavak hoda tom “širokom stazom” kojom mnogi samouvjereno kroče u propast.

Ekhnaton
Gost
Ekhnaton
1 godina prije

Opet ne razumijete.Ja ga ne interpretiram,ja samo vjerujem da je pavlinstvo pravi naziv,a vi se bavite interpretacijama i usto tvrdite da Znate..prava ste božja djeca,a mi svi ostali neuki jer smo pročitali malo više knjiga od Tore,Evanđelja i Kur’ana i njihovih tumačenja i “interpretacija”…i još bez imalo srama spominjete prokletstvo kao da ste direktno od Boga dobili tu ovlast…ali,valjda je sve u nivoima,pa tako i u stvarima razumijevanja religije😇…lijepi pozdrav

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Ekhnaton

Žali Bože vremena i napora koje ste potrošili na “čitanje malo više knjiga” od Evanđelja kad Vam ničemu ne koristi; više vrijedi pročitati i razumjeti samo Evanđelje nego sve knjige ovoga svijeta. Ovako postadoste načitan, ali i dalje ostadoste bez spoznaje istinske vjere… jer pročitati i čuti nije isto što i razumjeti i prihvatiti.

P.S. – Inače, postoje ovlasti koje dolaze direktno od Boga jer On ih je u mogućnosti dati kome, kada i u kojoj mjeri želi. To biste Vi, kao “vrsni poznavatelj” Evanđelja i svega ostaloga, trebali znati. Ako ne poradi vlastitog spasenja, onda barem da se toliko ne čudite Riječi Božjoj za koju tvrdite da Vam je poznata i da joj vjerujete.

Ekhnaton
Gost
Ekhnaton
1 godina prije

Ne slušate,Kora.Ja vjerujem da je to riječ pavlova,a ne Božja.O spoznaji “istinske vjere” ne bih govorio,jer je to nepristojno,a i samo je moje.Ali vi ste očito imali i religijsko iskustvo,i ovlasti od..nekoga,tamo gore..za to postoje institucije,znate😉
Ili možete konvertirati na pravu vjeru,iz koje su proizašli svi ovi dekadentni monoteizmi..

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Ekhnaton

Bog tvrdi jedno, a Vi drugo. Bez uvrede, ali vjerujem Bogu.

P.S. – Inače, nema ničeg “nepristojnog” u spoznaji istinske vjere i javnom proklamiranju iste, odnosno u širenju Evanđelja (Riječi Božje). Štoviše, autentični (katolički) nauk nam to nalaže kao poslanje, a Sin Božji jasno kaže da će se Božjim priznati onaj koji se pred drugima prizna Njegovim. No kako Vi znate “više od Evanđelja” (Riječi Božje), tako se onda i sramite onoga po čemu se autentični vjernik (pre)poznaje. Međutim, ako se sramite spoznaje istinske vjere i Riječi Božje, sramite se sebi na sramotu.

Odisea
Gost
Odisea
1 godina prije

Mač ,oštrica to me nekako adocira krščsnsku miroljubivost u ljubav prema ljudima tokom 6 krstaškir ratova pokrenutih u ime Sina Božijeg ili vam je on samo izlika ,onaj koji je stvorio čovjeka prvi put valjda ne treba ženu da bi imao sina, prema tome vjerodostojnost te tolike ljubavi je uptna.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@odisea

Onaj koji je stvorio muškarca nije trebao ni tog muškarca da bi stvorio ženu jer ju je mogao stvoriti na isti način kao i muškarca, ali Njemu se svidje stvoriti ju posredstvom muškarca (iz njegovog rebra). Isto tako bijaše i sa Sinom Božjim: mogao ga je stvoriti bez posredstva žene, ali Njemu se svidje stvoriti ga drugačije (po Duhu Svetom iz utrobe Djevice).

Inače, sumnjati u Njegovu Ljubav znači sumnjati i u Njega samoga s obzirom da Bog jest Ljubav. Stoga radje preispitajte svoju vjeru, a ne Njegove odluke.

Ekhnaton
Gost
Ekhnaton
1 godina prije

NAJVEĆA LAŽ I KLIŠE U ZADNJIH 5 000 GODINA:BOG JE LJUBAV!😭😂

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Ekhnaton

Najveća laž jest Vaša izjava da ste vjernik, odnosno da poznajete Boga i Njegovu Riječ.

Ekhnaton
Gost
Ekhnaton
1 godina prije

Sad bi mogao i na lomači završiti,ds se vi pitate,ha??..hehe,divni ste..
Želim vam svako dobro,Kora.
(u prevodu:završih s tobom)😉

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Ekhnaton

“Jao onome po kome sablazni dolaze”… tako kaže Riječ Božja, a ja vjerujem da Bog ima dobre razloge zašto. Tako, umjesto da “bezbrižno mudrujete”, obratite se i vjerujte Evanđelju jer ovako riskirate završetak u paklu. (U prijevodu: Bog bi tako mogao završiti s Vama).

novo doba
Gost
novo doba
1 godina prije

na tvoju žalost, trijumfom Iranske revolucije, ispariće i tvoje cionističke laži i falsifikati, unijeti u časno Isusovo evanđelje

Sion
Gost
Sion
1 godina prije

Isusovo evanđelje ima stotine i stotine prijevoda, i mnoštvo orginala na starogrčkom i latinskom, i svako je isto. Katolici, pravoslavci, protestanti, svi imaju isto evanđelje jer Bog nije dopustio da se njegova Riječ izmjeni. Ono poziva na mir, praštanje, podnošenje nepravde, iskazivanje ljubavi – a čini se da baš to mnogima smeta. Jer im se iza lažne pravednosti zapravo skriva mržnja.

Budi human
Gost
Budi human
1 godina prije

Buncas sa elementima iluzije. Pogledaj ovaj video pa razmisli malo dal su ta isusova evandjelja istinita ili si i ti kao njihov vjernik obmanjen i siris njihovu zlu propagandu. https ://youtu.be/ZW7wDeW-aj4

Sion
Gost
Sion
1 godina prije

Vidim po plodovima u svom životu i životima onih oko mene da život po evanđelju donosi dobro. Onaj tko je pročitao Novi zavjet, a ne donosi sud na osnovu videa sa youtubea, zna da Isus ne poziva na zlo. Onaj tko živi evanđelje zna da mu je u životu donijelo samo dobro.

Ekhnaton
Gost
Ekhnaton
1 godina prije

A milijuni i milijardi ljudi koji nisu upoznali Isusa i Evanđelja??..jesu li oni svi unesrećeni i slijedi im pakao?…

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Ekhnaton

Ukoliko nisu ljudi imali mogućnost upoznati Evanđelje, onda su prepušteni Božjem milosrđu i pravednosti. Rekla bih da su oni “u boljem položaju” od ljudi koji su upoznali Evanđelje ali su ga svjesno odbacili kako bi “vjerovali na svoj način” te sukladno tim svojim uvjerenjima “krojili zakone i pravdu” na ovome svijetu. Jer, kako proizlazi iz Riječi Božje, čak će ljudima iz Sodome i Gomore u onaj dan biti lakše nego ovima koji odbaciše Evanđelje.

Mato Raic
Gost
Mato Raic
1 godina prije

Svaka cast.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Budi human

Riječ Sina Božjeg jest istinita, ali Sion ju ne razumije i ne može ispravno protumačiti jer nije autentični vjernik nego prevarant koji s Trojednim Bogom nema nikakve veze.

Sion
Gost
Sion
1 godina prije

Svi ubijaju stoljećima i vjekovima, a onaj tko je jači ubija više. Ubijali su i perzijanci kada su bili sila svojeg vremena.

Što se Vatikana tiče, oni pričaju o Bogu, ali im je daleko od srca. Njihovi plodovi to jasno pokazuju.

palermo
Gost
palermo
1 godina prije

Da nije Iranaca, kršćani bi bili zbrisani sa BI-a, što su mokri snovi tvojih “faforita” u Rijadu, Tel Avivu i Washingtonu.
Ali to nitko da objasni tim maloumnim evangelicima koji su veći cionisti od samih američkih Židova.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Sion

Jasno mi je da ne razlikujete vukove od stada, ali ne pripisujte cionističke plodove Katolicima i Svetoj Crkvi.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Sion

1) “Čini mi se, iz nekih prijašnjih komentara da vi sebe smatrate kršćankom, još preciznije katolkinjom. Zaključke poput; ‘Slijedom toga, iranske mete za vježbe iz gađanja čine se sasvim legitimne.’ sigurno niste usvojili od učenja Isusa Krista ili po nadahnuću Duha Svetog.”

Uvijek me zaintrigiraju “Kršćani” koji citiraju Sveto Pismo kako bi druge uvjerili da u nauku Sina Božjeg postoje “argumenti” ne samo za konstantnu toleranciju prema zlu koje čine Izraelci i cionisti, nego i konstantno praštanje Izraelcima i cionistima dok uporno ustraju u svojim zlodjelima, iako za to nema ama baš nikakvog uporišta u Svetom Pismu. To mi govori da dotični “poznavatelji Svetog Pisma” nemaju veze s autentičnom vjerom u Riječ Božju, nego “vjeruju na svoj način” pa sukladno tome i (pogrešno) interpretiraju Njegovu Riječ, “zaboravljajući” da se grijeh protiv Duha Svetoga (koji karakterizira tzv. “moderne Izraelce” i cioniste) neće nikada nikome oprostiti, niti na ovome niti na onome svijetu, odnosno da katolički nauk u pojedinim slučajevima odobrava smrtnu kaznu za pojedince koji ugrožavaju cijele zajednice ili narode.

2) “To šta nemaju inspiracije, ne znači da nemaju i želje, šta će se i vidjeti kroz vrijeme pred nama. Izrael je griješio i još uvijek griješi, stoga i jest u otpadu od Boga. Amerika će radi svojih izopačenih vrijednosti i djela propasti. No smatrati Iran primjerom pravednosti je potpuni promašaj.”

Kad ste se već odlučili pozvati na Njegovu Riječ, evo što Gospodin kaže Davidu o pravednicima i zlikovcima pa prenesite to i ostalim cionističkim dušebrižnicima koji veze nemaju ni sa Svetim Pismom, ni sa strahom Božjim, ni s vjerom u Boga, ni s pravednošću:

“Gospodine, tko smije prebivati u šatoru tvome, tko li stanovati na Svetoj gori Tvojoj?

Onaj samo tko živi čestito,
koji čini pravicu,
i istinu iz srca zbori,
i ne kleveće jezikom.

Koji bližnjem zla ne nanosi
i ne sramoti susjeda svoga;
koji zlikovca prezire,
a poštuje one što se Gospodina boje.

Koji se zaklinje prijatelju,
a ne krši prisege,
i ne daje novca na lihvu,
i ne prima mita protiv nedužna.
Tko tako čini, pokolebat’ se neće dovijeka.”

***

Dakle, toliko o razlici između Izraelaca i Iranaca, odnosno o “modernom Izraelu” na Bliskom Istoku i cionističkom prisvajanju Jeruzalema protivno Volji i Riječi Božjoj. Nadam se da Vam je sada bar malo jasnije zašto su iranske mete u vidu Trumpa i Netanyahua sasvim legitimne u očima autentičnog (katoličkog) vjernika.

Ekhnaton
Gost
Ekhnaton
1 godina prije

Kora,sve si rekla😐

Mato Raic
Gost
Mato Raic
1 godina prije

Kora, jeste li citali Poslanicu Rimljanima? Ako je uspijete pronaci, procitajte je. Pa se onda vratite na ovo zadnje sto ste napisali. Hvala

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Družbu Pere Kvržice isto

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Mato Raic

Da ne bi bilo zabune, molim Vas da konkretno napišete na koju problematiku ciljate, odnosno na što bih se točno trebala vratiti vezano uz “ovo zadnje” i Poslanicu Rimljanima.

palermo
Gost
palermo
1 godina prije

A tko to nasiljem nije uspio osvajati tuđe teritorije? Kakv crni Vatikan – pa vi ste u Srbiji pravoslavlje pretvorili u svetosavljae – sa kršćanstvom “niđe veze”.

Sion
Gost
Sion
1 godina prije

Kora govoriš poput farizeja iz vremena kada nas je Isus pohodio i vremena prve crkve. Ukidaš Božju objavu radi ljudske predaje, što je i obilježje katoličke crkve. Kao šta se Isus nije raspravljao sa njima, neću ni ja sa tobom, a Bog će te pitati račun za riječi koje si ovdje iznosila.

Jer moja borba nije protiv tebe, i čovjeku se nije mačem boriti protiv nepravde, niti mu se boriti protiv drugog čovjeka, ako želi vjerno slijediti Isusa Krista. Zato i stoji u Efežanim 6,12; “Jer naša borba nije protiv krvi i tijela, nego protiv Poglavarstava, protiv Vlasti, protiv Vrhovnika ovoga mračnoga svijeta: protiv zlih duhova koji borave u nebeskim prostorima.”

Radi straha Gospodnjeg neću više ništa dodati da ne upadnem u zamku osuđivanja jer nije na meni da presuđujem tvojim izjavama i motivima tvog srca. Neka te Bog u svojoj milosti dovede istini, a Isus Krist je Istina.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@Sion

Kako rekoh, Vi nemate ništa ni s Božjom objavom ni s autentičnom vjerom, a isprazno ponavljanje floskula i izvlačenje biblijskih citata izvan konteksta daleko je od istinske borbe protiv nepravde. Stoga, umjesto da kao neuk nevjernik (točnije, krivovjernik) docirate Djeci Božjoj, obratite se i vjerujte Riječi Božjoj. Sve ostalo što činite, činite na svoju ruku i sebi na propast, a ne na slavu Božju i svoje spasenje.

P.S. – Nije točno da Isus nije nikada o ničemu raspravljao s farizejima, iako je puno češće govorio s pozicije autoriteta Sina (Djeteta) Božjeg, a koji autoritet mu je izravno dodijeljen od samoga Boga, što Vas to očito dovodi do očaja.

Ekhnaton
Gost
Ekhnaton
1 godina prije

Istina,istina..davno nestala

Mate
Gost
Mate
1 godina prije

Iranci su najviše ispalili zbog toga što su uvidjeli da su mogli imati autoritet poput Malog Debelog da nisu pristali na Sporazum. Sad su kasno shvatili kako su kurv****ki izigrani.

Miro
Gost
Miro
1 godina prije

Neznaju kakvu srecu imaju Iranci da u beloj kuci sedi Trump a ne Clinton..

jozo
Gost
jozo
1 godina prije

Dobro su ih izbusili

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@jozo

“Svakom prema zasluzi”, kaže stara narodna.

Max
Member
Max
1 godina prije

Praktična prilagodba.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
46
0
()
x