fbpx

“Krimski most je ozbiljna prijetnja ekologiji regije”

Krimski most

Ukrajinski “Ured tužiteljstva Autonomne Republike Krim” je naveo kako je izgradnja mosta na tjesnacu Kerč, koji povezuje Krim s ostatkom Ruske Federacije, prijetnja za zaštitu okoliša u cijeloj regiji. Ukrajinski “Kanal 24 Novosti” navodi da će most u potpunosti preobraziti Azovsko more u “crnomorski zaljev”, što bi moglo dovesti do ekološke katastrofe.

Izgradnja mosta Kerč može Azovsko more pretvoriti u zaljev Crnog mora, što će dovesti do ekološke katastrofe”, pozivajući se na ukrajinski “Ured tužiteljstva Autonomne Republike Krim” javlja “Kanal 24”.

Zbog kršenja propisa o zaštiti okoliša i sigurnosti u izgradnji mosta preko tjesnaca Kerč, Ukrajina je otvorila kazneni postupak zbog činjenice da izgradnja mosta sa sobom nosi opasnost za ekologiju Crnog i Azovskog mora.

Opsežni radovi mogu transformirati Azovsko more u “crnomorski zaljev”. Može doći do oštre promjene u kemijskom sastavu vode, što će dovesti do smrti mnogih živih organizama, uključujući dupine, navodi se u Crvenoj knjizi”, prenosi ukrajinska televizija.

Također se ističe izgradnja hidrotehničkih objekata, koja će dovesti do pogoršanja prometnih uvjeta u tjesnacu i stvoriti opasnost za promet koji prolazi između stupova mosta.

U Institutu za probleme s vodom i melioraciju Ukrajinske akademije znanosti napominju da će indikativni gubici, ako bude potrebno utvrđivanje obale, iznositi najmanje 10 milijardi grivna.

“Kanal 24” također napominje kako most preko tjesnaca Kerch očito neće skoro biti izgrađen i da su do 26. travnja izvođači radova izgradili oko 17% mosta.

Međutim, ruska vojna televizija Zvezda javlja da su graditelji montirali prve blokove lukova u dijelu mosta za automobilski promet Kerčanskog mosta.

Ured za odnose s javnošću poduzeća koje gradi most je priopćio da su postavljeni i prvi blokovi uzlaznog dijela luka mosta, a da je osovina željezničkog dijela montirana više od polovice, odnosno, postavljeno je 20 od 38 blokova.

Oba luka će biti postavljena preko tjesnaca Kerč u kolovozu i rujnu 2017. godine.

Otvaranje automobilskog prometa mostom koji će povezivati ​​Krim s kopnom Rusije je zakazano za prosinac 2018. godine, a otvaranje željezničke pruge krajem 2019.

0 0 vote
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
17 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
panSlaven
Gost
panSlaven
3 godine prije

da, Rusi ga zovu Kerčki, tojest to je već drugi Krčki most u slavenskom svijetu;) A nadasve je zanimljivo da su na praktički istoj paraleli.
I ima još puno takvih ‘koincidencija’ sa istoimenim toponimima, širom slavenskog svijeta… ali to se ne proučava, štetno je za novi svjetski poredak…
A stvarno je šteta da ovaj portal trati vrijeme na izjave Ukrajinaca, kad imamo i prečih briga i prečih tema za istraživanje:(

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  panSlaven

a zanimljivo je da je i družba adria trebala ić kroz Krk, ali se pod pritiskom ekologa odustalo….za beskorisni LNG terminal ekolozi se ništa ne bude 😀

Tedi
Gost
Tedi
3 godine prije
Reply to  žrec

Bice da je tako.Sto je dozvoljeno Jupiteru nije biku.

jale
Gost
jale
3 godine prije

Ukrajinska oligarhija je produžena ruka američke imperijalističke administracije.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  jale

Apsolutno je ne vjerovatno kako to zvuci smijesno;necu reci prokomunisticki ali zvuci otrcano,glupo,demode,seljoberski,itd,itd ali batice to sta si rekao je apsolutna istina i ne znam dali je americke ili je trust administracija ali krajnje imperijalisticko robovlasnici poriv….to jeste.

Issa
Gost
Issa
2 godine prije
Reply to  jale

Nije to produžena ruka angloamera,to je čista kolonija zapadnih porobljivača!

MilanCZ
Gost
MilanCZ
3 godine prije

Ekoloske katastrofa bi nebila dá su a Krimu Nato snage.Sto uopce citate i prenosite glupe tekstove ukrajinaca sto im napíše americká drzavna elita u Kijevu..popusili su Ukrajini pá sada izmisljaju nové gluposti.Novinari Logicno napište kako je Putin u Soči pokazao p Aš pir Merkel gdje je nejen potpis za plán Barbaros2, cjepanje rusije invazijom na tři djela. Na tom papíru su imena svih predsjednika država i vláda clanica Nato..pá joj rekao,mogla bi slucajno koja atomska bobma pasti na munchen, Frankfurt itd..ona se zacrvenila káď je vidjela taj papír i Nakon tři sata razgovora u cetri oka sa Putinom mislim dá ce joj doci neke stvari iz guze do glave.

jale
Gost
jale
3 godine prije
Reply to  MilanCZ

Da, dijelom se slažem. U jednom smislu, prenošenje ovakvih vijesti se može i shvatiti kao perfidno propagiranje ukrajinskih interesa i ciljeva, mada, i ovaj slučaj predstavlja još jednu sličicu u albumu pod nazivom “Sve stranputice i iluzije ukrajinskog puta na zapad”.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  jale

Po meni ovaj članak samo dokazuje kretenluk Kijeva, Koji nema mogućnosti ni da pristupi području, ni da provodi studije, pa lupetaju napamet

Fudo
Gost
Fudo
3 godine prije
Reply to  MilanCZ

Jarane šta bi sa Fillonom? Ne reče li ti da će biti predsjednik?

Arkaj
Gost
Arkaj
3 godine prije

Ovako od oka čini mi se da most ne može bitno utjecat na cirkulaciju između Azovskog i Crnog mora. Stupovi na kojima most počiva smanjuju slobodni presjek morske površine pa time vjerovatno i količinu mora koja cirkulira. Samo točne posljedice mogu se znati samo nakon pažljivog proučavanja podataka, što vjerujem da u ovom slučaju nije ni napravljeno jer bi se most u svakom slučaju gradio. Njegova važnost je od prevelike važnosti da bi ga spriječile bilo kakve studije o eventualnoj ekološkoj šteti, a ukrajinske žalbe su ionako jednako proizvoljne i bez oslona na bilo kakvu relevantnu studiju…

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  Arkaj

Arkaj ovo je most ne brana da bi smanjio bilo kakvu kolicini,niti je sito ili runel da bi kriticnoj mjeri otezavalo cirkulaciju; cirkulacija je slobodna,nema razlike u pritisku,nema razlike u kolicini,sigurno ce biti nekakvog komesnja oko mosta ali ekoloske katastrofe naravno ne jer most i njegovi stubovi kako ti recre od oka onako je supalj kao bakin goblem.

Bobi
Gost
Bobi
3 godine prije

Dovesti do smrti dupina ? ? ? A kad ameri dresiraju dupine da stavljaju eksploziv na neprijateljske brodove, onda je u redu ? ! ?

Bosanac, El
Gost
Bosanac, El
3 godine prije

Staces, Rusi su jedna jedina katastrofa za svoje susjede.
Navijaci su im samo tamo gdje se ne granici direktno sa njima.

mmne
Gost
mmne
2 godine prije
Reply to  Bosanac, El

zamisli tek kad posjete susjede….ali nece nositi tada navijacke odore vec neke drucije sto se utapaju u ambijent okoline

Antonio
Gost
Antonio
3 godine prije

Sigurno je most pretnja. Verujem ukrainskom istrazivanju. Ukrainci su isto rekli i za most i tunel koji povezuje Dansku sa Svedskom. Samo su tada to rekli u sebi i to onako tiho da i sami sebe ne cuju.

Jakov
Gost
Jakov
2 godine prije

Najbolje nista ne gradit ni proizvodit imat cemo cist zrak a govna cete moc jest.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik