fbpx

Nakon kritika Merkel u uredu vicekancelara Austrije otkriveni prislušni uređaji

Heinz Christian Strache - prisluškivan

U uredu austrijskog vicekancelara Heinza-Christiana Strachea su časnici vojne protuobavještajne službe Austrije otkrili dva uređaja za prisluškivanje.

Istraga o infiltraciji u ured čelnika Slobodarske stranke Austrije (FPÖ) je prebačena u Beč i njome se bavi Federalni ured za zaštitu ustavnog poretka i borbe protiv terorizma.

Tajne službe nemaju nikakvih sumnji da je netko mogao upasti u ured vicekancelara Austrije i instalirati uređaje za prisluškivanje. Za sada su iz Beča kratko priopćili kako je o ovom slučaju otvoren kazneni postupak.

Znakovito je da je vojna kontraobavještajna služba Austrije uređaje otkrila samo nekoliko dana nakon što je njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila da bi FPÖ, odnosno Heinz-Christian Strache, zbog želje za bojim odnosima s Rusijom, podatke mogao poslati u Moskvu, čime će Rusima omogućiti da donesu zaključke o izvorima informacija zapadnih službi. Merkel je upozorila kako bi vlasti u Beču trebale biti spremne na odluku da zapadne obavještajne službe više ne dijele informacije s austrijskim kolegama u istom obujmu.

Osim toga, njemačka kancelarka je u razgovoru s austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzom izrazila zabrinutost zbog činjenice da su članovi Slobodarske stranke Austrije dobili mjesta u ministarstvima obrane, unutarnjih poslova i vanjskih poslova i rekla da će FPÖ tako utjecati na ključna područja u razmjeni tajnih podataka između obavještajnih službi dviju zemalja.

Opširnije: Merkel širi paniku zbog navodne suradnje Slobodarske stranke Austrije i Rusije

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
15 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Petar Veliki
Gost
Petar Veliki
2 godine prije

OMV bi ruski plin i Južni Tok a Merkel paničari zbog ljute Amerike… 🙂

tuf
Gost
tuf
2 godine prije

BND je poprilično jaka obavještajna agencija, ima ih posvuda, imaju veliki budžet, ovakvih primjera bi se našlo još podosta. Oni već desetak godina koriste računalne crve – ne samo za praćenje i skidanje sadržaja sa računala “od interesa” – nego i za postavljanje sadržaja. A znamo što to znači – ako nekoga treba inkriminirati, nakon par upload-a se napravi anonimna prijava policiji koja pojma nema – i proces rješavanja nepoželjnog je pokrenut. A izvana sve izgleda legitimno – mediji se raspišu o “kriminalcu”, policija odradi svoje, sud odradi svoje. Pa ti vodi nezavisnu politiku ili guraj svoje interese.
Da bude stvar gora sada im je olakšano zujanje po Europi pa im je i posao lakši. U RH se redovito vrte obavještajci MI5, CIA-e i BND. Bivaju dočekani sa strahopoštovanjem, gostoprimstvom i podaničkim naklonom. Redovito surađuju s medijima, plasirajući sadržaje od interesa, sa preciznim timing-om. Nema slučajnosti.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  tuf

NIje rečeno da je BND, ali vrlo indikativno

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije
Reply to  tuf

znala je bivša UDB svojedobno nanositi dosta nevolja BND-u što oni nisu prežalili do danas.

palermo
Gost
palermo
2 godine prije
Reply to  Zvrk

Ma i UDBA je precijenjena – koliko je to ona ustaša, četnika, nacista u Njemačkoj, Austriji, Italiji likvidirala Zato su Đujić, i do pred samu smrt i Artuković mirno živjeli u Kaliforniji. Samo pođite na wikipediju pa da vidite koliko je te ekipe “lišo” prošlo. A koliko je samo UDBA-i promaknulo lopova (nekih 180) koji su krajem ’60-ih i ’70-ih popljačkali svoja preduzeća u ex-Yu i onda emigrirali, a ubijali su pjesnike, umjetnike i više-manje ne toliko bitne likove, a la Bruno Bušić. Zato UDBA i dalje drma “regionom”.

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije
Reply to  palermo

to su potvrđene likvidacije. stvarni broj je daleko veći.

dronko
Gost
dronko
2 godine prije
Reply to  tuf

ha ha postavili bubice pa nismo u dvadesetom stoljecu to se danas vise tako ne radi postoje puno sofisticiranije metode koje su doszupne obavjestajnim sluzbama ovo je neki amaterski rad privatne osobe ili je postavljeno da se nadje priča je smijesna a u novine se nikad ne plasira istina jer su ovakvi napisi samo dio rada obavjestajnih sluzbi kai i vecina informacija oko kojih se mi glodjemo uzaludno pokusavajuci proniknuti u pravu stvarnost

palermo
Gost
palermo
2 godine prije
Reply to  tuf

A tko se sve ne mota po RH? Što misliš da Rusi nemaju svojih špijuna ovdje? Ovdje su novinari i političari bili, oni neprovaljeni još jesu, na platnom spisku stranih službi. Koji sve likovi švrljaju ovuda, a da ni policija ni tajne službe nemaju pojma o tome. Ameri su samo da napakoste Slovencima, jer su prebliski Rusima, predali nama snimke razgovora slovenske poltičarke i suca Arbitražnog suda, a onda su naši prikazali kako je to djelo naše sposobne, vrijedne i poštene obavještajne službe. Mi i slični nama smo uistinu država u pokušaju.
A što se tiče ovog slučaja, eto gle čuda, špijuni špijuniraju. Merkelica ovime nije dobila ništa, a Beč je upozorila da ih se prisluškuje. Ovo možda zvuči nevjerojatno, ali možda je to i namjerno učinila. Sad će i Austrijanci pametnije. U to ne sumnjam.

Rijecanin
Gost
Rijecanin
2 godine prije
Reply to  palermo

Kad bi se hrvatske sigurnosne službe drznule čačkati po takvim stvarima čelnici bi bili smjenjeni.
Ono što je problem svih nas je da puno slutimo a imamo premalo stvarnih činjenica jedino nam je jasno da u slici svijeta koja nam se prodaje nešto ne štima.

Ante
Gost
Ante
2 godine prije

Sama obavještajna služba Austrije je postavila u ured te uređaje. Tek toliko da pokažu ljudima u toj stranci zube.

igi
Gost
igi
2 godine prije

…svima je jasno da je ….rusija postavila bubice…mislim da ne bi trebalo unositi zbrku u glavu običnog puka jer zaista je jedostavno i uobičajeno optužiti kremlj.

palermo
Gost
palermo
2 godine prije
Reply to  igi

I onda dojavili Merkelici, hahaha!

ime
Gost
ime
2 godine prije

kaj mobitel ili softwerska centrala?

hint: malo guglajte “asterix pbx” i “intel flaw smartphone”

sad je jasno zakaj se navodno u kremlju koriste pisače mašine…

Oko
Gost
Oko
2 godine prije

Merkelova cacka Kurca

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

oprezno, Sebastianu Kurzu ne treba vjerovati. Jer postoji sumja, da je on Sorosev čovjek , koji samo igra ulogu koja mu je namjenjena.
O tome pišu mnogi nezavisni mediji iz Njemačke i Austrije.
Ne treba biti naivan, golobradi glatki Kurz upao je u elitu još kao 27-godišnjak i proguran za minstra vanjskih poslova Austrije. U normalnim okolnostima, to je za tako mladog čovjeka, potpuno nmoguće, da onako sam bez ičije pomoći napravi takvu karijeru. Ali Kurz je od početka bio forsiran od elite, kao mladi talenat.
Kurz je još uvijek član globalsističke elitne organizacije European Council on Foreign Relations-ECFR (Europsko vijeće za vanjske odnose), kojega financira Soros i Soros je i osobno član u ECFR-u. A članovi su još i mnogi drugi globalisti kao Donald Tusk, Joschka Fischer, Carl Bildt, Frans Timmermans, Dalya Gabriuskite (litvanska predsjednica)… i mnogi drugi. Upadljva je sličnost imena organizacije sa Rockefellerovim CFR-om: Council on Foreign Relations-CFR (Vijeće za vanjske odnose). Iako u ECFR-u tvrde da oni nisu podružnica CFR-a, u stvarnosti jesu. Soros je inače član i u CFR-u u New Yorku.
Krajem 2015. Kurz je tada kao ministar VP u vladi Socijaldemokrata i OVP-a, u početku podržavao Merkelicu i ono “refugees welcome”, pa je onda nakon toga okrenuo ploču i suprostavio se daljem dolasku izbjeglica.
FPÖ je tada bio najjača stranka a ÖVP je bio u govnima do grla, pao sano na 19%. Onda Kurz dakle okreće ploču i od neoliberalnog globalista, preko noći postaje kofol “tvrdi desničar”. Ustvari je cilj elite, da se tako oslabi FPÖ i baš da se vezivanjem FPÖ-a na ÖVP u vladu Austrije, oslabi oštrica otpora FPÖ i da se tako FPÖ može lakše kontrolirati. Pa eno odmah, nakon sastavljanja vladae, Kurz je objavio da je prvi cilj “borba protiv antisemitizma”, a Strache je već ublažio svoje ranije stavove i nije više govorio o izlasku iz EU, već da Austrija treba ostati u EU. A evo sada, “duboka država”. preko svoji austrijskih satelita, stalno vodi medijski rat protiv FPÖ, i pronalazi nekakve skandale, nešto da su ovaj ili onaj član FPÖ-a bili članovi u nekim desnicarskim organizacijama, da su imali neke antisemitske izjave, itd, itd.. Tako se FPÖ stalno dovodi u defenzivu da se mora braniti, i pravdati, baš zato jer je član vlade..
Kurz ima sličnu ulogu kao što je Soros imao u Grčkoj, Cipras je igrao ulogu radikalnog ljevičara, da bi oslabio i otupio oštricu otpora grčkog naroda i oporbe protiv EU, globalizacije i duzničkog ropstva, I onda je prodao Grčku lihvarima.
Austrijski ÖVP, sestrinska stranka Merkeličinog CDU-a, je pod kontrolom duboke države, kao i CDU i 8 godina je stalno bio u koaliciji sa austrijskim Socijaldemokartima-SPÖ, i stalno provodio globalističku politku. I sada, da se ÖVP odjednom pod Kurzom promjenio? Ne. Ma kakvi.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik