Pamela Anderson tražila od američkog predsjednika Donalda Trumpa pomilovanje Juliana Assangea

Pamela Anderson
19 komentara

Glumica i aktivistica Pamela Anderson, dugogodišnja simpatizerka zatvorenog novinara i osnivača Wikileaksa Juliana Assangea, uputila je prethodne apele predsjedniku Donaldu Trumpu radi okončanja kaznenog progona novinara. Trump je već pomilovao nekoliko suradnika kontroverznijih osuđenika.

Glumica Pamela Anderson ponovno je pozvala američkog predsjednika Donalda Trumpa neka odobri pomilovanje od 11. sata osnivaču Wikileaksa Julianu Assangeu.

Kanadska zvijezda Spasilačke službe i Barb Wirea, i aktivistica za HIV i prava životinja, pozvala je Trumpa neka djeluje u ime slobode tiska prije ponedjeljka, kada će sutkinja Vanessa Baraitser donijeti odluku o tome može li se Assangea izručiti SAD-u.

Novinar se suočava s 18 kaznenih prijava zbog objavljivanja povjerljivih dokumenata Pentagona koji ukazuju na ubojstva civila od strane američkih oružanih snaga u Iraku. Tajni su dokumenti procurili od strane zviždačice Chelseaje Manning. Ako bude proglašen krivim, mogao bi biti osuđen na kaznu do 175 godina zatvora.

“Slučaj je jednostavno kriminalizacija slobodnog tiska”, rekla je Pamela za New York Post. “Juliana se tereti zbog toga što je novinar. Dokumenti koje je objavio otkrivaju ratne zločine i kršenja ljudskih prava. Sada ga SAD žele kazniti zbog razotkrivanja zločina.”

Glumica je dodala: „Ako ovo izručenje bude uspješno, to će značiti da niti jedan novinar nije siguran od kaznenog progona. Ovo će stvoriti presedan koji će pokazivati da svaki američki novinar može biti optužen i poslan u bilo koju zemlju koja zatraži njegovo izručenje.”

Trump bi trebao napustiti dužnost 20. siječnja, kada izabrani predsjednik polaže prisegu. Posljednjih je tjedana već izdao nekoliko predsjedničkih pomilovanja, uključujući i pomilovanje svog bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost, generala Michaela Flynna, oca njegovog zeta Jareda Kushnera Charles i četvero sigurnosnih službenika Blackwatera zatvorenih zbog masakra na trgu Nisour u Iraku 2007. godine.

Pamela je upozorila druge novinare neka ne pristaju na Assangeovo izručenje, upozoravajući da bi takvo pristajanje moglo značiti i kraj njihove vlastite slobode.

“Nemojte misliti da mi se to neće dogoditi”, jer bi se to apsolutno moglo dogoditi, a zemlje će to koristiti za ušutkavanje svega onoga što im se ne sviđa”, rekla je.

“Svi bi trebali tražiti od gospodina Trumpa pomilovanje za Assangea”, rekla je. “Svatko s utjecajem trebao bi zagovarati svoju vlastitu slobodu, jer je i to naša sloboda. Idite na Twitter i neka oluja zahtjeva za pomilovanje započne.”

Prošlog je mjeseca Pamela Anderson, dugogodišnja simpatizerka Assangea, na Twitteru objavila svoje glamurozne fotografije s porukom Trumpu neka pusti Assangea kako bi se mogao vratiti u rodnu Australiju.

Assange je optužen za seksualno zlostavljanje u Švedskoj u kolovozu 2010. godine, no za to nije osuđen te mu je bilo dopušteno napustiti zemlju i otputovati u Veliku Britaniju. U studenom te godine švedski tužitelji odlučili su novinara optužiti za silovanje i zatražili njegovo izručenje iz Londona.

Nakon neuspjelih pravnih bitaka na britanskim sudovima protiv slanja u Švedsku, jer se bojao da će odande biti ponovno izručen SAD-u, Assange je u lipnju 2012. dobio azil ekvadorskog predsjednika Rafaela Correa i sklonio se u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu.

U travnju 2019. Correin nasljednik Lenjin Moreno, koji je njegovao dobre odnose s Washingtonom, zapovjedio protjerivanje Assangea iz veleposlanstva nakon što je Wikileaks izvijestio o optužbama za korupciju protiv njegove vlade. Pozvana je policija koja je nasilno uklonila novinara. Uhićen je zbog kršenja uvjeta jamstva izrečenih sedam godina ranije tijekom njegove žalbe na izručenje.

Anderson je izjavila da je Assange zadržan u pritvoru u “srednjovjekovnim” uvjetima, zbog čega je došao u rizik od zaraze smrtonosnim sojem koronavirusa.

„To je ludilo. On je strpan među ubojice u zatvoru koji obiluje COVID-om“, rekla je. “Sredina je zime i tamo se smrzava, a njegova zimska odjeća nije isporučena. Cijela stvar je jako teška i neugodna.“ Pozvala je druge neka se pridruže njezinoj kampanji za oslobađanje novinara.

“Odbacite optužbe. Zaustavite ovaj progon čovjeka koji je bio dovoljno hrabar da se založi za pravu stvar“, izjavila je Pamela Anderson. “Možemo biti dio njegovog oslobađanja. Samo trebamo imati hrabrosti koju je on imao i progovoriti.”

Pamela AndersonWikileaks
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
3 godine prije

Tuzno da ga ona mora moljakati.
Da je pravi borac protiv Kabale vec bi on to odavno ucinio…

Slonica
3 godine prije

Anderson nikad nije bila glumica A produkcije,i njezin apel i skidanje nema težinu kakvu bi polučila druga imena Hollywood-a.
(Oprah,Meryl Streep,Oliver Stone)
Tako da mi se čini da Assange neće biti pomilovan kao živi spomen za sve druge.
Kod nas bi vjerojatno bolje prošao jer najviše utjecaja na vlast imaju upravo neostvarene glumice i umjetnice neuspješnih projekata.

BanOvan
3 godine prije

Ako to ne učine onda i zaslužuje što mu se dešava.
Ako je mogao pomilovati ubice civila ,a ne može pomilovati Asanža, neka onda i sam osjeti milost JeBidena,

JumpingJackFlash
3 godine prije

Očito Pamela ima veća muda od većine muških Amerikanaca!

Herc
3 godine prije

Nekad bila dobar komad ,a sada stara baba puna plastike.Trump ovake škartira

Sirius
3 godine prije

Meni je u spasilackoj sluzbi bila daleko zgodnija yasmine bleeth.

Max
3 godine prije

Ako ne udovolji Pameli neće nikome ali i nema on više takvu moć-

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI