Jeffrey Epsteinova tužiteljica Virginia Giuffre navodno je vodila dnevnik s detaljima seksualnog zlostavljanja

Epstein
16 komentara

Virginia Roberts Giuffre jedna je od najistaknutijih i najupornijih živih lica globalnog prstena za trgovinu seksom kojim je upravljao preminuli osuđeni seksualni prestupnik Jeffrey Epstein. Regrutovala ju je pripadnica visokog društva Ghislaine Maxwell kada joj je bilo 17, a potom je obučavana da pruža seksualne usluge pod krinkom glumljenja masažnog terapeuta.

Jedan od glavnih tužitelja Jeffrey Epsteina i Ghislaine Maxwell, Virginia Roberts Giuffre, svjedočila je da je vodila lični dnevnik u kome je detaljno opisano njeno iskustvo trgovine ljudima, ali poslije ga je zapalila, piše Washington Times.

Giuffre je pokrenula sada riješeni slučaj klevete 2015. godine, optužujući milijardera Epsteina i njegovu bivšu ljubavnicu Maxwell za seksualno zlostavljanje. Sudija u tom predmetu objavio je niz dokumenata u Okružnom sudu SAD na Menhetnu, uključujući Giuffre-inu izjavu na 347 stranica iz 2016.

Giuffre je rekla da ju je 2000. godine regrutovala Maxwell, dok je radila kao spa hostesa u privatnoj rezidenciji Mar-a-Lago američkog predsjednika Donalda Trumpa, da bi bila “seksualni sluga” za Epsteina i da je potom par seksualno prodavao širom svijeta.

Giuffre, koja sada ima 36 godina, izjavila je da je bila prisiljena na seks sa nizom uticajnih muškaraca, uključujući princa Endrewa, bivšeg Epsteinovog advokata Alana Dershowitza, bivšeg američkog ambasadora u Ujedinjenim nacijama Billa Richardsona i bivšeg senatora Georgea Mitchella. Svi optuženi negirali su svjedočenje.

Takođe tvrdi da je bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona vidjela na Epsteinovom privatnom ostrvu na Djevičanskim ostrvima SAD, gdje je bilo puno maloljetnih djevojaka.

Clinton, koji je bio na gotovo 30 letova u Epsteinovom privatnom avionu, više puta je negirao da je posjetio ostrvo. Netflixov dokumentarac o Epsteinu prikazuje radnika za održavanje, koji tvrdi da je tamo vidjeo bivšeg američkog predsjednika.

Britanski Princ Andrew priznao je svoje prijateljstvo sa osuđenim pedofilom, ali negira da je ikad upoznao Giuffre, iako fotografije prikazuju njih dvoje zajedno. Najmlađi sin kraljice Engleske bio je pod vatrom otkako su ove sedmice objavljeni papiri iz slučaja Giuffre iz 2015. godine.

U dokumentima se navodi kako je princ Andrew pokušao lobirati kod američke vlade 2008. godine u ime Epsteina da bi mu omogućio „sporazum o priznanju krivnje“ u slučaju maloljetničke prostitucije.

Takođe otkrivaju da je Epstein manipulisao maloljetnom djevojkom da ima seks sa princom Andrewom kako bi ona stekla inkriminirajući materijal protiv princa. Dokumenti imenuju maloljetnu devojku kao Jane Doe # 3, ali nije jasno da li se to odnosi na Giuffre.

Epstein je bio američki finansijer, socijalista i osuđeni seksualni prestupnik koji je izvršio samoubistvo u zatvoru u New Yorku prošle godine, čekajući suđenje zbog optužbi za trgovinu seksom.

Maxwell, njegova bivša ljubavnica, uhapšena je 2. jula u njenom domu u New Hampshireu pod optužbom da je umiješana u Epsteinovu trgovinu maloljetnim djevojakama s njegovim gostima radi seksualnog zlostavljanja. Ona je negirala optužbe i trenutno čeka suđenje u njujorškom zatvoru.

 

jeffrey epsteinVirginia Roberts Giuffre
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija
3 godine prije

“Giuffre je rekla da ju je 2000. godine regrutovala Maxwell, dok je radila kao spa hostesa u privatnoj rezidenciji Mar-a-Lago američkog predsjednika Donalda Trumpa…”
?
Je li…ovo cilj?
Btw, još jedan član engleske kraljevske obitelji je upetljan navodno;

NL...
3 godine prije

…..nego ima li kakav link za taj video materijal da i mi pogledamo 😈 (presudimo Hahaha) . Zadnji put kad su proganjali nevinog Klintona su eto dokazali na sudu!!! Da to nije bio sex nego samo B.J. Apsolutno me interesuje sta ce ovaj put “dokazati”. Cvrčim od zelje da saznam.

Planet zemlja
3 godine prije

Dokazat Ce se da su crni zivoti bitni…sve pada u vodu i zaborav.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Sta mene nisu regrutovali sa 17g. da trosim zene pod krinkom masaznog terpeuta!?
Danas se sigurno nebi vukao po sudovima, vec bi se s osmijehom na licu prisjecao burne mladosti…

kiseo nick
3 godine prije

ovaj da je bio socijalista?? je, kao što se i samoubio..

Max
3 godine prije

Doći će kraj tom pedofilskom ološu.

politicki nekorektan
3 godine prije

….klinton letio tridesetak puta?? to znaci da je uglavom bio na otoku i povremene navratio u vasington….znajuci sto ga je cekalo kuci ,potpuno razumijem covjeka

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI