fbpx

Julian Assange i odluka o izručenju Sjedinjenim Državama

Julian-Assange

Zvizdač i osnivač Wikileaksa trenutno izdržava kaznu od 50 sedmica u londonskom zatvoru zbog kršenja uslova kaucije iz 2012. godine, kada se sklonio u ambasadu Ekvadora kako bi izbjegao izručenje Švedskoj gdje se trebao suočiti sa optužbama za silovanje koje su prvo odbačene pa ponovo pokrenute.

Ministar unutrašnjih poslova Velike Britanije, Sajid Javid je potvrdio da je potpisao zahtjev za izručenje Juliana Assangea u Sjedinjene Države.
Govoreći u programu “Today” ministar je rekao da je Assange bio “s pravom iza rešetaka”.

“Postoji zahtjev za izručenje u SAD koji će se sutra naći pred nadležnim sudom” rekao je Javid.

Prema riječima ministra, sve je na sudu ali bi bilo veoma važno za domaću javnost da “pravda” bude zadovoljena i da sud potvrdi zahtjev za izručenje Assangea u Sjedinjene Države.

Assange se suočava sa optužbama vlade SAD za curenje tajnih podataka gdje mu prijeti do 175 godina zatvora. Očekuje se da će 47. godišnji Assange sutra pojaviti pred raspravnim vijećem koje će odlučivati o njegovom izručenju u SAD.

Pitanje je kakve su posledice nastale po njegovo psiho-fizičko zdravlje nakon godina provedenih u ambasadi Ekvadora.

U srijedu je Assangeov otac rekao da je njegov sin prošao kroz “značajne promjene” od kada su se njih dvojica sreli prošlog Božića, te gaji nadu da njegov sin ipak neće biti izručen SAD-u.

Novinari i aktivisti su upozorili da su optužbe SAD protiv Assangea potencijalni udarac slobodi govora i istraživačkom novinarstvu.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
57 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije

Julian Asange je nešto bolestan i prilično je smršavio, kako pišu rijetki novinari koji su imali priliku da ga vide u britanskom priporu, ali kako kažu, da je u američkim zatrvorima dobra hrana i uživanje zdrave zatvorske hrane će mu možda poboljšati zdravstveno stanje. Kad je već radio, to što je radio tj svjetu objelodanjivao naj pikantnije tajne najjače svjetske velesile, morao se je mnogo bolje pobrinuti i osigurat si put za povlačenje izvan dosega moći te supersile i da je to učinio, kao što je to uspjelo jednom drugom čovjeku a to je ruski špijun Snowden, koji je radeći kao operater u CIA uspio pokupiti mnoštvo strogo čuvanih američkih tajni i s tim “blagom” prebjeći u Rusiju i mnoštvom tih za Ruse dragocjenih informacija kupio azil u toj zemlji, sad bi i Asange uživao u društvu korpulentnih, plavokosih owersize čuvenih ruskih “babuški” u Moskvi i Sankt Peterbugu, ali eto sad će ostatak života morati provesti na teret američkih poreznih obaveznika u kakvom strogo čuvanom američkom saveznom zatvoru i uz pomoć advokata se boriti za skraćenje kazne, a možda mu pomogne i promjena spola i imena, kako je to bio slučaj s onim Maningom, ili malo drugačije rečeno žrtvovati jaja za slobodu

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Džugašvili Šta je više kleveta i laži, Ameri su svima nama sve miliji i draži 🙂

Ivek
Gost
Ivek
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

@ Džugašvili – Ako može osobno pitanje, da li ti je žao što je čovjek nastradao, ili ti je drago?

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije
Reply to  Ivek

Ni jedno ni drugo, ali taj je čovjek uvelike radio u korist vlastite štete i kako ono kaže stara poslovica, onaj ko se igra sa vatrom može se i opeći. Već sam gore napisao, da je kao pametan čovjek morao unaprijed predvidjeti sve konsekvence takve rabote i na vrijeme si osigurati put za bijeg u slučaju da ga počnu loviti.

Ivek
Gost
Ivek
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Da li je moguće da ti nije jasno da je u korist vlastite štete radio i za tebe, a tebi nije žao?

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije
Reply to  Ivek

Da je radio za mene!!?? Nisam ga ja ovlastio da radi u moje ime i mislim, da je radio na štetu zapadne demokracije i civilizacije, i pitam se zašto u istoj mjeri otkrivao tajne podatke druge strane, u tom primjeru bi ga više poštovao, ali on je bio “ruski čovjek” do zadnjeg daha i možda bude zamjenjen za kakvog američkog špijuna uhvaćenog od strane Rusa!

Ivek
Gost
Ivek
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Da ima smisla, pitao bih te kako je razotkrivanje mita, korupcije, ratnih zločina i rada iza kulisa zapadnih moćnika direktno na štetu zapadnog demosa – rad na štetu “zapadne demokracije”, a ne suprotno. Pitao bih te ovlašćuješ li i spasioca da radi za tebe kad se utapaš, ali vidim da nema smisla. Nisam previše gledao komentare u zadnje vrijeme, pa valjda zato tek sad imam priliku vidjeti da naprosto odrađuješ kvotu. Ali da, radio je i za tebe, jer iako primaš dnevnicu sad, nisi oni, a oni ne plaćaju dugo.

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije
Reply to  Ivek

On je bio Ruski špijun i morao je znati, da onaj ko sa đavlom tikve sadi na kraju mu se obiju o glavu! Svi ovi rusofili na ovom portalu bi šutjeli ko ribe, da je Asange radio za Ameriku i da su ga Rusi uhvatili i osudili na zatvor, a sad se svi postavili na zdnje noge i tobože im žao Asange-a! Bez brige, neće on biti dugo u zatvoru Rzsi će uskoro ponuditi kakvog američkog špijuna kao zamjenu za njegovo puštanje na slobodu! Hebi ga, takav ti je život nas špijuna!

LNT_Iluvatar
Member
Ara
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Džugašvili pa što ti je danas?

Upravo si Asangea i Snowdena proglasio za ruske špijune.
Dva najpoznatija zvizdača današnjice koji su objavili mnoštvo tajnih dokumenta koji su raskrinkali nelegalno i neetičko ponašanje vlada i korporacija.
I sve to ruska igra i ruska operacija!!!!!
Opa pa je li ti jasno da prikazuješ Ruse kao nadljude?

Organizirati operaciju takvih razmjera, uviti je u plašt altruizma i humanosti to je golemo.
Pa po tvojim riječima Rusi su jači od Avengersa

Džugi , nije dobro…

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije
Reply to  Ara

Bože moj, ili se praviš lud ili si naivan i zelen kao lišče na drveću! Što misliš tko je u krajnjoj konsekvenci imao najviše koristi od svih tih informacija i tajnih podataka koje su svijetu objelodanili Snowden i Asange i zapitaj se , zašto su Rusi tako gladko dali utočište tom Snowdenu, misliš da su oni toliki čovjekoljubi, da su to napravili iz altruističkih i humano čovjekoljubnih razloga. Snowden im je sigurno posredovao sve što je znao o tom kako funkcionira CIA i donio im obilje naj tajnijih podataka. Mi svi laici smo na Asange-ove informacije gledali kao na zanimljivosti, ali nam nisu mogle ničemu poslužiti, ali ruskim tajnim služnama jesu i ponuđene su im onako na tanjuru, Da nije tako, ne bi ga Ameri tako uporno tražili i zahtjevali njegovo izručenje. On je Americi nanio jednu od naj većih šteta u povijesti djelovanja obavještajnih službi i sad se nadaš, da će Ameri poslušati apele iz cijelog svijeta, da ga puste na slobodu. Zar ti misliš, da bi mu Rusi oprostili, da im je to napravio što i Amerikancima? Jes, malo morgen, već bi odavno bio mrtav, a ovako ipak ima šansu da preživi jer su SAD ipak pravna država i ako se on iskreno pokaje možda će biti ispušten poslije nekoliko godina.

LNT_Iluvatar
Member
Ara
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

@Džugi

Ne izvlači se
Napisao si: “…ruski špijun Snowden” i ..”On je bio Ruski špijun” referirajući se na Asangea
Ako je Asange ruski špijun onda je i Wiki Leaks stranica ruske obavještajne službe.

Sada već pokušavaš Snowdena prikazati kao prebjega a ne špijuna .a i Asagneovu ulogu degradiraš iz izravne u neizravnu pomoć Rusima

Dobro je znači dolaziš sebi….što ćeš vruće je danas.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije
Reply to  Ara

Ara,pitaš ga šta mu je danas?On je takav kad god se javi.

LNT_Iluvatar
Member
Ara
1 godina prije

Tadmure

Pa hvali Ruse na sva usta ali izgleda da to ne kuži 🙂
Organizirati tajnu operaciju kao javnu i sakriti od iste te javnosti da je tajna!!!

Znači Wikileaks je stranica ruske tajne službe!!!!!
To tvrdi Džugi.
Pa Mata Hari i Zorge su male bebe prema ovome. Amaterčine.
Ovo je razina više , razina Zaratustre.
Džugi sugerira da je Rusija dobiva u informacijskom ratu sa zapadom

Stvarno ne znam što je Džugiju da prikazuje Ruse tako sposobne i moćne.
Izgleda da ga je korištenje imena druga Staljina mistično kontaminiralo.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije
Reply to  Ara

Ara ,dobar😂😂😂👍

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije
Reply to  Ara

Treba priznati da je Rusima pala sjekira u med, kad su Asange i Snowden objavili sve te podatke. Rusi to nisu pridobili ni svojim znanjem i sposobnostima a ni brdom novca, nego kao na tomboli zahvaljujući ovoj dvojici a na veliku žalost Amera i treba razumjeti njihov bijes i želju po osveti i nebi ni jednom od njih želio biti u koži. a mi svi, koliko god da apeliramo i protestiramo, ne možemo tu ništa učiniti!

LNT_Iluvatar
Member
Ara
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

@Džugašvili

Aaaaaaa konačno si shvatio konzekvence svojih tvrdnji o špijunima.

Samo sad imaš logički problem.

Čitav dan trubiš špijuni, špijuni, špijuni pokušavajući degradirati etički integritet i motive Snowdena i Asagnea.
Ako su špijunčine onda Rusima nije upala sjekira u med i nisu dobili na tomboli nego se radi o vrhunskoj operaciji.

Ako nisu špijunčine onda su Snowdenu i Asangeu motivi humanističke i altruističke naravi.
Znači radi se o etičkim principima.
Posljedično možemo reći da je u tom slučaju Rusima upala sjekira u med.

Ups
Za koju ćeš se verziju odlučiti ?
O ruskoj vrhunskoj operaciji ?
Ili o Snowdenu i Asangeu kao pojedincima koji su ugrozili vlastitu sigurnost radi etičkih normi?

🙂

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Dzugasvili imas li ti imalo samilosti prema drugom, pogotovo ovom covjeku kojem je upitno hoceli ostati ziv.NJegov grijeh je sto je iznio istinu,da to nije istina sto Asanz je iznio ko da bi ga oni trazili.I onda o kakvoj ti demokraciji i civilizaciji pricas. Kakva je to demokracija i civilizacija koja se sluzi metodama eliminacije neistomisljenika na najbrutalniji nacin.

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Ne bo. Zakaj ne? Ker preveč ve. Mrtvi ne govorijo. Tudi Jamal je preveč vedel o naši demokraciji, ki se izvaža iz ZDA. Končal je v kislini. Preveč vedeti ni zdravo. Živimo v demokraciji. Toda naša demokracija je enaka kot je bila Stari Grčiji. Tudi tam so Sokrata zastrupili…
Vlade ima prav. Julian Assange bo zelo kmalu mrtev. Tako kot so bili mrtvi domobranci, ki so zaupali Angležem.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Džugašvili, koja Ti je to zapadna demokracija i civilizacija? Da ta zapadna demokracija postoji, njega ne bi držali u zatvoru zato što je objavio istinite informacije koje se tiču nas svih. Uvođenje takve “zapadne demokracije” koštalo je na bliskom istoku barem milijun ljudskih života. Znaš li koje je španjolsko ime za tu zapadnu “demokraciju”: GUANTANAMO! O zapadnoj civilizaciji najbolje znaju američki Indijanci, kako su već prošli s njom… A oni mudonje što “drmaju” tim civiliziranim zapadnim svijetom ionako nas sve smatraju “Indijancima”…

Servacij
Gost
Servacij
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Pa ti si pravi naci.

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Servacij

Servacij izvini molim te al moram se opet nasmijat i opet od srca.Uhvatit ce me srce od ovog Dzugija.

Vladimir Šipčić
Gost
Vladimir Šipčić
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Assange je izabrao englesku bandu. Slovenački domobranci su verovali i engleskoj bandi …

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Mislim dá ti svému tome uopce ničem nerazumijete, ama bas nista nerazumijes.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

A bogati, ti si i vidovit, ti si mogao predvidjeti sve posljedice? Koja steta sto te nije imao na raspolaganju, kao savjetodavca. Covjek je znao sto ga ceka, a ipak je napravio, to sto je. Sad mi ti, Balkanski, objasni da je najprije trebao misliti o sebi i svojoj sigurnosti i interesu. Ovakvi ljudi se ne radjaju cesto, ali mijenjaju svijet.

Vladimir Šipčić
Gost
Vladimir Šipčić
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Hoće li Julian Assange završiti kao Noa Pothoven?

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije

V Angleškem ali v Ameriškem zaporu? Noa Pothoven je dečva, ki se je do smrti izstradala, ker se je odločila, da noče več živeti. Pa Julian Assange ali ima raka ali pa gre po stopinjah Noe Pothoven?

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Preden bo prišlo leto 2020 bo Julian Assange v jamo dan.

Vladimir Šipčić
Gost
Vladimir Šipčić
1 godina prije
Reply to  Mateja

Da. Julian Assange će uskoro umreti.

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Nista to nije tocno, novináři píšu dezinformacije

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Asange je igrac globalista i iskoristen rádi odredjenog cilja…nista mu se nece desíti, své ide svojim tokom..

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije

potem ga bodo zagotovo pospravili. Mrtvi ne govorijo. Saj veste kaj je doletelo nekega Jamala v nekem veleposlaništvu?

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Da je tebe uzeo za savjetnika, to bi bila ogromna razlika. Za tebe, ne za njega. Steta, sto nije znao, a ni sada ne zna da postoje tako pametni pojedinci, kao ti, koji bi sve njegove probleme rijesili, skoro odmah. Naglasak je na ‘skoro’.

dimitar
Gost
dimitar
1 godina prije

gde je babic,zasto ne pise clanci?

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije
Reply to  dimitar

Sljedeće sedmice piše ponovo. Tako nas je redakcija obavijestila u nekom od prošlih tekstova, puno ljudi je pitalo..

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije
Reply to  dimitar

Babić izgubio opanci!!

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
1 godina prije

To izrucenje ima Puno věci karakter.Otpis engleska sa globalne scéně koju je do sada imala…To sto englezi organiziraju nemire u Hon Kongu, Duplo ce im se vrátiti…slijedi iduce 2020 nová Jalta, podjela svijeta , své věc dogovoreno…bití ce veselá iduca godina..

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Dobro da imamo tvoje znalačka proročanstva.Uskoro če Assange biti pušten i slavljen kao heroj

Ivek
Gost
Ivek
1 godina prije

Kakav je catering na Bilderbergovim okupljanjima? Šta ti je bilo najbolje sa Švedskog stola?

Atila
Gost
Atila
1 godina prije

otkuda vam te informacije,čovječe?

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije

Kakav nvinar on je bio špijun!!

emdzej
Gost
emdzej
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Koja ironija: danas se potomci kolonizatora i robovlasnika, Assange i Manning bore za prava robova a potomci robova Javid, Dzugi i ekipa protiv njih. I eto odjednom, ni istina vise nije legitimna ako je pogresna usta izgovore. Jos ako ta izgovorena istina, ne daj Boze, ima ‘ruski’ akcent, dajte nam LAZ. Ne bih im nikad pozelio da ih recimo prevari zena a da neki posten rus to vidi i kaze. Koji bi tu problemi nastali :)))

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  emdzej

džugi je potomak robova?? Ma ne…

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Džugi, Ti kao da si nekad išao u “milicajsku” školu, pa se poslije prebacio na globalističku stranu (kad je socijalizam propao.).. Stalno tupiš jedno te isto: špijun, pa špijun… Kad si već sav u tome špijuniranju, daj nam Ti lijepo napiši svoje dokaze o ruskom špijuniranju i uplitanju u američke izbore, pa da konačnu maknu tog Donalda i inaguriraju babu Kilariju.
Ona će nam onda pod hitno zakuhati još par “pravednih” ratova za uvođenje demokracije (i preotimanje naftnih polja)…

tedi
Gost
tedi
1 godina prije

Dzugi voli film- Balkanski spijun.

Žika Potemkin, knjaz u penziji
Gost
Žika Potemkin, knjaz u penziji
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Aj’ ‘vako!
Špijuni su oni koji otkrivaju i prenose tajne informacije, nekoj zemlji ili organizaciji za koju rade.
Te tajne se ne objavljuju da bi bile poznate svima. Da li je npr. Zorge objavio u moskovskoj Pravdi ili nekom japanskom listu “Japan vas neće napasti ove godine!”

Nesrećni Asanž, je pre svega američkom narodu, ali i svima drugima, obelodanio grozne zloupotrebe vlasti, zapadnih “elita”. On je radio u korist te nesrećne “DEMOKRATIJE” (kako su se neke reči otrcale i ofucale, prosto ti se gadi izgovoriti ih), a ne u korist “američkih neprijatelja” ili “Rusa”.

U stvari američki narod je dobio drugu šansu da iskupi vlastitu dušu. Da su ovo sedamdesete godine, imali bi demonstrante na ulicama svih velikih gradova. Ovako – i za njih mnoge, kao i za tovariša J.V.S Asanž je spijun.

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije

A što je sa zloupotrebom vlasti kod Rusa i Kineza? Jel” toga tamo nema? Ima još više nego na zapadu, ali Asange se nije ni dotaknuo tog problema i to mu najviše zamjeram. Kinezi zatvaraju pripadnike svojih muslimanskih manjina u logore za preodgajanje i niko im to ne uzima za nekakav grijeh, a takvo tretiranje ujgurskih muslimana, kojih je po nekim informacijama više od 2 mil u tim logorima nije samo grijeh nego veliki i ozbiljni zločin. U ruskoj “demokratiji su zabranjeni protesti opozicije portiv Putinove vlasti i prije nekoliko dana su ljudi demonstrirali zbog zatvaranja jednog novinara, a ruska policija ih je uhapsila više od 400- Nema tam ni D od demokracije a prisluškivanja i kontrole koliko hoćeš, u Kini i u Rusiji i to u daleko većoj mjeri nego u SAD, a Asange i njegov Wikileaks ni slova o njihovim postupcima i mogu onda opravdano napisati, da je bio neka vrsta Ruskog i kineskog špijuna jer su njegove informacije u prvom redu koristile upravo Rusima i Kinezima, a za široke narodne mase su te informacije bile obična razbibriga i zanimljivo štivo!

Mentolna Hijena
Gost
Mentolna Hijena
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Ne znam kakva je situacija u Rusiji i Kini, po pitanju zloupotreba vlasti, no, verujem da je ima, jer gde je vlasti i političara, tu bude i zloupotreba. O tome treba da pišu neki Jul-I-An iz Kine, ili neki Mihail Asanžajev.

Asanž je po prirodi stvari – iznosio podatke o zloupotrebama, tamo gde živi, jer ga te zloupotrebe i pogađaju.

Treba li čovek, koji npr. živi u Osijeku, pa poželi da kritikuje gradsku vlast, da pre toga iskritikuje i vlast u Pečuhu, Segedinu i Gracu, da mu neki tovariš. JVS Dž. ne bi zamerio jednostranost? Ili ga čak optužio da je špijun npr, Beograda.

Far
Gost
Far
1 godina prije

Izgleda da je Veliki Inkvizitor (Dostojevski) odlučio da pored totalnog špijuniranje (Orwel) i konzumerizma (Huxley) upražnjava I Kafku (Proces). Optužen si a da nije poznat niti tužioc niti optužba, jedino što je optuženik poznat i to da će biti osuđen. Ono što zapravo zastrašuje je glasno čutanje “demokratske javnosti” (Balzac (Comedie Humaine))

tedi
Gost
tedi
1 godina prije
Reply to  Far

Da Proces,niko o pojmu pojma nema.

jezevakucica
Gost
jezevakucica
1 godina prije

Ministar dao direktivu ” neovisnom sudu”.Ako suci donesu odluku o izručenju(99,9% da hoće) neka komotno skinu one svoje perike i halje i neka ih zapale a pepeo predaju kraljici.

Klump
Gost
Klump
1 godina prije

Slovenski domobranci so zaprisegli na Hitlerjev rojstni dan v takratni nacistični Nemčiji ,zraven je pa stal najvišji voditelj takratne katoliške cerkve v Sloveniji -se ne spomnim naziva in imena, tako ,da ne izkrivljat zgodovine .Agleži in moja stara mama takrat so bili na strani SMRT FAŠIZMU SVOBODA NARODU,Julian je pa razkrinkal novodobne fašiste.

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije
Reply to  Klump

Novodobni fašisti so levičarji, in tudi Adolf Hitler je bil levičar i nikakor ne krajnji desničar kot mu to danes podtikajo! Jugoslovanski komunisti so držali pesti tistemu sporazumu Ribentrop-Molotov in ko je Nemčija napadla SSSR 22.6.1941. Yugokomunisti so se obrnili proti Nemčiji in začeli s vstajo na Balkanu! Nič ni tako, kot so nas učili v šoli, ampak zgodovino je treba ponovno pisati!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik