”Porošenkova vojska je treća sila u Europi”

125 komentara

Jučer se u Lugansku obilježila treća obljetnica osnivanja Narodnih milicija republike. Obraćajući se vojnicima na svečanosti, čelnik Luganske Narodne Republike, Igor Plotnicki, komentirao je izjave ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka o snazi i učinkovitosti ukrajinske vojske i prijetnje kako će Donbas biti vraćen silom.

Igor Plotnicki je komentirao i izjavu  Petra Porošenka da je ukrajinska vojska ”treća sila u Europi”, te dodao, ako je već tako, onda je  armija Donbasa druga po snazi, obzirom da je više puta uspješno odbila sve napade ukrajinskih oružanih snaga.

”Znate, ako Porošenko ima tu svoju treću armiju po snazi u Europi, a mi smo je pobijedili dva puta, onda mi, prema njegovoj logici, imamo drugu po snazi vojsku u Europi. A prva?! … Znate koja je”, rekao je Plotnicki.

unisten tenk
FOTO: Uništen tenk T-80 tokom sukoba u Ukrajini

Čelnik Luganske Narodne Republike je napomenuo da su danas Narodne milicije štit i mač republike koje štite građane od neprijatelja.

“Još uvijek jesu. Nikad nigdje neće otići i još uvijek stoje na našim granicama”, dodao je Igor Plotnicki.

U travnju 2014. godine je Kijev je pokrenuo vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike, koje su nakon prevrata u Ukrajini proglasile neovisnost. Prema Ujedinjenim narodima, do sada je u sukobu poginulo više od 10 000.

Nedavno je čelnik ukrajinskog Glavnog stožera Viktor Muženko rekao da će vojnim rješenjem sukoba u Donbasu, Ukrajina izgubiti 10 do 12 tisuća vojnika u 10 dana, a poginut će oko 10 tisuća civila.

Prekjučer je ukrajinski predsjednik Petro Porošenko priznao kako novi Zakon o reintegraciji Donbasa dopušta Ukrajini da koristi vojnu silu na istoku zemlje, a zatražio je i nove isporuku stranog oružja.

Kijev: Za vojni povrat Donbasa nam treba 10 dana i 12 000 poginulih vojnika

VIDEO – Rat u Donbasu (18+)

dnrdonbasDonjecke Narodna RepublikeLNRnarodna milicijaReintegracija Donbasa
Pretplatiti se
Obavijesti o
125 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

Da je prva vojska u svijetu, on ovaj narod ne može pobijediti. jedino ih može sve pobiti. Dovoljno je vidjeti video, iako sličnih ima koliko hoćeš.

Georgij Žukov
6 godine prije

Slava herojima !

Travis
6 godine prije

Da nema ruske vojske i oružja, Donbasa odavno ne bi bilo.

Koba
6 godine prije

To i nije nesto s cime bi se trebao hvaliti. Europske politicki korektne vojske, osim mozda britanske, nisu za nista.

veljko
6 godine prije

nemojmo uspoređivat ukrajinsku vojnu silu danas ili u proljeće 2014, Putin je iskoristio bezvlašče i neorganizaciju i efektno je pripoJio Krim bez ljudskih žrtava i zato mu kapa gore ali sve mu je išlo u korist na Krimu, ruska vojska, rusko stanovništvo i neorganzacija Ukrajine, danas je druga priča a tako će biti i u budućnosti, ukrainska vojska se konstantno organizira i pojačava, povećava se broj profesionalnih vojnika, u zadnje dvije godine profesionalni ugovor je potpisalo 100000 vojnika i oficira, osim regularne vojske tu je još i 50000 vojnika Nacionalne garde ali ne pokupljenih demonstranata i huligana sa Majdana i ulica bez organizacije kao 2014 nego danas oklopne i pješadijske jedinice pod stalnim nadzorom i obukom od instruktora NATO-a, modernizira se oružje a instruktori iz država NATO-a, Amerike, Kanade i europskih članica konstanto vriše trening ukrainskih snaga sigurnosti,sljedećim mjesecima ne treba očekivati nikakve velike vojne akcije jer ukrainska strana očekuje… Čitaj više »

Hezbollah
6 godine prije

Bio je Wermacht prva vojska u Europi i napali SSSR sa 4 mil vojnika i popušili. Sada Rusija ima oko 750000 vojnika, 15000 tenkova, oko 4000 aviona, da ne pišem broj ostalih oruđa i najsuvremenijeg oružja, mogu u tjedan dana pregazit cijelu Ukrajinu. Potrošenko priča o svojim snovima da bi ohrabrio narod, kojem je pun k…. i njega i ekipe, uz sveopće siromaštvo, smrzavanja preko zime i redukcija struje itd.

Georgij Žukov
6 godine prije

Kad smo vec kod heroja odbrane donbasa i luganska , odnosno ruskog naroda koji tamo zivi i odoljeva okupaciji fasistickih bandi iz kijeva i nato placenika , sutra je dan kada se treba sjetiti jednog od najvecih heroja borbe protiv fasizma i kapitalistickih im sponzora , naravno rijec je o Che Guevari , koji je 09.10. 1967 ubijen u boliviji .slava mu i hvala .

Imam
6 godine prije

Dali itko sada shvaca od koga su bili savjetovani hrvatski vojnici i politicari kada je izbio gradjanski rat u Hr. I tko sada savjetuje ukrajinske vojnike i politicare. Jedno je Milosevic, a drugo je Putin.
U lazi su kratke noge

Rtrtrt
6 godine prije

Off topic ali danas je milion ljudi u Barceloni marsiralo za jedinstvenu Spanjolsku, protiv separatizma, prvi puta u 10g je ona sutljiva masa izasla na ulice i rekla, VIVA ESPAGNA, ponosim se svima niima!!!

davor
6 godine prije

onaj govnošenko ili kako se već zove je veći kreten od mr.beana i montya phytona zajedno

Vlastimir
6 godine prije

KAD BI BILO DA BI BILO.Znate li onaj vic.Stoje pored mora Dalmatinac,Crnogorac i Lala.Kaže Dalmatinac :”Zamislite kada bi od ovog mora kamen bio,koliko bi se kuća napravilo”.Kaže Crnogorac:”Zamislite vi kada bi od ovog mora pšenica bila,koliko bi se ljeba ispeklo”.Lala na to podigne desnu ruku i ispod pazuha slikovito prikaže dve male lopte i kaže:” Zamislite kad bi ovde bilo, ono što bi moglo da bude, koliko bi to veliko bilo”.

Zvrk
6 godine prije

kako ono spomenuh: monti pajton. dođe za oraspoložit se pa čitajmo pijane ukrose.

Georgij Žukov
6 godine prije

agresiju mozete zabiti u supak nacionalistickim bandama bivse SFRJ , jerbo niti jedna bivsa republika SFRJ nije objavila rat drugoj a zasto ? zato sto su rat vodile picke koje su svoje herojstvo u pravilu pokazale na maskarima neduznih i nenaoruaznih civila . pljuc bagro

emi
6 godine prije

U slucaju rata ce Plotnicki ili napustiti Lugansk preko noci ili ce biti ubijen ko pseto od strane armije LNR . Na zalost I njegovom zaslugom u armiji LNR nema 95% onih koji su 14/15 ucestvovali u borbenim dejstvima , ubio je najbolje komandante ( Dremova,Mozgovoja,Betmena,Praporsika), ili je FSB zabranio ulaz u LNR herojima poput Kozicina I RIM-a, ili su pod sumnjivim okolnostima tokom primirja poginuli pravi borci kao kombat jedinice huligan. Plotnicki je razorio armiju I kada bi se sa jedne strane nasli oni koji su branili LNR 14/15 a sa druge lovacko drustvo Plotnickog okrsaj bi se zavrsio sutiranjem u pola sata razoruzavanjem I sutiranjem u dupe lovackog drustva Plotnickog

Lazanski 🙂
6 godine prije

Treća u Europi ?
Bwuahahahahahaha !

Prije će biti treća u Ukrajini, po snazi iza ruskih i ukrajinsko-nacionalističkih milicija !

Castor3
6 godine prije

Ukrajinu treba do zuba naoruzati i dobro opremiti najboljim sredstvima PZO, pa neka fasisticko- okupatorska KGB- ovska Rusija dobije na svojoj zapadnoj granici novu Afganistansku jamu u koju ce se slijevati ruske pare i zivoti njihovih vojnika za narednih 20 godina…
A SAO- krajisnika iz Donbasa bi trebalo upitati koliko bi mu trajale te odmetnute republike da im nema malog 1,6 m visokog zutog patuljka i njegovih bolesnih ambicija…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI