State Department: “Za kemijski napad u Siriji je kriva Rusija, Assada ionako poznamo” 

State Department osuđuje Rusiju
47 komentara

U Siriji su vladine snage opet “izvršile napad bojnim otrovom” na područje koje pod kontrolom drže takozvani “pobunjenici”, a među “žrtvama” je preko 100 mrtvih i 1000 ranjenih. Mjesto napada je Istočna Gouta, konkretno grad Douma u kojem su SAD i Saudijska Arabija spriječile sporazumnu evakuaciju terorista i ostanak većine civila, kao što je uvijek bio slučaj pri sličnim dogovorima.

Zanimljivo, napad je proveden 7. travnja, točno na obljetnicu američkog napada na zrakoplovnu bazu sirijske vojske Al-Shayrat u Homsu. No, ovaj put u apsolutno nedokazanim i neprovjerenim optužbama, koje se nikada neće ni dokazati zato što je napad sigurno insceniran, meta optužbe nije toliko sirijska vlada, koju se do sada optužilo za 21 kemijski napad, od kojih mnogi s nekoliko stotina mrtvih, koliko Rusija.

Podsjetimo kako je ova propaganda ima svoj slijed i svoju logiku. Tijekom žestoke rasprave u Vijeću sigurnosti o slučaju Skripal je predstavnica Velike Britanije stalnom predstavniku Ruske Federacije odgovorila “kako ne želi slušati moralne prodike od zemlje koja štiti i prikriva kemijske napade Assadovog režima protiv civilnog stanovništva”. Samo dva dana poslije se “događa kemijski napad” i Doumi, posljednjem uporištu prosaudijske terorističke skupine Jaish Al-Islam i Siriji. Povlačenjem i nestankom ove skupine, Saudijska Arabija i SAD gube jedinu kartu na koju su mogli igrati u širem području prijestolnice, jer bi se skupina odlaskom u Idlib raspršila i stopila s proturskim islamističkim skupinama ili pridružila Al-Nusra Frontu i Mohammad Alloush više ne bi predstavljao nikoga.

SAD: Za “kemijski napad” na Doumu je glavni krivac Rusija

Izvijestili smo da je primirje između sirijske vojske i terorista iz Doume prestalo vrijediti i da su sirijske snage obnovile ofenzivu nakon masovnog granatiranja civilnih četvrti Damaska od strane terorista u petak.

U ofenzivu na Doumu su krenule tri brigade Republikanske garde, 4. Mehanizirana divizija, “Lovci na ISIL”, “Tigrovi” i palestinska Al-Quds brigada iz Aleppa, dok drugi ešalon čine redovne snage sirijske vojske i NDF milicije. S ovim omjerom snaga, uz podršku topništva i zrakoplovstva, posljednje što sirijskoj vojsci treba su napadi  izmišljenim kemijskim oružjem, uglavnom se spominje klorin, jer je OPCW potvrdio da je sav sarin uništen, kako je dogovoreno još 2013.

Osim zaustavljanja ofenzive, američki State Department je veći naglasak dao na optužbe protiv Rusije.

I priopćenju kojeg je sinoć kasno po srednjoeuropskom vremenu dala glasnogovornica State Departmenta Heather Nauert stoji:

“Nastavljamo pažljivo pratiti uznemirujuća izvješća od 7. travnja o još jednom navodnom napadu kemijskim oružjem, ovaj put na bolnicu u Doumi u, Siriji. Izvještaji iz brojnih kontakata i poruke medicinskog osoblja na terenu ukazuju na potencijalno velik broj žrtava, uključujući obitelji koje se skrivaju u skloništima. Ta izvješća, ako budu potvrđena, strašna su i zahtijevaju neposredan odgovor međunarodne zajednice.

Sjedinjene Države i dalje ulažu sve napore koje imaju da otkriju one koji u Siriji i koji su na bilo koji način za to odgovorni. Povijest režima o upotrebi kemijskog oružja protiv vlastitog naroda nije u sporna i prije gotovo godinu dana, 4. travnja 2017. godine, Assadove snage su proveli napad sarinom plin na Khan Sheikhoun, kada je ubijeno oko 100 Sirijaca. Assadov režim i njegovi podupiratelji moraju biti odgovorni i svaki daljnji napadi se odmah moraju spriječiti.

Rusija, sa svojom nepokolebljivom podrškom režimu u konačnici snosi odgovornost za ove brutalne napade, za napade na bezbroj civila i gušenje najranjivije zajednice Sirije kemijskim oružjem. Štićenjem svog saveznika u Siriji je Rusija kao okvirni jamac prekršila svoje obveze prema Ujedinjenim narodima. Prekršila je Konvenciju o kemijskom oružju i Rezoluciji Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda 2118. Ruska zaštita Assadovog režima i neuspjeh u sprečavanju uporabe kemijskog oružja u Siriji dovode u pitanje rusku predanost rješavanju sveukupne krize i većih prioriteta njegove neproliferacije.

Sjedinjene Države pozivaju Rusiju da odmah ukine ovu neiskrenu potporu i da surađuje s međunarodnom zajednicom kako bi se spriječili daljnji, barbarski napadi kemijskim oružjem.”

Ovo je priopćenje na temelju nekoliko snimaka, koje su do sada viđene bezbroj puta, te poslaganih beživotnih dječjih tijela koja se vide na fotografijama, sinoć kasno izdao američki State Department.

Vlada u Damasku se gotovo ne optužuje, jer je za Washington općepoznato “kako Assadov režim godinama koristi kemijsko oružje i ubija nevine civile”. Izjava je i sročena tako da završava s optužbama protiv Moskve, koje u drugi plan bacaju “Assadovu krivnju”.

Zanimljivo je i da je Ministarstvo obrane Rusije 6. travnja izvijestilo kako prema obavještajnim saznanjima “ilegalne oružane skupine na jugu Sirije pripremaju provokacije, uključujući uporabu otrovnih tvari”.

Direktor Instituta za strateško planiranje Aleksandar Gusev je u intervjuu za RT komentirao izjavu američkog State Departmenta.

“Rusija je na temelju proturječnih, lažnih i neutemeljenih izjava i dezinformacija optužena za provođenje kemijskog  napada u Siriji, čime se želi stvoriti  poželjan način razmišljanja. Međutim, Rusija je članica Organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW), prva je uništila sve zalihe kemijskog oružja na svom teritoriju. Stoga ovakve izjave prelaze granice pristojnosti. Ovo je još jedna američka provokacija”, kazao je Aleksandar Gusev, misleći pri tom na činjenicu da SAD još uvijek drže bojne otrove u skladištima, a izgovor je da nemaju dovoljno proračunskih sredstava za uništavanje.

Rusija i Sirija su uništili svo kemijsko oružje, što je nadgledao i potvrdio OPCW. Aleksandar Gusev je također dodao kako se u Siriji razvija vrlo složena situaciju, a američka strana tome uvelike pridonosi.

“Sjedinjene Države, kao zemlja koja podržava regionalne sukobe, podupire i islamističke skupine i ISIL u Siriji. Nije slučajno da su spriječili povlačenje militanata iz njihovih obitelji izvan opasne vojne zone. Ali što se sada događa? Vidimo eskalaciju sukoba u Siriji na štetu onih militanata čije su povlačenje spriječili Amerikanci”, rekao je stručnjak.

Rusija nije mogla imati veze s izmišljenim “kemijskim napadom” i zato što je prije početka ofenzive na Doumu dva tjedna pregovarala s terenskim zapovjednicima i pokušala naći model njihovog povlačenja iz grada, bilo prema Jarabulusu, Idlibu ili pokrajini Dara’a.

Rusija: Izvješća o kemijskom napadu su lažna

Jutrošnjim priopćenjem je rusko Ministarstvo obrane opovrgnulo sva izvješća o uporabi kemijskog oružja u Doumi od stane vladinih snaga.

“Izvješća o uporabi kemijskog oružja od strane vladinih snaga u gradu Douma su lažna”, izjavio je čelnik ruskog Centra za pomirbu zaraćenih strana u Siriji, general Jurij Jevtušenko.

“Brojne zapadne zemlje se u informiranju koriste lažnim operacijama, a kada to čine  koriste njima omiljenu temu uporabe kemijskog oružja od strane vladinih snaga”, rekao je general Jevtušenko.

Prema njegovim riječima, neke nevladine organizacije, posebno “Bijele kacige”, poznate po svojim lažnim vijestima, izvijestile su da su 7. travnja sirijske snage na Doumu bacile bombu s klorom.

“Oštro opovrgavam ove informacije”, naglasio je general Jevtušenko.

Centar za pomirenje je također najavio svoju spremnost da se pošalju ruski stručnjaci za prikupljanje potrebnih podataka za potvrdu proizvedenih informacija koje šire nevladine organizacije.

Za kraj, Jevtušenko je dodao da danas, u nedjelju 8. travnja, počinje operacija povlačenja militanata skupine Jaish Al-Islam iz Doume.

Počeo je novi val medijske propagande o uporabi kemijskog oružja u Siriji (VIDEO)

DoumaKemijski napadoptužba
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nbava kua
6 godine prije
Sinisa
6 godine prije

Mir u publici,Rusi vode igru.

shumadinac
6 godine prije

Eto, “nije uspela ni da se osuši boja na slovima prethodnog komentara” a već stigla potrvrda – kriva je Rusija, njena zla namera je “potvrđena” na Skripaljima.

Sada je to već sve očigledno ali kad pogledamo u velikoj meri ujedinjenu podršku Britaniji pri krajnje sumnjivim argumentima jasno je da će sada osuda Rusije biti još glasnija. Ne morate previše razmišljati – ovo je rušenje UN! Još jedna poveznica – Francuska je ranije bila jedan od predvodnika ideje o “reorganizaciji” UN a sada vrlo aktivna na slučaju Skripalj, eto odgovor Rusima na pitanje kakva je u svemu uloga Pariza.

A nekada sam tako voleo proleće…

Riddick
6 godine prije

U ovo vise niko ne veruje , čak ni ovi što govore , spali su na to da moraju a plaćaju botove da bi zadržali koliko toliko prisustvo suprotnog mišljenja o toj temi , sada očekujem kordinirane akcije botova , možda nekog sretnemo i ovde kako ponavlja ove laži…
Evo snimka hemijske laboratorije terorista
https://www.youtube.com/watch?v=BDsaj5iyJKQcomment image?x63408
Evo i studio gde proizvode snimke lažnih hemijskih napada
http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=166885

rodoljub
6 godine prije

Stalno iste podlosti Anglosaksonskih podlaca. Zgadili su mi se .

Globalista
6 godine prije

Danas je planirana akcija oko napada na teroriste u Dumi,zato to kričanje zapdnih novinara,amerike,britanije..Rusija im jsnso odgovorila o sto ide,imate tu na toj stranici https://russian.rt.com/world/news/501155-cpvs-siriya-vyvod

Bruno
6 godine prije

Na zapadu ništa novo. Opet…

nonwo
6 godine prije

Psihopate su čopor hijena koji ne odustaje dok ne dokrajči žrtvu..Argumentirana opravdavanja tu nisu od pomoći.Laž sedam puta obiđe Zemlju dok istina obuče cipele..
Rusi trebaju glasno pitati pred cijelim svijetom-da li Vi zaista,na temelju besramnih laži, želite izazvati WWIII ?nema tu kulturnog dijaloga…Protokoli, točka 1- pravo je u sili..Zato normalni uvijek i nahe….
I tako ponavljati milijun puta ,jednako uporno kao što ovi ponavljaju kemijsko oružje..
Ne se braniti,napad je najbolja obrana..

Maksim
6 godine prije

A prica se da je i farba pala sa one kupe gdje su nadjeni Skripalovi.

Hafez
6 godine prije

Predlažem da gospođa provede vikend u kampu riđobradih, a oni sigurno nebi imali ništa protiv.

Radomir
6 godine prije

Prepoznatljivo zapad ispusta dusu.

slavuj
6 godine prije

Ovako kako amerikanci optuzuju ruse, i rusi mogu isto optuziti amerikance, nemaju dokaze ni jedni ni drugi i tako se mogu optuzivati u nedogled.

antinwo
6 godine prije

lažovi američki!pod hitno uništit sotonsku tvorevinu usa

Lindita
6 godine prije

Ja čak mislim da je se stvarno dogodio (sami sebe) napad nekim kemijskim naoružanjem i tu je sva podlost i nečovječnost lažnih humanitaraca (PSIHOPATSKE KOALICIJE) koji se sada KAO zgražaju a iste su uvjerili da će to pomoći u njihovom zajedničkom planu !!!! A U ISTO VRIJEME PALESTINCE GADJAJU SNAJPERIMA I DRONOVIMA SAMO ZATO ŠTO ŽELE IĆI SVOJOJ KUĆI !!!! DNO DNA !!!!!!!!

Sasa S
6 godine prije

Ameri i Englezi kad lazu oni sami sebe ubede da je to istina,nije ni cudo sto su najbolji glumci i glumice iz Amerike…ziveo HOLIVUD…..

mars
6 godine prije

Ako (više kada nego ako) neki asteroid pogodi Zemlju, čvrsto sam uvjeren da će Amerikanci imati prste u tome. Dokazi? Jeb*š dokaze – s obzirom da vole na daljinu gađati nesretne države širom svijeta, što atomskim bombicama (Japan), što konvencionalnim bombicama i raketama (ovdje mi se ne da nabrajati primjere, oduzelo bi puno prostora i vremena), moje uvjerenje u pogledu asteroida je više nego na čvrstim temeljima. To im je nekako u krvi pa dokazi nisu ni potrebni. Važno je moje nepokolebljivo uvjerenje.

Vlado Banja Luka
6 godine prije

Nekada su CIA i MI6 bili moćni. Nekada su CIA i MI6 pravili svjetske ratove, revolucije i prevrtali su mora… A danas? Najveći domet CIA i MI6 je da isceniraju napad hemijskim oružjem na Skripala ili u Istočnoj Guti. Jadno i slabo. CIA i MI6 su baš propale.

Ivo
6 godine prije

Lajanje nemoćnih. Ghouta se oslobađa unutar tjedan dana, od nekog napada sotonističkog trokuta (usa-izrahell-engleska) na SAA nema ništa, stanje redovno.

Osobno mislim da će glavni test spremnosti psihopata na sukobljavanje s Rusijom u Siriji biti kada počne oslobađanje južnog dijela Sirije (Daraa) koje graniči sa izvorištem zla. Agresija na Siriju je i započela da bi se bolesnici nastavili širiti prema Eufratu, a pitanje Golana zaboravilo. Kad SAA i Rusi odluče izbiti na granicu sa Izrahellom, vidjeti ćemo što su izuzetni zaista spremni napraviti.

Zadranin
6 godine prije

Heather, ranka, koliko te plaćaju a? Jel ti ispireš sapunom ta usta i jezik na kraju dana kad dođeš kući, jer znaš koliko si laži nasrala tokom tog isto dana?

A još i nedilja danas, i pravoslavni Uskrs. Ti nedilju Heather! Da su na Twitteru i ostalim “socijalnim” mrežama slike/filmovi vanzemaljaca, ti bi, ranka, prva izvještavala o tome.

Pljuc.

Laki Topalović
6 godine prije

Jaish al-Islam je jutros tražio i počeli su pregovori sa sirijskom vojskom. Republikanska garda je iz jugoistočnog pravca probila obranu i ušla kilometar duboko iza prve linije terorista, koji su se očajnički branili minobacačima i lakim oružjem, vojska se kreće sigurno, ali oprezno. Glavni problemi su snajperisti, koje se uništava tenkovima i topništvom. To je bilo prije dva sata… Moglo bi do večeri biti i predaje, iako su im Saudi, Allush i SAD to zabranili.

zoran
6 godine prije

ima li neka nova fora od vas,sve dosad smo videli.dajte nesto novo.pa nije vam ovo srbija pa da se zezate kako hocete,malko je tvrdje,a vi cim osetite tvrdo odmah pocinjete da kevcete,samo to i znate.

davor
6 godine prije

Hehe raduje me jer znamo već da kad god je za nešto u Siriji ili Europi kriva Rusija stvari idu neminovno na bolje 🙂

davor
6 godine prije

Ostao je još jedan džep terorista i baš na njega odlučili Assad i Putin ispalit klor ahahhah 🙂 Goebbels se smije iz groba

Laki Topalović
6 godine prije

Evo posla ta Porton Down, neka svi avionom idu u Dumu.Ne da mi se prevodit, kratko je UK Foreign Office has called for an urgent investigation into an alleged chemical weapons attack in the city of Douma in eastern Ghouta and has said that if reports are true “it is further proof of Assad’s brutality” Uglavnom UK traži istragu. Idite, Jaish jedva čeka da dođete.

milan
6 godine prije

Treba biti hladne glave i brzih reakcija na te nebuloze koje nisu ni na raini hijenistickog ponasanja, jer hijena ima razvidan cilj prema odredjenom objektu, ovo je vec po-puno disperzija laznihinformacija, siroki je front! Postavimo se na stranu onih koji prizvode takve informacije i sve postaje jasno. Kako ono pravilo kaze; u ljubavi i u ratu sva sredstva i svaki pristup je dozvoljen. Humanost, dotjerana istina, klica suzivota materijalna pomoc dobivajju nesto da kazu tek nakon pobjede i to samo nesto i neki u kondicionalu. Zakljucak imamo globalni sukob koji jeg. Trump razvidno pokazao jer covjek nema zivaca ada bi petljao i trpio jer Amerika trpi i dao Bog za sva zla trpjeti ce jos dugo. Poslije dolaze drugi dakolo vode i oni ce ciniti svasta nesto sa ciljem da ojacaju svoje nedodirljive pozicije kao sto je to i bilo u historiji. Vidljiva je zapadna nemoc kroz podmetanja laznh dogadaja,… Čitaj više »

Good Old Rebel
6 godine prije

U Hrvatskoj porastao broj “vjernih Amerikanoljubaca” na fantastičnu brojku “statističke pogreške”…..Prešao sam mnogo portala u Hrvatskoj i neke van Hrvatske…i rezultati za Amere su fantastični, izvrsnih oko 3,7 % vjernih obožavalaca, glede vijesti iz Sirije i “trovanja kemijskim oružjem”

Kajzer Soze
6 godine prije

Svim Srbima i ostalim pravoslavcima koji danas slave želim sve najljepše za Vaskrs uz pozdrav Hristos vaskrse !

Globalista
6 godine prije

Jako bitna događanja vezano za sve to su slijedeca: 1:Prije par dana Trum izjavio da ce povuci vojsku iz Sirije.Danas-požar u Tramp Tower kao upozorenje Trumpu da bi odstupio od svojih planova i false flag oko kemijskog napada u Siriji.Kao uvijek okrivljeni su Putin i Asad. Slijedecih dana ocekujem da ce amerika pokusati napraviit neku koaliciju sa zapadnim drzavama kako bi mogla izvrsiti napad na sirijsku vojsku. 2.Skripalove odvoze do Amerike kako bi Britanija mogla imati otvorene ruke u smislu:vidite kako Skripalovi nevjeurju Rusiji. 3.Putinova prva posjeta nakon izbora Turskoj,gdje je bio sastanak tro koalicije:Rusije-Turske-Irana koja je ukljucena oko rijesenja Sirijskog pitanja a prije svega kordinacija plana u slucaju da amerika i zapadna koalicija napdne Siriju.Tu je jos susret Putina sa specijalnim predstavnicima Kine,telefonski razgovor sa Macronem,sjednica Rade RF oko specijalne sigurnosti ruske granice.Incident juce u Munstru,upozorenje Njemackoj i Merkel gdje su trazli dokaze oko Skripala a realizaicje plana Sjeverni… Čitaj više »

Duki
6 godine prije

Krivi su…
Što plin prodaju Europi po poštenoj cijeni a ne 40%većoj kao Amerikanci
Što je cijena nafte realna a ne izfrizirana,
Što nisu dozvolili daljnje “provođenje demokracije” i još milijun demokratiziranih-ali mrtvih
Što su smanjili broj izbjeglica za 70-80%u dvije godine
Što su Ameri Kinezima dužni bilijun i još sitno dolarića
Što se il’ Presidente vucara sa trećerazrednim opajdara a
Što onaj engleski.ministar glumi Ramba sa ruskom mašinkom bez metaka(Rusi podvalili)
Što sunce izlazi…….
ITD,????

mmne
6 godine prije

pa neka gledaju ove “bombe”
https://www.youtube.com/watch?v=Kip8Fj1eIL0

Teofrastus Bombastus
6 godine prije

Kaže meni jedan koljega dok štrapaciramo penzionerskim parkom: 90% naših amerikanskih sugrađana su zombiji! — Zašto?!, prostrijelim ga onim svojim ubojitim pogledom. — Zato što “ne vide ono što je najteže vidjeti, a pred samim je nosom” (Goethe), a to su kemtrejli ili na našem lijepom američkom, pardon engleskom Chemtrails ili kemijsko-hemijski otrovni aerosoli koje po planu našeg Pentagona i Ministarstva odbrane non-stop ispuštaju naši aeroplani! Gledam koljegu zapanjeno, a on mi kazuje: “To naši rade podmuklo i krvnički nad glavama nas Amera, a za EU i ostatak svijeta zaduženi su naši NATO vazali…” Bijah istinski osupnut tada ja.

Valter
6 godine prije

Ajde više ti Angloameričani i njihova Gebelsovska propaganda. Već i mala djeca znaju da je sve to njihovo podmetanje običan ”bullsheet”. Puna su im usta ljudskih prava a upravo ih oni najviše krše.

makedonac
6 godine prije

Gde je Tramp nasao ove guske koji jedva procitaju to sto im napisu. Valjda mu nisu bile svalerke, s obzirom na to da ima visoki kriterij gledajuci Melaniju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI