Izraelsko zrakoplovstvo gađalo položaje sirijske vojske

Izraelske zračne snage
69 komentara

Izraelsko zrakoplovstvo je gađalo položaje sirijske vojske u pokrajini Hama, ubivši pri tom dva vojnika i nanoseći materijalnu štetu, priopćilo je Glavno zapovjedništvo sirijske vojske.

Prema priopćenju, incident se dogodio rano jutros, kada je jedan izraelski zrakoplov iz libanonskog zračnog prostora ispalio nekoliko projektila na položaje sirijske vojske u blizini grada Masyaf u pokrajini Hama.

Napad je ubio dvojicu vojnika i nanio materijalnu štetu, priopćila je sirijska državna agencija SANA.

Sirijsko Glavno zapovjedništvo upozorava na “opasne posljedice ove agresivne akcije po sigurnost i stabilnost regije”, istodobno ponovivši svoju “odlučnost da ide do kraja u borbi protiv terorizma i zbriše ga s čitavog teritorija Sirijske Arapske Republike, bez obzira na izvore podrške terorističkim skupinama”.

Izraelska vojska odbila je komentirati incident, prenosi Reuters, ”jer ne komentira operativna pitanja”.

Grad Masyaf se nalazi otprilike na pola puta između Hame i Tartusa, te oko 50 do 60 kilometara od libanonskog zračnog prostora.

Glavno zapovjedništvo sirijske vojskeHamaIzraelska vojskaReutersSana
Pretplatiti se
Obavijesti o
69 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Janez
6 godine prije

To so gadi
Naslov SLO filma

rodoljub
6 godine prije

Kukavice su ispalile rakete iz libanonskog prostora. Izrael se moze uvrstiti u spisak teroristickih drzava , odmah pored Amerike.

most
6 godine prije

Znači ove zio-hijene bez ikakvih problema prijeđu cijeli libanonski zračni prostor i napadaju SAA bez ikakvog straha da budu srušeni? Ako već Rusi ne žele direktnu konfrontaciju sa Hazarima što Sirijcima ne prepuste da ruše ove leteće štakore sa S-300 ili sl.? Ili neka rasporede svoje kopnene trupe i na druga područja osim Golana i Darae, jer zbog njih i nema napada na tom području.

Ludiagresivan
6 godine prije

S-400 pokazao je svu svoju moc.

ботовање
6 godine prije

Ne mogu ovo da razumem!?Jasno je da se provocira eskalacija i da je geoplitika ekstremno kompleksna ali ovo je previše.
Jevreji moraju da dobiju po surli makar malo inače će provokacije da postanu sve drskije.Moraju da dobiju upozorenje da će biti obarani i ako još jednom pokušaju bum…Ako Rusi nemaju petlju neka daju Siriji odobrenje jer u suprotnom se postavlja pitanje čemu s-300 i s-400 i integrisani sistem pvo…Šarena laža za nas sa portala…
Ovako Sirijci ginu,Rusija se srozava i troši u bescenje svoje saveznike.

Branko
6 godine prije

Zamislite situaciju da je sirijska vojska ubila dva židova. Odmah bi NATO, SAD i ostala bagra tražila vojnu intervenciju. Assad zna da je sada preslab da sukob sa Izraelom. Čeka pravi trenutak,a kad dočeka skupa sa Iranom će biti u stanju da izbriše Izrael sa mape bez obzira na podršku Rusije.

Crni žutokljunac
6 godine prije

Kolko god ovo bilo nezgodno, ne mijenja tok rata.Treba se prvo obračunat sa islamistima pa se onda pozabavit ovim podmuklim Izraelskim potezima.Trenutno napredovanje Sirijske vojske bi lako moglo doć pod znak pitanja sa nekim većim izraelskim angažmanom Tamo.Izraelci mada nisu oduševljeni potiskivanjem islamista,samo kruže kao mačak oko vruće kaše i provociraju ovakvim udarima.

m.ivanisevic
6 godine prije

Lansirali rakete iz Libanonskog zračnog prostora, jako hrabro. Od kada im je Putko instalirao bazu na granici s Golanom i integrirao PZO od tada ne lete unutar Sirijskog zračnog prostora.

RT
The incident took place early on Thursday, when an Israeli aircraft launched several missiles from Lebanese airspace

Neko ime
6 godine prije

Meni ovo izgleda kao odrzavanje “prava” na napadanje, ili je to bar namjena. Ali na kraju nekako vise izgleda kao potez ocajnika…

Glory to Russia
6 godine prije

Vidim, neki koji su brzi na obaracu bi htijeli da Rusi naparavu ovo ili ono, jerbo ako ne napravu…itd.
Zar ne vidite vecu sliku, Rusija kroci naprijed a ovo je izraelska provokacija.
Danas izraelska, jucer americka, sutra provokacija iz EU i kad bi se Rusija hvatala na provokacije onda bi neprijatelji Rusije ( NATO pakt, to je jedini i pravi neprijatelj Rusije ) zaustavili Rusiju jos dok se podize s nogu.

čokolino
6 godine prije

Bio bi red da jim sruše bar jedan. Čisto onako, reda radi.
Kukavice terorističke!

Uno-
6 godine prije

Zidovske novine Haaretz
Trump and Putin Are the Real Targets of Israel’s Alleged Strike in Syria

orbit
6 godine prije

Izrael raketira Siriju a UN optuzuju sirijsku vladu za novi kemijski udar.
Dobro su organizirani, zar ne?
Sto ce biti trece?

basso
6 godine prije

Imaju li Rusi jos uvijek atomske bombe?

Brik
6 godine prije

U čemu je problem gospodo? Što Rusija i Kina, preko svog ekstremnog satelita Sj. Koreje, na provocira Amerikance i njihove saveznike Japan i J. Koreju?
Odakle oprema za hidrogenske i atomske bombe Sj. Koreji? Da nije možda iz Ukrajine, kao što tvrde Rusi? Hahahaha… Sve se zna Mr. Putin.

antun comb
6 godine prije

ahahaaa, a pazi ove sto svrsavaju na Ruse. ja mislim da Izraelci pogode Rusku bazu i ubiju par rusa ove ruske muhe bi i dalje trabunjali to je provokacija, Rusi ne nasjedaju na to, znaju Rusi sto rade, ahahaaaaaaa.

vidi se kako to mocna Amerika radi. priblizi se neko na 50 kilometara njima ili onima koje oni stite odma buuuuuuum.

Čađo
6 godine prije

Neutralizirati 2 vojnika i napraviti “materijalnu stetu” u zemlji di je sve razruseno, ne vrijedi dizanja aviona i trosenja vremena i resursa. Moje je pitanje sto su gadjali i sto su u konacnici pogodili.
Na to pitanje nitko od aktera ne odgovara, a niti ne pomislja…
A mi laprdamo jesu li ih trebali oboriti, presresti ili nesto trece…

Osoba C
6 godine prije

Ne znam detalje, ali mislim da ovo ima veze sa nekom aktivnošću Hezbollaha.
Neuspjeh plana sa ISIL-om u Iraku, a osobito u Siriji, sudjelovanje Irana u ratu u Siriji, jačanje njegovog utjecaja, je razlog za opravdanje Izraelu za zračne napade na sirijskom teritoriju. Dokle će to biti moguće, stvar je političke odluke aktera, tako da sve priče o S-ovog ili onog broja, nemaju smisla.
Ako politika odluči da neki S skine koji avion, to će tako i biti, ali ne kao ratna, nego kao politička poruka drugoj strani.

antun comb
6 godine prije

ahahaaaa, hebo te, jeste li vi svi srbi odje, posto srbi vole mastati i pisati bajke,

Dvoglavi jahač apokalipse
6 godine prije

Mislim da bi adekvatan odgovor na ovo bio podizanje sirijskog aviona i ispaljivanje jednog do dva projektila na teritoriju Izraela. Kada pitaju zašto, odgovorite:
” Gađali smo potencijalne pripadnike ISIL-a, koji su prebjegli i pronašli utočište u Izraelu. Oni su izravna prijetnja sirijskoj nacionalnoj sigurnosti”.

antun comb
6 godine prije

ahahaaa, ne postoji za dzabe ona narodna, pomoxi boze onome koga Rusi brane a Grci hrane

bbbb
6 godine prije

Rusi su na ovo poslali Šojgua da provjeri protuzračnu i proturaketnu odbranu Moskve osobno……………..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI