“Krimski most je ozbiljna prijetnja ekologiji regije”

Krimski most
17 komentara

Ukrajinski “Ured tužiteljstva Autonomne Republike Krim” je naveo kako je izgradnja mosta na tjesnacu Kerč, koji povezuje Krim s ostatkom Ruske Federacije, prijetnja za zaštitu okoliša u cijeloj regiji. Ukrajinski “Kanal 24 Novosti” navodi da će most u potpunosti preobraziti Azovsko more u “crnomorski zaljev”, što bi moglo dovesti do ekološke katastrofe.

Izgradnja mosta Kerč može Azovsko more pretvoriti u zaljev Crnog mora, što će dovesti do ekološke katastrofe”, pozivajući se na ukrajinski “Ured tužiteljstva Autonomne Republike Krim” javlja “Kanal 24”.

Zbog kršenja propisa o zaštiti okoliša i sigurnosti u izgradnji mosta preko tjesnaca Kerč, Ukrajina je otvorila kazneni postupak zbog činjenice da izgradnja mosta sa sobom nosi opasnost za ekologiju Crnog i Azovskog mora.

Opsežni radovi mogu transformirati Azovsko more u “crnomorski zaljev”. Može doći do oštre promjene u kemijskom sastavu vode, što će dovesti do smrti mnogih živih organizama, uključujući dupine, navodi se u Crvenoj knjizi”, prenosi ukrajinska televizija.

Također se ističe izgradnja hidrotehničkih objekata, koja će dovesti do pogoršanja prometnih uvjeta u tjesnacu i stvoriti opasnost za promet koji prolazi između stupova mosta.

U Institutu za probleme s vodom i melioraciju Ukrajinske akademije znanosti napominju da će indikativni gubici, ako bude potrebno utvrđivanje obale, iznositi najmanje 10 milijardi grivna.

“Kanal 24” također napominje kako most preko tjesnaca Kerch očito neće skoro biti izgrađen i da su do 26. travnja izvođači radova izgradili oko 17% mosta.

Međutim, ruska vojna televizija Zvezda javlja da su graditelji montirali prve blokove lukova u dijelu mosta za automobilski promet Kerčanskog mosta.

Ured za odnose s javnošću poduzeća koje gradi most je priopćio da su postavljeni i prvi blokovi uzlaznog dijela luka mosta, a da je osovina željezničkog dijela montirana više od polovice, odnosno, postavljeno je 20 od 38 blokova.

Oba luka će biti postavljena preko tjesnaca Kerč u kolovozu i rujnu 2017. godine.

Otvaranje automobilskog prometa mostom koji će povezivati ​​Krim s kopnom Rusije je zakazano za prosinac 2018. godine, a otvaranje željezničke pruge krajem 2019.

Krimmost
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
panSlaven
6 godine prije

da, Rusi ga zovu Kerčki, tojest to je već drugi Krčki most u slavenskom svijetu;) A nadasve je zanimljivo da su na praktički istoj paraleli.
I ima još puno takvih ‘koincidencija’ sa istoimenim toponimima, širom slavenskog svijeta… ali to se ne proučava, štetno je za novi svjetski poredak…
A stvarno je šteta da ovaj portal trati vrijeme na izjave Ukrajinaca, kad imamo i prečih briga i prečih tema za istraživanje:(

jale
6 godine prije

Ukrajinska oligarhija je produžena ruka američke imperijalističke administracije.

MilanCZ
6 godine prije

Ekoloske katastrofa bi nebila dá su a Krimu Nato snage.Sto uopce citate i prenosite glupe tekstove ukrajinaca sto im napíše americká drzavna elita u Kijevu..popusili su Ukrajini pá sada izmisljaju nové gluposti.Novinari Logicno napište kako je Putin u Soči pokazao p Aš pir Merkel gdje je nejen potpis za plán Barbaros2, cjepanje rusije invazijom na tři djela. Na tom papíru su imena svih predsjednika država i vláda clanica Nato..pá joj rekao,mogla bi slucajno koja atomska bobma pasti na munchen, Frankfurt itd..ona se zacrvenila káď je vidjela taj papír i Nakon tři sata razgovora u cetri oka sa Putinom mislim dá ce joj doci neke stvari iz guze do glave.

Arkaj
6 godine prije

Ovako od oka čini mi se da most ne može bitno utjecat na cirkulaciju između Azovskog i Crnog mora. Stupovi na kojima most počiva smanjuju slobodni presjek morske površine pa time vjerovatno i količinu mora koja cirkulira. Samo točne posljedice mogu se znati samo nakon pažljivog proučavanja podataka, što vjerujem da u ovom slučaju nije ni napravljeno jer bi se most u svakom slučaju gradio. Njegova važnost je od prevelike važnosti da bi ga spriječile bilo kakve studije o eventualnoj ekološkoj šteti, a ukrajinske žalbe su ionako jednako proizvoljne i bez oslona na bilo kakvu relevantnu studiju…

Bobi
6 godine prije

Dovesti do smrti dupina ? ? ? A kad ameri dresiraju dupine da stavljaju eksploziv na neprijateljske brodove, onda je u redu ? ! ?

Bosanac, El
6 godine prije

Staces, Rusi su jedna jedina katastrofa za svoje susjede.
Navijaci su im samo tamo gdje se ne granici direktno sa njima.

Antonio
6 godine prije

Sigurno je most pretnja. Verujem ukrainskom istrazivanju. Ukrainci su isto rekli i za most i tunel koji povezuje Dansku sa Svedskom. Samo su tada to rekli u sebi i to onako tiho da i sami sebe ne cuju.

Jakov
6 godine prije

Najbolje nista ne gradit ni proizvodit imat cemo cist zrak a govna cete moc jest.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI