Kremlj opisuje Putinov razgovor sa Zelenskim kao “pragmatičan”

Putin Zelensky
8 komentara

Prvi telefonski razgovor između ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog je trajao oko 20 minuta, izjavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, dodajući da je ovaj razgovor bio pragmatičan.

“To je bio prvi telefonski razgovor između dva predsjednika, to je prvi put da su razgovarali jer se ranije nikada nisu čuli” rekao je Peskov.
Prvi razgovor između Putina i Zelenskog je sam po sebi važan, kaže glasnogovornik Kremlja.

Nije potrebno diskutovati o tonovima i emocijama, to nije bio predmet razgovora a ruski predsjednik je dodao da je razgovor između Zelenskog i njega sam po sebi važan. Na pitanje da li postoje planovi da se dogovori još jedan telefonski razgovor između dva predsjednika, Peskov je rekao da trenutno ne postoji jasno razumjevanje za tako nešto.

Na pitanje da li su Putin i Zelenovski razgovarali o mogućnosti puštanja ukrajinskih mornara uhapšenih u Rusiji i ruskog novinara Kirila Višinskog koji je optužen za veleizdaju i trgovinu oružjem u Ukrajini, Peskov je izjavio da su se dva predsjednika složila da će posao nastaviti na stručnom nivou.

Peskov je dodao da su se Putin i Zelenski dotakli “budućnosti razgovora u Normandiji”.

Predsjednici Rusije i Ukrajine su održali svoj prvi telefonski razgovor u Četvrtak. Poziv je pokrenuo Kijev. Prema Zelenskom, telefonski poziv označava “prvi korak ka nastavku razgovora u Normandiji.

Kremlj
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Riddick
4 godine prije

Čini mi se da je to bio Putinov monolog u trajanju od 20 minuta gde je novopečenom predsedniku objasnio kako stoje stvari i koje su opcije na stolu.

Zvrk
4 godine prije

ha, činjenica jest da zeleni nikad ne bi dobio izbore bez proruskih glasača s istoka ukrajine, ne računavši one s donbasa.

jetflash
4 godine prije

neka se napravi situacija koja mora mora biti…. to nije nikakva agresija i regije u ukrajni znaće nešto.polako kao sa sirijom

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI