Italija se protivi automatskom produživanju sankcija EU protiv Rusije

Italija EU
9 komentara

Italija vjeruje da bi se europski čelnici trebali uključiti u konstruktivne političke rasprave prije “automatskog” produženja sankcija Rusiji, izjavio je u srijedu premijer Giuseppe Conte.

Govoreći ispred Zastupničkog doma, uoči sastanka Europskog vijeća, koji se treba održati u petak, Conte je rekao da se očekuje kako će njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron dostaviti poruku o statusu provedbe sporazuma iz Minska u regiji Donbasa, koja je zahvaćena sukobom.

“Italija je uvijek isticala potrebu za političkom raspravom između čelnika prije nastavka sa šestomjesečnim produljenjem sektorskih ekonomskih sankcija protiv Rusije, koje istječu 31. srpnja, čime bi se izbjegao automatizam. Za Italiju, suradnja s našim europskim partnerima ostaje prioritet kojeg promiče puna provedba sporazuma iz Minska, što je i cilj instrumenta sankcija”, napomenuo je Conte.

Italija tradicionalno sankcije prema Rusiji doživljava kao način rješavanja ukrajinske krize, dok njena vlada ponavlja uvjerenja Rima o tome kažnjavanje Moskve nije samo po sebi cilj.

Conte je ranije tvrdio da uklanjanje sankcija u cjelini bezuvjetno nije nešto čemu Italija teži. Isto tako je naglasio potrebu za održavanjem i podrškom EU solidarnosti.

EU je 2014. Rusiji nametnula ekonomska ograničenjima zbog rata koji se dogodio u Ukrajini, bez obzira na to što je Rusija poricala bilo kakvu eventualnu povezanost s time. Europska Unija uvjetovala je oslabljenje sankcija pod uvjetom poštovanja sporazuma iz Minska i od tada se restriktivne mjere produžuju svakih šest mjeseci.

Moskva je osudila taj korak, rekavši da Rusija nije jedna od strana koja sudjeluje u sukobima u regiji Donbass, već da je ona jamac mira, baš poput Francuske i Njemačke. Rusija je na sankcije uzvratila nametanjem embarga na uvoz hrane državama članicama EU.

Sporazum iz Minska
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Spacevoodoo
3 godine prije

Italija se protivi automatizmu, ali će to rješiti manualno kao i predhodnih godina.
Za naše okruženje je puno bitniji meeting Srba i Shqipetara u Washingtonu;
https://youtu.be/iS6fC6cMjzc

Dopizdilomi
3 godine prije

Za razliku od nas svi nešto ušićare jedino mi spuštamo gaće na nečiji pogled.

Zadranin
3 godine prije

Aj ne kenjajte talijani. Vi ne odlučujete o ničemu.

Davno je 2014. jedna amerokenjska ratna zločinka rekla: F*** the EU!

Kako ti isti ratni zločinci kažu, tako ćete i vi talijanski vazali učiniti. Ko i moj Hrvatistan.

P***!

Staljin
3 godine prije

Meni, niti nakon svih ovih godina, nije jasno po kojem je zakonu pravedno izgladnjivati OBIČAN narod i malog čovjeka. Budimo realni ove sankcije nisu smetale bogatima “jer oni se i ovako za sebe uvijek pobrinu”. Mogu shvatiti embago na oružje kako se sukob ne bi rasplamsao, mogu i shvatiti zabranu prodaje nafte i ostalih energenata kako vlada ne bi mogla kupovati oružje(Venezuela), ali stvarno nije pošteno zbog politike izgladnjivati i uništavati običnog čovjeka koji i ovako jedva spaja kraj s krajem!

puki
3 godine prije

opet malo igrica za naivce Conte je kabalin blefer i glumac, isto kao sto je bio i cipras. I Cipras je ovako prije 5-6 godina glumio nezavisnog buntovnika, protivnika EU-a i ruskog prijatelja… dok nije postao premjer, pa onda pokazao svoje pravo lice: kabalin trojanski konj- da bi se tada veliko nezadovoljtsvo Grka, usmjerilo i kontroliralo i tako na kraju oslabilo i unistilo duh i otpor naroda. Tipična taktika stvaranja defetizma, očaja i beznađa. A tzu istu taktiku koristi Conte u Italiji.. 5 zvjezdica su također pokazali svoje pravo lice- također Sorosevi glumci i trojanski konji. kada su Salvini i 5 zvjezdica, prje 3 godine sklopilia koaliciju, i tražili su nekog nezavisnog, nestranačkog lika za premjera i gle čuda, baš potrefili na Contea. Koji je tada govorio protiv EU-a i eura itd. Naravno sve je bila gluma i kabala je podvalila Contea za premjera. Kada se raspala koaliciija Salvinija i… Čitaj više »

fićo
3 godine prije

To je kao ono-ponudio ostavku.Te stvari koliko znam idu po principu konsenzusa i ako je Italija ili Rumunija protiv,nema sankcija.Priče za malji deca.

Max
3 godine prije

Logičan potez Italije. Rusija joj je pomogla u najtežim trenucima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI