fbpx

Papa Franjo moli za svjetsku vladu, univerzalne vakcine i porez na CO2

Klaus Schwab i Papa Franjo

„I dalje postoji hitna potreba za globalnim planom koji može stvoriti nove ili obnoviti postojeće institucije, posebno one globalnog upravljanja, i pomoći u izgradnji nove mreže međunarodnih odnosa za unapređenje integralnog humanog razvoja svih naroda“.

VATIKAN, 8. aprila 2021. papa Franjo se obratio Svjetskoj banci i Međunarodnom monetarnom fondu na njihovom proljećnom sastanku, pozivajući na „globalno upravljanje“ u svjetlu COVID-19, snažno zagovarajući univerzalne vakcine i žaleći zbog„ekološkogi duga“ koji se duguje„ samoj prirodi “. Njegovo pismo je posljednje u nizu nedavnih činova u kojima se papa Franjo pridružio globalnim korporacijama posvećenim antikatoličkim planovima.

Pismo je dostavljeno putem Petera Kardinala Turksona, prefekta Dikasterije Svete stolice za unapređenje integralnog humanog razvoja, na proljećni sastanak Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) 2021, koji se trenutno održava na mreži od 5. do 11. aprila. .

U pismu, datiranom 4. aprila, se samo jednom u posljednjem redu spominjao Bog. Umjesto toga,papa Franjo se fokusirao na pozivanje na sistem globalne vlade koji bi primijenio novi društveni poredak u svijetu, zasnovan na politikama klimatskih promjena i univerzalnoj vakcinaciji.

„Globalno upravljanje“

Pozivajući se na „pandemiju Covid-19“,papa Franjo je izjavio da je svijet bio prisiljen da se „suoči sa nizom teških i međusobno povezanih socijalno-ekonomskih, ekoloških i političkih kriza“.

Takve međusobno povezane krize postavio je pred Svjetsku banku i MMF, nadajući se da će njihovi sastanci pružiti osnovu za preuređivanje svjetskih poslova: „Nadam se da će vaše rasprave doprinijeti modelu„ oporavka “sposobnog stvaranja novih, sveobuhvatnijih i održivih rješenja za podršku stvarnoj ekonomiji, pomažući pojedincima i zajednicama da ostvare svoje najdublje težnje i opšte dobro. “

Papa Franjo je ponovio tvrdnju da je COVID pokazao kako „niko nije spašen sam“, te da se stoga moraju stvoriti „novi i kreativni oblici društvenog, političkog i ekonomskog učešća“. Citirajući svoju nedavnu encikliku Fratelli Tutti, koju je nadbiskup Carlo Maria Vigano opisao kao „bogohulnu“,papa Franjo je „povjerenje“ spomenuo kao „kamen temeljac svih odnosa“, tačku za koju je vjerovao da će je Svjetska banka i MMF „dobro shvatiti“ zbog toga što su „stručnjaci za finansije i ekonomiju“.

Pozvao je da dva finansijska giganta njeguju takve odnose i da se uključe u „izgradnju mostova i predviđanje dugoročnih inkluzivnih projekata“. Papa Franjo je takođe obnovio svoj čest poziv na promjenu paradigme u globalnoj politici, rekavši: „i dalje postoji hitna potreba za globalnim planom koji može stvoriti nove ili obnoviti postojeće institucije, posebno one globalnog upravljanja, i pomoći u izgradnji nove međunarodne mreže odnosa za unapređenje integralnog ljudskog razvoja svih naroda“.

Osnovni efekat željene globalne vlade bio bi smanjenje duga kako bi se omogućio lak pristup prvenstveno „vakcinama“, a zatim „zdravstvu, obrazovanju i radnim mjestima“.

„Ekološki dug“ prema „samoj prirodi“

Međutim, papa Franjo nije propustio priliku da uputi MMF i Svjetsku banku u još jedno od svojih redovnih područja interesa, naime „klimatske promjene“. Upozorio je na previđanje „ekološkog duga“, fenomena za koji je opisao da utiče na cijeli svijet i uspostavljanje „globalnog sjevera“ protiv „juga“. „U stvari smo dužni samoj prirodi, kao i ljudima i zemljama pogođenim ekološkom degradacijom i gubitkom biodiverziteta izazvanom čovjekom“, napisao je papa Franjo.

„S tim u vezi, vjerujem da će se finansijska industrija, koju odlikuje velika kreativnost, pokazati sposobnom da razvije agilne mehanizme za izračunavanje ovog ekološkog duga, tako da ga razvijene zemlje mogu platiti, ne samo značajnim ograničavanjem svoje potrošnje -obnovljivom energijom ili pomažući siromašnijim zemljama da donesu politike i programe održivog razvoja, već i pokrivanjem troškova inovacija potrebnih za tu svrhu.“

Čini se da ove riječi odražavaju osjećanja koja je izrazio ključni globalista i osnivač Svjetskog ekonomskog foruma Klaus Schwab, čiji je predloženi antikatolički „Veliki reset“, potkrjepljen fokusom na zelenu finansijsku agendu, jer pominje „povlačenje subvencije za fosilna goriva “, i novi finansijski sistem zasnovan na„ investicijama “koje unapređuju„ jednakost i održivost “i izgradnji„ zelene “urbane infrastrukture.

Schwab, MMF i desetine najuticajnijih banaka na svijetu (uključujući i Svjetsku banku), u stvari su se već obavezali da će sprovoditi zelenu agendu Velikog reseta i izgleda da su spremni da takvu zelenu politiku učine kriterijumom za pristup za finansiranje u budućnosti. Papa Franjo je već signalizirao svoju bliskost sa Schwabom, tako što je četiri puta poslao obraćanje WEF-u u svom osmogodišnjem pontifikatu, i omogućio godišnji okrugli sto Vatikana u Davosu, mjestu WEF-ove godišnje konferencije u Švajcarskoj.

Sekularno društvo ukazuje na novo „opšte dobro“

Papa Franjo se takođe nekoliko puta u svom pismu pozvao na „opšte dobro“, koje je usko povezao sa finansijama i oblikom svjetovnog bratstva kakav je opisan u Fratelli Tutti.

„Iz toga proizilazi da javni novac nikada neće biti odvojen od javnog dobra, a finansijska tržišta treba da budu potkrepljena zakonima i propisima koji imaju za cilj da osiguraju da oni zaista rade za opšte dobro. Posvećenost ekonomskoj, finansijskoj i socijalnoj solidarnosti podrazumjeva mnogo više od uključivanja u sporadična djela velikodušnosti“. Takvi ciljevi za papu Franju uključuju „ispravno finansiranu solidarnost za vakcine“, za koju je rekao da su dio „zakona ljubavi i zdravlja svih“.

„Ovdje ponavljam svoj poziv vladinim čelnicima, preduzećima i međunarodnim organizacijama da rade zajedno u pružanju vakcina za sve, posebno za najugroženije i najpotrebitije.“

Završavajući pismo,papa Franjo je ponovio svoju želju za svijetom fokusiranim na novi stil bratstva, potkrepljen fokusom na zelene politike, podstičući Svjetsku banku i MMF da razviju rješenja za „inkluzivniju i održivu budućnost“. To bi bila budućnost „gdje su finansije u službi opšteg dobra, gdje su ranjivi i marginalizovani u središtu i gdje se dobro brinemo o zemlji, našem zajedničkom domu“.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
480 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Simon
Gost
Simon
5 mjeseci prije

Pa kad je spomenuo cijepiva i klimu, da nas podsjeti, mogao je još reći GMO je zdravo, jedite samo GMO 😀

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  Simon

Zločinci miljenici sotone koji im je i dao moć na jad prevarenih naroda

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  mario

Iako im gospodari nisu sa ovog svijeta, imaju svu podršku nevidljivih gospodara za zločine na zemlji

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  mario

Slijedi neugodno otrežnjenje za prevarene vjernike

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije
Reply to  mario

mario, nema otriježnjena za začarane.
Njih može spasiti samo kontra čarolija koja je također u rukama majstora kao i većina ezoterijskih znanja.

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

😋

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Nemojmo pretjerivati.

Dovoljno je pogledati povjest ove institucije.
Ovo je logičan nastavak.
A na ovom “projektu” rade, ono što je vidljivo, od 2016.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Luce, neke se stvari mogu logički objasniti ali ovdje je to nedovoljno.
Kako objasniti opčinjenost milijardi…

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Tko kaže da su milijarde opčinjene?

To je privid koji stvaraju nas mediji.
Vidimo da ni ovo s cijepljenjem ne ide baš glatko.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Pogledajte ovo: “…razvijene zemlje mogu platiti, – ne samo značajnim OGRANIČAVANJEM svoje POTROŠNJE – OBNOVLJIVOM ENERGIJOM ili pomažući siromašnijim zemljama da donesu politike i programe održivog razvoja, već i porazvijene zemlje mogu platiti, ne samo značajnim ograničavanjem svoje potrošnje, već i – pokrivanjem troškova inovacija potrebnih za tu svrhu.” Pa… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

“…javni novac nikada neće biti odvojen od javnog dobra…” ? Podsjećam na nešto što je, ispravno, rekla Thatcherica: “There is no such a thing as public money.” S kojim novcem, u osnovi, raspolaže država? Onim skupljenim porezom. Ako se zadužuje, to će opet – otplaćivati narod. Dakle? Svime ovime doslovno… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

da Mrčikola

ijenvgienriugvnaewrg
Gost
ijenvgienriugvnaewrg
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

+

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  mario

Nebi bilo prirodno da se slažemo

ijenvgienriugvnaewrg
Gost
ijenvgienriugvnaewrg
5 mjeseci prije
Reply to  mario

+

DZD
Gost
DZD
5 mjeseci prije
Reply to  mario

Vjernici ne vjeruju u Papu, al’ ajde.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
5 mjeseci prije
Reply to  mario

On je sotonski namjesnik, a tvoje trolanje je patetično.

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  mario

je rotschild je, e sad njemu – to je druga stvar samo sto su oni uzeli za paroli- negativno dobiva ..

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

piždro, ni ovo nije žena rodila, ovo se iz jaja izleglo.

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Dobar

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

🤣

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

hehe he hehe Mrči a izgleda! imam tu pored knjigu o annunaki stvorovima od zaharia sitchina da ti pamet stane .. to je kud i kamo bolje na njem. govornom području raskrinkano jer takav je njemački duh u svemu… istrazivački

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

Annunaki su prevara, nastala kroz teoriju drevnih vanzemaljaca. Vanzemaljci su demoni i jedini je cij teorije, kao i kod evolucije, udaljiti ljude od Tvorca, biblijskog Boga.

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

vidi kako god bilo da bilo današnje čovjek je se našao u neubranu grožđu i to u svakoj životnoj domeni. na horizontu se ne naslućuje nikakve pomoći, a ostalo je pričam ti priču..ti znaš da vatikan hoće da stvori novu NWO religiju, podrsku globalistima i big resetu. pasalo il nepasalo… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

Danasnji covjek drzi kljuc svoga spasenja u svojim rukama. Po svim znakovima koje imamo, i onome sto pise u Otkrivenje, blizi se trenutak kraja historije i Drugog Kristovog dolaska. Do tada ce biti jo dosta stradanja i patnje, ovo sad je kikiriki. Cak i ako se strada, ko strada pomiren… Pročitaj više »

DZD
Gost
DZD
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

+

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

evo sad pročita jedan citat od nekog samuela butlera:
sa samom vjerom covje može malo da učini a bez vjere još manje

ijenvgienriugvnaewrg
Gost
ijenvgienriugvnaewrg
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

+

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Priča o Annunakijima je psyop (miješanje istine i laži), ali teorija drevnih vanzemaljaca je istinita (uglavnom).
Biblijski Bog je prevara.

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Ima gomila prevedenih dokumentaraca na yt kanalu Posljedna reformacija koji razotkriva prevaru o vanzemaljcima. Biblijsk Bog je Tvorac i cista ljubav prema covjeku, iz tog razloga u ovom satanistickom svijetu Biblija se najvise i napada.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

piždro, evo čitam odgovor Zagtena na tvoj post u kojem on odlučno negira teorije Z.S. i taj odgovor, po meni, odiše pomalo predrasudama i konformizmom jer je kudikamo lakše vjerovati nego nevjerovati (da se Zagten ne uvrijedi jer svatko ima puno pravo na mišljenje i vjerovanje). Jednom smo se Subaru… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Vanzemaljci annunakiji ili bilo koji drugi, su demoni pali andjeli koji su se ukazivali poslijepotopnim narodima, isti su ih obožavali kao božanstva,Vaal, Molock i ostale. Na yt kanalu Posljednja reformacija ima brdo prevednih dokumentaraca gdje se slovo po slovo razoblčuje prevara zvana Annunakiji. Cinjenica je da će prevara sa vanzemaljcima… Pročitaj više »

Minor
Gost
Minor
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Slazem se

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Mrči nevolim religja teme, jer vjera je opija. ima divni tipova u svim vjerama i i nebi želio se zamarat ….

DZD
Gost
DZD
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Što s kipićima Venere?
Možda su anunakiji debele žene.
Ili Vučedolska golubica, možda su golubovi mira.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije
Reply to  DZD

DZD, annunakiji su u poanti piždrinih i mojih komentara potpuno nevažni.

ijenvgienriugvnaewrg
Gost
ijenvgienriugvnaewrg
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

+

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  DZD

Jarebica.

ijenvgienriugvnaewrg
Gost
ijenvgienriugvnaewrg
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

+

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

A gle. Ima jedan trik. Odeš tamo i pitaš domoroce. Antropologija i etnologija. Npr pitali domoroce kako su to ti kipovi “sami došli na mjesto”? I ovi im zorno pokazali: kamenčina se miče polako. Lijevi ćošak par centimetara, onda desni ćošak par centimetara… Ili otipkaš Eastern Islands, research Ako je… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Luce, i ja sam iz znanstvenih BBC dokumentaraca poprilično naučio tako da sam skoro sve što su govorili okrenuo naopako, a ostatak uzeo s debelom rezervom .😁

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

tio sam nešto sa jedne strane ubacit o anunakijima i sitchinu bilo je interesantno i poučno al validacija je imala problema pa sam doli gosp.starini poslao naslov te teme koji treba opet u tražilicu itd

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

Britanskog princa Filipa namjerno nisu uživo prikazali kod sprovoda da ljudi ne bi vidjeli kako zapravo izgleda Gmaz iz Annunaki loze. Samo oni koji su takve krvi i reptilske Annunaki rase su Židovi – svi ostali samo umišljaju da su “Židovi”, a zapravo su Hazari iz Rusije i Poljske doseljeni… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

znam legendarni da je jedne prilike izjavio, da bi volio da se inkarnira ko moćan virus.. eto prilike il već je

ijenvgienriugvnaewrg
Gost
ijenvgienriugvnaewrg
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

+

ijenvgienriugvnaewrg
Gost
ijenvgienriugvnaewrg
5 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

+

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Gospe moja…!!!

Ali, budale su osuđene da budu prevarene.
Prava prevara vam je promakla.

Gdje su dokazi da je ta država, Hazarija, ikad postojala?
Arheološki, historiografski?

Ono, zapisale nešto susjedne države…Bizant npr?

I pitanje: je li Ivanka Trump – Hazar?
😊

Točno o tome se radi.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

roda donijela;)

ijenvgienriugvnaewrg
Gost
ijenvgienriugvnaewrg
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

+

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

😋😋

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

+

Simon
Gost
Simon
5 mjeseci prije
Reply to  mario

Prvi papa je bio Sveti Petar koji je razapet na križu naopako i na tom mjestu je izgrađena crkva Svetog Petra u Rimu. Vatikan je jedno od najvećih ispostava zla na kugli zemaljskoj, a svaki Papa je ùtjelovljenje samog sotone.

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Simon

🍀

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  Simon

Tko je sotona ?

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Đavlova najveća prijevara jest to što nas uvjerava da on uopće ne postoji”, napisao je pjesnik Charles Baudelaire. Sotona je otpadnik i klevetnik iz Božjeg dijela stvaranja koji se zovu anđeli. Puno moćnije biće od čovjeka, ne umire kao ljudi nego živi jako dugo dok ne bude konačno uništen od… Pročitaj više »

xxx
Gost
xxx
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

sotona, kakva greska nepogresivog

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  xxx

Greška je na, strani onoga koji je pogriješio, očito nisi pročitao šta piše u Ezekijelu : bio je savršen dok se na njemu nije našla opačina! Slobodna volja koju imamo mi ljudi i anđeli je dokaz Božje ljubavi, koju trebamo uzvraćati. Jer ljubav je frekvencija koja jedino ima pravo opstajati… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Slobodna volja nema smisla dok zemljom slobodno sece zlo, okrutno i mocno bice poput sotone. Neka rjesi stvari prvo s njim pa onda moze demonstirat ljubav i dobrotu. Nemogu ja biti dobar i reci mu hvala ti boze za slobodnu volju kad na mene ima utjecaj ovako zlo i mocno… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije

Dobar, ipak kako mi u ovom zatvoru ne poštujemo sl.volju životinja, tako i nevidljivi ne poštuju našu, zato ovo je ono što vjernici zovu pakao

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  mario

U zabludi ste da je Zemlja identitčna paklu. U paklu apsolutno nema Ljubavi, dok je na Zemlji (još uvijek i unatoč svemu) ima. To će reći da Zemlja nije isto što i pakao. Isto tako, prisutnost zla na Zemlji govori nam ujedno da to nije ni raj jer u raju… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Draga Kora, gdje ima ljubavi ima i ljubavnih jadi, razocarenja, patnje i tuge sto bas nekako neide uz to tvoje objasnjenje Mariu…

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije

Vaše poimanje Ljubavi je pogrešno, ali s obzirom da Vi inače svjesno ustrajavate u osobnoj zabludi, neću se s Vama dalje upuštati u razgovor što jest i nije Ljubav, odnosno na čemu sve počivaju ljudske zablude o Ljubavi. Umjesto toga toplo bih preporučila manje gledanja sladunjavih i površnih holivudskih filmova,… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije

Odlicna alegorija – koja u potpuhosti razbija judaizersku prevaru zvanu “teologija”…

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Prvi ljudi, Adam i Eva imali su jasne informacije da ce ih Sotona tesrirati i pali su na testu, tada je pocela povijest grijeha na Zemlji i pojava smrti. Tvorac je kasnije na jedan eksperimentalan nacin kroz zrtvu Isusa Krista pokazao pobjedu nad smrcu i nacin na koji covjek moze… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Ok ali ja ne zelim nasljedivat istocni grijeh i ne zelim imati nista s to dvoje kretena koje su sjeb*li raj.

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije

Ha ha, dobar, ja takodjer

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
5 mjeseci prije

Ne postoji nikakav fiktivni “istočni grijeh”, ali postoji loša Karma iz prethodnih života od koje svaki čovjek mora jedan dio otplatiti u ovom životu. U skladu s tim dugovima čovjek dobiva (zdravo ili bolesno) tijelo, roditelje, ekonomsku situaciju i osnovne životne konture. Što će čovjek s time napraviti, ima slobodnu… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

mos’ tek mislit nasih grijeha, kad smo se ovdje sreli;)

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 mjeseci prije

sorry, mislio sam karme;)

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije

+

Dobar 😊

otpisani
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

“…ali postoji loša Karma iz prethodnih života od koje svaki čovjek mora jedan dio otplatiti u ovom životu.” Prethodni životi !? …to je potpuna zabluda! Dobra ili loša karma su dobar ili loš gen i odgoj koji si dobio rođenjem i kasnije kroz interakciju sa okolinom (roditelji,društvo,prirodni okoliš) Dakle ako… Pročitaj više »

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
5 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Svi se slažu da je novorođena beba prije rođenja bila u duhovnom svijetu, a isto tako se slažu da poslije smrti odlazi nazad u duhovni svijet – dakle to biće je već dva puta bilo u duhovnom svijetu, prije rođenja i poslije smrti na Zemlji. Zašto misliš da nakon povratka… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Duhovni svijet je također izmišljotina i takve izmišljotine služe kao nada u život nakon tjelesnog života, što smrtnicima olakšava trpljenje svog robovskog života i lakše umiru (u nadi ponovnog rođenja prema nekima a prema drugima u nadi u vječni život u raju). Ja nemam apsolutno ni trunke iluzije u nekakav… Pročitaj više »

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
5 mjeseci prije
Reply to  otpisani

“Duhovni svijet je također izmišljotina”

Ti ćeš se pozitivno iznenadit kad “umreš”.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
5 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Zaboravio si na brojne ubijene životinje i nestale vrste, a osim toga, negiranje bestjelesnih svjetova ti baš ne ide od ruke – bestjelesni svijet je daleko brojniji od ovih koji su rođeni. Raznim duhovnim vježbama se može svjesno napustiti tijelo, a imaš i bezbroj primjera ljudi koji su na operacijama… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

“Zaboravio si na brojne ubijene životinje i nestale vrste, a osim t…” Hm, pa ima logike u tome što govoriš… …dakle, sve kokoši, ovce, telci magarci kojih je sada manje na svijetu prešli su u ljudska tijela i od tuda toliko ovcoida, telaca, kokoši i magaraca u ljudskom obliku. E… Pročitaj više »

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
5 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Po Budistima, Hinduistima, Jainistima, Sufijima i ostalima koji znaju za reinkarnaciju, životinje vremenom napreduju do ljudskog oblika – to su uglavnom životinje koje su živjele s ljudima, pa su djelomično razvile više ljudske osobine. Znam jednog Roma iz Skopja koji ima facu nilskog konja, kao logo Hypo banke, a bio… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Ne postoji nikakva fiktivna “karma” ni reinkarnacije duša s mnoštvo života, nego postoji jedan istočni grijeh Adama i Eve koji je “nasljedan”, ali se “briše” krštenjem u svetoj vodi i vjerom u Boga i Božju Riječ.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Karma je nečije dobro ili loše djelovanje i zna se da kauzalni zakoni donose nagradu ili kaznu – kako onda ne postoji Karma? Nastojiš negirati ljudsko djelovanje i posljedice tog djelovanja? Kada bi tako bilo, onda bi svi bili kriminalci, jer ne bi postojala kazna i srušio bi se sav… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
5 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Ono što zoveš “karma” je u stvari GEN i uzročno posljedična veza tvog ponašanja u životu, koju preneseš na potomstvo kroz njegov odgoj, pa ako si nasljedio loš gen od predaka i nisi promijenio svoje ponašanje da ispraviš greške, sigurno će sve to loše biti prebačeno kao teret na tvog… Pročitaj više »

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
5 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Gen je samo posljedica Karme iz prošlih života koju si dobio za ovo tijelo. Nećeš dobiti genetsku bolest ako to nisi nekako skrivio u prošlom životu – jednostavno se nećeš roditi u takvoj obitelji koja ima takav genetski poremećaj. Trovanje djece koje masonska banda izvodi cijepljenjem ne računam u Karmu,… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Pišete totalne gluposti, no kako god želite. Važno da Vam je stavljeno na znanje da griješite tj. da se krećete “širokom stazom”, ali imate punu slobodu (baš kao i @Mario i @Emiliano Zapata) nastaviti samouvjereno dalje tim istim (pogrešnim) putem.

Svako dobro i puno Božjeg blagoslova!

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Potrebno ti je malo više vremena dok ne shvatiš prevare i laži Vatikana na koje si nasjela.
To ćeš otkriti tek kada proučiš i druge duhovne tradicije – tek tada ćeš postati sposobna da jasno vidiš vatikanske manipulacije.
Ovako se držiš njihovih uskih znanja, kao konj na ularu.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Pogledaj kako djeca svoje roditelje iznenađuju neviđeno točnim detaljima iz svog prošlog života: https://www.index.hr/mame/clanak/ljudi-podijelili-jezive-price-koje-su-im-djeca-ispricala-o-svojem-proslom-zivotu/2267928.aspx Postoje neke organizacije koje skupljaju svjedočenja takve djece, pa putuju na razne krajeve svijeta da ih provjere, jer su neka djeca pričala o drugim kontinentima. Skupili su više od 10.000 potvrđenih takvih svjedočanstava iz njihovih prošlih… Pročitaj više »

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije

To je isto kao kad bi rekao da ne želiš ništa imati sa svojim rođenim ocem i majkom. To ne možeš birati, mi nismo mogli naslijediti o Adama i Eve ono što su oni prokockali. Ali zato nas je Isus došao otkupiti od Adama, i omogućiti nam priliku da dobijemo… Pročitaj više »

Maki
Gost
Maki
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Jer kako po Adamu svi umiru tako ce po Hristu svi ozivjeti

ijenvgienriugvnaewrg
Gost
ijenvgienriugvnaewrg
5 mjeseci prije

+

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije

Zar je moguće da Vi stvarno ništa ne znate i ne razumijete. Adam i Eva su prognani iz raja. Nije ga nitko uništio niti to može jer raj pripada Bogu koji je neuništiv i svemoguć. Taj isti Bog dopušta dušama ljudi ulazak u Raj nakon zemaljskog života da bi prešle… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Nesumnjam ja u boga zato sto mi zmija nesto sapuce vec zato sto nas sve vise tjeraju na pokolj cjepivima a bog se bas nesto i nije potrudio pomoci silnim civilizacijama i narodima koji su zbrisani, istrebljeni ili porobljeni do sada…

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije

Dakle, Vi sumnjate u Boga zato što se On ne ponša sukladno Vašim očekivanjima? Jeste li možda razmišljali o tome da Bog sumnja da Vi vjerujete u Njega jer se ni Vi ne ponašate sukladno Njegovim očekivanjima, a usto i naučavate nešto što je u suprotnosti s Riječi Božjom? Možda… Pročitaj više »

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Mislim da griješiš, nisu imali test uopće uplaniran od Boga, to je bila pobuna provedena od anšwla koji se trebao brinuti za ljude. A drvo spoznaje dobra i zla je bilo samo podsjetnik daje Bog sebi ostavio pravo da odlučuje što je dobro a što zlo.

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Testirao ih je Sotona a Zmija je bila medij.A tko i da odlučuje što je dobro a što zlo ako ne Bog, koji je izvor života. Treba li dopustiti polupanim ljudima da određuju šta je moral, pa tako pijanac ima svoj moral, ubojica svoj, porno glumica svoj, homoseksualac svoj,a sve… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

“… tada je pocela povijest grijeha na Zemlji i pojava smrti..” Kolega, To su obicne sjene na zidu pecine… To je lazna “nauka” – tzv “teologija” koja je od samog nastanka zlociacki izum ovih kamatara Judaizera… Ako pokusate promijeniti percepciju – a svako moze jer nam je blagi Bog zasigurno… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Tzv . kamatarenjem su se počeli baviti tisuću i više godina nakon što je napisan Stari zavjet, inače za razliku od ostalih tzv religija Biblija je jedina knjiga koja se može testirati znanstvenim metodama, s aspekta arheologije, genetike, mikrobiologije, geofizike, paleontologije i sl

A neg.
Gost
A neg.
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

…pogotovo mikrobiologije…

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  A neg.

U uputstvima sinovima Izrealovim Tvorac nalaze obrezanje 8og dana. Do tih spoznaja da je imunitet djeteta najjaci 8og dana
nauka je stigla tek proslo stoljece. Pitanje je kako je to onda mogao znati neki tamo prije 3500 godina.

Shumadinac
Member
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Znači ljudi nisu imali nikakvo iskustvo sa bolestima, lečenjem pre biblije?

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Lijecili su se naravno, ali nisu imali ovako sofisticirane informacije do kojih je nauka dosla tek nedavno.

ijenvgienriugvnaewrg
Gost
ijenvgienriugvnaewrg
5 mjeseci prije
Reply to  A neg.

+

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  A neg.

🙃😏🤭

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
5 mjeseci prije
Reply to  A neg.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

“… Biblija je jedina knjiga koja se može testirati znanstvenim metodama, s aspekta arheologije, genetike, mikrobiologije, geofizike, paleontologije i sl…”

Sve teska i nevidjena obmana.
Sjene na zidu pecine…

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Ako proucis malo detaljnije radijatrijske metode mjerenja starosti Zemlje, da je ovdje malo vise vremena i prostor ja bi krenuo objasnjavati, vidio bi da Zemlja ne moze biti starija od 10000 g, a to je jedino biblijski koncept. Ne postoje nikakve religije, postoji jedna jedina religija koja dajr upute o… Pročitaj više »

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

10000 god je potpuni nonsens.

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  rimtu

U pravu si. Realno je 6000 godina, 1657 g od toga Potop, i tada prije cca 4500 tis g nastaju sve velike civilizacije.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Još veći nonsens.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Koje su to “radijatrijske metode”? Kome se danas može prodati ta spika o tolicnoj starosti zemlje? Geologiji – ne. Zna se starost slojeva zemlje i što se može naći u njima, ne samo koji minerali, nego i koji fosili, kojih životinja. Astronomija / astrofizika daje potvrdu starosti Zemlje. Biologiji -ne.… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Omanula si cijeli fudbal ali ako me pitas koje su metode tipa uranij olovo, kalij argon, rubidij stroncij, C14, tesko ti mogu objasniti ovdje. Nema fosila starijih od 4500 g a cijela geologija zemlje je posljedica Potopa. Postoji ogromna cenzura u znanosti.

DZD
Gost
DZD
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Bez obzira na Bibliju, pitanje koje me zanima, bez provokacije. Koji je smisao našeg intelekta, mogućnosti vladanja svim ostalim živim svijetom, izgradnje prometnica, nebodera, bazena, sauna, automobila, crpljenja nafte, razmišljanja o moralu (i kod ateista), ljubavi i druženja s odraslom djecom (izostaje kod životinja) – ako nam je krajnja svrha… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  DZD

Pa, stariji bi trebali svoje iskustvo prenositi na mlađe…

Ali sve starosti iznad 40 rezultat su civilizacije, ne – evolucije.

Nakon fertilne dobi, prirodu jedinka više ne zanima…prenio si gene…ili nisi …adio.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  DZD

“… Evolucija je nešto gadno zeznula….” Teorija “evolucije” je teorija jednog debila, kriminalca i plagijatora – a napravljena je za debiliziranje debila – tj nas “goyima”… Ne mogu vam odgovoriti sta je smisao postojanja, jer ni sam ne znam odgovor na to pitanje… Trazim, kao i svi mi… Medjutim siguran… Pročitaj više »

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

“Teorija “evolucije” je teorija jednog debila, kriminalca i plagijatora”

I Masona 33.stupnja.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Kakve veze ima evolucija sa – smislom postojanja?

Osim Darwina, i drugi su došli na tu ideju (Wallace, Amer).

U svakom slučaju, ideja je dokazana još u 19. st.

I poslije u 20.st., genetikom.

Za “smisao života”, preporučam
Monty Python a ☺️

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Opet lupaš.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Varaš se – Biblija je prepisivačina iz tuđih spisa još od 325. godine na koncilu u Nikeji, uz dodatne izmjene i hrpu laži.
Bolje prouči originale iz Irske i Indijske tradicije od kojih je Vatikan prepisivao.

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Brdo je znanstvenih dokaza u prilog Biblije, kakvih nema u drugim religijama. To je dovoljno

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Glavni znanstveni dokaz da se apsolutno ništa nije dogodilo na Bliskom Istoku je što baš niti jedan službeni državni spis Rimskog Carstva iz tog vremena oko nulte godine baš nigdje ne spominje Isusa, Mariju, Josipa i ostale fiktivne likove te prepisane i izmišljene priče, niti famozna izliječenja i dizanja iz… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Torinsko platno je lazno uistinu, a Kristovo uskrsnuce je jedan od najargumentiranijih dogadjaja u povijesti, koje spominju i drugi pisci, ne samo Bibllija tipa Josif Flavije, ima brdo literature na tu temu tipa Naucna vjerodostojnost krscanstva itd. Ja razumijem da dio komentatora ne zeli Isusa Krista niti Bibliju zbog svojih… Pročitaj više »

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Vespazijan, Titus i Nero, namjera im je bila “population control”.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Naravno da jest.

I Han Kinezima, pa što?
Ali i “kontrola teritorija”.
Npr Dačani su se tako odupirali Rimu, da su ovi tamo naselili neke legionare…povjesno dokumentirano, – tako danas u Rumunjskoj imamo R1B haplogrupe.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Ako stvarno navineš moždane vijuge možda i dokučiš značenje riječi “population control”.
Hint, nema veze sa razmnožavanjem.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Postoji hrpa naknadno pisanih tekstova, ali originalni državni rimski spisi nigdje ne govore o Isusu, pogromu male djece ili o križu – sve su to Vatikan i njihova ekipa naknadno dopisivali. Australac Tony Bushby je proveo 20 godina kopajući po tim starim izvornim spisima i po Vatikanu i po Bliskom… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Procitaj Lee Strobela koji je 20 godina proucavao Kristov zivot i postao od ateista krscanin. A i prije cu vjerovati jednom Josipu Flaviju, Rimljaninu koji je bio suvremenik dogadjaja. Lako ces naci jednog covjeka za bilo sta. Mozes naci i negatore holokausta.

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

+😋

ijenvgienriugvnaewrg
Gost
ijenvgienriugvnaewrg
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Padaš na testu

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  mario

Pitanje na cijem.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Otkud zmija u raju?

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Zmija je prije pada u grijeh bila predivna zivotinja koja je imala sposobnost letenja.

Stock
Member
Famed Member
Stock
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Aha…I cvrkutala ko štiglić.

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Otkud zmija na komentarima

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije

Ima logike, ali Bog je kroz Bibliju dao uputstva kako biti siguran od demonskog utjecaja, nagrada je Uskrsnuce i vjecnost.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Dacu ti ja slauf pa plivaj s aligatorima

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije

Daj mu i jedan rezervni

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije

Ne šlauf, nego jako dobro zaštićen čamac smo dobili. Naša borba je prvenstveno duhovne prirode, a glavno oružje protiv ljudi je laž. A obzirom da si i ti podlegao lažima mogli bi reći da si izgubio bitku. Sotoni nije bitno što nisi progutao priču o koroni, stvaranju novca, tradicijskim krivim… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

“… A obzirom da si i ti podlegao lažima ….” Ne slazem se da je Emiliano podlegao lazima… Covjek razlosno propituje… Zasto bi vjerovao u suludu bajku (definitivno ekstremnu laz) poznatiju kao “teologija“…? Evo i ti se upravo u postu prije “raspravljas” sa kolegom Zagten o “pobuni provedenoj od anšwla… Pročitaj više »

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Iako je Vatikan prepisivao od mnogih prijašnjih autora – kada se odbace laži i ubačene konstrukcije, ipak ostaju neke korisne pouke.
Bolje je proučiti Irske i Indijske originale – tamo su prava znanja.

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Dragi moj, ti si podlegao Fomenkovim sjenama u pećini, ne zato jer si glup nego zato jer imaš moralno naginanje da prihvatiš sotonske laži da je Bog JHVH kriv za sotonska zlodjela. Bogu nije moguće da laže! To što su židovi jedno vrijeme bili izabrani kao Božji kanal za prikupljanje… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Dobar odgovor, ja bi samo nadodao da vecina ljudi ne zeli Boga. Znaci kada bi im bilo dano da biraju izabrali bi da nema Boga,ja sam cak pricao sa ateistima koji su rekli da je “evolucija predivna stvar”. Reci da je predivno nesto sto forsira kulturu smrti, uz to i… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Evolucija jest predivna stvar.

I nema nikakve veze, ni na koji način sa – “kulturom smrti”.

Čim je nešto “kultura”, to je – ljudski izum.

Irena
Gost
Irena
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Je li i virus dio neke evolucije? Čemu se onda boriti protiv njega? Čemu strah? Čemu cjepiva? Opstat će najjači. Evolucija je predivna!

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Zato sto evolucija ne priznaje duh zivotni nego iskljucivo materiju koja jedina umire. Dosta godina sam proucavao evoluciju i koncept stvaranja dokaze koje nude, krenuo sam kao ateist, i jedini je zakljuvak da je evolucija jedna od najvecih prevara u povijesti civjecanstva. Cak sam nudio 10000 eur za dokaz za… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

‘Ajde lijepo utipkaj “dokazi evolucije”, pa vidi što tamo piše.

Trebaš pola sata.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

“… Dakle, tvoj Fomenko lupa ko Dora po bari, a ti si povjerovao jer mrziš Boga Biblije JHVH…” A cuj, ovo je uvijek klasican “odgovor” kad covjek nema sta argumentirano reci – nego pribjegava krilatici tj optuzbi sugovornika tipa – “ti mrzis…”… To je naravno totalno besmisleno… Niti “mrzim” a… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Postovani Starina postavio sam vam pitanje na koje izbjegavate odgovor a sad ovdije na repliku idete replikom hvatajuci se za mali dio pitanja. Cemu to? Moja zadaca je da ljudi shvate da nema sile superjunaka, bjezanja u selo ili lazne potvrde koje ce ih spasit. Ok, koliko ljudi moze nabavit… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije

😋

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
5 mjeseci prije

👏👏👏👏👏👏

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije

U osnovi Riječi Božje jest Logos, odnosno logika… s kojom ste se Vi, kako i sami priznajete, svojevoljno pozdravili zbog uvjerenja da ste Vi i Vaše misli iznad Boga i Božjih te da bi se Bog trebao ravnati prema Vama, a ne Vi prema Njemu. Inače, ovo što Vi demonstrirate… Pročitaj više »

DZD
Gost
DZD
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

+

ijenvgienriugvnaewrg
Gost
ijenvgienriugvnaewrg
5 mjeseci prije

+

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije

S Bogom možete ne samo plivati s aligatorima, nego i plesati u vaternom ognju ili hodati po vodi.

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije

Slobodna volja je ono što je zloupotrebio ili krivo iskoristio Sotona, a onda i Adam i Eva. Nažalost i danas mase ljudi odlučuju da žele odlučivati za sebe bez osvrtanja na Boga i božanska načela i zakone. Posljedice su ono što gledamo vlastitim očima, ogromna većina prihvaća šarene laže kao… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Bog drzi pod komtrolom krvolocne neprijatelje? Koga? Borisa Jonsona? Dr. BILLA? Henrya Kissengera? Sorosa, Klausa Shvaba? Drzao je Hitlera? One sto su poklali indijance? Aboridzane? Gdje vi zivite gospodine Starina? Mozda u nekom raju iz kojega imate pristup na ovaj portal? Imate li vi empatije prema gladnima i bolesnoj djeci?… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije

😋

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije

+

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije

Bog je pravedan, što će reći da svima jednako daje slobodu vjerovanja i djelovanja pa tako i lažljivim, oholim, zlim i sebičnim ljudima… kakvih ima i na ovom portalu, i u svijetu općenito. Drugim riječima, to što Vi nabrajate kao propuste Boga nije ništa drugo nego posljedica djelovanja ljudi koji… Pročitaj više »

ZriBra
Gost
ZriBra
5 mjeseci prije

Parafrazirati ću jedno poimanje pravednosti kao apsurdno iz jednog vica kojeg sam prije per dana tu i ispisa.Možda i stoga što problem kojeg se pokušava razriješiti je logički neriješiv. “Starina je u pravu” “Emilijano je u pravu”. Treći komentator će nato upitati :”Pa kako oba istovremeno mogu biti u pravu”… Pročitaj više »

Ime
Gost
Ime
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Bog nije nikakva frekvencija

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  Ime

Sve je frekvencija kao i cijeli svemir i ti sam

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  mario

Bog je tjelesan i duhovan. Je li takva i frekvencija? Ako nije, onda ni Bog ne može biti isto što i frekvencija.

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Ime

Nešto si krivo razumio. Nisam rekao da je Bog frekvencija nego da od svih frekvencija koje mi širimo putem naših osjećaja kao Božja stvorenja je ljubav kao frekvencija koja stvara ono što je Bog i naumio. Frekvencije straha, ponosa, poniženja stvaraju nered u Univerzumu i zato ih Bog neće dopuštati… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Postovani STARINA, “Puno moćnije biće od čovjeka, ne umire kao ljudi nego živi jako dugo dok ne bude konačno uništen od Boga, nažalost vrlo zao, vrlo lukav i okrutan, neumoran u svojim zlim ciljevima kojima želi čim više ljudi odvući od Boga” Ako me takvo zlo, okrutno i mocno bice… Pročitaj više »

Ime
Gost
Ime
5 mjeseci prije

Pa Bog se i obračunava i obračunat će se sa zlom. Problem u tvom pitanju je što se ti smatraš dobrim i valjda misliš da si ti mjerilo dobrote i morala. Božja riječ je jasna, svi su zgriješili nema pravednog ni jednog. A to znači da ako bi Bog htio… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Ime

“… Božja riječ je jasna, svi su zgriješili …” Ova zlocinacka judaizerska besmislica – se provalci kroz tzv “teologiju” (totalni idiotizam) – vec stoljecima… tzv “bozija rijec” – jest sklepana knjiga, koju je po idiotskoj-laznoj “istoriji” sklepao neki “car Konstantin” (u stvarnosti sklepali su je Zacharije, koji su se poslije… Pročitaj više »

Ime
Gost
Ime
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Samo nastavi prijatelju…… Stati ćeš pred veliko bijelo prijestolje, imat češ priliku reći svoju istinu. I primit češ svoju plaću.

Maki
Gost
Maki
5 mjeseci prije
Reply to  Ime

“I zato sto nema odmah osude za zlo djelo, zato srce sinova ljudskih kipti u njima da cine zlo”. ” Evo idem i plata moja sa Mnom da uzvratim svakome prema djelima njegovim”

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Ime

“… Stati ćeš pred veliko bijelo prijestolje, imat češ priliku reći svoju istinu…”

Od kuda vi to znate…?
Rekao vam ovaj “papa” ili neki zlocinac prije njega?

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
5 mjeseci prije
Reply to  Ime

Uzaludno je vjerovanje u fikciju i onda se još pozivati na njihove unaprijed smišljene fiktivne obrambene mehanizme da zaštite svoju lažnu priču.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

“… unaprijed smišljene fiktivne obrambene mehanizme da zaštite svoju lažnu priču….”

Zanimljivo je da je ISTA stvar i sa “teorijom zaraze”…

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Trebas vidjeti zasto je poubijao toliko, prakticirali su najodvratnije zrtvene rituale prije svega djece i najperverznije gadosti. Iz tog razloga Bog je izabrao jedan narod da u moralnom smislu bude vidjelo drugim narodima. Svi su ljudi grijesni rodjenjem, druga je stvar sto vecina to ne zeli prihvatiti.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

“… Trebas vidjeti zasto je poubijao toliko, prakticirali su najodvratnije zrtvene rituale prije svega djece i najperverznije gadosti….” Nije tacno. Vi na zalost, ocito niste nikada niti citali tu “boziju rijec“… Taj tzv “bog” zvani “elohim jhvh” (lazni bog laznih zidova) – je masovno ubijao Izraelite za sve moguce gluposti…… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

To je uprošćeno razmišljanje; radio je Bog s ljudima na terenu, koji nisu bili cvijeće nakon vremena provedenog u Egiptu, isto kao i sa zlatnim teletom. Osim toga, iz Božje perspektive pitanje života ili smrti nije kao i iz naše. Postoji i drugi život koji je bitniji, na hebrejskom riječ… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

“… To je uprošćeno razmišljanje…” Nije tacno. Upravo pricam ono sto svako, pa i vi moze i mora procitati, ako zeli pricati o tzv “bibliji”… Tzv “stari zavjet” je toliko jednostavno i “linearno” pisan – da covjek stvarno mora iskljuciti zdrav razm, analiticku sposobnost, pa i ljudskost – da bi… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Jagnje je zivo bice, a zivo bice podsjeca koliko je grijeh strasan.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

“… Jagnje je zivo bice, a zivo bice podsjeca koliko je grijeh strasan….” Izgleda da se nismo shvatili…? Lazni “bog” tzv “elohim jhvh” – voli vise miris pecene janjetine (u stvari sala od ovce)… A ziva bica su oni Izraeliti – sto ih je lazni “bog jhvh” – pobio sa… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

A tko je onda pravi Bog po tvom misljenju, i Isus se poziva na Toru i proroke, ne izmislja topli vodu.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

“… A tko je onda pravi Bog po tvom misljenju….” Pa ne znam. Mejdutim, ono sto vidim i znam – to definitivno nije niti ono bice (?!) – iz tzv “biblije” zvano “elohim jhvh“… Dakle niti ovi “teolozi” – takodjer nemaju pojma i ne mogu vam dati nikakav zadovoljavajuci odgovor… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Bez uvrede, ali kada procitam nesto ovakvo jasno je kako sada, nakon 6000 ,godina, Sotona je odradio dobar posao kroz obmane. Predrasude posvuda. Biblija je rijec zivog Boga prihvatio ti to ili ne. Mada znam da vecina to ne peihvaca ali vecina nikad nije bila u pravu kroz povijest

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Katolički blaženik Anthony Fulton Sheen rekao je da moralni principi nikada ne ovise o glasu većine: krivo je krivo čak i ako su svi u krivu, a pravo je pravo čak i ako nitko nije u pravu. Slijedom toga, niti biti u većini znači da smo u pravu, niti biti… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

A ono…Abraham žrtvuje Isaka?

To ništa, jel’da?

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Pa jel ga zrtvovao??

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

ZAMISLI kako ti to sirovo objašnjavaš !!! Recimo da djevojka dadne znak oobravanja na postupak jednog momka i onda onaj drugi momak samo zato jer mu je dala znak odobravanja na neki postupak ubije tog momka. I šta više to bude njegov rođeni brat ! Ti bi osudio djevojku što… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Vi svima replicirate osim meni.
Zasto?

Trenutno na 2 posta niste odgovorili meni vec se raspravljate s istrazuj umjesto samnom?
Zasto?

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije

Nešto su ti drugi odgovorili, a nešto možeš pročitati i na drugim upisima. A stalno jedno te isto tupiš i već sam ti više puta odgovorio. Ali evo sad ću ti odgovoriti na sva tvoja pitanja, da ne misliš da nemam odgovore.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

“… Shvati prvu, iskonsku laž! Sve ostale laži su ništa naspram prve…” Starina, Ja volim da objasnjavam stvari “sirovo“… Medjutim – tvoje poredjenje ne pije vode… Radilo se o “zrtvi paljenici”, a ne o nekoj djevojci i seksualnoj privlacnsti (premda i tih pasusa gdje lazni “bog jhvh” dobija 40 djevica… Pročitaj više »

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Koji je to drugi život ?! Gje će to biti ? U kojem tijelu ? Kako ćemo ga dobiti ?

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

U tijelu koje ce biti neraspadajuce i ponovno stvoreno, Bog ima nas zivotni duh koji mu odlazi u trenutku smrti, ima Softver, nije mu problem naprviti Hardver isti kakav je i bio i covjek postaje dusa ziva kao i prilikom prvog stvaranja. To ce se desiti prilikom recenog Drugog dolaska… Pročitaj više »

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Ma nemogu vise citati vase nebuloze,vecina nas je pohadjala vjeronauk,znaci vidio,probao i okusio! Dosadni ste s nekakvim friziranim citatima. Nisam znao da netko porobljen stoljecima,ima dovoljno zlata da sagradi zlatno tele,tj. od kuda robovima zlato? To je samo jedna naoko mala problematika u vezi svih gluposti koji ste ispisali vi… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije

Nema zlatne sredine nego istine, a vama je religija apsolutno krivo prezentirana. Religija je oblik povezivanja s izvorom zivota, to nije crkva, vjeronauk, oblik drustvene svijesti itd. Kad vidim ovaka vkomentar jasno je koliko je Sotona odradio dobar posao i naveo ljude na predrasude i krive zakljucke. A kad Bibliju… Pročitaj više »

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

izraelci su vidjeli kako je Bog JHVH porazio deset egipatskih božanstava kroz deset nevolja. NAkon tih dokaza trebali su sami po sebi biti jako poslušni i ponizni, ali ne oni su izabrali biti buntovni i tvrdovrati bezumnici koji su se izdizali iznad samog Boga. Još ih je Bog i dugo… Pročitaj više »

A neg.
Gost
A neg.
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Od svih izabere židove koji vole gojimsku djecu i neprakticiraju perverzije…

ijenvgienriugvnaewrg
Gost
ijenvgienriugvnaewrg
5 mjeseci prije
Reply to  A neg.

Hehehehe……….

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  A neg.

Nije ih izabrao kao skupinu ljudi, nego kao krvne nasljednike Abrahama.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  A neg.

Vas je danas ‘krenulo’ 🙂

ijenvgienriugvnaewrg
Gost
ijenvgienriugvnaewrg
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

griješni rođenjem hahahaha

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Zagten

A koji narodi – nisu?

Bilo je svega i svačega…ali je zaboravljeno u povjesti…

Zagten
Gost
Zagten
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Imamo kronologiju; Abraham, Isak, Jakov, sinovi plemena. Sam termin Jevrej je duhovna a ne etnicka odrednica i znaci “biti na Bozjoj strani”

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Odličan

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

haha haha vidi se Istrazuj da si istrazički duh koji je otvoren za sve teme i matematičke nepoznanice .. a toga je malo danas! toga je bilo prije 100 i više godina puno više nego sad..

Starina
Gost
Starina
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

Nažalost otvoren je i za totalne gluposti i šarene laže za malu djecu !

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Starina nije baš tako.. ja bi ipak, kad bi bio zarobljen od protivničke vojske a nisam namjerno napravio neko zlo; da oficir za zarobljene radije da je Istrazuj, ledeno, legendarni i slično! nego neki što se kune u svoje elohime .. šta ti je zivot..

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Starina

Starina evo jedne fine webstrane koja dublje ulazit u misterije i ove teme a zove se “ljubav prema istini”- liebe zur wahrheit. Info pošto znaš dobro njemački a njemci su najozbiljniji kad su istraživanja u pitanju. evo naslo ovaj stavi u trazilici koji vodi direkt na cilj: Wer ist YHWH… Pročitaj više »

ijenvgienriugvnaewrg
Gost
ijenvgienriugvnaewrg
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+, “ koji ne vide kristalno JASNO – da je svaka Vrhuska tzv “abrahamskih prevara” – uvijek sa ovim “filantropima” kamatarima…).”

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

To za Romanove – je glupost.

Da su zbilja bili to što tvrdite…ne bi ih tako ostavili “na cjedilu”.

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Zvučite kao papagaj koji stalno ponavlja jedno te isto iako je njegova priča već prokazana kao nelogična podvala.

Imate možda nešto sviježije protiv Boga, kakav novi “pouzdani izvor” pa da o tome popričamo?

Maki
Gost
Maki
5 mjeseci prije
Reply to  Ime

“Bez proljevanja krvi nema otpustenja grijeha” i Isus sebe prinese za spasenje svijeta(za spasenje onih koje mu je Otac dao od svijeta). “Jer Bogu tako omilje svijet da je i Sina svojeg jedinorodnog dao da ni jedan koji Ga vjeruje ne pogine, nego da i.a zivot vjecni”.

Ime
Gost
Ime
5 mjeseci prije
Reply to  Maki

Amen

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Maki

I ti si uša u brazdu. onda što se čudiš “izabranima” , kad podržavaš isto… da su te roditelji podučili o budinom “srednjem putu” onda bi to i taj nauk citirao..

Maki
Gost
Maki
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

Svaki razuman covjek trazi Istinu. I ko je nalazi ne pipa po mraku. “Ja sam svjetlost svijeta i ko dolazi Meni nece hoditi po tami i imace vidjelo zivota” kaze Isus u Evandjelju i jos kaze: “Poznacete istinu i istina ce vas osloboditi”. Ko ne spozna istinu rob je matriksa… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Maki

svaka čast maki – ti i starina u vjeri ste čvrsto! naravno i mnogi drugi.. al vas dvoica koji tešete matrix a opet ..

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije
Reply to  Ime

Gospon ime, molim vas da s razumijevanjem pokusate procitati ono o cemu pisem jer se iz vaseg obracanja meni vidi da niste shvatili Naime nigdje nepisem da sam dobar, vec suprotno da ako sam zao, onda je to zbog utjecaja strasno mocnog i okritnog bica koje zahvaljujuci bogu (ne valjda… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
5 mjeseci prije
Reply to  Ime

Eto točno tako problem je što emiliano pita previše, ma neš ti njega, radoznao a sve mu lijepo piše

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
5 mjeseci prije
Reply to  Ime

Nije bilo nikakvog križa, to je fikcija podmetnuta od vatikanskih pisara – Eusebio i njegovi kompanjoni koji su mu pomagali sastaviti Novu Knjigu (novi zavjet). To je kao da se pozivaš na priču Pinokio i majstor Đepeto i tvrdiš kako je Pinokiu zaista narastao nos kada je bio uhvaćen u… Pročitaj više »

</