Italija je SAD optužila za prijevaru u projektu F-35

F-35
16 komentara

Šef talijanske obrambene tvrtke “Italia AIAD”, Guido Crosetti, oštro je kritizirao SAD i kompaniju Lockheed Martin, optužujući ih za kršenje obećanja u vezi sudjelovanja u programu izgradnje zrakoplova F-35 pete generacije.

“Talijanska tvrtka je trebala sudjelovati u razvoju i održavanju zrakoplova, no čini se da su dogovoreni planovi otkazani. To je štetno za našu tvrtku i ugrožava uspostavu posebnog servisa u našoj zemlji”, izjavu Crosettia prenosi portal Defense-Aerospace.

U 2002. godini je Italija postala partner u razvoju zrakoplova i uložila u projekt svojih milijardu dolara.

Guido Crosetto
Guido Crosetto

Guido Crosetti, koji je bio zamjenik ministra obrane Italije od 2008. do 2011. godine, rekao je da će, ako Italija ostane izvan programa, to imati političke posljedice.

“Ja ovim riskiram moju reputaciju, jer sam u parlamentu naveo kako će kroz sudjelovanje u razvoju zrakoplova F-35 Italija dobiti poslove i tehnologije”, kaže Crosetti.

U posljednjih nekoliko godina su ulaganja u projekt F-35 u više navrata bila kritizirana od strane talijanskog parlamenta, a zastupnici su tvrdili da je novac trebao biti uložen u obrazovanje i zdravstvo.

Zrakoplov F-35 se razvija u Sjedinjenim Državama, ali projekt i dalje financira veliki broj zemalja. Među njima su i Italija, Kanada, Velika Britanija, Nizozemska, Turska, Australija, Norveška i Danska.

F-35 je najskuplji projekt i jedna od najvećih glavobolja američkih dizajnera zrakoplova. Unatoč činjenici da proizvodnja zrakoplova F-35 ne staje, Pentagon još uvijek ne može točno utvrditi prave kapacitete ovog zrakoplova i svrsishodnost njegove primjene.

F-35Guido CrosettiItalia AIADLockheed Martinoptužba
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jupiter
7 godine prije

Biznis je biznis , nema emocija italijani

Georgij Žukov
7 godine prije

“Zrakoplov F-35 se razvija u Sjedinjenim Državama, ali projekt i dalje financira veliki broj zemalja. Među njima su i Italija, Kanada, Velika Britanija, Nizozemska, Turska, Australija, Norveška i Danska.

I sad vi meni kazite da su gradjani koji tolerisu svoje politicare u vlasti normalni , dakle odvajas od usta i sapunas debeloj americkoj guski vrat dok u istom trenutku tvojim gradjanim kao konstanta vec desetljecima pada standard , na kraju krajeva sve gore pobrojane drzave mogu si same napraviti avion , mozda cak i bolji od ovog americkog leteceg smeca .Dakle radi se samo o tome da vecina gradjana u vecini drzava ove danasnje nam planete jednostavno ne zna tko im glavu nosi, ali politicari i vlasti tih istih drzava vrlo dobro znaju gdje ce i na koji nacin isti gradjani istu tu praznu glavurdu izgubiti .

Osoba C
7 godine prije

“Ja ovim riskiram moju reputaciju………”, kaže Crosetti. Ovaj nije svjestan svoje besvjesti. Mogao bi uskoro imati prometnu.

Deda Brada
7 godine prije

Nejasno mi je odakle je ovom liku (Crosetti) došla ideja da će Ameri da ispoštuju ono što su obećali. To se nije desilo tokom cele njihove istorije, počevši od bezbroj puta prevarenih Indijanaca, pa do današnjih dana.

PeroDD
7 godine prije

Ne znam zašto ove putinoljupce i rusofile toliko “žulja” taj F-35??

nbava kua
7 godine prije

Kaze”Pentagon još uvijek ne može točno utvrditi prave kapacitete ovog zrakoplova i svrsishodnost njegove primjene.” Pierre Sprey dizajner f15,f16 i A10 je rekao da je avion totalno neupotrebljiv.

jale
7 godine prije

To se zove, dugovi počinju dolaziti na naplatu!

Miki
6 godine prije

Baš se mi hebe za vlaške budale.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI