Nakon kritika Merkel u uredu vicekancelara Austrije otkriveni prislušni uređaji

Heinz Christian Strache - prisluškivan
15 komentara

U uredu austrijskog vicekancelara Heinza-Christiana Strachea su časnici vojne protuobavještajne službe Austrije otkrili dva uređaja za prisluškivanje.

Istraga o infiltraciji u ured čelnika Slobodarske stranke Austrije (FPÖ) je prebačena u Beč i njome se bavi Federalni ured za zaštitu ustavnog poretka i borbe protiv terorizma.

Tajne službe nemaju nikakvih sumnji da je netko mogao upasti u ured vicekancelara Austrije i instalirati uređaje za prisluškivanje. Za sada su iz Beča kratko priopćili kako je o ovom slučaju otvoren kazneni postupak.

Znakovito je da je vojna kontraobavještajna služba Austrije uređaje otkrila samo nekoliko dana nakon što je njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila da bi FPÖ, odnosno Heinz-Christian Strache, zbog želje za bojim odnosima s Rusijom, podatke mogao poslati u Moskvu, čime će Rusima omogućiti da donesu zaključke o izvorima informacija zapadnih službi. Merkel je upozorila kako bi vlasti u Beču trebale biti spremne na odluku da zapadne obavještajne službe više ne dijele informacije s austrijskim kolegama u istom obujmu.

Osim toga, njemačka kancelarka je u razgovoru s austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzom izrazila zabrinutost zbog činjenice da su članovi Slobodarske stranke Austrije dobili mjesta u ministarstvima obrane, unutarnjih poslova i vanjskih poslova i rekla da će FPÖ tako utjecati na ključna područja u razmjeni tajnih podataka između obavještajnih službi dviju zemalja.

Opširnije: Merkel širi paniku zbog navodne suradnje Slobodarske stranke Austrije i Rusije

Angel MerkelFederalni ured za zaštitu ustavnog poretka i borbe protiv terorizmaheinz christian stracheMerkelSebastian KurzSlobodarska stranka (FPÖ)Strache
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Petar Veliki
6 godine prije

OMV bi ruski plin i Južni Tok a Merkel paničari zbog ljute Amerike… 🙂

tuf
6 godine prije

BND je poprilično jaka obavještajna agencija, ima ih posvuda, imaju veliki budžet, ovakvih primjera bi se našlo još podosta. Oni već desetak godina koriste računalne crve – ne samo za praćenje i skidanje sadržaja sa računala “od interesa” – nego i za postavljanje sadržaja. A znamo što to znači – ako nekoga treba inkriminirati, nakon par upload-a se napravi anonimna prijava policiji koja pojma nema – i proces rješavanja nepoželjnog je pokrenut. A izvana sve izgleda legitimno – mediji se raspišu o “kriminalcu”, policija odradi svoje, sud odradi svoje. Pa ti vodi nezavisnu politiku ili guraj svoje interese.
Da bude stvar gora sada im je olakšano zujanje po Europi pa im je i posao lakši. U RH se redovito vrte obavještajci MI5, CIA-e i BND. Bivaju dočekani sa strahopoštovanjem, gostoprimstvom i podaničkim naklonom. Redovito surađuju s medijima, plasirajući sadržaje od interesa, sa preciznim timing-om. Nema slučajnosti.

Ante
6 godine prije

Sama obavještajna služba Austrije je postavila u ured te uređaje. Tek toliko da pokažu ljudima u toj stranci zube.

igi
6 godine prije

…svima je jasno da je ….rusija postavila bubice…mislim da ne bi trebalo unositi zbrku u glavu običnog puka jer zaista je jedostavno i uobičajeno optužiti kremlj.

ime
6 godine prije

kaj mobitel ili softwerska centrala?

hint: malo guglajte “asterix pbx” i “intel flaw smartphone”

sad je jasno zakaj se navodno u kremlju koriste pisače mašine…

Oko
6 godine prije

Merkelova cacka Kurca

alan ford
6 godine prije

oprezno, Sebastianu Kurzu ne treba vjerovati. Jer postoji sumja, da je on Sorosev čovjek , koji samo igra ulogu koja mu je namjenjena. O tome pišu mnogi nezavisni mediji iz Njemačke i Austrije. Ne treba biti naivan, golobradi glatki Kurz upao je u elitu još kao 27-godišnjak i proguran za minstra vanjskih poslova Austrije. U normalnim okolnostima, to je za tako mladog čovjeka, potpuno nmoguće, da onako sam bez ičije pomoći napravi takvu karijeru. Ali Kurz je od početka bio forsiran od elite, kao mladi talenat. Kurz je još uvijek član globalsističke elitne organizacije European Council on Foreign Relations-ECFR (Europsko vijeće za vanjske odnose), kojega financira Soros i Soros je i osobno član u ECFR-u. A članovi su još i mnogi drugi globalisti kao Donald Tusk, Joschka Fischer, Carl Bildt, Frans Timmermans, Dalya Gabriuskite (litvanska predsjednica)… i mnogi drugi. Upadljva je sličnost imena organizacije sa Rockefellerovim CFR-om: Council on Foreign… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI