MIT: Dokazi o nedavnom kemijskom napadu u Siriji su krivotvoreni

Theodore Postol
13 komentara

Vodeći stručnjak za oružje s poznatog američkog Tehnološkog instituta u Massachusettsu (Massachusetts Institut od Technology/MIT), Theodore Postol, rekao kako vjeruje da su dokazi o nedavnom kemijskom napadu u Siriji krivotvoreni i ne postoji nikakvo izvješće američke vlade koje sadrži ijedan vjerodostojan dokaz o krivnji sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada, prenosi International Business Times.

Theodore Postol je objavio tri izvješća, a glavna poruka u svima je da američka vlada nema nijedan konkretan dokaz da je za kemijski napad u Khan Sheykunu 4. travnja odgovoran sirijski predsjednik Basar Al-Asad. Prema njegovim riječima, postoji puno veća vjerojatnost da su napad organizirali “akteri na terenu”.

Podsjetimo da Khan Sheykun nadzire Al-Nusra Front, sirijski ogranak Al-Qaede.

“Pažljivo sam proučio dokument Bijele kuće i vjerujem da bez sumnje možemo reći da dokument ne sadrži nijedan dokaz kako američka vlada ima jasne dokaze da je Assad odgovoran za kemijski napad u Khan Sheykunu, koji se dogodio u ponedjeljak 4. travnja 2017. između 6 i 7 sati ujutro”, rekao je profesor Theodore Postol.

“Osim toga, glavni dokaz koji se navodi u izvješću ukazuje na krivnju pojedinaca na terenu, a ne zrakoplovni napad”,  dodao je profesor.

“Moje mišljenje je da se radilo o insceniranom  fotografiranju”, komentirajući fotografije “otrovanih sarinom” je rekao Theodore Postol.

Prema njegovoj analizi fotografija, bomba jest pala iz zrakoplova, ali je vjerojatnije da su bombe sa sarinom aktivirane zbog eksplozije, čime potvrđuje pretpostavku sirijskog predsjednika, iako je Assad rekao kako to ne može dokazati, jer grad kontroliraju teroristi.

Postol je zaključio da su napad kemijskim oružjem prethodno pripremili “protuvladini pobunjenici”, jer je Khan Sheykunu pod njihovom kontrolom.

Theodore Postol je bivši znanstveni savjetnik američkog Ministarstva obrane, koji je još 2013. godine je ukazao na proturječnosti u američkim izvješćima o tadašnjem kemijskom napadu na Istočnu Goutu, za kojeg je kasnije dokazano da ga nije počinio “sirijski režim”, nego “pobunjenici”. Kasnije su isto potvrdili i Ujedinjeni narodi.

U nedavnim izvješćima je oštro osudio “politizaciju” nalaze američkih tajnih službi.

“Sve ove vrlo amaterske greške pokazuju da obavještajna zajednica nije adekvatno ispitala najnovije izvješće Bijele kuće, kao ni prethodno izvješće uprave Baracka Obame iz 2013. U prošlosti sam radio s obavještajnom zajednicom i ozbiljno sam zabrinut zbog politizacije tajnih službi, što se događa češće nego u prošlosti. Znam da tajne službe imaju izvrsne analitičare. Da se Bijela kuća o dokumentima konzultirala s njima, ne bi dala zeleno svjetlo”, rekao je stručnjak u zaključku svoje analize.

Na temelju ovakvih upitnih izvješća su Sjedinjene Američke Države odlučile napasti zračnu bazu sirijske vojske.

Izvješće profesora Theodorea Postola ne otkriva ništa novo, ali ipak dolazi s prestižnog američkog instituta i nije rad laika, pristranih ili manje pristranih novinara, stoga ima posebnu težinu.

dokaziKemijski napadmit
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
7 godine prije

Ujo vuk magare,pa sad ti dokazuj..a vec je i taj napad lanjski snijeg..tako to funkcionira..

Spektator
7 godine prije

Bar da imaju malo više mašte, uvijek deru istu kozu. No mogu, jer ovce su uvijek spremne na šišanje…

Ivan1
7 godine prije

Ovo sigurno ima na težini, kad je iz usta stručnjaka.
Što se tiče krivotvorenja, iako svijet ne puši te terorističke podvale, oni znaju da im nitko ništa ne može, pa to i čine.
Slično je bilo sa Nacističkom Njemačkom, gdje je svijet, manje -više znao kako stvari stoje, ali nitko ništa nije mogao Hitleru dok se nije namjerio na sebi ravne.
Samo što sada mislim, da je ovo u još većoj mjeri svijet svjestan, kako stvari stoje i tko je pravi terorist.
Kao da govore, nema veze svejedno ćemo to činit dok možemo.

Dunja
7 godine prije

Ne znam kako će se Ivanka snaći, ovo je izveštaj sa MIT-a, a njezin Kušner ima diplomu koju mu je tatica sponzorisao na Harvardu(možda ga ne prizna?!?)…hoće li se zbuniti, bar blago crvenilo na obrazima kad je upitaju???

jale
7 godine prije

Meni to što je to rekao neki Theodore Postol apsolutno nema nikakvu težinu veću od “laičkih” analiza jer, ko je danas laik, a ko stručnjak? Stručnjaci danas postaju kupovinom diploma ili utjecajem moćnih roditelja na profesore (kao i uvijek), stručnjaci pišu naručene laži za sto dolara bonusa pa ćemo da im vjerujemo. Malo sutra! Isti ti stručnjaci sa poznatih američkih uniuverziteta su pisali hvalospjeve liberalnoj tržišnoj ekonomiji koja je svijet dovela i uvela u beskrajnu recesiju i krizu. A to što ameri bombarduju i dalje to je histerija jer su došli u ćorsokak sa svojom mantrom i svojim pljačkaškim stilom života.

tuf
7 godine prije

Čuvaj se profesore ‘spontano’ zapaljenih kuća, automobila van kontrole i pecanja na usamljenim jezerima.

elijah magnier
7 godine prije

Pa,ako je sarin u pitanju,kako to da su barbari bez rukavica i sa maskama
za prašinu preživili.Koliko sam ja upoznat,sarin djeluje preko kože.Ili su
barbari znali nešto više.Vidio sam mrtvu djecu koja su imala mehaničke
ozljede na glavi,znači da su ubijena i podmetnuta kao žrtve sarina.
False flag.

Zvrk
7 godine prije

skoro pa ironično. prvo sam pomislio na turski MiT

DRAGO
7 godine prije

IGRA AMERIČKE ADMINISTRACIJE JE BILA ODMAH OČEVIDNA. USTVARI SAD SU DALE DO ZNANJA DA UJEDINJENE NACIJE NE PREDSTAVLJAJU NIŠTA I DA SU SAD, ODNOSNO NJENI MAGNATI JEDINI VLADAR NA PLANETI ZEMLJI.!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI