Probudio se i Macron: “Ako Assad bude koristio kemijsko oružje, napast ćemo Siriju”

Emmanuel Macron - Rafal
60 komentara

Zar je netko mislio da će novi sirijski zaplet proći bez Napoleona 21. stoljeća, uvjetno rečeno “francuskog predsjednika” Emmanuela Macrona. Iako sa zakašnjenjem, vjerojatno čekajući pismene upute svog političkog mentora, gospodara i po vlastitom priznanju supermasona Jacquesa Attalija, ono što neki zovu “predsjednikom Francuske” je reklo da će se francuska vojska, ako se Assad bude usudio koristiti kemijsko oružje u Idlibu, pridružiti napadu na Siriju.

“Kada je sirijski režim bombardirao stanovništvo kemijskim oružjem, s našim britanskim i američkim saveznicima smo napali nekoliko njegovih objekata noću s 13. na 14. travnja. Mi ćemo to nastaviti činiti, ako to oružje bude koristio u Idlibu”, rekao je Emmanuel Macron na sastanku u ponedjeljak s veleposlanicima u zemlji.

Macron je naveo kako vlada Sirije, na čelu s Basharom Al-Assadom, nastoji stvoriti “novu humanitarnu krizu” u sjeverozapadnoj pokrajini Idlib, gdje se vojska priprema za operacije velikih razmjera protiv terorističkih skupina.

U tom je smislu je Rusiju i Tursku pozvao da “pritisnu” sirijske vlasti zbog  situacije u Idlibu.

Macron je također izjavio da Pariz ne može ostati ravnodušan prema budućem vodstvu arapske zemlje, jer je to “jedna od dužnosti i interesa Francuske”.
U nedjelju je predstavnik ruskog ministarstva obrane, general Igor Konašenkov, upozorio kako SAD, Velika Britanija i Francuska pripremaju napade na Siriju kao odgovor na lažne kemijske napade koje teroristi u Idlibu planiraju počiniti narednih dana.

Prema potvrđenim izvješćima, američki razarač “USS Sullivans” i strateški bombarder B-1B su već stigli u Perzijski zaljev i spremni su za napad na Siriju.

Vlada iz Damaska je ​​više puta zanijekala uporabu kemijskog oružja protiv vlastitog naroda i odbacuje ove optužbe kao “jasan pokušaj zaustavljanja sirijske vojske u napretku u borbama protiv bandi islamističkih ekstremista”.

Osim toga, sirijske vlasti tvrde da je Damask uništio cijeli kemijski arsenal 2013. godine, što je potvrdila i Organizacija za zabranu kemijskog oružja (OPCW).

OPCW
Pretplatiti se
Obavijesti o
60 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
5 godine prije

Hrabri Mikron,ISIL,USA,GB,Franc,(oni sami odvazno da napadnu izmucenu Siriju)?
Svaka cast!
SLAVA MIKRONU!

Mikojan
5 godine prije

Dakle i Francuska priprema lažni kemijski napad na jadne teroriste, pa šta ćemo sad ?
Sigurno će naći Asadovu ličnu kartu ili pasoš ne mjestu kemiskog dejstvovanja, jao, jao.
pa tko to više može popušit?
Žalosno

NekiGost
5 godine prije

Do sad su se oglasili SAD i Francuska. Prema dosad ustanovljenom obrascu, uskoro će se doista i desiti “kemijski napad” i onda “kažnjavanje” Assada. Mislim svaki puta do sada prije “kemijskog napada” u Siriji uvijek su se oglasile SAD i Francuska (nažalost, nisam siguran za Veliku Britaniju).

Kolega 105
5 godine prije

U SAD je toliko sranja, da kada sva govna isplivaju biti ce cijeli planet smrdljiv i usran. Ali Francuzi vole americka govna i pokusavaju ih imati svaki dan na meniju.

....
5 godine prije

Koja bijeda od čovjeka, cak ne zasluzuje nikakvu raspravu. Francuska se raspada a on jadan se “brine” o Siriji.

octopus
5 godine prije

Dajem 100 kuna za fotografiju glave francuskog pilota oborenog iznad Sirije. Da je sreće, on bi greškom gađao rusku bazu, a onda bi nastao pičvajz.

zoran
5 godine prije

znaci da su sve spremili za napad na siriju.opet ce kao biti hemijski napad asada pa ce kao oni da napadnu.ocito da je ta sirija cvoriste.ko je dobije drzi ceo bliski istok.

Alen
5 godine prije

Nije li francuski uticaj u evropi razlog zasto evropu zovu kurvom… Jucer šalje humanitarnu pomoc sutra rakete…

Valter
5 godine prije

Kraaa kraaa Sirija kraaa … kaže mali papagaj !

m.ivanisevic
5 godine prije

S obzirom da Rusi gomilaju brodove (i podmornice) u Mediteranu čini se da je napad na Idlib gotova stvar. Također, čini se da će ovaj put aktivno sudjelovati u obrani od napada Tomahawk, i/ili JASSM krstarećim raketama.

Konstantin
5 godine prije

Prosto receno baba mu ne da po tur … pa mali mikron (po Umpah Pahu) …. ili nesudjeni Napoleon 21 veka bi da svoj bes isturi na Siriju. Boze gospode …. pomozi ovim zalutalim dusama! :o)

Maus
5 godine prije

Koliko vidim ruski i kineski mediji uz saveznike rade kontrolirane protumjere za kemijski napad. Da prijeduhitre sabotaze i fake news. Koliko se iz te akcije vidi idib ce se napasti prije kraja 2018do tada je jaca mreza saveznika partnera te ugovori o akcijama i reakcijama. Rusija, Kina, Mongolija, Pakistan, Indija zemlje kaspiskog jezera uz siriju i iran stvaraju svojevrsnu bunker bedem poziciju ,kompaknu obrambenu cjelinu. Najveca masa ljudstva ,resursa i potencijalne vojnih obranbenih/napadackih kapaciteta od pocetka vremena, koncentracija od 3/5 globalnog stanovnistva u jednoj kompaktnoj cjelini

Rokokoko
5 godine prije

Papani cekaju pocetak ofenzive pa da onda ulete,naprave nered i stvari vrate natrag u doba neizvjesnosti.Zadnji raketni napad na Siriju je bio 90% kontroliran.Ovaj bi mogao biti drugaciji.I treba pripazit na turskog prevrtljivca Erdogana.On sigurno ne zeli da ga njegovi dozivljavaju kao potrcka i kao pravi oportunist,spreman je za svaku priliku koja se ukaze.Trenutno je blizi Rusiji,ali to moze zavarati jer on sa Amerima trenutno moze istrziti vise nego sa Rusima,koji mu nece dozvoliti da u Idlibu drzi tursku vojsku,sto Amerima itekako odgovara.Naravno,razmisljam kao laik.Vjerujem da Rusi imaju sve opcije spremne pa i za tu mogucnost.

Ivi tz
5 godine prije

Neznam kako bi opisao ovog malog LJEPOTANA. Malo sam gledao njegovu sliku i razmisljao. Pa nije ni čudo to sto radi i daje ove izjave. Krije on u sebi mnoge komplekse.

Arch
5 godine prije

Ma šta je ovaj napao? Pritisneš dugme, iz lansera ne izleti ništa, i to je napad? Dok su oni našli francuski ključ da poprave lansere, ostale FUKUS rakete su već bile poobarane, UKUS je se već dao u bježaniju, a za njima i vjerno psetance F. Do kud je ova zemlja došla, od suvereniste De Gaullea do ove budale! Ni pištolj na vodu mu ne bih dao.
P.S. Babu ne dirajte, baba je OK.

Alen
5 godine prije

Rusija je zatražila da se održi hitan sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog situacije u sirijskom Idlibu, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov

Izgleda da se desava opasna sutnja od strane usa..

Zadranin
5 godine prije

Macrone, mamin (ženin) sine, tvoja dužnost i interes je prema građanima Francuske, a ne prema teroristima/umjerenoj oporbi u Siriji.

Mrš đ*ubre jedno.

Pljuc.

Eto ga.

Ana
5 godine prije

Kakva ekskivaza!!! Bogatima dar od 7 milijardi eura. Nije da im treba, ali , eto! Sto je to za jarane! Ministar ekologije dao ostavku (poznati zagovarac prave ekolokije) jer nije mogao nista uraditi, blokiran sa “vise pozicije”. “-Make our planet great again!”Umirovljenicima povecao porez, a sad mirovine rastu 0.3 dok ce inflacija biti “Umirovljenici? TO ne radi i skupo kosta”. Socijalne nadoknade svako tri mjeseca nova redukcija. “Razgovaracemo i pregovarati, ali ako se ne slozite mi cemo odluciti”/ Neka, vrancuzi nisu izabrali MLP, sto mnogima bilo vaznije od vlastitog dupeta. Sada ce lijepo casno i “antirasisticki, antifasisticki, antiksenofobicki” crkavati.

cool
5 godine prije

Što ako Asad napadne Francusku? Što će onda biti? 🙂

Udri jace manijace
5 godine prije

Kaze moj kolega na poslu: znaci isilovci glavosjece i masoni prijatelji. Komentar nije potreban.

bbbb
5 godine prije

Vidi se tko vlada galima i čiju politiku vode, kad čujem francuska buržoaska revolucija prasnem u smjeh.

Mate
5 godine prije

Ti ćeš napasti preverznjače iskompleksirani? Pljuc !!!

Mate
5 godine prije

Jedino što možeš napasti je tvoja babetina perverznjače!

fb slo
5 godine prije

Nadam se odgovora Rusije, koji smo jednom več čuli: Uništit čemo sve projektile, pa i mjesta s kojih če biti ispaljene…
A odgovor Assada več dugo nam je poznat: zašto bi koristio kemijsko oružje, kad ga nemamo, kad nam je klasično oružje sasvim dovoljno i zašto bi ga koristio sada, kad ga nismo koristili, kad je bilo 85% Sirije pod opsadom kozojeba?

A ovaj nekrofil Makrončič, Golden Sachs boy neka čuti: nekad ponosna Francuska, danas ima stvarnog svjetskog utjecaja za par posto više, kao neka Slovenija.. prije 40 godina nikad nisam očekivao, da če biti Francuska takav hlapčič…

Tonci
5 godine prije

neka vidi kako je napoleon ispusio na rusiji i koliko je francuski grobova istalo u rusiji bolje mu je neka suti

Kanncer
5 godine prije

Ah ti anglosaksonci, treba im porušiti te zujalice pa će valjda onda doći k pameti…

Petkozilic
5 godine prije

Francuski naperlitani pjetlić bi dijelio pravdu po svijetu. Trebalo bi mu dat jednu iza uha, pikavac!

Crvenoarmejac
5 godine prije

Đubre jedn!

Arcibald Rajs
5 godine prije

Francuski isprdak…

benty20
5 godine prije

Ovaj video spot i pjesma govore sve: https://youtu.be/IYIgE2GeMzk

kolega
5 godine prije

a rusi ce i ovaj put podviti repinu da se ne zamjere partnerima

onaj najgl.......veći Dalton
5 godine prije

Kao što rekosmo neki dan. Politički dogovor sa Turskom od strane Rusije i Irana, rješava sudbinu Idliba. Ako izuzmemo Siriju kao domaćina, koja je spremna odraditi svoj dio posla, ostali nepozvani akteri imaju sporedne uloge. Ne mogu bitno utjecati na stanje na terenu. Ostaje im red oprobanih iscenirenih napada klorom, brige za sklonište za pse, silne bolničke centre i sl. pokoji raketni napad kao privid da se i oni tamo nešto pitaju, red jakih izjava i prijetnji, uglavnom već viđeno. Da stvari slučajno ne izmaknu kontroli jer idu prema svom raspletu, Rusija je pojačala svoje pomorske snage ispred sirijske obale, u Hmejim dovukla i dodatne TOR M2, sirijska PZO je stavljena u stanje najviše pripravnosti itd. Scenografija je postavljena i čeka se početak predstave. Pravi rasplet tek dolazi. Kurdi, s one strane Eufrata, gdje bi Amerikanci htjeli uvesti ”čuvenu” no fly zonu radi zaštite svojeg zadnjeg aduta na sirijskom tlu.… Čitaj više »

Moreno
5 godine prije

A sve bombe su opasne, pa i one u kojima se nalaze bojni otrovi, jedine dozvoljene bombe su bombe koje uz konvencionalno punjenje budu napunjene i demokracijom, ali malo ko ima certifikat da je ovlašten punit bombe demokracijom, a Macron je umislija da je i on taj i ne razlikuje se od bilo kojega vjerskoga vođe koji čarobnim prahom ili sveton vodicon poškropi bombe koje se posvete pa budu svete bombe.

burt
5 godine prije

ako Rusi tako dobro znaju za te provokatore uvježbane od britanskih agenata sa osam kanistara kemijskih otrova i u kojem selu djeluju zašto ih onda nisu napali? to je sve psihološka borba između Rusa i NATO država, nije važno jeli se radi o kemijskim otrovima ili jedna obična granata padne na krivo mjesto, to je pitanje političke odluke, ako se u rujnu sprema opća ofenziva zašto onda Turci utvrđuju svoje položaje i dovode pojačanja umjesto da se na vrijeme povuku da spriječe opkoljavanje?

irena
5 godine prije

PONEKAD NAPAONI SVOJU ZENU

Hezbollah
5 godine prije

Kad pročitam Macron, ja se svaki put sjetim stripova o Zagoru, u njegovoj borbi protiv zlog Helingena i njegovih prijatelja sa planeta Akron.

cogo
5 godine prije

ima sti mrccina dovoljno problema kuci ,,ne da jih stvaras drugima ,,pa niste bli vi mfrancuzi zhebali vecinu arabskih zemalja ,,sta ste radili mu libiji ,,sada vam ne treba vratiti stotine miljuna za naftu ,,u zahvalu saljete bombardere na zene djecu ,starce ,,a nije ni jednog politika u evropi vikne tu istinu ,,sa su francuzi radili u libanonu ,maroku ,,tunisu alziru ,,to niste vis eljudka bica ,,vi ste monstrumu ,,i jos va nije dosta krvi ,,a kdje je vijetnamst aste btamo radili ,,?? isti ste kao hitler i plujete po njemu ,,nekad sam vas zalio da su vas svabe napale ,,damas zalim sto vecinu takvik kao si ti marcon nisu potamanili ko pacove ,,molim boga da vas arabi koji su kod vas zhebu do kraja ,,pa vec su vam pohebali vecinu zena ,,,degeneriranci raje skrbite za svoje zenske da vam jih arabi ne hebu ,,,a vi bi se kao mala… Čitaj više »

Dopizdilomi
5 godine prije

A jel ti to bakica pardon ženica rekla da kažeš a njoj američani?

Bruno
5 godine prije

Bilo bi mu bolje da čuva svoju babu. Oteti će mu je neki napaljeni muškarac.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI