Navaljni tetošen, Assange mučen

Navalny i Assange
31 komentar

Ruski opozicionar Alexei Navaljni priveden je po povratku u Rusiju iz Njemačke iz dobrog pravnog razloga. Prekršio je svoju uslovnu slobodu.

Navaljni je osuđeni zločinac, kojeg je ruski sud 2014. godine proglasio krivim za prevaru i pronevjeru. Ali, njegova kazna zatvora bila je suspendovana pod uslovom da se redovno prijavljuje ruskim zatvorskim vlastima. Normalno stanje.

Međutim, skoro pet mjeseci boravio je van zemlje kao de facto gost njemačkih vlasti. To je drsko kršenje njegove uslovne kazne. A ruska zatvorska služba dobila je upozorenja krajem prošlog mjeseca da kršenjem uslovnog zatvora rizikuje da se kazna pretvori u boravak iza rešetaka.

Suvereno je pravo ruskih zakona da po povratku u Rusiju tokom vikenda Navaljni bude uhapšen i sada je u pritvoru, gdje čeka sudski postupak i odluku da li će opozvati uslovnu kaznu.

Kuknjava zapadnih političara i grupa za ljudska prava zbog njegovog hapšenja u nedjelju na moskovskom aerodromu Šeremetjevo je predvidljiv.

Zvaničnici visokog nivoa iz Sjedinjenih Država, Britanije, Njemačke i Francuske, između ostalih, dali su oštre izjave zahtijevajući puštanje Navalnyog.

Britanski ministar spoljnih poslova Dominic Raab nazvao je hapšenje disidenta „zastrašujućim“.

Za sve ove navodno zabrinute zagovornike ljudskih prava postoje samo dvije riječi: Julian Assange.

Assange čami u britanskoj tamnici, gdje ga progone američka i britanska vlada zbog „zločina“ otkrivanja svijetu istine o ilegalnim ratovima i ratnim zločinima koje su počinile Sjedinjene Države i Britanija.

U svim godinama Assangeovog varvarskog pritvora, nikada nije bilo ni male zvanične pobune zapadne javnosti koja se izražava za Navaljnog.

To je zato što je Navaljni, za razliku od Assangea, politička prednost zapadne agende za podrivanje Rusije.

Postoje dobri osnovi za vjerovanje da ruskog blogger-cum-media-aktivistu finansiraju i vode zapadne obavještajne službe. Sve u vezi sa njegovom zajedljivom kampanjom, ukazuje na orkestraciju agenta provokatora.

Način na koji je Navaljni usko koordinirao sa zapadnim medijima i obavještajnim medijima poput Bellingcata šireći priču da je navodno otrovan sovjetskim nervnim agensom Novičok snažan je dokaz njegove provokatorske funkcije. A način na koji zapadni mediji rutinski „izvještavaju“ o navodnom trovanju kao da je činjenica, pokazuje kako je u tim medijima propagandna služba potpuno pod uticajem geopolitičke agende.

Kada se Navaljni liječio u ruskoj bolnici, nakon što mu je 20. avgusta pozlilo na letu za Moskvu iz Sibira, ljekari nisu pronašli otrove u njegovom sistemu. Ljekari su rekli da je očigledna bolest posljedica metaboličkog šoka zbog moguće zloupotrebe vlastitih lijekova za dijabetes, depresiju i možda višak alkohola.

Uočljivo, nekoliko dana kasnije nakon što je helikopterom prebačen na dalje bolničko liječenje u Berlin, tada su njemačke vlasti objavile da su otkrile trovanje nervnim agensom.

Njemačke vlasti ili druge NATO laboratorije nikada nisu predstavile dokaze na takav način da se to može nezavisno provjeriti.

Rusiji je uskraćen pristup bilo kom od njihovih navodnih podataka kako bi ih provjerila, ali je Moskva osuđena zbog toga što nije sprovela krivičnu istragu o navodnom trovanju.

I ne samo to, već je Navaljni dok se navodno oporavljao u Njemačkoj od super smrtonosnog otrova, nekako našao medijske resurse da navodno uspostavi namješteni poziv i prevari člana ruske tajne službe da prizna zavjeru za atentat, zavjeru za koju je taj maštoviti aktivista tvrdio da je izvršena po nalogu najviših vlasti u Kremlju.

Rusija je taj medijski trik odbacila kao lažni.

Jasno je da se događalo nešto neobično nepravilno – i to nije bilo sa ruske strane. Kako se sumnjiva ličnost sa stranim sponzorima mogla izvući iznoseći senzacionalne optužbe protiv ruske vlade na osnovu nijednog provjerenog dokaza?

Optužbe koje su bez pogovora pojačali zapadni mediji i političari.

I sve to vrijeme taj nepouzdan lik Navaljni ruga se svojoj uslovnoj slobodi. Ne samo to, već postoji očigledna vrhovna arogancija kod njega i njegovih stranih saveznika da se ruski suvereni zakoni mogu kršiti.

Pretjerana reakcija Zapada na njegovo zakonito hapšenje po povratku u Rusiju nakon pet mjeseci organizovanja neprijateljske kampanje stranih medija dokaz je njihove arogancije.

Za to vrijeme Julian Assange čami u zatvoru, kao osuđujući dokaz zapadnjačke obmane, dvoličnosti i licemjerja.

Alexey Navalnyjulian assange
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Adriana
3 godine prije

Free Assange!
Angela

Jomla
3 godine prije

I u politici, kada se vidi da se ima posla s hoštaplerima, nužno je katkad skinuti rukavice.
Npr; g-đo Merkel, Vi lažete! Ili g-dine taj-i-taj Vi lažete.
Jer oni ne razumiju diplomatske odgovore, ne umiju čitati između redova.

3 godine prije zadnji put uredio Jomla
chosmos
3 godine prije

Ma o čemu pričate? Čovjek uhapšen čim je sletio na aerodrom, a po kojem osnovu? Asanž je otkrio svu podmuklost iluzije zapadne demokratije, a Navaljni stvarnost Ruskog mrtvog oligarskog poretka. Ali simpatično je kako pokušavate da opravdate nečasne postupke ruskog vožda. Čuj tetošen

Tek---
3 godine prije

Navalni je LUDJAK
kao sto je bio onaj ruski umjetnik koji je zavrsio u francusku ludnicu a zapad ga je koristio obilato da bi ometali i blatili Rusiju.

... ....
3 godine prije

Valjani i Nevaljani – naravno, oslobodili Barabu.

3 godine prije zadnji put uredio ... ....
Forlorn Hope
3 godine prije

Ljudi Trump igra 4D šah, sad će on izvući asa iz rukava, sve je to dvostruka igra. Još nije gotovo.

Mujaga
3 godine prije

Navaljni buduci predsjednik Rusije. U subotu pocinju milionski protesti protiv Putina gotov je.

Max
3 godine prije

Assange je u zatvoru kod navodnih demokrata a muče ga kao životinju.

navijala
3 godine prije

Takva bezobrazna dvostruka mjerila možete doživiti samo od London City bestia.

Lobos
3 godine prije

Skromnog sam mišljenja da je Navaljnom bolje u zatvoru nego vani jer bi njegovi zapadni prijatelji mogli odlučiti da ga ohlade ,zbog viših interesa, i optuže hehe, znate koga već… tako, da sam on, ne bih se previše žurio vani…pogotovo kad smo saznali da ima jako dobre uslove tamo.

3 godine prije zadnji put uredio Lobos
Jozo
3 godine prije

U subotu se javlja da ce miliuni izaci na prosvjede u Rusiji stize i Rusko proljeće.

Jozo
3 godine prije

Analni ce dobiti u prkno

Yogi
3 godine prije

Oni koji ga financiraju ce ga posteno prozvakari i ispljuniti.
Iako, moguce je da se jako dobro prodao i da mu je novac jedini motiv. Sve drugo ga definira kao apsolutnog prvaka u debilizmu.

Malimali
3 godine prije

Pa ovi Rusi – nisu u stanju proizvesti ni pristojan otrov. Žrtve kao piju otrov, pa se sledeći dan bude malo mamurne ko da su popile malo vodke – i to je sve?!

Novi kolac
3 godine prije

Nije mi jasno zasto se uopste Putin pegla sa ovim.Nestao i cao

Lupodimare
3 godine prije

Dvostrukog li morala, Assange za “slobodnu i demokratsku” Evropu ne postoji? Pa dokle ce se ova “uljudjena” EU ponasati kao supozitorij USA

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI