fbpx

Papa Franjo moli za svjetsku vladu, univerzalne vakcine i porez na CO2

Klaus Schwab i Papa Franjo

„I dalje postoji hitna potreba za globalnim planom koji može stvoriti nove ili obnoviti postojeće institucije, posebno one globalnog upravljanja, i pomoći u izgradnji nove mreže međunarodnih odnosa za unapređenje integralnog humanog razvoja svih naroda“.

VATIKAN, 8. aprila 2021. papa Franjo se obratio Svjetskoj banci i Međunarodnom monetarnom fondu na njihovom proljećnom sastanku, pozivajući na „globalno upravljanje“ u svjetlu COVID-19, snažno zagovarajući univerzalne vakcine i žaleći zbog„ekološkogi duga“ koji se duguje„ samoj prirodi “. Njegovo pismo je posljednje u nizu nedavnih činova u kojima se papa Franjo pridružio globalnim korporacijama posvećenim antikatoličkim planovima.

Pismo je dostavljeno putem Petera Kardinala Turksona, prefekta Dikasterije Svete stolice za unapređenje integralnog humanog razvoja, na proljećni sastanak Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) 2021, koji se trenutno održava na mreži od 5. do 11. aprila. .

U pismu, datiranom 4. aprila, se samo jednom u posljednjem redu spominjao Bog. Umjesto toga,papa Franjo se fokusirao na pozivanje na sistem globalne vlade koji bi primijenio novi društveni poredak u svijetu, zasnovan na politikama klimatskih promjena i univerzalnoj vakcinaciji.

„Globalno upravljanje“

Pozivajući se na „pandemiju Covid-19“,papa Franjo je izjavio da je svijet bio prisiljen da se „suoči sa nizom teških i međusobno povezanih socijalno-ekonomskih, ekoloških i političkih kriza“.

Takve međusobno povezane krize postavio je pred Svjetsku banku i MMF, nadajući se da će njihovi sastanci pružiti osnovu za preuređivanje svjetskih poslova: „Nadam se da će vaše rasprave doprinijeti modelu„ oporavka “sposobnog stvaranja novih, sveobuhvatnijih i održivih rješenja za podršku stvarnoj ekonomiji, pomažući pojedincima i zajednicama da ostvare svoje najdublje težnje i opšte dobro. “

Papa Franjo je ponovio tvrdnju da je COVID pokazao kako „niko nije spašen sam“, te da se stoga moraju stvoriti „novi i kreativni oblici društvenog, političkog i ekonomskog učešća“. Citirajući svoju nedavnu encikliku Fratelli Tutti, koju je nadbiskup Carlo Maria Vigano opisao kao „bogohulnu“,papa Franjo je „povjerenje“ spomenuo kao „kamen temeljac svih odnosa“, tačku za koju je vjerovao da će je Svjetska banka i MMF „dobro shvatiti“ zbog toga što su „stručnjaci za finansije i ekonomiju“.

Pozvao je da dva finansijska giganta njeguju takve odnose i da se uključe u „izgradnju mostova i predviđanje dugoročnih inkluzivnih projekata“. Papa Franjo je takođe obnovio svoj čest poziv na promjenu paradigme u globalnoj politici, rekavši: „i dalje postoji hitna potreba za globalnim planom koji može stvoriti nove ili obnoviti postojeće institucije, posebno one globalnog upravljanja, i pomoći u izgradnji nove međunarodne mreže odnosa za unapređenje integralnog ljudskog razvoja svih naroda“.

Osnovni efekat željene globalne vlade bio bi smanjenje duga kako bi se omogućio lak pristup prvenstveno „vakcinama“, a zatim „zdravstvu, obrazovanju i radnim mjestima“.

„Ekološki dug“ prema „samoj prirodi“

Međutim, papa Franjo nije propustio priliku da uputi MMF i Svjetsku banku u još jedno od svojih redovnih područja interesa, naime „klimatske promjene“. Upozorio je na previđanje „ekološkog duga“, fenomena za koji je opisao da utiče na cijeli svijet i uspostavljanje „globalnog sjevera“ protiv „juga“. „U stvari smo dužni samoj prirodi, kao i ljudima i zemljama pogođenim ekološkom degradacijom i gubitkom biodiverziteta izazvanom čovjekom“, napisao je papa Franjo.

„S tim u vezi, vjerujem da će se finansijska industrija, koju odlikuje velika kreativnost, pokazati sposobnom da razvije agilne mehanizme za izračunavanje ovog ekološkog duga, tako da ga razvijene zemlje mogu platiti, ne samo značajnim ograničavanjem svoje potrošnje -obnovljivom energijom ili pomažući siromašnijim zemljama da donesu politike i programe održivog razvoja, već i pokrivanjem troškova inovacija potrebnih za tu svrhu.“

Čini se da ove riječi odražavaju osjećanja koja je izrazio ključni globalista i osnivač Svjetskog ekonomskog foruma Klaus Schwab, čiji je predloženi antikatolički „Veliki reset“, potkrjepljen fokusom na zelenu finansijsku agendu, jer pominje „povlačenje subvencije za fosilna goriva “, i novi finansijski sistem zasnovan na„ investicijama “koje unapređuju„ jednakost i održivost “i izgradnji„ zelene “urbane infrastrukture.

Schwab, MMF i desetine najuticajnijih banaka na svijetu (uključujući i Svjetsku banku), u stvari su se već obavezali da će sprovoditi zelenu agendu Velikog reseta i izgleda da su spremni da takvu zelenu politiku učine kriterijumom za pristup za finansiranje u budućnosti. Papa Franjo je već signalizirao svoju bliskost sa Schwabom, tako što je četiri puta poslao obraćanje WEF-u u svom osmogodišnjem pontifikatu, i omogućio godišnji okrugli sto Vatikana u Davosu, mjestu WEF-ove godišnje konferencije u Švajcarskoj.

Sekularno društvo ukazuje na novo „opšte dobro“

Papa Franjo se takođe nekoliko puta u svom pismu pozvao na „opšte dobro“, koje je usko povezao sa finansijama i oblikom svjetovnog bratstva kakav je opisan u Fratelli Tutti.

„Iz toga proizilazi da javni novac nikada neće biti odvojen od javnog dobra, a finansijska tržišta treba da budu potkrepljena zakonima i propisima koji imaju za cilj da osiguraju da oni zaista rade za opšte dobro. Posvećenost ekonomskoj, finansijskoj i socijalnoj solidarnosti podrazumjeva mnogo više od uključivanja u sporadična djela velikodušnosti“. Takvi ciljevi za papu Franju uključuju „ispravno finansiranu solidarnost za vakcine“, za koju je rekao da su dio „zakona ljubavi i zdravlja svih“.

„Ovdje ponavljam svoj poziv vladinim čelnicima, preduzećima i međunarodnim organizacijama da rade zajedno u pružanju vakcina za sve, posebno za najugroženije i najpotrebitije.“

Završavajući pismo,papa Franjo je ponovio svoju želju za svijetom fokusiranim na novi stil bratstva, potkrepljen fokusom na zelene politike, podstičući Svjetsku banku i MMF da razviju rješenja za „inkluzivniju i održivu budućnost“. To bi bila budućnost „gdje su finansije u službi opšteg dobra, gdje su ranjivi i marginalizovani u središtu i gdje se dobro brinemo o zemlji, našem zajedničkom domu“.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
480 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Simon
Gost
Simon
1 godina prije

Pa kad je spomenuo cijepiva i klimu, da nas podsjeti, mogao je još reći GMO je zdravo, jedite samo GMO 😀

Драгогост
Member
Драгогост
1 godina prije

Verovatno nova svetska vlada kojoj će duhovnu potporu davati Šaolin manastir.

AlanisM
Gost
AlanisM
1 godina prije

Sto jos reci o smecu koje je u vrijeme vojne hunte suradjivalo sa generalima koji su predvodili masakar nad civilima, koji je drukao svecenike iz svojih redova koji su pomagali civilima i skrivali ih, protiv kojeg je pokrenut krivicni postupak – na koja rocista se nikada nije odazvao, koji je… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
Shumadinac
1 godina prije

Odavno pišem o vladarima iznad legalnih vlasti, o njihovoj mogućoj oganizaciji – gotovo sve zasnovano na logici pošto se takve stvari ne objavljuju u dnevnoj štampi. Kada sam govorio o nastanku te organizacije uvek sam ukazivao na izvesnu veliku ulogu Vatikana a sada to postaje očigledno. Vatikan polako izlazi iz… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
1 godina prije

Što očekivati od masonsko jezuitskog smeča.

B7ranko Spehar
Gost
B7ranko Spehar
1 godina prije

Sigurno će naredit župnicima i časnim sekama da od sada voze samo bicikle romobile i role.

Marija HaloGen
Gost
Marija HaloGen
1 godina prije

“Završavajući pismo,papa Franjo je ponovio svoju želju za svijetom fokusiranim na novi stil bratstva, potkrepljen fokusom na zelene politike, podstičući Svjetsku banku i MMF da razviju rješenja za „inkluzivniju i održivu budućnost“. To bi bila budućnost „gdje su finansije u službi opšteg dobra, gdje su ranjivi i marginalizovani u središtu… Pročitaj više »

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

GENOCIDUS ANTE PORTAS ?

Starina
Gost
Starina
1 godina prije

Ovakvo ulagivanje kraljevima i trgovcima svijeta neće zaustaviti uništenje religioznih institucija koje se dodvoravaju sotonskoj verziji rješenja problema svijeta a samim time rješenja bez Boga. Već je ovdje Davor pisao o recima iz Otkrivenja 18 poglavlja u koje mmnogi sumnjaju da će se ostvariti zbog silne moći koje imaju religije,… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 godina prije

Gledam ove dvije varanske face .. i mislim se, kad bi se trebao odlučitit; koja je zlobnija, štetnija i opasnija..? teško je reći

Marko9
Gost
Marko9
1 godina prije

Sve je izvrnuto iz konteksa sto je rekao Papa Franjo.

Realno
Gost
Realno
1 godina prije

Papa Sranjo i ostala psiho ekipa mogu samo da prihvate da popuše kurac.

Marko9
Gost
Marko9
1 godina prije

Ovakvi kao ovaj sto je napisao ovaj clanak, takvi su preplavili novine u Hrvatskoj i Srbiji od 1985 pa nadalje. Bilo je nepotrebno krvoprolice, sad svi vidimo. Politika Logicnog je uvijek bila da izbjegava nacionalne sukobe i zato smo dosli ovdje mi Hrvati i vi Srbi, Bosanci i Makedonci i… Pročitaj više »

Realno
Gost
Realno
1 godina prije

Buahahaha.

Kornel
Member
Kornel
1 godina prije

Papa se izjasnio za cijepljenje što znači kako ipak više vjeruje u Astra Zenecu, Pfizer i Modernu nego u samog Boga.

Cupo
Gost
Cupo
1 godina prije

Ovo je sve samo ne POGLAVAR KATOLICKE CRKVE

Luc
Member
Luc
1 godina prije

Pa nisam mislio da cu poglavlje Otkrivenja I sam doziviti.Pecat zvijeri bez kojeg neces moći raditi, kupiti ili prodavati (cjepivo s luciferazom) i stolovanje necastivog u Vatikanu. Mislim pitao sam se kakvi ljudi moraju biti da to dozvole.Kako čovječanstvo dolazi do toga. Eto upravo ovakvi kakvi smo mi.

Narog
Gost
Narog
1 godina prije

Ovaj metuzalem nije ništa bolji od svih drugih,i on jede govna izgleda

Драгогост
Member
Драгогост
1 godina prije

Сотона је мање више у свима нама. Један од симптома је брзо осуђивање свега и свакога.

Ime
Gost
Ime
1 godina prije

Lažni prorok

nekoime
Gost
nekoime
1 godina prije

Da li je ovaj ikada čuo za Prvu Bužju zapovijed?

Mali Ivica
Gost
Mali Ivica
1 godina prije

A je to Papan išempija kada se sotoni moli?

Tomi
Gost
Tomi
1 godina prije

Ovaj ološ je jos veči Satanist od benedikta

Meštar
Gost
Meštar
1 godina prije

Papa ima posebnu karizmu , a to je da kao nasljednik sv. Petra učvrsti svoju braću u vjeri. To je posebno Petrovo poslanje. Kao biskup zastupa u toj vjeri samog Krista. Kao svećenik dužan je naviještati Krista umrlog, uskrslog i njegov ponovni dolazak. Kao v-jernik dužan je širiti evanđelje (radosnu… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
1 godina prije

Vidim ovdje masu komentara ljudi koji nikad nisu procitali Bibliju, ali po tome sto radi monstrum Franjo zakljucuju da je Biblija neutemeljena. Sotona definitivno radi posao i to dobar.

Jovan
Gost
Jovan
1 godina prije

He, he, he, jedna od najpozitivnijih stavki kreatora Novog svjetskog poretka je ukidanje religija, he, he, he, zucker za kraj, kreatori su tu stavku ostavili za kraj, jer znaju da će sitnozubi tu najviše pružati otpor

mario
Gost
mario
1 godina prije

Davati ljubav neprijatelju i tko tebe kamenom ti njega kruhom, je proračunata sotonska manipulacija koja odgovara našim krvnicima

matija emanovic
Gost
matija emanovic
1 godina prije

SOTONA U VATIKANU.

mario
Gost
mario
1 godina prije

Ne kompliciraj…

mario
Gost
mario
1 godina prije

Opet si iskomplicirao, grijeh, grijeh, moj veliki peh

Trt
Gost
Trt
1 godina prije

Cijepi si Papu.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 godina prije

I ovaj papan se kao i svi njegovi prethodnici bavi HAU JES NOU retorikom. Inače je vatikanska religijska fiktivna priča poznata kao najstarija i najdugovječnija povijesna prevara, još od 325. na koncilu u Nikeji. Još tada su ljudi znali da Isus, Marija, Josip nisu postojali, ali je car Konstanin nakon… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
1 godina prije

hm… kako to da “iznenada” umire 60-godišnji predsjednik Tanzanije, koji je bio potpuno zdrav, kao i 61-godišnji bivši glasnogovornik njemačkog SPD-a, Thomas Oppermann (nakon što je jesenas kritizirao mjere Merkeličine vlade)… ali odavno bolesni 85-godišnji Jose Mario Bergoglio, ne… Još onda kada ga je kabala imenovala za paponju, (evo taman… Pročitaj više »

Vlastimir
Gost
Vlastimir
1 godina prije

I Papa Franja je član masonske lože u kojima kolo vode Rokfeleri.Gejts Soroši,Rodšildi i drugi.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije

Organizovale šumske životinje radnu akciju, skupe se svi nema zeke, pošalju oni medu po zeku, dođe medo ispod brežuljka na kojem je bio grm u kojem živi zeko, pogleda gore i vidi drma se grm, vikne on odozgo zeko, jesi li tu….. iz grma se čuje odgovor zeke: jesam, kaže… Pročitaj više »

otpisani
otpisani
1 godina prije

Pozdravljam tvoje logičko razmišljanje i tvoju (legitimnu) znatiželju – “…di je Isus bio,od svoje 12g-30g ili od svoje 18g do 30g…” …a ja bi se nadovezao i pitanjem jeli Isus, nama opisan kao Sin Božji – čudotvorac… i to sve u ranoj mladosti (prije njegove 33. godine), uopće baratao poznavanjem… Pročitaj više »

Perun
Gost
Perun
1 godina prije

Opus Dei i Rimski Biskup( citaj Inkvizicija i rimski Ehnaton) nisu prioritet ..nisu vise aktuelni u kontekstu neba i zemlje ( citaj raja i pakla) ili ako hocete svjetla i tame…P.S.svedeni su na sjecanje ne na postojanje ..realnost je drugacija ,svijet religije boluje od schizofrenih poremecaja i polako se gubi… Pročitaj više »

Kažun
Member
Kažun
1 godina prije

The Devil’s Trick: Unmasking the God of Israel

unz*com/article/the-devils-trick-unmasking-the-god-of-israel/?highlight=unmasking

L.GUYENOT

bauštelac
Gost
bauštelac
1 godina prije

rottweileru vrati se

Драгогост
Member
Драгогост
1 godina prije

Niče kaže: “Nema boga, nema cilja, konačna je sila.” Nisam na toj strani.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 godina prije

Neka pitanja ratnom zločincu (poznatom kao “papa Franjo”, “Jorge Bergoglio”)   1. Jeste li član ili sudionik u kultu žrtvovanja poznatom kao Deveti krug? Gdje ste bili u ponoć 23-24 veljače 2014?   2. Jeste li sudjelovali u obrednom silovanju, mučenju i ubojstvu pet godina stare belgijske djevojčice koja se… Pročitaj više »

Da ne
Gost
Da ne
1 godina prije

Nije im poslao pismo, vec naredjenje

mtil
Gost
mtil
1 godina prije

Ovaj Istrazivaj je dosadni Marsijanac koji se ubiovao od dosade i prosipao svoje izlijeve mrznje jednom na Vecernjem Listu.

ijenvgienriugvnaewrg
Gost
ijenvgienriugvnaewrg
1 godina prije

+

ijenvgienriugvnaewrg
Gost
ijenvgienriugvnaewrg
1 godina prije

+

Davor drugi
Gost
Davor drugi
1 godina prije

Nisam siguran da sam razumio tvoj komentar. Po čemu ti uopće zaključi da ovdje i na ovom portalu i među nama komentatorima, netko treba nečiju pomoć? O kakvim vratima, kucanjima, traženjem pomoći, odustajanju, vizijama, psihijatrima govoriš, ništa nisam razumio?!? Gdje si iz mog komentara uopće iščitao da sam vjernik? Za… Pročitaj više »

Max
Member
Max
1 godina prije

On je agent Elite.

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
1 godina prije

👍dobar

RENEW
Gost
RENEW
1 godina prije

Saj ni. Benedikt XVI. je še živ in zato ta tip zanesljivo ne more biti papež. Lahko je zgolj uzurpator in antipapež. Papeža lahko odpokliče samo Bog, ki pošlje smrt in s tem je papež razrešen svoje dolžnosti.

kinez
Gost
kinez
1 godina prije

Od samog njegovog pocetka bio mi je sumnjiv a takav je i sada. Zlo Sotona se uvlaci u sve ovozemaljske institucije i manipulira njima. Znamo da je nenadmasan u laži i manipulaciji!

Jery
Gost
Jery
8 mjeseci prije

Pa nemože stari prdonja iz svoje kože. Vodi največu i naj kriminalniju korporaciju na svijetu. Što bi bilo drugo za ocekivati! Vjera u rukama institucije je samo sredstvo i niti malo nije vjera!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik