Jordanske vlasti potvrdile eksploziju u vojnom skladištu u blizini Zarqa

Jordan eskplozija
6 komentara

Izvještaji Sky News Arabia kažu da su najmanje dvije osobe poginule, a tri povrijeđene nakon eksplozije, takođe napominjući da je pokrenuta istraga o tom pitanju.

Jordanski državni ministar za medije Amjad Odeh Al-Adaileh, na koga se poziva novinska agencija Petra, rekao je da se eksplozija dogodila rano u petak u skladištu u kojem su bile neodgovarajuće minobacačke bombe koje pripadaju oružanim snagama.

Prema Al-Adailehu, eksploziju je izazvao električni kratki spoj u skladištu, koje se nalazi u izolovanom i nenaseljenom području i pod stalnim je nadzorom. „Prema Generalnoj komandi, do ovog trenutka nisu zabilježene žrtve kao rezultat eksplozije“, rekao je on.

Raniji izvještaji Sky News Arabia govore da su najmanje dvije osobe poginule, a tri povrijeđene nakon eksplozije koja je potresla predgrađe jordanskog grada Zarqa, pozivajući se na jordanski Direktorat za javnu bezbjednost.

Prema Reutersu, koji se poziva na bezbjednosne izvore, eksplozija se dogodila u vojnoj bazi u blizini Zarqa, oko 20 kilometara od jordanske prestonice.

Izvještaji Sky News Arabia govore da je nesreću izazvala eksplozija bombe koju su snage unutrašnje bezbjednosti čuvale na području Al-Ghabawi. U početku se u izvještaju kaže da su možda eksploziju izazvale „rastuće temperature“.

Prema Sky News Arabia, eksplozija se dogodila u jednom od skladišta municije oružanih snaga. Na mjestu eksplozije izbio je veliki požar.

Videa za koje se tvrdi da su snimljeni na mjestu događaja dijele se na društvenim mrežama.

Navodno je pokrenuta istraga o incidentu.

 

 

eksplozijaJordan
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ante
3 godine prije

Opet Izrael kriv.
Kada padne list sa drveta Izrael je kriv.

tvingo
3 godine prije

Eksplozije kod svih koji graniče na sotonu !!!

djakputnik
3 godine prije

Nisu zabilježene žrtve kao rezultat eksplozije? Normalno, kada su razneseni u tisuće komadića.

Max
3 godine prije

Sad će netko opet pisati da je posrijedi amonijev nitrat.

Kažun d.d.
3 godine prije

Ošle u zrak zalihe za ISIL i Al Qaidu,koje
su došle sa Balkana posredstvon ju-sa?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI