Nakon vandaliziranja jedne bečke crkve od strane turskih vandala, austrijski premijer Kurz zavjetovao se na borbu protiv islamističkog radikalizma

Sebastian Kurz
64 komentara

Austrijski kancelar Sebastian Kurz rekao je da njegova vlada neće tolerirati vjerski ekstremizam, nakon što su deseci turskih mladih provalili u jednu crkvu u Beču.

Između 30 i 50 turskih tinejdžera poharalo je katoličku crkvu sv. Antona od Padove u Beču. Prema izvještajima lokalnih medija, mladići su uzvikivali “Allahu Akbar” dok su nogama udarali klupe i crkvenu ispovjedaonicu. Mladići su se razišli nakon što je pastor pozvao policiju.

Pišući na Twitteru o bučnom nasrtaju gomile, austrijski kancelar rekao je da svi kršćani u zemlji moraju imati mogućnost da na ”siguran i slobodan način izražavaju svoju vjeru.”

”Odlučno ćemo nastaviti borbu protiv političkog islama i ovdje nećemo pokazivati nikakvu lažnu toleranciju.”

Tijekom incidenta nitko nije ozlijeđen, a policija trenutno pregledava nadzorne snimke. Mladi su se navodno sastali ranije tijekom dana na trgu, gdje su uzvikivali “islamske parole” i bacali petarde.

Prema austrijskim medijima, organi reda su u početku ovaj uznemirujući događaj označili kao “nepodopštinu mladeži”, ali slučaj je kasnije proslijeđen Državnom uredu za zaštitu ustava, a na desetke policajaca poslano je na to područje iz mjera opreza.

Ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer obećao je da će štititi austrijsku kršćansku zajednicu “svim dostupnim resursima” i rekao da će se, nakon niza nasilnih postupaka i napada koji su se dogodili u Francuskoj, a koji su povezani s islamskim ekstremistima, dodatno pojačati mjere sigurnosti.

U napadu u četvrtak, koji se dogodio na crkvu u Nici u Francuskoj, smrtno su stradale tri osobe. Francuski su dužnosnici osumnjičenog, tuniskog migranta, koji je nedavno stigao u zemlju, optužili da je “islamo-fašist”, iako njegova obitelj u Tunisu poriče bilo kakva radikalna vjerska uvjerenja.

Francuska je pokrenula akciju obračuna s ekstremizmom nakon ubojstva učitelja Samuela Patyja, kojem je čečenski izbjeglica odrubio glavu, nakon pokazivanja karikature proroka Muhammeda tijekom lekcije o slobodi govora.

Sebastian Kurzvandalizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
64 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dokurčilomi
3 godine prije

Schießen!

nekoime
3 godine prije

Treba im omogućiti vikanje Austria, Aufwiedersehen prilikom deportacije u Tursku, zajedno s obiteljima.

Daniel Plainview
3 godine prije

Zanimljivo je pratiti retoričku modifikaciju mainstream liberalnih medija u kontekstu migranata i radikalizma, te stravičnih zločina koje najednom ne opravdavaju pripisujući napadaču psihičke bolesti ili stavljajući napadača u položaj žrtve brutalnog sustava ili zbunjenog vozača pod utjecajem Islama. Sjetite se propagande o toleranciji, multikulti ideologiji, i efekt bumeranga koje za sobom donose migranti, koje su prenosili selektivno u duhu političke korektnosti. Liberalno ludilo koje su propagirali na dnevnoj bazi je izazvalo porast mržnje na društvenim mrežama, ali i jačanje radikalizma. Soroševi mediji još jednom potpiruju vatru, reakcije na provokacije izazvati će međusobnu netrpeljivost koja će eskalirati na ulicama, a kao spas će doći u obliku jačanja mjera i ograničavanja slobode, tj. Martial law, sve za naše dobro.

3 godine prije zadnji put uredio Daniel Plainview
Mrčikola
3 godine prije

Nevjerojatna koincidencija.
Kažu da život piše romane…,ma pisao bi kuracs da nema vrijednih scenarista.

kinez
3 godine prije

Sto ste trazili to ste dobili …

Istražuj
3 godine prije

Oho…
Novi/stari kabalin smrad u “borbi protiv islamizma”?

I to uvijek, nakon sto je “usamljeni nepoznati konjanik” (uvijek u vezi sa MOSAD i tzv “tajnim sluzbama”) – izvrsio neko nedjelo…
Naravno treba “gojime” uvijek drzati u pokornosti i strahu… malo “korona” pa onda opet mao “islamizam”…pa onda “globalno zagrijavanje”…

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
SULE
3 godine prije

To je islam uništi i zapali sve što je krscansko-uskoro kreće klanje po ulicama ,teraj to na B-Istok neka tamo urlicu po cijele dane da ih Muhamed cuje

Ante
3 godine prije

Sta se cudite?
To ih uce u kuranu i đamijama.
Kuran 9:29-31

Borite se protiv onih kojima je dana knjiga( Biblija) koji ne vjeruju ni u alaha, ni u ovaj svjet.. ubio ih alah !

Ima toliko tih gadosti u kuranu da nije nikakvo cudo sto ta gamad to radi.
Sa islamijama NEMA mira niti srece.
Kako?

Ganicus
3 godine prije

Stisajte malo ovu antiislamsku retoriku .Americki univerzitet pri vladi je objavio svoja istrszivanja u zadnji 30 ili 40 godina zapad je svojim intervencijama u islamskom svijetu direktno ili indirektno pobio oko 57 miliona muslimana.I ovi nasi ratovi na balkanu su imali i vjerski karakter cak na sjednici EU parlamenta su pojedinci izjavljivali da su muslimani u bosni da njih nije bilo lako bi susjedi se dogovorili oko teritorija.

farree
3 godine prije

Jeli ovo sampo meni zacudjujuce kako se “Islamisticki, teroristicki napadi” umnozavajau just in time kada treba uvoditi fasisticke mjere. Odsjec glavu u Francuskoj, vandalirati po crkvame u Austriji….!!! Bas me zanima koliko ce trebati da prikazu “muslimana” kako jede ljude. Macronu (Musoliniju “ni goche ni droit (ni lijevo ni desno))” ili Kurzu je zbilja potrebna svaka pomoc u ostvarenju njegovih namjera, zatvaranja kompletne Francuske i Austrije, i uvodjenja policijske država.
Trebalo bi se zapitati da li je kao i zadnji put u Nici bio tu negdje Richard Gutjahr, sasvim slučajno

Patriot
3 godine prije

Tko vjeruje ovom klempavom kabalinom isprdku?

3 godine prije zadnji put uredio Patriot
4e 65 6b 64 6f 2e
3 godine prije

Zanimljivo je, što se sve događa u tjednu potpunih lockdowna, prije toga je bilo mirno, ili se nije izvještavalo. Napadi u Francuskoj, u Quebecu, napad na crkvu u Beču, zaj… i kamenovanje policije u Njemačkoj, oružani sukobi bandi u Francuskoj. Ako uz to dodamo i žešće protestr u nekim gradovima Italije i Španjolske, Pragu…, ko da su obavještajne službe krenule u rad za podršku režima.

Gladio, anyone?

3 godine prije zadnji put uredio 4e 65 6b 64 6f 2e
Stanko
3 godine prije

Islamisti dani su vam odbrojani u EU. Zurruck nach Turkei sofort lieferung islamisten.

Kažun d.d.
3 godine prije

Saudi mosque, exports, oil and the West Velika džamija u Bruxellesu ponosna je i u glavnom gradu Belgije, kao što bi mogla. Jer to mjesto poklonio je tada belgijski kralj Baudouin Saudijcima 1967. godine. 23_greatmosque_g_w Šezdesetih godina prošlog stoljeća velik je broj Marokaca i Turaka koji su u Belgiju stigli kao gastarbajteri, a Kuća al Saud željela je pružiti mjesto za bogoslužje. Kralj Faisal darovao je ne samo Veliku džamiju, već i zalog sigurnih jeftinijih zaliha nafte belgijskim tvrtkama. Tradicije i učenja koja je sa sobom donijela potječu iz vrlo specifičnog soja islama, a danas se kaže da je Velika džamija u Bruxellesu i dalje središte propovijedi i salafizma koje financira Saudijska Arabija. Koliko su kontakt počinitelji najnovijih zločina u Bruxellesu imali s džamijom, još ne znamo; mi, međutim, znamo da su imali veze s Izidom i Izida ih je tvrdila kao svoje. Saudijci tvrde da upravljaju kraljevstvom po načelima… Čitaj više »

wefviweruvniuerwtver
3 godine prije

A “turci” baš čekali sad da krenu u pohod kad Kurc kreće u izvanredno stanje hehehehe………….

Austrijanci
3 godine prije

i Kurz su neprijatelji zloduh i protivnik muslimana

Kurjaca
3 godine prije

Sve zemlje bi trebale unaprijed obavijestit da ce u slucaju bilo kakvog terorizma ili slicnog sranja od pojedinaca koji nisu drzavljani te zemlje barem dva koljena unazad svi ali bas svi koji su rodno povezani sa doticnim teroristom biti zauvijek izbaceni iz zemlje a imovina oduzeta da se namiri steta

Kažun d.d.
3 godine prije

Nisu za svo zlo ovog svijeta krivi ni Židovi,ni Muslimani,
niti ostali…….U svako žitu ima kukolja i dovoljan broj ovaca.
Obični šljakeri tegle i služe kao topovsko meso Elitama.

Max
3 godine prije

Pale se Bogomolje ubijaju se ljudi na ulicama a druge se zatvara u kuće zbog epidemioloških razloga.. Ljude koji upozoravaju na to proglašava se antvakserima luđacima i ekstemistima, Ovo je kao Kristalna ili Bartolomejska noć . Probudite se.

Mali Mujica
3 godine prije

Ove akcije ce najskuplje platiti migranti iz islamskih zemlja, ako se situacija zaostri moguci su i koncentracioni kampovi – logori za mualimane.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI