NYT podržava pozive na genocid

Elon Musk
4 komentara

Izvršni direktor Twittera Elon Musk osudio je New York Times zbog navodnog podržavanja genocida nad bijelima u Južnoj Africi u petak nakon što je list objavio članak u kojem se odbacuje južnoafrički poslanik Julius Malema koji serenade okupljenima na skupu uz pjesmu pod nazivom ‘Kill the Boer’ – referenca na bijelce farmeri – kao puka metafora.

“ New York Times zapravo ima hrabrosti da podrži pozive na genocid! “, tvitovao je milijarder, koji je odrastao u Južnoj Africi. “ Ako je ikada postojao trenutak za otkazivanje te publikacije, sada je .” Zatim je povezao sljedbenike sa web-stranicom na kojoj su se članci Timesa mogli čitati besplatno.

Novinari su insistirali da samo „ neki Amerikanci na krajnjoj desnici “ veruju u pesmu – čiji je refren Malema ispevao kao skandiranje „poziv i odgovor“, naizmenične povike „Kill the Boer“! i ‘Ubiti farmera’! sa hiljadama pristalica – zapravo je bio poziv na nasilje.

Drugi – “ istoričari ” i sam Malema – “ kažu da to ne treba shvatiti doslovno ”, dodao je Times, citirajući prošlogodišnje Malemino svjedočenje na sudu da je umjesto toga “ usmjereno na neuspjeh vlade da se pozabavi disparitetom u vlasništvu nad zemljom između crnih i bijelih Južnoafrikanaca.

Times je dalje pokrio poslanika insistirajući na Muskovom ponovnom tvitanju videa, a ne na Maleminim pozivima da se ” pucaju da se ubiju ” bijeli farmeri, uvjerili su te desničarske Amerikance da bi bijeli Južnoafrikanci mogli biti u opasnosti.

“ Oni otvoreno zagovaraju genocid nad bijelcima u [Južnoj Africi] ”, napisao je Musk na Tviteru na video snimku Maleme kako pjeva, koju je objavio američki komentator YouTubea Benny Johnson, pitajući predsjednika Cyrila Ramaphosa: “ Zašto ne govorite ništa? ”

Tajms nije bio jedini koji se fokusirao na Muskove komentare, isključujući Malemine. Majka Džons je napisala ceo članak o tome koliko su beli nacionalisti navodno bili uzbuđeni što je Musk „ preuzeo njihov cilj “, odbacujući „ genocid belaca “ kao puku teoriju zavere.

Malema je izveo pjesmu na proslavi 10. godišnjice svoje ljevičarske stranke Borci za ekonomsku slobodu, stranke koja je osnovana dijelom zato što je izbačen iz Afričkog nacionalnog kongresa – stranke Nelsona Mandele – zbog pjevanja ‘Kill the Boer’ u 2012.

Sud za jednakost u Johanesburgu je prošle godine poništio presudu kojom je pjesma proglašena govorom mržnje i zabranila Malemi da je pjeva. Afrikaner (bijela južnoafrička) zagovaračka grupa AfriForum, koja je prvobitno tužila Malemu zbog izvođenja pjesme, “nije uspjela pokazati da se tekst pjesme može razumno protumačiti tako da demonstrira jasnu namjeru nanošenja štete ili podsticanja na štetu i propagiranja mržnje , ” Sudija Edwin Molahlehi presudio je prošle godine, odbacivši slučaj.

Ramaphosa je pokušao ublažiti rasne tenzije pomoću statistike koja pokazuje da su bijeli farmeri ubijani proporcionalno njihovom vlasništvu nad zemljom, i on je insistirao da ne postoji zavjera da se oni zbace sa njihove zemlje.

elon muskgenocidJužna Afrika
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Red Dog
8 mjeseci prije

Kako to da je Majka Svih Kolonijalista, Velika Britanija, osudila apartheid?
To je bila osveta boerima za to sto su se otcepili od Velike Britanije.

Mahatma
8 mjeseci prije

Naravno, kad ti stranku financira Tel Aviv, bjelačke glave su na panju.

Max
8 mjeseci prije

Musk je afrikaner pa mu to smeta i to je njegovo pravo.

Schwarze Hunderte
8 mjeseci prije

A što je uopće tu novo ??? Pa oduvijek je Jew York Times to podržavao !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI