Erdogan objašnjava zašto SAD “nije civilizirana zemlja”

Erdogan o SADu
34 komentara

Erdoganovi tjelesni čuvari, optuženi su u Sjedinjenim Državama zbog tuče s prosvjednicima u Washingtonu, a Erdogan zbog toga smatra da su Sjedinjene Države “necivilizirane”.

Turski predsjednik Erdogan reagirao je nakon što su američke vlasti izdale nalog za uhićenje njegovih tjelohranitelja, a nakon nereda tijekom njegovog posjeta Washingtonu prošlog svibnja.

“Ako se u zemlji u koju dolazim, izdaju tjeralice za 13 tjelesnih čuvara, ne mogu, nažalost, kvalificirati ovu zemlju kao civiliziranu”, rekao je u Istanbulu turski predsjednik Erdogan.

Posjet Erdogana Sjedinjenim Državama obilježila je opća tuča između protivnika i pobornika turskog čelnika. Agenti sigurnosti gospodina Erdogana također su sudjelovali u sukobima. Nakon ovog incidenta, američki State Department poslao je prosvjednu notu Turskoj. Ankara je odbila optužbe i istaknula kako se incident dogodio jer su američke vlasti odbile poduzeti odgovarajuće mjere.

19 osoba je optuženo, uključujući i 13 Erdoganovih tjelohranitelja.

Tuča u SAD-u između protivnika i pobornika turskog predsjednika Erdogana:

 

optužbaposjet
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Travis
6 godine prije

Balkan još i sada, kroz mentalitet naroda na njemu, osjeća turske civilizacijske dosege. Turci svojom politikom i kulturom spadaju duboko u Aziju a Erdogana, zbog njegove politike toplo-hladno, piškit ću-kakit ću, više nitko ne shvaća ozbiljno, osim njegovog azijatskog naroda. Erdogan je previše uzletio, a to je znak da bi se mogao naglo prizemljiti. Za to bi se mogli pobrinuti Kurdi i vlastita opozicija.

mars
6 godine prije

“Dobro jutro džezeri, dobro jutro majstori….” – poslije decenijske zajedničke pijanke i tulumarenja po Bliskom istoku i malo šire, došlo vrijeme za triježnjenje propraćeno neizbježnim teškim mamurlukom. Eh, lijepo bi bilo i dalje se opijati, zajedno dernečiti i šenlučiti sa svoijm moćnim prekomorskim prijateljem, ali se pokazalo da ovaj ima malo gadnu narav u piću, kad mu je potpalio vatru pod guzicu, pa Erdo brže-bolje pobježe od njega. Sad je u fazi traženja novog moćnog prijatelja (trenutno se i ulizuje jednom) koji nema običaj igrati se vatrom, naročito u blizini njegove guzice.

Andrej
6 godine prije

Onaj koji je gledao obračune turskih i kurdskih narodnih poslanika u parlamentu, smatrati će ovo ulično naguravanje kamilicom. Ako su i turske žene tako temperamentne, razmišljao bih čak i o ženidbi.
Ne želim propustiti priliku, da izrazim prezir prema razmišljanju koje @Travis predstavlja u prvoj rečenici. To je gledanje na druge civilizacije s visoka i zanemarivanje činjenice da su kulturno najbogatija ona područja gdje su se dodirivale različite civilizacije. Takvo površno gledanje na stvar je u funkciji dnevne politike razdvajanja i predstavlja vodu na mlin vec poznatim akterima u BiH.

Sarka
6 godine prije

Da…
ali ovo se desilo prije pola godine i reakcija je “malo” zakasnila.
U jednim svedskim novinama jucer, procitah vijest koja je, po meni, izuzetno bitna jer, do sada, niko nije prijetio objelodaniti tajne dokumente o ubistvu JFK.
Trump to zacvrkuta, ja postavih link do tweeta, ali to izbrisa neko od ugleda na ovom portalu.
LOGICNO pitanje bi bilo – zasto je dogadjaj pola godine star bitniji od ovog tweeta?
btw…Travis…
turski civilizacijski dosezi, a Preko otomanskog nasljedja i Balkanski, nisu samo Turski, nego i Perzijski, Indijski, Spanski i da ne nabrajam dalje zemlje iz kojih se to nasljedje sljevalo na prostor tadesnjeg Otomanskog carstva, mjesalo sa domicilnim kulturama i pravilo jedan mix kojemu su bjezali, izmedju ostalih, Jevreji Evrope…kriscanske Evrope,bjezeci od pogroma i smrti.
Uzavrela krv na IQ 56 nije dobra kombinacija za konstruktivne dijaloge.

ivo
6 godine prije

jeste prvo ti beg istusira zenu u hamamu pa onda ono posto mi evropljani nimo znali sta je sapun pa ti na kraju pokupe i djecu bezbolno zato sto i nisu tvoja sva nesreca na balkanu je od nih

ivo
6 godine prije

osim toga turska u ekonomskom smislu nije za pottcjenjivanje imaju jako puno brodogradilista pa ko hoce odvas bujrum ako vam se gadi kod kuce

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI