Pierre Moscovici: “Pobjeda Le Pen je kraj Europe, zato neće pobijediti” 

Marine Le Pen - ispred zastave
25 komentara

“U slučaju pobjede na predsjedničkim izborima u Francuskoj kandidatkinje desničarske stranke “Nacionalni front”, Marine Le Pen, Europa u sadašnjem obliku će prestati postojati”, izjavio je u razgovoru za Die Zeit europski povjerenik za gospodarska i financijska pitanja, francuski političar Pierre Moscovici.

U isto vrijeme je istaknuo da u Europskoj komisiji ne vjeruju u pobjedu Le Pen.

Pierre Moscovici
Pierre Moscovici

“Naš “Plan A” je – ona gubi. Nadam se da će izgubiti, što je važan znak da Francuzi nisu podlegli njenom utjecaju. Ja sam u politici mnogo godina i moje iskustvo mi govori da nije potrebno pripremati “Plan B”, jer bi to značilo da ne vjerujemo izvornom planu”, rekao je Moscovici.

U međuvremenu, Marine Le Pen je osigurala potrebne potpise političara za sudjelovanje na izborima.

“Čelnica francuskih nacionalista, Marine Le Pen, osigurala je svoje sudjelovanje na predsjedničkim izborima i prikupila potrebnih 500 potpisa zastupnika”, potvrdile su agencije.

Šanse Marine Le Pen

Pozicije globalista u Francuskoj su prilično jake, zbog čega je Pierre Moscovici ovako samouvjeren

Međutim, govorimo o anketama i to skoro dva mjeseca prije izbora.

Opinion Way je objavio anketu prema kojoj Marine Le Pen praktično nema šanse da postane predsjednica.

Prema anketi, čelnica “Nacionalnog fronta” u prvom krugu osvaja 26% glasova, bivši ministar gospodarstva Emmanuel Macron iznad 25% i bivši premijer Francois Fillon 21% glasova.

U drugom krugu bi Marine Le Pen izgubila od oba protukandidata, od Macrona u omjeru 38% – 62%, a od Fillona 40% – 60%.

Čini mi se da je čudo Trumpa neće dogoditi u Francuskoj, jer je nadnacionalna elita čvrsto zbila redove i ne želi dozvoliti nikakve greške. Zato je Pierre Moscovici i rekao kako Europskoj komisiji ne treba “Plan B”.

No, ne treba se uzrujavati ili radovati zbog trenutne situacije i mogućeg poraza Le Pen na izborima. Donald Trump i Brexit su ionako iz temelja promijenili geopolitičku krajolik, da čak i ako Emmanuel Macron uđe u Elizejsku palaču, neće moći učiniti ništa posebno.

Već sad vlada opći dojam da će europski lideri ubuduće biti prisiljeni graditi odnose s drugima, pa čak i s Rusijom, ne obazirući se na stav Washingtona.

Marine Le Pen i Francois Fillon već znaju da će biti tako, a Emmanuel Macron misli da sve može biti kao prije, ali će se, ako pobijedi, ubrzo otrijezniti. Europa mora držati do vlastitih prioriteta, a nova europska vanjska politika će se vidjeti u narednih godinu dana, iako se već sad čini da će biti pragmatična i neovisna.

Naravno, globalistička elita nije za podcijeniti i neće odustati bez borbe, ali se slično dogodilo i u Sjedinjenim Državama, pa se dogodilo “čudo”. Stoga bi dužnosnici Europske komisije ipak trebali razmisliti što ako dođe do preokreta u posljednjem trenutku. Ne toliko o izgledima Marine Le Pen, koliko o mogućem “povratku u ring” Francoisa Fillona, koji do kraja travnja i početka svibnja ima dovoljno vremena da popravi štetu.

anketefrançois fillonPierre MoscoviciPredsjednički izbori
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Travis
7 godine prije

Europa mora zajedno da ne bi pojedinačne zemlje ekonomski stradale priklanjajući se ruskom ili američkom imperijalnom bloku koji isključivo vode brigu o svojim uskosebičnim imperijalnim interesima.

Ondina
7 godine prije

Mislim da će biti vječno druga, nažalost. I da Europa neće biti spašena.

subaru
7 godine prije

Ona će izgubiti jer će je braća skinuti kao i oca joj, eno več kruže priče na “istinitim” telalima da je odabrani brat Makron ispred Lepen, dakle počinju sublimirati gale da je glasovanje za Lepen uzaludno.

Natovac za novac
7 godine prije

Pierre Moscovici je francuski Zhidov.
Donald Trump je rekao prije nego sto je bilo glasanje u Britaniji
– Ako Britanija glasa za izlazak to ce biti kraj zapadne civilizacije…lol

Pa…oni su politicari, nek govore, nek blebetaju…

Kako moze biti kraj Europe?
Nije Europa neki spomenik pa da se moze razbiti pa da ima svoj kraj?
Europa evoluira i postoji od kako je dobila ime.

Perun
7 godine prije

Ne bih se baš sa sigurnošću kladio u to. Ankete nisu nikakav pokazatelj i ovise tko ih je naručio. Ni Trump nije imao šanse po anketama a tovarili su se i glasovi Clintonovoj pa nije uspjela. Jedino ako nisu već organizirali savršenu izbornu prevaru pa je ovaj Khazar tako uvjeren. I to ti je njihova demokracija kad ona baš MORA izgubiti. Ne bi li bio neki fair-play da se narodu pusti da bira od ponuđenih kanditata bez tih sugestija da netko MORA dobiti ili izgubiti? Sve više se razotkrivaju da bi im milija bila diktatura bez ovih mučenja sa izborima koji služe da se održi iluzija demokracije. Ja bih baš volio da uvedu javnu diktaturu za razliku od ove u rukavicama, to bi ubrzalo raspad EU. Što se tiče samih izbora mislim da će biti neizvjesno do samog kraja ako izborna procedura bude poštovana. Sam rezultat dugoročno neće imati neki… Čitaj više »

samo tata
7 godine prije

Le Pen….uvjerljivo….i u prvom i u drugom krugu……sve ostalo su nečije želje i loši spinovi…..izbori su čini mi se za dva mjeseca…buđenje proljeća probudit će još štošta po majci Europi.

Alen
7 godine prije

U sta je pierre sprdio godine u politici.. Tako je kad godinama vjerujes u laz.. Plan B i C se uveliko sprema dok se evropa raspada pred nasim ocima u slow motionu..

kolo
7 godine prije

U pomoc.
Njemacki ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel je stigao u Moskvu.
Citam njemacke novine i to je za nevjerovati kako su pune lazi. Izvrcu rijeci Sigmar Gabriel.

Ni rijeci sto kaze Sergej Lavrov. Ispada kao da je njemacki ministar dosao u Moskvu da odrzava lekciju nekim prvasicima, kao da je posjetio hr. politicare…i ovi ga slusaju i gutaju knedlu u grlu.

Ima li itko ruske vijesti?
Zna li se tko je sto rekao u navodnim znakovima ne zelim prepricavanja kao sto radu Der Spiegel ili Bild?

MilanCZ
7 godine prije

Tako su pislai i za Trumpa da ce izgubiti a on pobjedio..Neke stvari novinari,analiticari predviđaju a nezanju tko kad iza koga stoji,ako iza La Penove stoji globalna svjetska elita,ona pobjeđuje,to nemoze nitko sprijeciti,stva rje interesa te globalne elite dlai zeli da Francuskoj nastupe promjene ili ne..

Guest
7 godine prije

Ljudi su vise umorni od prevaranata u politici te svako konsolidiranje redova protiv La Pen ce vidjeti kao jos jednu prevaru i dati svoj glas njoj.

Rokokoko
7 godine prije

Pobjeda LePenn je kraj neoliberalnog fašizma i njegovih podanika,koje su postavili diljem država EU.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI