Odgovor Kijeva inicijativi SAD-a da se Azov proglasi terorističkom organizacijom

AZOV
40 komentara

Prošli tjedan je 40 članova američkog Zastupničkog doma potpisalo dokument kojim traže da se neonacistička bojna Azov u Ukrajini uvrsti na popis terorističkih organizacija.

Ministar unutarnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov rekao je da je inicijativa američkih senatora za stavljanje pukovnije Azov na popis terorističkih organizacija “diskreditacija postrojbe i znak kvalitete njezine borbe za teritorijalni integritet Ukrajine”. Avakov je dodao da je to ujedno i pokušaj izazivanja krize u odnosima Ukrajine i njenih saveznika.

Ministar unutarnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov nazvao je inicijativu u američkom Kongresu da se Azov na popis terorističkih organizacija uvrsti kao “diskreditacijom postrojbe i dokaz kvalitete njezine borbe za teritorijalni integritet Ukrajine”. Prema ukrajinskom dnevnom listu Strana, Avakov je to rekao na sastanku s voditeljicom američke misije Christinom Quinn, komentirajući službeni stav Ukrajine.

VIDEO: Marš bojni nacionalne garde Ukrajine, među kojima i bojne Azov

Prema Avakovu, specijalna postrojba Azov je legitimna i redovna postrojba Nacionalne garde Ukrajine, što ona zakonski i jeste, a sve se dogodilo 2014. godine, kada Kijev nije znao kako regulirati status neonacističke rulje s Maidana i osnovao je Nacionalnu gardu, krovnu vojnu organizaciju pod nadzorom ministarstva unutarnjih poslova koja je objedinjavala ovakve „postrojbe“.

“Sramotna informativna kampanja o navodnom širenju nacističke ideologije među osobljem posebne jedinice specijalnih snaga Azov, vojne jedinice 3057 Istočnog operativno-teritorijalnog udruženja Nacionalne garde Ukrajine je namjerni pokušaj diskreditacije jedinice Azov i Nacionalne garde, prvenstveno u glavama međunarodnih partnera Ukrajine, te izazivanja krize u odnosima s našim saveznicima i slabljenja položaja naše države u svijetu” , rekao je Avakov.

“Borbena učinkovitost specijalnih snaga Azova u zaštiti države od vojne agresije pravi je razlog pokušaja zaustavljanja drugom, hibridnom metodom”, dodao je ukrajinski ministar.

„Nadam se da će naši partneri i kolege u borbi za obranu demokracije uzeti u obzir iskreni i otvoreni stav Ukrajine i navedene činjenice. Zajedno ćemo se boriti protiv tih prljavih i opasnih metoda”, dodao je ministar unutarnjih poslova hunte iz Kijeva.

Strana

Azov
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tbilisi
4 godine prije

Hunte iz Kijeva? Očiti politički pamflet.

debeli pas
4 godine prije

Sad ti njima reci da su bili korisni idioti kad je trebalo zakuhati krizu i izvršiti državni udar.

Kvisko
4 godine prije

Bravo za Amerikance,tuzno je to da Amerikanci moraju notorne naciste iz azova staviti na listu terorista ,Moskvi se ne zuri, vjerojatno su im jos potrebni kao pijuni u sahovskoj partiji “velemajstora” iz Kremlja.Boli njega briga sto tamo neka ruska sirotinja gine , bitno je valjda osigurati geopoliticku prednost koja ce oligarsima i dalje donositi milijarde dolara na privatne racune.

Pedro del negro😎
4 godine prije

Zastave šalju poruku ….. zanimljiva kombinacija NATO- NAZI zajedno u istom kadru!!

tihobl
4 godine prije

Ima jedna kvaka – sta su oni sto su ih obucavali u Bondstilu? Teroristi ili samo saucesnici terorista?

nije bitno tko
4 godine prije

Oni su svoju ulogu odigrali. USA jih sad odbacuje kao prljavu krpu, sa ciljem da opere sobstvene ruke, koje su podjednako zločinačke i krvave. Svi dobro znamo, da su baš Amerikanci financijski i oružano podupirali tu zločinačku bojnu. Mnogi američki političari su se sastajali sa vođama Azova i davali jim direktive kako terorisati rusko pučanstvo.

politicki nekorektan
4 godine prije

..ocekujem da ovi “demokrate” uskoro pokrenu nesto kao “mee too”…toliko se osjecaju ugrozeni…

nije bitno tko
4 godine prije

Ove povezane zastave na slici više govore od reči i ukazuju na pravu istinu. NATO je prikrivena fašistička organizacija.

nije bitno tko
4 godine prije

pa i u Hrvatskoj vlada prikrivena ustraška hunta. Svi to znaju.

nije bitno tko
4 godine prije

Nijedan zločin ne zastarjeva, a Rusi dobro pamte. I Avakov če doči na red.

Perun
4 godine prije

sila boga nemoli a bog silu nevoli …..rekao je deda Joza ….Ovi dupeglavci su zeljni krvi a ako nemaju koga ubijat ubit ce sami sebe ….svastika je poprimila drugacije znacenje od onog prvobitnog iskonskog znacenja …..nikada nitko nikome nije mogao uskratiti pravo na borbu ali pod kojim simbolima vrijedi umirati znaju samo oni koji te simbole postuju ili obrnuto, ne postuju ili ne znaju znacenje simbola ….u ovom slucaju svastike i nato- kriza ili krsta….simboliziraju ali svako za sebe ima odredjeno znacenje i simboliku….Slaven Bijelac Slobodan Strijelac

Sarmat
4 godine prije

Avakov je ratni zločinac, to je svakom normalnom čovjeku jasno. A ovi sa zastavam su samo jadna zaluđena mlađarija. Dečki, još nije kasno, pamet u glavu i primite se knjige. Ili nekog zanata, ako vam se ne uči previše. Fali Europi i vodoinstalatera i električara i dimnjačara. E jeste budale. Za deset godina bit ćete nitko i ništa a za 30 ćete kopat po kontejnerima.

nessy
4 godine prije

Neka promijene ime u AZOT, i gotova stvar.

Stjepan
4 godine prije

Recept namjenjen svim narodima koji su “saveznici” USA izuzetnih. Sve već viđeno devedesetih na našim (balkanien) prostorima. Prvo junačine, a onda taoci međunarodnih sudova za ratne zločine, … itd.
Kod nas uskoro nova faza sotonizacije nacija, ovaj puta zbog migranata! S ovakvim našim političarima i vlastima dolaze novo vrijeme u kojem ćemo svi biti taoci međunarodnih moćnika (mafijaša)!! 🤔🤔

Majk Majers
4 godine prije

Video: gladno i glupo topovsko meso

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI