Navaljni kažnjen kaznom od 11.500 USD, nakon što je proglašen krivim u slučaju klevete veterana iz Drugog svjetskog rata

Aleksej Navaljni
33 komentara

Ranije istog dana, moskovski Gradski sud dogovorio je daljnje smanjenje 3,5-godišnje, zatvorske kazne Navaljnom u slučaju prevare Yves Rocher, oduzimajući još 1,5 mjeseci od roka provedenog u kućnom pritvoru.

Moskovski okružni sud u Južnom Medvedkovu osudio je Alekseja Navaljnog zbog klevete veterana Velikog domovinskog rata, izvijestio je dopisnik Sputnjika iz Babuškinskog suda, pozivajući se na presudu sutkinje Vere Akimove. Sada je dužan platiti kaznu od 11.481 dolara. Na odluku se može uložiti žalba u roku od 10 dana.

Navaljni je optužen za klevetničke komentare protiv Ignata Artemenka, ratnog veterana, zbog njegovog sudjelovanja u videu koji podupire izmjene i dopune ruskog ustava. Ruski bloger izjasnio se da nije kriv.

Navaljni je već bio osuđen na zatvorsku kaznu povezanu sa slučajem prevare Yves Rocher, nakon kršenja uvjetne kazne. Iako je uračunato 10 mjeseci koje je proveo u kućnom pritvoru, njegova početna zatvorska kazna od 3,5 godine dodatno je umanjena ranije tog dana, nakon što je od kazne oduzeto još 1,5 mjeseci. To znači da se očekuje da će Navaljni provesti nešto više od 2,5 godine iza rešetaka.

Bloger je prethodno bio zadržan u Rusiji nakon povratka iz Njemačke, gdje mu je pružena liječnička pomoć, nakon sumnje na trovanje u Sibiru. Tvrdnje o trovanju nastale su na temelju dokaza, za koje su njemački zdravstveni stručnjaci navodno pronašli u njegovom tijelu. Ti su dokazi pokazali da je Navaljni navodno bio otrovan živčanim agensom iz skupine Novičok. Moskva je dosljedno odbacivala nalaze i tražila da se dokazi podijele s Rusijom.

Aleksej NavaljniKleveta
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mano
3 godine prije

Sada može pročitati čitavu rusku klasiku. Na miru.

slavko
3 godine prije

znači, veteran ww2 ne može pogriješiti, ako pogriješi ne smije ga se kritizirati
sveta krava
hja, imamo i kod sebe istu situaciju sa ekipom iz devedesetih

Ришона Вилон
3 godine prije

Навални може сада да усавршава копање канала и да научи иврит. Кабала га је продала а он до задњег момента није веровао. Судијама је рекао “Горећете у паклу”! Дебил. Жена му је побегла ка Британији и око ње се плете нова мрежа зато што варани воле да играју на жене (код рептила је женка бр.1.).

indy
3 godine prije

Eh,kad nedaš na svoje.Zato ovdi i svugdje,i ko god hoče može provodit progon/hajku nad nama Dragovoljcima.Svaka čast Rusima nedaju na svoje.A ovdi i predsjednik vrjeđa javno Dragovoljce,te dio sabora i vlada te famozni stožer.Da postupamo po zakonu i ustavu svi navedeni bi odgovarali,al nažalost zakon je za nas raju a ne krimose na vlasti.Čovik dobi 8 mj.robije zbog vrečice Vegete i drugih sitnica,a dotična persona bi po istim kriterijima,dobila Podravku da uništi,dobila 800 godina robije za dosadašnja teška kriminalna djela i djela protiv države u ekonomskom smislu.Al zato mi Dragovoljci krivi svima,ma sad i jesmo jer neizlazimo na ulice da branimo narod od organiziranog kriminala koji na vlasti.Zbogom pameti,živjeli i ipak se okreče ma šta ko rekao,aluzija na poznatu izreku.

volim_glumiti_budalu
3 godine prije

Iz ociju mu viri veliko zlo!

Stara kuka
3 godine prije

Zar ruski sudovi u svojim presudama navode visine novčane kazne u dolarima?

Malomorgen
3 godine prije

je gde za procitati tu klevetu?

xdart
3 godine prije

To ce platiti za njega Poljaci.

Legendarni Grk
3 godine prije

Odakle mu uopće ideja da se vrati, kada je znao što ga čeka?
Svatko normalan bi pobjegao sretan što je spasio svoj život.
Jedino ga je tata Rothschild mogao na to nagovoriti.

crodaemon1
3 godine prije

Mogli ste napisat na koji nacin ga je klevetao?

Marko9
3 godine prije

Navalni ima izbor da plati tu globu sto za njega ne bi bio problem buduci da ima bogate zapadne sponzore ili da ide na novi rok u zatvor.

Ovih 11 tisuca dolara bi se lako moglo zamjeniti s kojom godinom zatvora.

Vjerujem da bi Herr Navalni imao sada sansu da se dokaze i da ne plati.

Nek jos jednom dokaze zapadu da vise voli ruski zatvor nego zapadni hotel i bit ce njihov junak.

weston
3 godine prije

German Foreign Minister Heiko Maas
danas trazi od EU da na zahtijev Njemacke, svi 100%, glasaju za nove sankcije na Rusiju pod izgovorom slucaj Navalni.

piždro
3 godine prije

Ovakve samo treba po ďzepu, jer njemu je mamon sve…

Krmak
3 godine prije

Putin i Orban su carevi i kraljevi ostali balerine…
Napomena, volim balet.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI