Na policijske snage u Kataloniji bacane svinjske glave zbog uklanjanja regionalnog predsjednika

Protesti u Kataloniji
7 komentara

Nakon odluke španjolskog Vrhovnog suda o prihvaćanju suspenzije regionalnog predsjednika Quima Torre, stotine prosvjednika izašlo je na ulice, od kojih su neki na jake policijske snage bacali svinjske glave.

Prosvjede su organizirali Odbori za obranu Republike, nakon čega su njihovi simpatizeri izašli na ulice katalonskog glavnog grada, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog najnovije odluke, ali i zbog odluka koje se odnose na postupanje madridskih vlasti u vezi s koronavirusom.

 

Kad su prosvjednici stigli do Ureda javnog tužitelja, na tom putu im se prepriječila barikada, koju je postavila policija, Mossosd’ Esquadra. Nakon što su naišli na barikadu, prosvjednici su počeli na snage policije bacati svinjske glave. Lokalni mediji izvijestili su da je tijekom prosvjeda bilo najmanje pet uhićenja.

Zapaljene su kante za smeće, a prosvjednici su također prisilno otvorili vrata parka Ciutadella, koja su bila zatvorena od 16 sati. Glave svinja također su ostavljene izvan Ministarstva pravosuđa.

Organizacije koje se zalažu za neovisnost zatražile su okupljanja širom regije, kao odgovor na odluku suda, uz uzvike: „Ni koraka unatrag! Želimo neovisnost”! i “Ulice će uvijek biti naše”! To su samo neke od parola koje su se mogle čuti tijekom prosvjeda.

Tijekom prosvjednog hoda prosvjednici su zazivali puštanje političkih zatvorenika. Uzvikivali su rečenice iz kojih se moglo vidjeti da žele katalonsko samoodređenje. Uz to, demonstranti su uzvikivali i: „Okupacijske snage, van iz naše zemlje“!

U međuvremenu, prije održavanja prijevremenih izbora, kao zamjena za Torru na njegovo će mjesto doći Pere Aragones.

katalonijaŠpanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Hoće li EU komisija proglasiti sankcije Španjolskoj?

Max
3 godine prije

Narod Katalonije se neda gaziti

španjolska Policija
3 godine prije

bild.de/news/ausland/news-ausland/drogen-auf-gran-canaria-razzia-polizei-beschlagnahmt-35000-kilo-haschisch-73181232.bild.html

nessy
3 godine prije

Sutra se Hrvati bune i izlaze na ulice zbog politicara razbojnika, korumpiranog sudstva, i sve moguce i nemoguce nepravde koju trpimo svaki dan, u ovoj zemlji koja bi mogla biti raj na zemlji. Nazalost, ovo su vijesti iz druge dimenzije, koje sam cuo na sporetu.

Boris
3 godine prije

Biće dosta mesa za večeru.

Zorule
3 godine prije

Svinjske glave? Ovi su ludi 200%

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI