”Minsk” je mrtav – Porošenko u parlament uputio ”Zakon o reintegraciji”

Porošenko - novi zakon
75 komentara

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko je najnovijom odlukom i službeno potvrdio kako nema namjeru provesti Sporazum iz Minska i da prelazi na  scenarij takozvane ”reintegracije privremeno okupiranih područja Donbasa”.

U dokumentu se navodi kako se ne odustaje od Sporazuma iz Minska i da se novi zakon temelji na tom međunarodnom sporazumu, ali on u sadržaju proturječi svim odredbama dogovora Kijeva, Moskve, Berlina i Pariza postignutog u bjeloruskoj prijestolnici.

Porošenko je danas u Vrhovnu Radu na usvajanje po hitnoj proceduri, najkasnije za tjedan dana, uputio ”Zakon o reintegraciji Donbasa”.

Novi zakon predviđa rješenje sukoba vojnim putem, a Rusija se eksplicitno naziva ”agresorskom zemljom”.

”Kako bi se osigurala nacionalna sigurnost i obrana”, zakon će Kijevu omogućiti korištenje vojske u regiji.

Ranije je predstavnica predsjednika Ukrajine u Vrhovnoj Radi, Irina Lucenko, rekla da je Rusija u ovom dokumentu proglašena “agresorskom zemljom“, dok su Narodna Republika Donjeck i Narodna Republika Lugansk “okupirana područja”.

Prema kritičarima u zemlji, Porošenko je novim zakonom sebi dao ovlasti da vojsku koristi na teritoriju cijele zemlje, ne samo u Donbasu, kako je bilo predviđeno takozvanom ”antiterorističkom operacijom”.

”U slučaju krize, zakon predviđa korištenje vojske u cijeloj zemlji ne samo u Donbasu”, rekao je politolog Ruslan Borotnik.

Također je rekao kako zakon predsjedniku može olakšati uvođenje izvanrednog stanja, jer je sam postupak puno fleksibilniji.

Zakon o integraciji Donbasa: Vrhovna Rada

novi zakonReintegracija DonbasaSporazum iz Minska
Pretplatiti se
Obavijesti o
75 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Redshift
6 godine prije

Da citiram Gospodare prstenova: ” So it begins”
Bilo je samo pitanje vremena kad ce razum presusiti.

NSU
6 godine prije

Pozdrav iz Moskve! Slava Rusiji! 🙂

gost
6 godine prije

isto rade kao i hrvati ovih dana.potpuno ista prica sa zakonom o srbiji kao agresoru.

Laki Topalović
6 godine prije

Dakle, Plenki je pobijedio Ruse i ugurao Ukrajincima ”reintegraciju”. Ali u sportskom rječniku, u košarci tek u prvoj četvrtini vodi 1 : 0 u koševimaI to iz slobodnih bacanja , dok je protivnik takoreći bio u svlačionici, . Još fali ostatak….

Georgij Žukov
6 godine prije

Znaci ipak je poslusao kolindu i plenkovica ,nisam ni sumnjao ,potrosenko je dosljedno racionalan , pragmatican , inteligentan , ostrouman i lucidan covjek 🙂 pametno jako pametno , no ipak imam par savjeta za potrosenka .Nakon sto je ruse proglasio agresorima i najavio oruzanu akciju na donbas i lugansk savjetujem da sto hitrije pozove losu domazeta(stratega akcije ) u kijev i priveze ga za prvu zubarsku stolicu(po mogucnosti odmah na aerodromu) dok akcija “oslobadjanja” ne zavrsi ,(jerbo losa je stari mother faker , dok bi akcija trajala on bi kao fol popravljal zubalo u moskvi ),nakon sto sveze losu kod dentiste u kijevu za svaki slucaj poslati matu granica(ocenaseka) i ozbolt vesnu u moskvu kao plan B jer ako stvari krenu po zlu ovaj par rvackih mirotvoraca bi mozda mogao ubjediti putina da bas ne ulazi u kijev :)))

veljko
6 godine prije

nije sada 2014 kad su s ukrainske strane rat vodile paravojne i sklepane jedinice od nacionalista, lojalista, stranih plaćenika, lokalnih kriminalaca, privatnih skupina oligarha, danas je ukrajinska vojska jedinstvena struktura naoružana modernim oružjem sa brojnom aktivnom i pričuvnom komponentnom koja broji oko 300000 vojnika profesionalnih i rezervnih, Porošenko zna što govori, ako se zarati u Donbasu to neće biti kao 2014 i ako Putin pokuša vojskom spriječit reintegraciju okupiranih teritorija ta avantura će ga skupo stajati jer je Ukrajaina velika država sa 50 miliona stanovnika

H\'ghar
6 godine prije

Da se ne zavaravamo, igru vode Ameri a Plenki, Koko i svita ( kojoj su i Litva, Latvija, Estonija, Poljska Moldavija i , te Potrošenko su samo američki trolovi i lutke.. Dok je ovakva situacija Ameri ne mogu prići sa vojnom opremom i raketnim sustavima. Amerima je sve jedno da li ce Donbas biti reintegriran ili ne. Kao što je Srbija cijelovita bez Kosmeta, tako će i Ukrajna biti “cjelovita” bez Donbasa i eto ofanzivnih sustava na pljunak od Moskve.

igi
6 godine prije

Porošenko je mrtav čovjek ako nastavi ovako,,,,

fenix
6 godine prije

A ko do sada nisu koristili vojsku dosta je vise Ukrajinci treba da se zahvale Putinu sto je bio popustljiv prema njima vise nego sto treba. Ako Ukri krenu u novi rat bice slomljeni kao sto smo vidjeli Rusija je sve aktivnija i politika im je sve ostrija a njihova vojska mozda necu pretjerati kada kazem najspremnija i naoruzanija u svijetu. Veliki napredak vojske sto se pokazuje u Siriji odlicna oprema i obucenost dzaba Ukrajincima sto su mozda ojacali vojsku kada je Rusija jos dalje od njih Rusi treba da upotrjebe barem 5% onog sto upotrebljavaju u Siriji i Ukrajinci bi za sedam dana sami kapitulirali.

pera detlic
6 godine prije

Nema tu dobitne kombinacije za Ukrajinu. (pustili su gas u cabar. Da ne kazem prdnuli….)
SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU!!

logo
6 godine prije

plenkovic je sitni udbasko briselski birokrata koji nema nikakov kapacitet ni karizmu vec svaki problem podmece pod tepih manipulativnim medijsko obavjestajnim metodama za sto je skolovan od malih nogu kad odradi prljavi posao u hrvatskoj on ce jedva docekati da se vrati na duznost u eu a njegov angazman u ukrajini je beznacajan ali stetan za hrvatsku

bbbb
6 godine prije

Kocka je bačena……….ali nije ovo čovjeće ne ljuti se…….

Mate
6 godine prije

Poslušao je našeg poslušnika…

Tomica
6 godine prije

Sporazum iz Minska nije nikad ni bio živ. Taj sporazum je postignut kad je vojno situacija za Kijev bila jako loša. Nikad i ništa od postignutog sporazuma Kijev nije proveo i ispoštovao. Još nisam siguran da li su njihovi političari toliko glupi, ili jednostavno ne mogu ništa vidjeti duboko u tmini američke zadnjice ali sam siguran da će uništiti i ovaj ostatak Ukrajine te zaviti narod u crno. Zapad nikad nije ukazao na nepoštivanje sporazuma sa strane Kijeva ali redovito su kažnjavali Rusiju zbog nepoštivanja iako Rusija nije strana u sukobu. Sve u svemu, jedan igrokaz, iz kuhinje Zapada, stvoren za eksploataciju Ukrajine i kao poluga za pritisak na Rusiju. Poslije tolikih promjena priče Porošenka, izgovora za nepoštivanje, naoružavanja i otvorenih prijetnji, ne vjerujem da je iko očekivao da će se sporazum provesti. Trenutno, ne vidim od strane Kijeva ni trunku želje za mirnim riješenjem i niti najmanju mogućnost da… Čitaj više »

Riddick
6 godine prije

Ovi su svaki dan sve ludji I ludji, samo be znam dokle ce , a nemogu jos dugo ovako…

apolo
6 godine prije

Rusija je sa 1% snage neutralizirala koaliciju koju predvodi NATO pakt u Siriji. Nesto oKo 70 aviona je bacilo u ocaji vise od 80 zemalja. Kako misli Porosenko poraziti Rusiju? Slucajno i da dobije ofanzivno oruzje Ukrajina bi bila pregazena a Europa bi bila nalik na mravinjak da Rusija iskoristi 10% svog potencijala. Sve su to prazne price. Porosenku ce uskoro suditi narod za veleizdaju.

Ive
6 godine prije

USA imperijalisti su ukrajinske fashiste platili da izvedu drzavni udar, sa ciljem da izbace ruse iz Ukrajine, i da preuzmu Krim i da tamo ustolice USA – NATO Crnomorsku flotu i tako kontroliraju jugozapad Rusije. No startegiju su Rusi prozreli, vratili Krim i tako kontrioliraju kompletno Crno more. Ova sada inicijativa je potreba amerikenjaca da preuzmu rudnike ugljena te iz toga ugljena proizvode plin koji bi prodavali u EU. Ali kako rece Njegos tvrd je orah vocka cudnovata… I na kraju: ona: Ne cacakaj mecku za pi*ku jer ce mecka da te grebe dok te ruski medo je*e. I jos Plenko Anemic Kenjko, pokazao se velikim vojim stategom i irotvorcem u Domovinskom ratu pa je pobjegao sto dalje od borbe i na osnovu cega on sada sol pamet Potrosenku, jer kako god da bude ukrajinski narod ce krvlju platiti interese amerikenjaca, a vec su se naplatili od Ukrajine uzevsi im… Čitaj više »

Ive
6 godine prije

O da dali se netko sijeca kada su amerikenjci sa svojim ratnim brodvima bili u pokusaju da se priblize Krimu (nakon aneksije), i kada je komandni brod u niskom letu nadletio nenaoraznai Ruski avion, rezultat na brdu je kompletna eketronika otkazala te su se jedva dovukli do Rumunije na popravak odnosno zamijenu kompletne eketronike. Nekoliko vojnika na tombrodu je dozivjelo nervni slom te su prebaceni u USA u umobolnicu, Od tada se amerikanjci ne prublizavaju Krimu niti na 100 milja.

dalmata
6 godine prije

Na gornjoj slici vidite prototip samoubojice iz objesti

Ante
6 godine prije

Zato Rusiji ne treba nikakav zakon da pomaže onima koji ne žele biti dio Europe. A ovaj sa slike neka si sa tim zakonom napravi znate što.

Ratoborna gljiva
6 godine prije

Izgleda da gube Siriju pa se sad prebacuju u Ukrajinu……. imam osjecaj i bojim se da ce u Ukrajini bit krvi do koljena… ne mirise na dobro.

opći suvereni veliki imperator
6 godine prije

ruse je teško pobijediti na vojnom polju, to bi trebali znati oni koji se igraju vatrom – amero cionisti

petar
6 godine prije

begins ili ne begins,opet govno stoji u maskirnoj uniformi i gura nevin narod u rat,covjek koji rat nece ni primirisati zeli da da podrsku svojim glinenim golubovima maskiran i opasan.Poznata mi je scena,imamo je i kod nas,samo sto je plavusa.Pocinje zavrsno finale i velika pobjeda CNN-a

H\'ghar
6 godine prije

Da se ne zavaravamo, igru vode Ameri a Plenki, Koko i svita ( kojoj su i Litva, Latvija, Estonija, Poljska Moldavija i , te Potrošenko su samo američki trolovi i lutke.. Dok je ovakva situacija Ameri ne mogu prići sa vojnom opremom i raketnim sustavima. Amerima je sve jedno da li ce Donbas biti reintegriran ili ne. Kao što je Srbija cijelovita bez Kosmeta, tako će i Ukrajna biti “cjelovita” bez Donbasa i eto ofanzivnih sustava na pljunak od Moskve.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI