Kijev se ruga Krimskom mostu, a novi nadvožnjak u Kijevu „drže“ daske

Kiev most
11 komentara

Nadvožnjak „Šuliavski“, iznad prometne „petlje“ u Smolenskom reonu, nedavno otvoren u Kijevu, podržavaju obične drvene daske. To su saznali ukrajinski korisnici interneta koji su objavili fotografije nadvožnjaka na društvenim mrežama.

Fotografija pokazuje da je nekoliko drvenih ploča postavljenih na jedan metalni nosač.

“U početku nisam vjerovao. Stoga sam otišao provjeriti. Ovo je fotografija novootvorenog gradskog nadvožnjaka „Šuliavski“. Izgradnja mosta koštala je nešto više od milijardu grivna ili više od 40 milijuna dolara“, izjavio je na Facebooku Bogdan Tickij, član nacionalističke grupe Black Committe.

Njegova se objava na Facebooku aktivno raspravlja, a većina komentara je sarkastična.

Nadvožnjak „Šuliavski“ otvoren je u Kijevu 27. prosinca. Za svečano otvaranje je preko njega pušteno osam teških kamiona.

Podsjetimo da je ukrajinska propaganda više puta izjavljivala kako je nemoguće izgraditi most s kopna Rusije do Krima, a nakon njegovog dovršetka su se redovito objavljivale vijesti o pukotinama i drugim kritičnim nedostacima na konstrukciji mosta, što ukazuje „na njegov skorašnji kolaps“.

Podsjetimo, 23. prosinca je preko Krimskog mosta prešao prvi vlak koji povezuje Moskvu s poluotokom.

Daske na nadvožnjaku u Kijevu
FOTO: Daske na nadvožnjaku u Kijevu

Facebook / Bogdan Tytskiy

Kerčki mostKrimski most
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Driftwood
4 godine prije

Clanak je u domenu geopoliticke zute stampe sa sve cescim rusofilnim prizvucima….steta

Tvingo
4 godine prije

Ukrajina bez Rusije je nažalost čista nula ali srečom ovo neprirodno stanje po mome dubokom uvjerenju neče imati dugi rok trajanja …

Hogar
4 godine prije

Nemate vi pojma, ovo su specijalne nano-daske, izrađene najmodernijom ukrajinskom nano-tehnologijom. Koštaju 50-100 hiljada dolara komad!
Imam par na prodaju, daću popust 50% za prvih 10 budala… ovaj, investitora koji su zainteresovani.

Ivo
4 godine prije

Na slici se vide neke sajle, ona gornja ploča takođe djeluje nedovršeno, tako da je moguće da je slika iz faze gradnje.

Što su ukri ovdje zamrljali, teško je na prvu odgonetnuti. Dva trokutasta dijela sa strane su očito zavarena za gornju ploču, ovaj centralni rebrasti dio je još uvijek nezavaren za bilo što, i očito je da bi trebao biti u ravnini za već zavarenim trokutima.
Moguće da su ukri loše izmjerili i da je središnji dio ispao prekratak nekih 20-tak cm. Ako su daske stavili samo privremeno dok ne dođe novi dio, onda u redu. Ako su to ostavili tako i daske su trajno tamo, onda neko treba na robiju.

Zax
4 godine prije

Nazalost iz ove forografije se ne moze nista zakljuciti. Onako odoka rekao bih da se ovdje radi o celicnim nosacima polozenim na armiranobetonske stupove koji su izlijevani na licu mjesta. Moguce je da su te daske ostaci oplate koja nije skinuta do kraja nakon betoniranja. Valjda nisu stigli zbog rokova. Staticki potpuno nebitno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI