OPCW izbacio nalaze o kemijskom napadu u Dumi koji dokazuju krivnju terorista

20 komentara

Ovu vijest nije objavila SANA, ni iranski PressTV ili ruska agencija sputnik, već američki televizijski kanal Fox News i voditelj Tucker Carlson. Prema internom dokumentu OPCW-a, sirijske vladine snage vjerojatno nisu koristile kemijsko oružje 2018. godine u Dumi, javlja Fox News. U međuvremenu, SAD govori o novim udarima na Siriju kao odgovor na nove nedokazane kemijske napade, koje nisu potvrdili ni “lažljivci iz Bijelih kaciga”, kako ih je nazvao ruski general Igor Konašekov, ni “Agitprop” takozvane sirijske oporbe, SOHR iz Londona.

“Počinjem sumnjati da nas manipuliraju”, kaže Tucker Carlson, voditelj Fox Newsa.
Tucker Carlson: U travnju prošle godine su Sjedinjene Države provele niz raketnih napada na vladu Bashara Al-Assada u Siriji. To je bilo drugi put u dvije godine. Kao i prošli put, razlog je bila navodna uporaba kemijskog oružja iz zraka protiv Assadovih protivnika, pobunjenika u sirijskom gradu Dumi. Tijekom tih događaja mainstream televizije, gotovo nijedna, osim naše, nisu pokazale nikakav skepticizam o službenoj verziji napada.
“Prije nego započnemo rat, imamo li razloga vjerovati da je to istina? Znamo li doista da je Assad iza plinskih napada? Ne branim Assada, ali ovo je očito pitanje. Kako možemo znati što se točno dogodilo nakon tako malo vremena od napada? Na mjestu zločina nije bilo Amerikanaca i zašto Assad to radi? Uostalom, jasno je da to šteti njegovim vlastitim interesima”, rekao je Tucker Carlson u travnju prošle godine.
Tucker Carlson: Za te smo riječi pretrpjeli agresivne napadne. Sada je iz dokumenta koji je procurio u medije jasno da je bilo dobrih razloga za skepticizam. OPCW je glavna organizacija za nadzor kemijskog oružja u svijetu. U internom dokumentu koji je procurio u tisak zaposlenik organizacije koja je vodila istragu tvrdi da dokazi iz Dume ne ukazuju na zračni napad. Prema njegovim riječima, kemijsko oružje bilo je ručno položeno na tlo. Dakle, moguće je da napad nije bio operacija vladinih snaga. Ako je u pravu, onda su se Sjedinjene Države približile ratu na temelju krivotvorenih informacija. I to ne prvi put. Kod nas je Tulsi Gabbard, demokratska zastupnica Kongresa s Havaja, prva žena u povijesti koja je bila ratni veteran koja se kandidirala za predsjednicu.
Tulsi Gabbard: Aloha, Tucker.
Tucker Carlson: Aloha, kako kažu, gospođo Gabbard. Puno vam hvala što ste odvojili vrijeme za nas.
Tulsi Gabbard: Hvala.
Tucker Carlson: Dakle, i vi ste bili jako kritizirani, bez pretjerivanja, za postavljanje skeptičnih pitanja o našoj politici prema Siriji. Kako ocjenjujete da dokument koji je procurio u medije i kakve misli u vama izaziva?
Tulsi Gabbard: Da, ovo je značajan i vrlo važan preokret događaja. Moramo to shvatiti ozbiljno. Spomenuli ste da sam u početku izrazila skepticizam oko cijele situacije. Stoga tražim više informacija, pozivam UN, OPCW i dobivam odgovore. I dok dobivam te odgovore, radujem se što ću ih podijeliti s vama i vašim gledateljima.
Tucker Carlson: Opet čujemo, čak i ovaj tjedan, da ćemo možda morati ponovno bombardirati Siriju, zato što može doći do još jednog napada upotrebom kemijskog oružja. To je treću godinu za redom, uvijek u proljeće i uvijek u kontekstu nekog drugog međunarodnog pitanja. Počinjem sumnjati da nas manipuliraju. Je li vam se to i dogodilo?
Tulsi Gabbard: Opet, to je razlog zašto je tako važno pažljivo provjeravati dokaze.

Najvažniji nalaz iz izvješća o inženjerstvu, koji je procurilo u medije, je da su plinske boce koje su korištene u napadu najvjerojatnije bile postavljene ručno, što znači da su ih postavili militanti, a ne sirijska vlada, kako je bila službena naracija.
“Ukratko, opažanja na dvaju mjesta, zajedno s naknadnom analizom, ukazuju na veću vjerojatnost da su oba cilindra ručno postavljena na ta dva mjesta, a ne da su bačena iz zrakoplova”, stoji u dijelu izvješća OPCW-a.
“Imamo potvrdu iz više izvora da je nalaz autentičan”, rekao je dr. Piers Robinson iz radne skupine i kaže da OPCW ne poriče autentičnost dokumenta, ali ovaj dio nije bio uključen u konačno izvješće o navodnom napadu u Dumi.
“Završno izvješće OPCW nije potpisano. Nitko nas nije zvao. To je vrlo neobično za završna izvješća OPCW-a”, izjavio je Robinson, ističući kako je umjesto internog inženjerskog izvješća uključeno stručno znanje “nejasnih, neimenovanih, anonimnih organizacija”, što otvara pitanja o tome tko točno stoji iza tih “zaključaka”.
Robinson je kazao kako bi želio znati “kakav bi politički pritisak mogao pretrpjeti OCPW od strane Pariza, Londona i Washingtona kako bi isključio interni inženjerski izvještaj u korist onoga koji su proizveli neodređeni autsajderi”?
Izvješće radne skupine koje nije uključeno u završni dokument: OPCW

Kemijski napadOPCW
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
samo tako
4 godine prije

Tucker Carlson je još živ ?

alan ford
4 godine prije

predsjednik OPCW-a Ahmet Uzumccu, ranije je bio turski diplomat, ambasador Turske u Izraelu. Prije 3 godine, on je sudjelovao na skupu Bilderbergovaca, sve jasno?

Rotor
4 godine prije

Moglo bi biti da Amerika nije samo ‘prokleta’, nego i ‘oteta’ zemlja, jer Bijela kuća i nesvjesno radi za interes tamo neke ‘Crne kuće’, odnosno otuđenog centra moći.

Gost
4 godine prije

Nikada ništa nije slučajno, zato je pravo pitanje: zašto je to objavljeno?

tuf
4 godine prije

Navodno Trump često gleda Fox News. Ako je kojim slučajem vidio ovu reportažu, dali su mu što razmišljati o povjerenju prema njegovim “suradnicima”

Ivo
4 godine prije

mišljenje naroda na izborima odavno im ne znači ništa. To je već odrađeno.

Sarka
4 godine prije

Nista novo.
Pa ovo slusamo, gledamo i ucestvujemo hos od prvog irackog rata.
I?
Kad god ih neko provali ista prica.
Sori, šit hepnds. Nismo znali…

tihobl
4 godine prije

Ili misljenje naroda na referendumima (kao i Makedoniji).

tihobl
4 godine prije

HDZ-ovci ne lazu, vec ponavljaju tudje lazi.

Seke
4 godine prije

Nebitan detalj za gospodu pravednike. Sledi novi udar zbog ‘upotrebe kemiskog oružja’ ukoliko SAA krene predaleko u Idlib, gde se nalaze stacionirani američki i izraelski savetnici.

Red Dog
4 godine prije

Ima jedan dokumentarac na YT, ne mogu ga naci sada, o ruskim policajcima u Siriji. Ljudi su im izuzetno zahvalni sto su ih oslobodili ludaka, klanjaju im se.
Jedan ih vodi da im pokze nesto. Skladiste IS-ovaca: municija, granate, i plave plasticne bacve. „Look, gas. Germany“.

alfa33
4 godine prije

Pa naravno da su preskočili to,ma meni se čini da tamo ima puno njih što je alergično na prašinu a pogotovo na pelud….znao sam od početka,ipak je to ambrozija….

Perun
4 godine prije

Cega kod se ta USA nacija dohvati sve upropasti ….bukvalno receno sve ….USA savršeno pokazuje koliko ludilo i egoizam idu ruku pod ruku. I čine velike korake u kreiranju politike (citaj pravog haosa) sa nesagledivim
posljedicama ….Ako ovako nastave ,svijet ce biti sretan samo kada hegemon USA nestane sa svjetske politicke scene ili neko ko manipulira cinjenicama u USA .Ta politika koju vode je potpuni promasaj…

Perun
4 godine prije

Cega kod se ta USA nacija dohvati sve upropasti ….bukvalno receno sve ….USA savršeno pokazuje koliko ludilo i egoizam idu ruku pod ruku. I čine velike korake u kreiranju politike (citaj pravog haosa) sa nesagledivim
posljedicama ….Ako ovako nastave ,svijet ce biti sretan samo kada hegemon USA nestane sa svjetske politicke scene ili neko ko manipulira cinjenicama u USA .Ta politika koju vode je potpuni promasaj…

Max
4 godine prije

Naravno da je napad insceniran . Najprije su optužili vladine snage : I žrtve napada nervnin otrovom liječili poljevanjem vodom što je izvan pameti i nemoguće. (na snimkama se lijepo vidi da civili pate od hipoksije a ne od nervnog otrova( a onda su imali izgovor za napad.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI