Papa Franjo moli za svjetsku vladu, univerzalne vakcine i porez na CO2

Klaus Schwab i Papa Franjo
480 komentara

„I dalje postoji hitna potreba za globalnim planom koji može stvoriti nove ili obnoviti postojeće institucije, posebno one globalnog upravljanja, i pomoći u izgradnji nove mreže međunarodnih odnosa za unapređenje integralnog humanog razvoja svih naroda“.

VATIKAN, 8. aprila 2021. papa Franjo se obratio Svjetskoj banci i Međunarodnom monetarnom fondu na njihovom proljećnom sastanku, pozivajući na „globalno upravljanje“ u svjetlu COVID-19, snažno zagovarajući univerzalne vakcine i žaleći zbog„ekološkogi duga“ koji se duguje„ samoj prirodi “. Njegovo pismo je posljednje u nizu nedavnih činova u kojima se papa Franjo pridružio globalnim korporacijama posvećenim antikatoličkim planovima.

Pismo je dostavljeno putem Petera Kardinala Turksona, prefekta Dikasterije Svete stolice za unapređenje integralnog humanog razvoja, na proljećni sastanak Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) 2021, koji se trenutno održava na mreži od 5. do 11. aprila. .

U pismu, datiranom 4. aprila, se samo jednom u posljednjem redu spominjao Bog. Umjesto toga,papa Franjo se fokusirao na pozivanje na sistem globalne vlade koji bi primijenio novi društveni poredak u svijetu, zasnovan na politikama klimatskih promjena i univerzalnoj vakcinaciji.

„Globalno upravljanje“

Pozivajući se na „pandemiju Covid-19“,papa Franjo je izjavio da je svijet bio prisiljen da se „suoči sa nizom teških i međusobno povezanih socijalno-ekonomskih, ekoloških i političkih kriza“.

Takve međusobno povezane krize postavio je pred Svjetsku banku i MMF, nadajući se da će njihovi sastanci pružiti osnovu za preuređivanje svjetskih poslova: „Nadam se da će vaše rasprave doprinijeti modelu„ oporavka “sposobnog stvaranja novih, sveobuhvatnijih i održivih rješenja za podršku stvarnoj ekonomiji, pomažući pojedincima i zajednicama da ostvare svoje najdublje težnje i opšte dobro. “

Papa Franjo je ponovio tvrdnju da je COVID pokazao kako „niko nije spašen sam“, te da se stoga moraju stvoriti „novi i kreativni oblici društvenog, političkog i ekonomskog učešća“. Citirajući svoju nedavnu encikliku Fratelli Tutti, koju je nadbiskup Carlo Maria Vigano opisao kao „bogohulnu“,papa Franjo je „povjerenje“ spomenuo kao „kamen temeljac svih odnosa“, tačku za koju je vjerovao da će je Svjetska banka i MMF „dobro shvatiti“ zbog toga što su „stručnjaci za finansije i ekonomiju“.

Pozvao je da dva finansijska giganta njeguju takve odnose i da se uključe u „izgradnju mostova i predviđanje dugoročnih inkluzivnih projekata“. Papa Franjo je takođe obnovio svoj čest poziv na promjenu paradigme u globalnoj politici, rekavši: „i dalje postoji hitna potreba za globalnim planom koji može stvoriti nove ili obnoviti postojeće institucije, posebno one globalnog upravljanja, i pomoći u izgradnji nove međunarodne mreže odnosa za unapređenje integralnog ljudskog razvoja svih naroda“.

Osnovni efekat željene globalne vlade bio bi smanjenje duga kako bi se omogućio lak pristup prvenstveno „vakcinama“, a zatim „zdravstvu, obrazovanju i radnim mjestima“.

„Ekološki dug“ prema „samoj prirodi“

Međutim, papa Franjo nije propustio priliku da uputi MMF i Svjetsku banku u još jedno od svojih redovnih područja interesa, naime „klimatske promjene“. Upozorio je na previđanje „ekološkog duga“, fenomena za koji je opisao da utiče na cijeli svijet i uspostavljanje „globalnog sjevera“ protiv „juga“. „U stvari smo dužni samoj prirodi, kao i ljudima i zemljama pogođenim ekološkom degradacijom i gubitkom biodiverziteta izazvanom čovjekom“, napisao je papa Franjo.

„S tim u vezi, vjerujem da će se finansijska industrija, koju odlikuje velika kreativnost, pokazati sposobnom da razvije agilne mehanizme za izračunavanje ovog ekološkog duga, tako da ga razvijene zemlje mogu platiti, ne samo značajnim ograničavanjem svoje potrošnje -obnovljivom energijom ili pomažući siromašnijim zemljama da donesu politike i programe održivog razvoja, već i pokrivanjem troškova inovacija potrebnih za tu svrhu.“

Čini se da ove riječi odražavaju osjećanja koja je izrazio ključni globalista i osnivač Svjetskog ekonomskog foruma Klaus Schwab, čiji je predloženi antikatolički „Veliki reset“, potkrjepljen fokusom na zelenu finansijsku agendu, jer pominje „povlačenje subvencije za fosilna goriva “, i novi finansijski sistem zasnovan na„ investicijama “koje unapređuju„ jednakost i održivost “i izgradnji„ zelene “urbane infrastrukture.

Schwab, MMF i desetine najuticajnijih banaka na svijetu (uključujući i Svjetsku banku), u stvari su se već obavezali da će sprovoditi zelenu agendu Velikog reseta i izgleda da su spremni da takvu zelenu politiku učine kriterijumom za pristup za finansiranje u budućnosti. Papa Franjo je već signalizirao svoju bliskost sa Schwabom, tako što je četiri puta poslao obraćanje WEF-u u svom osmogodišnjem pontifikatu, i omogućio godišnji okrugli sto Vatikana u Davosu, mjestu WEF-ove godišnje konferencije u Švajcarskoj.

Sekularno društvo ukazuje na novo „opšte dobro“

Papa Franjo se takođe nekoliko puta u svom pismu pozvao na „opšte dobro“, koje je usko povezao sa finansijama i oblikom svjetovnog bratstva kakav je opisan u Fratelli Tutti.

„Iz toga proizilazi da javni novac nikada neće biti odvojen od javnog dobra, a finansijska tržišta treba da budu potkrepljena zakonima i propisima koji imaju za cilj da osiguraju da oni zaista rade za opšte dobro. Posvećenost ekonomskoj, finansijskoj i socijalnoj solidarnosti podrazumjeva mnogo više od uključivanja u sporadična djela velikodušnosti“. Takvi ciljevi za papu Franju uključuju „ispravno finansiranu solidarnost za vakcine“, za koju je rekao da su dio „zakona ljubavi i zdravlja svih“.

„Ovdje ponavljam svoj poziv vladinim čelnicima, preduzećima i međunarodnim organizacijama da rade zajedno u pružanju vakcina za sve, posebno za najugroženije i najpotrebitije.“

Završavajući pismo,papa Franjo je ponovio svoju želju za svijetom fokusiranim na novi stil bratstva, potkrepljen fokusom na zelene politike, podstičući Svjetsku banku i MMF da razviju rješenja za „inkluzivniju i održivu budućnost“. To bi bila budućnost „gdje su finansije u službi opšteg dobra, gdje su ranjivi i marginalizovani u središtu i gdje se dobro brinemo o zemlji, našem zajedničkom domu“.

globalno upravljanjePapa Franjopismo
Pretplatiti se
Obavijesti o
480 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Simon
2 godine prije

Pa kad je spomenuo cijepiva i klimu, da nas podsjeti, mogao je još reći GMO je zdravo, jedite samo GMO 😀

2 godine prije zadnji put uredio Simon
Драгогост
2 godine prije

Verovatno nova svetska vlada kojoj će duhovnu potporu davati Šaolin manastir.

AlanisM
2 godine prije

Sto jos reci o smecu koje je u vrijeme vojne hunte suradjivalo sa generalima koji su predvodili masakar nad civilima, koji je drukao svecenike iz svojih redova koji su pomagali civilima i skrivali ih, protiv kojeg je pokrenut krivicni postupak – na koja rocista se nikada nije odazvao, koji je djecu ostalu bez roditelja uzimao iz sirotista i (kako izgleda) tajno i bespravno prebacivao u Veliku Britaniju.

Samo u ovome ima dovoljno da mu se sprasi metak u celo

Ovo se dogadjalo prije skoro 50 godina, a ambicije su rasle.
Pustite masti na volju sto sve je ovakvo smece u stanju napraviti za poziciju.

2 godine prije zadnji put uredio AlanisM
2 godine prije

Odavno pišem o vladarima iznad legalnih vlasti, o njihovoj mogućoj oganizaciji – gotovo sve zasnovano na logici pošto se takve stvari ne objavljuju u dnevnoj štampi. Kada sam govorio o nastanku te organizacije uvek sam ukazivao na izvesnu veliku ulogu Vatikana a sada to postaje očigledno. Vatikan polako izlazi iz sfere religije i koristi uticaj (ono što je od njega ostalo) za podržku važnijoj agendi.

Ovde se često pominje “poslednje vreme”: ako i Vatikan otkriva sve karte onda nas stvarno čeka nešto jedinstveno…

Pero
2 godine prije

Što očekivati od masonsko jezuitskog smeča.

B7ranko Spehar
2 godine prije

Sigurno će naredit župnicima i časnim sekama da od sada voze samo bicikle romobile i role.

Marija HaloGen
2 godine prije

“Završavajući pismo,papa Franjo je ponovio svoju želju za svijetom fokusiranim na novi stil bratstva, potkrepljen fokusom na zelene politike, podstičući Svjetsku banku i MMF da razviju rješenja za „inkluzivniju i održivu budućnost“. To bi bila budućnost „gdje su finansije u službi opšteg dobra, gdje su ranjivi i marginalizovani u središtu i gdje se dobro brinemo o zemlji, našem zajedničkom domu“.” –
možda je papa Franjo neinformiran (ne čita na netu, nego gleda TV, koji diljem svijeta izvještava jednako LAŽNO), i zato ima povjerenja u svjetske”‘vladare’ i banke! Ili je već u takvom (lošem) stanju da u njegovo ime piše netko drugi, blizak mu – jer NE MOGU vjerovati da bi se papa Franjo okrenuo za 180 % i da je sada sušta suprotnost onom što je bio i kakav je bio kad je došao na čelo Crkve!

2 godine prije zadnji put uredio Marija HaloGen
Umpah Pah
2 godine prije

GENOCIDUS ANTE PORTAS ?

2 godine prije zadnji put uredio Umpah Pah
Starina
2 godine prije

Ovakvo ulagivanje kraljevima i trgovcima svijeta neće zaustaviti uništenje religioznih institucija koje se dodvoravaju sotonskoj verziji rješenja problema svijeta a samim time rješenja bez Boga. Već je ovdje Davor pisao o recima iz Otkrivenja 18 poglavlja u koje mmnogi sumnjaju da će se ostvariti zbog silne moći koje imaju religije, ne samo Rimokatolička nego sve širom svijeta do one najmanje u nekoj afričkoj zabiti. U recima 5-7 jasni su temelji takve presude : “Jer njezini grijesi do neba dopriješe i spomenu se Bog zločina njezinih. 6 Vratite joj milo za drago, naplatite joj dvostruko po djelima! U čašu u koju je ona natakala natočite dvostruko! 7 Koliko se razmetala sjajem i raskoši, toliko joj zadajte muka i jada! Jer u srcu je svome govorila: ‘Na prijestolju sjedim kao kraljica i nikad neću obudovjeti, jad me nikada zadesiti neće!’ ” I redak 24 “i u tebi se našla krv proroka i… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Starina
piždro
2 godine prije

Gledam ove dvije varanske face .. i mislim se, kad bi se trebao odlučitit; koja je zlobnija, štetnija i opasnija..? teško je reći

2 godine prije zadnji put uredio piždro
Marko9
2 godine prije

Sve je izvrnuto iz konteksa sto je rekao Papa Franjo.

Realno
2 godine prije

Papa Sranjo i ostala psiho ekipa mogu samo da prihvate da popuše kurac.

2 godine prije zadnji put uredio Realno
Marko9
2 godine prije

Ovakvi kao ovaj sto je napisao ovaj clanak, takvi su preplavili novine u Hrvatskoj i Srbiji od 1985 pa nadalje.
Bilo je nepotrebno krvoprolice, sad svi vidimo.
Politika Logicnog je uvijek bila da izbjegava nacionalne sukobe i zato smo dosli ovdje mi Hrvati i vi Srbi, Bosanci i Makedonci i Crnogorci i ctamo cl;anke i na hrvatskom i na srpskom i nikom ne smeta.
Zar cemo dozvoliti nekim zlim ljudima da dokazivaju kako necija crkva ne valja?
Nek se i sam novinar zamisli jel radi na zblizavanju ljudi ili udaljavanju.
Od svadje medju nama imaju samo koristi ne-slavenski narodi.
Moja pokojna majka katolkinja koja je bila vrlo pobozna znala je cesto otici i u pravoslavnu crkvu pa se moliti Isusu.

Realno
2 godine prije

Buahahaha.

2 godine prije zadnji put uredio Realno
Kornel
2 godine prije

Papa se izjasnio za cijepljenje što znači kako ipak više vjeruje u Astra Zenecu, Pfizer i Modernu nego u samog Boga.

Cupo
2 godine prije

Ovo je sve samo ne POGLAVAR KATOLICKE CRKVE

Luc
2 godine prije

Pa nisam mislio da cu poglavlje Otkrivenja I sam doziviti.Pecat zvijeri bez kojeg neces moći raditi, kupiti ili prodavati (cjepivo s luciferazom) i stolovanje necastivog u Vatikanu. Mislim pitao sam se kakvi ljudi moraju biti da to dozvole.Kako čovječanstvo dolazi do toga. Eto upravo ovakvi kakvi smo mi.

Narog
2 godine prije

Ovaj metuzalem nije ništa bolji od svih drugih,i on jede govna izgleda

Драгогост
2 godine prije

Сотона је мање више у свима нама. Један од симптома је брзо осуђивање свега и свакога.

Ime
2 godine prije

Lažni prorok

nekoime
2 godine prije

Da li je ovaj ikada čuo za Prvu Bužju zapovijed?

Mali Ivica
2 godine prije

A je to Papan išempija kada se sotoni moli?

Tomi
2 godine prije

Ovaj ološ je jos veči Satanist od benedikta

Meštar
2 godine prije

Papa ima posebnu karizmu , a to je da kao nasljednik sv. Petra učvrsti svoju braću u vjeri. To je posebno Petrovo poslanje. Kao biskup zastupa u toj vjeri samog Krista. Kao svećenik dužan je naviještati Krista umrlog, uskrslog i njegov ponovni dolazak. Kao v-jernik dužan je širiti evanđelje (radosnu vijest o spasenju ljudi ), molitvom liječiti bolesne, uskrisivati mrtve i izgoniti đavle , što je zadatak svakog kršćanina koju mu je povjerio sam Spasitelj , a piše na kraju Markovog evanđelja. Ovaj nasljednik najuzvišenije službe u svemiru bavi se političkim aktivizmom i trati službu na koju je pozvan. Neka mu se smiluje Trojedni Bog i dadne mu obilje mudrosti i blagoslova da može dostojno voditi pravovijerne.

Zagten
2 godine prije

Vidim ovdje masu komentara ljudi koji nikad nisu procitali Bibliju, ali po tome sto radi monstrum Franjo zakljucuju da je Biblija neutemeljena. Sotona definitivno radi posao i to dobar.

Jovan
2 godine prije

He, he, he, jedna od najpozitivnijih stavki kreatora Novog svjetskog poretka je ukidanje religija, he, he, he, zucker za kraj, kreatori su tu stavku ostavili za kraj, jer znaju da će sitnozubi tu najviše pružati otpor

mario
2 godine prije

Davati ljubav neprijatelju i tko tebe kamenom ti njega kruhom, je proračunata sotonska manipulacija koja odgovara našim krvnicima

matija emanovic
2 godine prije

SOTONA U VATIKANU.

mario
2 godine prije

Ne kompliciraj…

mario
2 godine prije

Opet si iskomplicirao, grijeh, grijeh, moj veliki peh

Trt
2 godine prije

Cijepi si Papu.

Legendarni Grk
2 godine prije

I ovaj papan se kao i svi njegovi prethodnici bavi HAU JES NOU retorikom.
Inače je vatikanska religijska fiktivna priča poznata kao najstarija i najdugovječnija povijesna prevara, još od 325. na koncilu u Nikeji.
Još tada su ljudi znali da Isus, Marija, Josip nisu postojali, ali je car Konstanin nakon nekoliko godina tiranije i odsijecanja glava uspio natjerati ljude da prihvate fiktivnu religiju sastavljenu od više prijašnjih religija – najviše od Irske Biblije i Indijskih Veda.

ledeno doba
2 godine prije

hm… kako to da “iznenada” umire 60-godišnji predsjednik Tanzanije, koji je bio potpuno zdrav, kao i 61-godišnji bivši glasnogovornik njemačkog SPD-a, Thomas Oppermann (nakon što je jesenas kritizirao mjere Merkeličine vlade)… ali odavno bolesni 85-godišnji Jose Mario Bergoglio, ne… Još onda kada ga je kabala imenovala za paponju, (evo taman se navršilo cijelih 8 godina), pisalo je u medijima da nije dobrog zdravlja, da mu fali jedno plućno krilo, tako nekako… a tada je imao samo 77 godina, ali evo sotonjara je 8 godina već na nesvetoj stolici i sada ima 85 i ništa mu… andrenokrom…? pa ova prepredena podmukla jezuitska luciferijanska gnjida koja u javnosti glumi komičara (ima malo sličnosti sa slavnim Stanom Laurelom iz starijih dana), davno je malo pokazao svoje podmuklo eugeničarsko lice–ono kada je prije 5 godina, na povratku iz posjete Filipinima rekao: katolici se ne trebaju razmnožavati kao zečevi… osim što je to bilo podmuklo podilaženje… Čitaj više »

Vlastimir
2 godine prije

I Papa Franja je član masonske lože u kojima kolo vode Rokfeleri.Gejts Soroši,Rodšildi i drugi.

Bosanac
2 godine prije

Organizovale šumske životinje radnu akciju, skupe se svi nema zeke, pošalju oni medu po zeku, dođe medo ispod brežuljka na kojem je bio grm u kojem živi zeko, pogleda gore i vidi drma se grm, vikne on odozgo zeko, jesi li tu….. iz grma se čuje odgovor zeke: jesam, kaže mu medeo ajde radna akcija je , odgovara zeko ajde ti sad ću ja, vrati se medo nazad na radnu akciju i krenu sa radom ………. i tako završi se radna akcija, medo pogleda svi su tu samo zeke nigdje. Medo malo ljut ode ponovo ispod brežuljka gdje živi zeko pogleda grm se i dalje drma, popne se on na brežuljak, razgrne rukom grm i vidi zeku kako udobno leži i nogom drma grm, ljutito ga upita zeko pa šta to radiš, zeko odgovara #jebem, medo: pa šta #ebeš, zeko: #ebem i tebe i tvoju radnu akciju. E tako nabijem… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Bosanac
nepoželjni
2 godine prije

Pozdravljam tvoje logičko razmišljanje i tvoju (legitimnu) znatiželju – “…di je Isus bio,od svoje 12g-30g ili od svoje 18g do 30g…” …a ja bi se nadovezao i pitanjem jeli Isus, nama opisan kao Sin Božji – čudotvorac… i to sve u ranoj mladosti (prije njegove 33. godine), uopće baratao poznavanjem nekog pisma pa da je svoju mudrost i sposobnosti pretočio u nekakve zapise ili spise kako bi se osigurao da će to znanje doći do ljudi i nakon njegove smrti (za koju je navodno znao da ga očekuje)? Ljudi koji su znali pisati u ono (njegovo) vrijeme su pisali o svemu i svačemu ali nema ni jednog jedinog njegovom rukom pisanog autentičnog zapisa što znači da je bio nepismen ili da je izmišljen mnogo kasnije, jer o Isusu prije 2021 godine i vremenu oko toga nema zapisa ni od drugih pismenih ljudi njegovog vremena… Zna se da je Biblija sastavljena… Čitaj više »

Perun
2 godine prije

Opus Dei i Rimski Biskup( citaj Inkvizicija i rimski Ehnaton) nisu prioritet ..nisu vise aktuelni u kontekstu neba i zemlje ( citaj raja i pakla) ili ako hocete svjetla i tame…P.S.svedeni su na sjecanje ne na postojanje ..realnost je drugacija ,svijet religije boluje od schizofrenih poremecaja i polako se gubi u kolotečini algoritama koji ne lice na mumije iz proslosti…Gaucho se izgubio katakombama Rima u koji vode svi putevi svijeta a iz kojeg dolaze svi smradovi ovoga svijeta….

2 godine prije zadnji put uredio Perun
Kažun
2 godine prije

The Devil’s Trick: Unmasking the God of Israel

unz*com/article/the-devils-trick-unmasking-the-god-of-israel/?highlight=unmasking

L.GUYENOT

bauštelac
2 godine prije

rottweileru vrati se

Драгогост
2 godine prije

Niče kaže: “Nema boga, nema cilja, konačna je sila.” Nisam na toj strani.

Legendarni Grk
2 godine prije

Neka pitanja ratnom zločincu (poznatom kao “papa Franjo”, “Jorge Bergoglio”)   1. Jeste li član ili sudionik u kultu žrtvovanja poznatom kao Deveti krug? Gdje ste bili u ponoć 23-24 veljače 2014?   2. Jeste li sudjelovali u obrednom silovanju, mučenju i ubojstvu pet godina stare belgijske djevojčice koja se zvala Anna, na privatnom dvorcu izvan Gulpena u Nizozemskoj 15. kolovoza 2011?   3. Vi u svojstvu nadbiskupa Buenos Airesa, i u bilo koje drugo vrijeme, jeste li organizirali trgovinu i prodaju djece političkih zatvorenika u Argentini po nalogu njene vojne hunte tijekom genocidnog prljavog rata u toj zemlji?   4. Koji je bio vaš profesionalni i osobni odnos s argentinskim diktatorom, generalom Jorge Videlom?   5. Jeste li ikad prihvatili isplatu od sadašnj kraljice Nizozemske, Máxima Zorreguieta Cerruti, za pomoć u poništavanju njenog kriminalnog dosjea u Argentini?   6. Kao glavni fiduciarni časnik rimokatoličke crkve, zašto niste opozvali njenu… Čitaj više »

Da ne
2 godine prije

Nije im poslao pismo, vec naredjenje

mtil
2 godine prije

Ovaj Istrazivaj je dosadni Marsijanac koji se ubiovao od dosade i prosipao svoje izlijeve mrznje jednom na Vecernjem Listu.

ijenvgienriugvnaewrg
2 godine prije

+

ijenvgienriugvnaewrg
2 godine prije

+

Davor drugi
2 godine prije

Nisam siguran da sam razumio tvoj komentar.
Po čemu ti uopće zaključi da ovdje i na ovom portalu i među nama komentatorima, netko treba nečiju pomoć?
O kakvim vratima, kucanjima, traženjem pomoći, odustajanju, vizijama, psihijatrima govoriš, ništa nisam razumio?!?
Gdje si iz mog komentara uopće iščitao da sam vjernik?
Za razliku od onog posljednjeg puta gdje mi je bilo sasvim jasno kako si se i sam izjasnio kao ptica pjevica, ali ovaj put zaista ništa nisam razumio.
Sorry…

2 godine prije zadnji put uredio Davor drugi
Max
2 godine prije

On je agent Elite.

Vidimanemogunista
2 godine prije

👍dobar

RENEW
2 godine prije

Saj ni. Benedikt XVI. je še živ in zato ta tip zanesljivo ne more biti papež. Lahko je zgolj uzurpator in antipapež. Papeža lahko odpokliče samo Bog, ki pošlje smrt in s tem je papež razrešen svoje dolžnosti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI