Kijev otvara kaznene postupke protiv ljudi koji vlakom prelaze Krimski most

Krimski most
15 komentara

Putnici prvog vlaka na liniji Moskva-Simferopolj, koji će proći Krimski most, reagirali su na kazneni slučaj pokrenut protiv njih u Ukrajini zbog toga što su odlučili željeznicom putovati do poluotoka. Na prvoj liniji je bilo ukupno 900 putnika, a karte su rasprodane u dva sata od puštanja u prodaju.

“Čekat ćemo ukrajinske istražitelje, na Krimu ili u Moskvi. Možda je i to moguće”, našalio se Nikolaj biznismen iz Moskve u razgovoru s dopisnikom novina Pogled, koji također putuje u ovom vlaku. Poduzetnik je dodao da se unutar Rusije putuje “bez viza“.

“Pa, dali smo im brodove, a oni nam vraćaju ovako“, odgovorila je studentica Alina, misleći na nedavno vraćene ukrajinske brodove, koje je Ruska obalna straža zarobila prilikom pokušaja proboja Kerčkog tjesnaca.

„Glavna stvar je da ne pomokre most, a nekako se možemo nositi s ostalim”, rekao je posjetitelj vagona za ručavanje u vlaku.

U srijedu je u Sevastopolj stigao prvi vlak iz St. Petersburga. Tužiteljstvo Ukrajine otvorilo je kazneni slučaj zbog dolaska spomenutog vlaka na Krim.

Na Krimu su pokretanje kaznenog postupka od strane Ukrajine nazvali “uobičajenom reakcijom nenadležnih ovlasti”.

VIDEO: Povijesni  prijelaz prvog putničkog vlaka na Krimskom mostu

Krimski most
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
4 godine prije

Zamišljam uzraz Putinovog lica dok čita optužnicu… :))))))))))))

Sarmat
4 godine prije

Ukrajina je do 2014. bila slučajna država. Sada više nije ni država. Sada je vašingtonska lutka.

Savonarola
4 godine prije

Izgleda da ukrajinskim ludostima nema kraja…

Alex
4 godine prije

Stavite im soli na rep na povratku.🤗😂

x@y
4 godine prije

“Vrijedi napomenuti da je vlak iz “velike Rusije”, prvi koji je prešao most na Krim, na stanici u Simferopolu dočekao sa zastavama, cvijećem i glazbom.” Krimski poluotok i grad saveznog značaja Sevastopol postali su dio Rusije kao federalni podanici u ožujku 2014. nakon državnog udara u Ukrajini i nacionalnog referenduma o poluotoku, tijekom kojeg je više od 95% od 80% birača glasalo za ulazak u Rusiju. Ukrajina, EU i SAD odbile su priznati ruski suverenitet nad Krimom. Ruski predsjednik Vladimir Putin više je puta naglasio kako je krimsko pitanje potpuno zatvoreno – stanovnici poluotoka u proljeće 2014. godine napravili su svoj povijesni izbor i vratili se u svoju domovinu. Krim je poznat kao jedna od najpovoljnijih regija za turizam u Rusiji zbog svoje blage klime, plaža, mnogih atrakcija i bogate povijesti. Infrastruktura poluotoka dugo vremena bila je u neovisnoj Ukrajini u relativno je propadanju. Sada ukrajinski zastupnici koji privatno posjećuju… Čitaj više »

Savovic Danilo
4 godine prije

E moji Ukrajinci,kako vam je tesko pao gubitak Krima.Mozete tuziti do mile volje samo ne znam na kojem sudu ce te procesuirati tolike predmete.Velika je to papirologija.Manite se corava posla I trosenja papira I mastla uzalud.

Ivo
4 godine prije

U osnovi jadno, ali svejedno netko može imati problema ako putuje kroz Ukrajinu.
Podsjeća na situaciju u piranskom zaljevu kad su janezi odlučili kažnjavati naše ribare zbog ‘ilegalnog ribarenja u slovenskim vodama’.

Slovenac
4 godine prije

Idem i.ja.u.lepi ruski krim

nessy
4 godine prije

Nisam shvatio, kako oni misle uopce identificirati putnike, da bi ih mogli “procesuirati”?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI