Lockdowni u Velikoj Britaniji uzrokovali 60.000 slučajeva depresije kod djece, otkriva nova studija

Dijete u depresiji tokom lockdowna
9 komentara

Globalna zatvaranja naštetila su civilizaciji mnogo više nego što su joj koristila. Nedavna studija je otkrila da je izolacija samo u Velikoj Britaniji uzrokovala 60.000 djece da pate od kliničke depresije.

Prema novoj studiji objavljenoj u časopisu Royal Society Open Science, izolacije u Ujedinjenom Kraljevstvu uzrokovale su da oko 60.000 mladih pati od kliničke depresije.

Istraživači su otkrili 27,1 posto pojavljivanja depresije u njihovom uzorku, što je mnogo više nego što bi se pokazalo da nema karantina.

Prema priči Telegrapha, postotak se prevodi na oko 60.000 dodatne djece koja pate od kliničke depresije kao posljedica ograničenja COVID-19.

“Nakon kontrole osnovnih rezultata i nekoliko karakteristika škole i učenika, simptomi depresije bili su jači u skupini oboljelih od COVIDA-19”, pokazalo je istraživanje.

“Ovi nalazi pokazuju da je pandemija COVID-19 povećala simptome depresije kod adolescenata iznad onoga što bi se vjerojatno dogodilo u nepandemijskim okolnostima.”

Prema statistikama, 400.000 britanskih mladih prošle je godine upućeno stručnjacima za mentalno zdravlje zbog problema kao što su poremećaji u prehrani i samoozljeđivanje.

Izvješće još jednom pokazuje kako su pojedinci koji su žestoko podržavali izolaciju, a pritom inzistirali da se suprotstavljeni stavovi cenzuriraju, bili na gubitničkoj strani.

Prema medicinskim stručnjacima, zastrašujuća epidemija hepatitisa kod djece vjerojatno je potaknuta izolacijom i društvenom izolacijom, što je oslabilo imunološki sustav tijela.

Zbog toga što su odrasli tijekom pandemije koristili pokrivače za lice, brojna dojenčad se bore s kognitivnim razvojnim i komunikacijskim poteškoćama.

Korištenje maski rezultiralo je porastom od 364 posto pacijenata za bebe i malu djecu, prema logopedima.

Globalna zatvaranja, prema opsežnoj studiji (pročitajte ovdje) Sveučilišta Johns Hopkins, naštetila su civilizaciji daleko više nego što su joj koristila, a akademici savjetuju da su “neutemeljena i da ih treba odbaciti kao instrument politike pandemije”.

Izvor : Greatgameindia

depresijaDjecaLockdownVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ja to onako
1 godina prije

Jadni klinci i njihovo detinjstvo sa ovim sotonama.

popi
1 godina prije

Depresija paralizira. Nije dovoljno reći nekome “trgni se”, ovo je malo dublje, kemija organizma je u pitanju. Čaj od lišća gospine trave je antidepresiv. Tko je u prilici, neka je bere, sad je ima.

hogar strašni
1 godina prije

al nitko ne pokreće istrage i tužbe. Ne protiv države nego prozivati IMENOM I PREZIMENOM sve doktore, znanstvenike, političare i razne zagovarače zaključavanja i cijepljena pa sve do onih malih šefića po firmama koji su svoje zaposlenike gonili ko vrag grješnu dušu jer nisu cjepljeni. A mislili su da su spasitelji svemira. Barem da se malo prestraše i trtare u nekom ćošku.

Tupko Glupko
1 godina prije

Do 21. svibnja 2021. od/sa Covid-19 je u Velikoj Britaniji – populaciji od 67,2 milijuna stanovnika – umrlo ukupno 37 djece između 0 i 19 godina.
Izvor informacija Office of National Statistics (ONS) Velike Britanije.

Možemo aproksimirati da ih do danas ima 67, odnosno svaki milijunti stanovnik Velike Britanije.
I skoro 1.000 puta veća depresija u djece.

Max
1 godina prije

To i jest bio cilj.

ZriBra
1 godina prije

I dok su istinski liječnici u ovo privremeno post kovid vrijeme zabrinuti za zdravlje,nekima je to povod za slavlje i putokaz za dalje.

čudila se aman ja
1 godina prije

…još jedna kolateralna dobit za farmako-mafiju-povećanje “bazena” za antidepresive i slične otrovštine. Ovakve studije tjeraju vodu na njihov mlin .

Samuraj
1 godina prije

Žao mi je svake osobe koja je napustila ovaj svijet to neka je jasno, no ljudi, vrlo jednostavno, postoji zlo. Čovječe trebate se odlučiti na koju ćete stranu. Nema srednje odluke, sredina je farizejština i hipokrizija. Tko je bez grijeha neka baci kamen prvi. Može se krenuti krivim putem, ali čovječe ne trebaš ostati na tom putu. Dobro znaš kome se uvijek možeš obratiti, tko te uvijek čeka raširenih ruku. Gospodin je jasno rekao – “Ne boj se. ” Kad je On uz tebe, ma tko se usudi biti protiv tebe!!! Zdrav način života je tu, uvijek je bio kraj tebe samo si zaboravio na to zbog “modernog” načina života. Sve oko tebe je koncipirano na taj način da ti zamagli pogled, da te udalji od (Izvora), a ti dobro znaš duboko u sebi Tko je Izvor, o da. Dođi k sebi. Zdrava organska domaća hrana, tjelovježba, te pored tjelesne ne… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI