“Novi svjetski poredak” i zašto je besmisleno predviđati njegovu pobjedu

28 komentara

Već tisućama godina se prognoziranje budućnosti pokazao kao uzaludan posao. Sudeći po transformaciji čovječanstva je u posljednjih tisuću godina bilo više neočekivanih i oštrih zaokreta povijesti. Podaci iz suvremene povijesti nam pokazuju kako su takvi radikalni zaokreti mogući čak i tijekom jednog stoljeća, Živa potvrda su bili siloviti vojni napredak nacističke Njemačke, koja se urušila u samo tri godine, od poraza u Staljingradu u veljači 1943. do kapitulacije u svibnju 1945. godine, a predviđalo se da će biti “tisućljetno carstvo novog svjetskog poretka”.

Slično je bilo s program izgradnje komunizma u Sovjetskom Savezu, koji je usvojen 1961. godine, a propao je već 1980. Nakon toga je uslijedilo urušavanje “sovjetskog carstva” i njegov konačni kolaps na temelju kojeg je stvorena Rusija, koja je preživjela deset godina ere radikalnih beznadnih reformi.

Druga je stvar kada se pokuša shvatiti potencijal postojećeg društva i predvidjeti mogućnost daljnjeg razvoja na temelju onoga čime određeno društvo raspolaže. Takva predviđanja moraju biti odraz procesa koji se temelji na točnim i objektivnim spoznajama, a ne na samovolji i ispraznim teoretskim raspravama. Stoga pokušajmo na temelju činjenica i objektivnih spoznaja barem približno pretpostaviti smjer i trendove razvoja moderne civilizacije.

Kako god zvali moderno društvo, na globalnoj razini je primjetno da smo ušli u fazu konzumerističke civilizacije. Bez obzira na to koliko je intenzivna potrošnja prirodnih resursa i proizvoda ljudske aktivnosti, potrošnja je ključni element moderne civilizacije.

Prvi signali ovog društva su glasno počeli odjekivati ’60-ih godina dvadesetog stoljeća, kad su se pojavili pokušaji da se stvori globalni model svjetskog razvoja i javnost se počela boriti za čišći okoliš. Povijest globalizacije i transformacija okoliša u politiku na Zapadu traje posljednjih četrdeset godina, ali stanje civilizacije ne samo da se nije poboljšalo, nego se još više crpe i troše prirodni resursi, što dovodi do zaključka da će aktivnosti ili točnije sudbina moderne civilizacije biti potrošnja da posljednjeg grama minerala.

Predviđajući takvu povijesnu perspektivu, posao političara su preuzeli  financijeri u čijim je rukama novac cijelog svijeta. Klub Bilderberg, Trilateralna komisija, G7, Davos – sve to su skupine koje su vidljive javnosti, a pravi vladari, prototip svjetske vlade, javnom mnijenju je uglavnom nepoznat. Oni upravljaju političkim i ekonomskim procesima i ti su centri razvili koncept održivog razvoja, čiji je deklarativni cilj pojednostaviti problem potrošnje diljem svijeta i uskladiti potrošnju s tehnološkim i razvojem demokratskih institucija. Isti centri poduprli su koncept “ograničenja rasta”, prema kojem civilizacija vlada ograničenim prirodnim resursima.

Koncept “održivog razvoja” i rasprave od “granicama rasta” bi se mogli nazvati romantičnim stavovima i izlazom iz povijesne slijepe ulice potrošačke civilizacije. Zahvaljujući njihovoj podršci su tijekom razdoblja Gorbačova i njegove “perestrojke” i Jeljcinove ere provedene radikalne reforme u Rusiji, a nakon katastrofalnog raspada Sovjetskog Saveza i očite “pobjede kapitalizma” je američki politički filozof Francis Fukuyama objavio “kraj povijesti”.

Ovdje je Rusija posebno važna, jer je u to vrijeme i sama otvoreno proglasila neizbježnost dolaska “Novog svjetskog poretka”, odnosno unipolarnog svijeta s centrom u Sjedinjenim Državama, koje bi provodile svoju volju u zapadnoj Europi s dominantnom ulogom na politiku financijskih i klanova multinacionalnih korporacija.

multipolarni svijet
FOTO: Zone uticaja, multipolarni svijet

Oduševljeni odgovori na program “Novog svjetskog poretka”, koji još uvijek uključuje legalizaciju svjetske vlade nisu bili posljedica naivnosti i planiralo se da je vrli “Novi svjetski poredak” potreban kako bi pružio svijetlu budućnost za “zlatnu milijardu”, koju čini stanovništvo zemalja G7 i zapadne Europe.

Ostatak čovječanstva bi bio ostavljen s one strane ograde. Međutim, kada se uzme u obzir problem “zlatne milijarde”, postaje jasno zašto se globalni sukob vodi između zemalja raspoređenih duž linije “Sjever-Jug”. “Sjever” je područje stanovanja glavnog dijela “zlatne milijarde”, dok je “Jug” mjesto za ostatak čovječanstva. Na ovoj podijeli i instrumentima za uspostavu bedema između dva svijeta su zdušno radili mnogi od stratega tog poretka, što je definirano u djelima Huntingtona, Brzezinskog i Kissingera, koji su to nazvali “sukobom civilizacija u dvadeset i prvom stoljeću”.

Do danas je ovaj neprirodni i namjerno koncipirani “sukob civilizacija” ostvaren samo vojnim napadima i umjetno potaknutom uzajamnom uništavanju pravoslavnog i muslimanskog svijeta, na čijim se teritorijima vode ratovi u ime i za korist “zlatne milijarde”. U prvom slučaju govorimo o Rusiji, Ukrajini Gruziji i Moldaviji, a drugom o gotovo cijelom muslimanskom svijetu, protiv kojeg se vode vojne agresije i potiče se umjetna podjela između šiita i sunita, koju prate razorni sektaški sukobi.

Poznati luk nestabilnosti, koji se proteže od Jadranskog mora preko Bliskog istoka do Kavkaza i planina Pamira u Središnjoj Aziji, je dizajniran i osmišljen kao “civilizacijski sukob”, što je prema Huntingtonu “prirodan proces”, iako je danas većini jasno da se radi o jasnim planovima elite koja sanja unilateralni svjetski poredak.

Valja napomenuti da je tijekom ’90-ih i sve donedavno, čak i Rusija trebala biti dio “zlatne milijarde”, što se vidjelo proširivanjem skupine G7 u “Big Eight”. No, onda se novo rusko vodstvo usprotivilo politikama centra i usudilo se vojno djelovati protiv provedbe plana koji bi stvorio “Novi svjetski poredak”. Naravno, Rusiju nitko nije trebao zbog ljubavi prema toj zemlji, nego zbog ekstrakcije i primarne preradu sirovina te zemlje. No, nešto je krenulo po zlu i Rusija i Kina se, uz još nekoliko zemalja, “usuđuju” najaviti stvaranje multilateralnog svjetskog poretka.

U ovom trenutku se čini da su Zapad i njegove znanstveni, politički i financijski centri shvatili uzaludnost trajanja ovakve civilizacije, ali još uvijek ne pristaju na promjene. Čini se kao djeluju kroz taktiku odgađanja katastrofe.

Treći svjetski rat - Kip slobode
FOTO: Kip slobode

Zapadna civilizacija se temelji na dva “stupa” – pravnoj državi i kulta individualnih ljudskih sloboda, kao vrhovne vrijednosti bića koje mora biti zaštićeno od bilo kakvih vanjskih utjecaja i zadiranja u njegova prava, ako nisu u suprotnosti sa zakonom. To je za Zapad najviši stupanj demokracije, koja kao da mrzi bilo kakav oblik kolektiviteta. Ali to je isti totalitarizam kao i svaki drugi. Pravi su simboli vladavine prava su porezni inspektor, odvjetnik i policajac. O kakvom bogatstvu i složenosti ljudskog postojanja možemo pričati? Više zakona zahtjeva još više poštivanja vladavine prava i sve složenijih sustava kontrole nad pojedincem i društvom kao takvim.

Na kraju, po samoj logici ovakvog “razvoja”, svi dobivaju porezni identifikacijski broj, koji sadrži najsitnije detalje o životu osobe. U takvim uvjetima vlasnici informacija postaju gospodari i vladari prava, te donose odluke koje određuju život i razvoj zapadne civilizacije i  sveukupne potrošnje “zlatne milijarde”, koja je i sama rob sustava, iako se čini da živi puno bolje od ostatka svijeta.

Sve što je dio starog svijeta treba uništiti. Duhovnost, religiju, bivše ideologije, čak i one dijelove koji nesumnjivo mogu doprinijeti razvoju cijelog čovječanstva.

Sve navedeno prati provedba planova “održivog razvoja” i “granice rasta”, a za kontrolu vitalnih funkcija “zlatne milijarde” Zapada, što je potrošnja, brine se civilizacijski oblik pravne totalitarne države koja pokorava cijela društva, dok sama ovisi o volji male skupine ljudi. Teorija zavjere? Dovoljno se osvrnuti oko sebe i pozornije pratiti procese na globalnoj razini da bi se shvatilo koliko su ove tvrdnje bliže istini od onoga što nam serviraju korporativni i mainstream mediji, čak i oni koji naglašavaju da su “alternativni” ili “neovisni”, a stvoreni su kako bi ograničili štetu i razvodnili diskurs u desetke, možda stotine smjerova u kojima se rasprave vode bez ikakvog smisla i svrhe.

Utješno je da što je geopolitika tako jednostavna i lako ju je razumjeti. Naime, geopolitika bilo koje države je objektivan odraz prema van njezine unutarnje politike. Vanjsko je posljedica unutarnje snage ili slabosti. To znači da ako neka zemlja doista želi nešto postići i izvan svojih granica, najprije mora funkcionirati unutra. Mora ojačati u smislu izvorne nacionalne države, a ne kao jednostavna globalistička ćelija svjetske vlade.

Ako nije funkcionalna iznutra, u tom slučaju uopće ne treba govoriti o bilo kakvoj geopolitici, jer ona definitivno neće dati pozitivne rezultate. Još gora je žudnja. Najbolja geopolitika je ona vlastita, jer imitacija nikada nijednu zemlju nije učinila velikom i rezultati takvih beznadnih pokušaja će biti još tužniji.

Dobra geopolitika ne može biti ni samo program inozemnih ulaganja, već borba za kvalitetniji život drugih naroda. Geopolitika počinje gdje završava krađa državnog novca, svugdje i sustavno.

Geopolitika počinje gdje se bez ikakvog razmišljanja odbacuje “globalističko obrazovanje” i globalistički “društveni programi”, inače nije moguće ostvariti bilo kakav uspjeh. Jake države nikada nisu vodili plaćenici, nego idealisti i vizionari.

Stoga je najbolja geopolitika uspješna domaća politika. Tako je uvijek bilo u povijesti. Najbolja geopolitika je uspješan unutarnji program . U suprotnom slučaju  će vanjski uspjesi biti ukradeni, prodani ili “privatizirani” od strane drugih.

Tko pronađe odgovor na pitanje koje zemlje imaju uspješnu unutarnju politiku, taj će lako doći do odgovora na kome se nasukao vrlo lukavi plan “Novog svjetskog poretka”, za kojeg se početkom ’90-ih proricalo da je neupitna budućnosti i razdoblje koje će trajati tisućama godina.

BilderbergG7Novi Svetski PoredakNovi svjetski poredakTrilateralna komisijazapadna civilizacija
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Har Megiddo
5 godine prije

Stvari su zapravo prilično jednostavne. Fašizam kao glavno oružje liberalnih elita, a za kojeg mi naivno mislimo da je pobijeđen i čiju navodnu pobjedu slavimo svakog svibnja, je zapravo pobjednik Drugog svjetskog rata! Razlika je samo u tome što su njegove ideje “krvi i tla”, “životnog prostora” itd. zaogrnute u semantiku u kojoj dominiraju fraze poput “demokracije”, “ljudskih prava”, “slobode tržišta”. Tako je, naime puno lakše provoditi ideju “novog svjetskog poretka”, koja je zapravo globalizirana inačica stare prakse koja se provodi od samih začetaka liberalizma, a to je da oni koji u jednom momentu dođu u poziciju moći da mogu rušiti postojeći sustav, to čine promoviranjem “individualnih sloboda”, a kad im to uspije, onda ubrzo zaborave svoje liberalne postulate, te uvode puno goru diktaturu i represiju nego što je bila (ako je bila) prije. Najjasnije je to izrekao Friedrich Hayek, ideolog tzv. “austrijske škole” koji je jednom prilikom komentirajući Pinochetovu… Čitaj više »

0i0
5 godine prije

Predlažem:
Svi smo mi “originali”. Ono što ja vidim, nitko ne može vidjeti sem mene. Ono što ti vidiš, nitko ne može vidjeti sem tebe. To nam daje pravo da rođenjem, svako od nas stavi “krunu” na glavu. To što dajemo (prodajemo) krunu drugima, naša je odgovornost. To je proizvod “hijerarhijskog stila”, koje danas vodi priču : “kralj protiv kralja” !
Predlog: “Pokušajmo da, uz, ovoj sadašnjoj hijerarhiji (kralj protiv kralja), pridodavati “paralelizam” (kralj uz kralja)!

Laki Topalović
5 godine prije

Poanta je da Novi svjetski poredak, bez obzira na sve, ne može voditi zemlja, ili zajednica zemalja u ovom slučaju, koje su potpuno trule iznutra. Raspadaju se uzduž i poprijeko i , recimo to, nemaju zdrava društva. Nije prvi puta da ovo možemo uspoređivati s kasnom fazom Rimskog carstva koje je imalo vojnu silu i navodno najbolje moguće uređenje u to doba, pa se urušilo kao kula od karata. SSSR se urušio zbog vanjskih, ali prije svega zbog unutarnjih faktora, jer je također stvarao “novog čovjeka”. Lomiš ljudsku prirodu i nužno će to lomljenje na kraju slomiti tebe. Jednostavno. Tko je uspjeti projicirati unutarnju snagu prema van? Pitam se baš?

shumadinac
5 godine prije

Da, sve se češće govori o propasti “sadašnjeg carstva” ali malo ko govori šta će ga zameniti. Neko drugi će preuzeti “štafetu”? Ne bih rekao. “Sadašnje carstvo” propada zbog neodrživosti sadašnje organizacije društva i to je ono što se mora menjati – nije dovoljno drugome “dati upravljač u ruke”.

Čekaju nas velike promene. Ljudsko društvo je već dovoljno zrelo da shvati da su potrebne ali nas konformizam i sebičnost sprečavaju da krenemo u tom pravcu. Ali ako nismo samostalno u stanju da načinimo prvi korak nešto će nas na to već naterati: veliki rat, velika prirodna katastrofa, vanzemaljci… Nešto gde konformizam gubi smisao i gde pojedinačno ne možemo preživeti.
Tužno jer svest bi trebalo da bude dovoljna.

Alen
5 godine prije

Samo sto sada prvi put u istoriji imamo i nuklearno oruzje u igri…

otpisani
5 godine prije

“…sve to su skupine koje su vidljive javnosti, a pravi vladari, prototip svjetske vlade, javnom mnijenju je uglavnom nepoznat.” Upravo ti “nepoznati i nevidljivi” Vladari nas tjeraju na bjesomučnu eksploataciju svega, počevši od eksploatacije ljudskih resursa ( umni potencijal, zdravlje i radna snaga) pa do svega ostalog dostupnog na ovom planetu. Naravno da za život i organizaciju života 8 milijardi ljudi treba jako puno, ali mi smo već dostigli nivo u kojem već reciklaža raznih metala i minerala te umjetna (laboratorijska) proizvodnja hrane i životnih potrepština postaje dostatna za potrebe preživljavanja nas robova bez daljnjih značajnih zadiranja u planetarne resurse. Nadalje, upravo ovakva organizacija i brojnost ljudi (robova) garantira dobar odabir najboljih među nama, kojima ti Vladari “iz mraka” omogućuju stjecanje vrhunskih znanja kojima će uvijek pronaći rješenja za održivi život na Zemlji i istodobnu pripremu za osvajanje i sijanje života na planetima pogodnim za takve aktivnosti. Praktički, ne bi… Čitaj više »

wasbewill
5 godine prije

Sve je to u svojoj srži samo borba između dobra i zla. Otkako je čovjek stvoren

Klump
5 godine prije

Freemason (prostozidar) Sir Isac Newton je izračunao kraj sveta 2023 po bibljiji i ja mislim ,da sataniste planiraju nekakav kraj i novi početak zato novi svetski poredak.

Ghost
5 godine prije

Kako no rekoše “Ničija nije do zore gorila”. Samo me nešto zagolica sad, koliko je godina aktivno “bankarsko carstvo”?

Morenoh
5 godine prije

Bez obzira na sve većina osjeća kako “nešto” u svitu nije uredu, nemože se točno uprit prston šta točno jer se sve može racionalozirat na mali miljun načina. To samo znači kako sviton vladaju psihopati koji vode u totalnu destrukciju. Kad se gleda kroz povijest propadale su civilizacije i carstva. O davnim civilizacijama znamo između ništa i zanemarivo malo. Šta se tiće imperija u zadnjih 5 – 6000 godina znamo nešto više i svim tim imperijama od stare Kine i staroga Rima do danas zajednička je jedna stvar a to je novac kojim se vladalo, u Kini su se proizvodile novčanice čija bi vrijednost propadala, a u starome Rimu kovanice koje su gubile vrijednost promjenom sastava metala i promjenom veličine odnosno oni koji su imali vlast proizvodili su novac i jedino šta su znali je bilo proizvodnja do u beskonačnost. Danas se novcem kontrolira cili svit i proizvedeno ga je… Čitaj više »

wetzer maja
5 godine prije

iako je kina vec dobrano nwo-tvorevina sa totalnom kontrolom stanovnistva, eu je na putu, zapravo vec ima nwo-zakon “o toleranciji” i radi zdusno na nwo-tvorevini, no vec se dijeli po svim savovima – regionalno svi sviraju svoju glazbu, nema govora o nekim “sjedinjenjenim drzavama evrope” uz takve socijalno-financ. i kulturolosko-mentalitet- razlike, skandinavci poceli igrati svoju igru, srednja eu pokusava nametnuti svoju pamet, jug se gusi u dugovima i robovlasnistvu, v4 igraju po svom, blokiraju brisel itd. nitko normalan ne zeli naredbe sa strane i protiv vlastite egzistencij, (naravno, osim slovenije, hrvatske, bugarske…). afrika je i dalje od strane eu-e i drugih kolonijalizirana i iscijedjena, osim podmazanih oligarha i vojnih stranih udruzbi ne drzi ju nista “na vodi”, usa u sred privrednog raspada (financ- oligarhija), dakle zelje su jedno a realnost sasvim druga. niti medju bivsim jacim saveznicima nema vise saveznistva. plus toga – vatikan i ostale religije ujedinjuju se u… Čitaj više »

Simo
5 godine prije

Babiću,odi na godišnji da malo napuniš baterije.Lupaš ko maksim po diviziji.Odmori se,pa se vrati sa konkretnim primjerima.I komentatori su pobjegli na druge sajtove.

Kile
5 godine prije

Yeah right, a pobjego podmornicom u Argentinu

Guest
5 godine prije

Po mom razmišljanju, svi ti svjetski sistemi, usponi I padovi, carstva I ropstva proizlaze iz genetike naše vrste koju po meni možemo opistati sa nekolicinom riječi:
-pametni
-agresivni
-nezadovoljni (nisam našao pravu riječ da opiše “nikad ne kažemo dosta” novaca ili hrane ili užitaka ili tehnologije ili izrabljivanja prirode ili moći vladanja ili čega sve ne… )
-bezobzirni (dijelimo teritorije ove planete na države a baš nas briga za ostale vrste koje žive s nama)

I to je to moglo bi se još štošta dodati al shvatili ste poantu 🙂

alan ford
5 godine prije

“…Klub Bilderberg, Trilateralna komisija, G7, Davos – sve to su skupine koje su vidljive javnosti, a pravi vladari, prototip svjetske vlade, javnom mnijenju je uglavnom nepoznat…” —————- sve navedene skupine su pod kontrolom cio-hazarske mafije na čelu sa Rokefelerom, Rotšildom i Sorosem. Ali ime organizacije nije “Davos”, već “Svjetski ekonomski forum” (WEF), osnovan 1971., iza kojega konce također vuče Rockefeller, kao i iza Bilderberga i Trilaterale. Ravnatelj WEF-a je Rokefelerov čovjek, Klaus Schwab, član odbora grupe Bilderberg i član ilumniata, zajedno sa Rotschildom, Sorosem, Gatesom i drugima. WEF je u stvari ublažena varijanta Bilderberga za javnost. Godišnji skupovi Bilderberga održavanu se u tajnosti iza zatvorenih vrata, dok su godišnji skupovi WEF-a u švicarskom Davosu otvoreni za javnost i na njima može sudjelovati svatko i svi mediji izvještavaju. Iako je Rusija izbačean iz G7, u Moskvi i dalje žele da ih se primit natrag, zašto? “..Do danas je ovaj neprirodni i… Čitaj više »

alan ford
5 godine prije

oni koji vuku konce u stvaranju novog svjetskog poretka, mogu i dalje mirno spavati. Jer na vidiku još nije “turning point”, točka preketnica, koja bi ozbiljnije ugrozila globlističku korporativnu mafiju. Ja ne vidim ništa, što bi ozbiljnije ugrozilo gospodare iz duboke države. Rusija vodi razmumnu borbu protiv NWO; ali nitko joj se ne pridružuje, ne može sama… Kina kurvanjski igra na dvije stolice, jer joj ta globalizacija koristi i ne želi se obiljnije suprostavljati dubokj državi, osim ako su direktno ugroženi interesi Kine. A baš Kina bi mogla totalno uzdrmati SAD i duboku državi, jer posjeduje najveći broj američkih dionica , mogla bi sa njima preplaviti američko tržište na burzama, pa bi to totalno poljuljalo hazarsku bankomafiju iz FED-a. Francuska i Njemačka,. dvije najveće i glavne države EU, koje bi mogle srušiti EU, su gotove, one su propale, čvrsto u globalističkom zagrljaju.. Izbori su samo za naivce, izbori ne mogu… Čitaj više »

tuptup
5 godine prije

“Geopolitika počinje gdje završava krađa državnog novca, svugdje i sustavno.”…jako dobro receno

luni lunovic
5 godine prije

bravo simo F=M.A ali oni opet o bibliji goreci grmovi mojsije rastvorio crveno more i tako te stvari

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI