Novi antiruski cirkus u San Franciscu – “Ruski diplomati su zagadili zrak”

Maria Zahkarova u crvenom
13 komentara

Sjedinjene Američke Države su optužile zaposlenike nedavno zatvorenog ruskog veleposlanstva u San Franciscu za kršenje normi vezanih za spaljivanje otpada. Prema ruskom ministru Vanjskih poslova, radi se o novom spektaklu: “Rusi su zagadili zrak San Francisca”.

Izvještavanje zapadnih medija, prema kojima su ruski diplomati odgovorni za onečišćenje zraka, dio je antiruske kampanje, izjavila je u srijedu Maria Zakharova.

Antiruska kampanja se nastavlja. Svjedoci smo novog spektakla ‘Rusi zagađuju zrak‘ u San Franciscu. Čemu sve to? Vjerojatno opravdanje za barbarski čin američkih tajnih službi na teritoriju ruskog konzulata”, izjavila je Marija Zakharova na društvenoj mreži.

Svemu je prethodila vijest CBS-a koji je prenio zabilješku Odjela za upravljane kvalitetom zraka u zaljevu San Francisca, te navodnom zagađenju od strane ruskih diplomata.

Prema glasnogovorniku Odjela Ralphu Bormannu, zaposlenici konzulata nisu spaljivali drvo, nego smeće i zabranjene materijale.

State Department je 31. kolovoza naredio Rusiji da do 2. rujna mora zatvoriti svoj konzulat u San Franciscu, kao i dva trgovačka predstavništva u Washingtonu i New Yorku. Dim iz dimnjaka ruskog konzulata je danima bio predmet izvještavanja zapadnih medija, pa čak i vatrogasaca koji su intervenirali samo zato što dim izlazi iz dimnjaka.

Izvor: Sputniknews

onečišćenje zrakaoptužba
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gordan
6 godine prije

Iz “O nama”:

“Vijesti koje dolaze iz vanjskih izvora, prenosimo koristeći više izvora informiranja. Nismo zatvoreni za ispravke tekstova koje objavljujemo. Otvoreni smo za sve kritike prema kojima imamo velik respekt.”

Zbilja? Pa gornji clanak bas i ne izgleda u skladu s ovim. Zar nema Sputnik vec dovoljno “lica”?

Ogi
6 godine prije

Smetaju njima rusi svugdje.Oni su im trn u oku jer ih remete u mnogim planovima.Problem je sto su rusi prejak protivnik za vojnu intervenciju i uvođenje demokratije.Rusi mogu adekvatno odgovoriti na bilo kakav vojni napad.Lako je bilo napadati Irak, Srbiju, Libiju i t.d.Ali kad znaju da ne postoji kvadratni metar Amerike koji nije u dometu ruskih projektila onda je to nesto drugo.Za sve nas je bolje da postoji balans.Amerika i njihove evropske pudlice su dokazali kakva su govna.Zulja ih i ruski Sibir i ogromna bogatstva u njemu.Dok je mocnog ruskog oruzja zapadne demokrate mogu samo sanjati o njemu.

Osoba C
6 godine prije

Bez obzira na sve, SAD su mogle naći bolje opravdanje, iako je svakome jasno da se radi o kršenju diplomatskog statusa. Ovo je da se zadovolji neka forma i da neki privid postupanja zbog kršenja propisa od strane Rusa.
Rusi mogu reći da im je zagorilo meso na gradelama. I to par dana zaredom.
Zabrinjava nešto drugo, nivo komunikacije između dvije najjače nuklearne sile. Ovo što se sada događa, još malo pa će doći na nivo replika u parlamentima ovdašnjih samostalnih i suverenih mladih demokracija. A to nikako ne može biti dobro.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Šta više reći o državi (ako je još uopće država), koja nameće bombama demokraciju po svijetu, u kojoj predsjednika bira 500 tajno izabranih ljudi, dok narod samo statira na izborima jer se glas naroda ne pika. SAD idu kao u onoj pjesmi Brucea Springsteena “…down, down, down”, a potom će se raspasti.

tuf
6 godine prije

Lakse se baviti dimom iz ruskog dimnjaka nego sa 20 TRILIJUNA dolara duga koje su akumulirali.

Bobi
6 godine prije

Htjedoh napisati da gluplje ne moze, no predomislio se pa cu napisati da samo cekam nastavak serije trivijalnih gluposti SADista

Ko je rekao Vučić?
6 godine prije

Ja nisam Putin, naravno, niti mogu da budem na njegovom mestu, ali da jesam posle ovih bezobrazluka od strane SADista prekinuo bih diplomatske odnose sa gov****. I tako više uopšte nema nikakvih konstruktivnih kontakata medju dvema državama (mada je pitanje koliko su SAD još uvek država).

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI